|
Sada je: sub 29 kol, 2026 12:53 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
5x01 - Redemption, Part 2
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
"Redemption, Part 2" Iskupljenje, 2. dioSezona: 5 Epizoda: 01 Datum premijere: 23. 09. 1991. Prikazano na HRT-u: 27. 05. 2008. Scenarij: Ronald D. Moore Redatelj: David Carson Gostujući Glumci:Denise Crosby as Sela Tony Todd as Kurn Barbara March as Lursa Gwynyth Walsh as B'Etor J.D. Cullum as Toral Robert O'Reilly as Gowron Michael G. Hagerty as Larg Fran Bennett as Shanthi Nicholas Kepros as Movar Colm Meaney as Miles O'Brien Timothy Carhart as Christopher Hobson Whoopi Goldberg as Guinan Stardate: 45020.4 (2368) Kratak sadržaj: (preuzeto sa STcentra) Worf je dao ostavku na svoje mjesto u Zvjezdanoj Floti kako bi se pridružio vojsci klingonskog Visokog vijeća u građanskom ratu koji je podijelio Klingonce. Unatoč svojoj podršci prema Worfu, kapetan Picard nije želio uvesti Federaciju i Enterprise u unutarnji sukob Klingonaca. Ipak, u strahu da Romulani u tajnosti podržavaju obitelj Duras u nadi da unište savez između Federacije i Klingonskog Carstva, Picard uvjerava čelnike Zvjezdane flote da naprave blokadu između Romulanskog i Klingonskog Carstva. Ubrzo dodjeljuje svoje više časnike na zapovjedna mjesta na drugim brodovima i sa flotom odlazi na granicu između dva carstva, kako bi pokušao spriječiti dostavljanje namirnica i opreme koje Romulani šalju Durasima. Detaljnije informacije: Memory Alpha - Redemption, Part 2Kompletan scenarij: Redemption, Part 2
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 27 svi, 2008 5:30 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
 Re: 5x01 - Redemption, Part 2
Legendarna epizoda. Oduševio me picardov i datin razgovor o cilju i sredstvima.
Jedino mi se ne sviđa sam kraj. Worf je u skladu s klingonskim običajima trebao ubiti onog malog. Ovako se nije iskazao kao prvai klingonac.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 27 svi, 2008 6:07 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Deset , jedna od najboljih trek epizoda uopce da je malo analiziram , glavni negativci lursa i bethor su mnogo lukavije od svoga brata durasa i mnogo podmuklije , mali toral mi se cinio kao jedan malo glupasti klinjo koji je zelio vise nego sta je mogao dobit Drago mi je da se ova epizoda nadovezuje na yestardays enterprise i da se guinan sjeca(ne bas ali osjeca) da je tasha bila na entu C Sto se klingonaca tice , gowron izgleda ko serijski ubojica a svi ostali djeluju kao copor bandita , koji se tuce i pijanci u svrhu casti , nakon sta u svrhu politike poubijaju jedni druge Cini mi se i da se worf nije snasao među njima , da su mu neka događanja bila bezveze A kako i nebi kad su svi gladni krvi a od casti nit traga Naravno i na kraju maestralni potez date , koji je zasutkao "madoxxa" broj dva , stvarno mi je onaj oficir isao na nerve I da moram rec kako klingonci (romulanci) redovito podcjenjuju ljude , ali ovaj put su se zafrkali jer se picard vratio i pomrsio im planove
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 27 svi, 2008 6:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Prva epizoda je odlicna, 9, a i ova je dobra, ali malo losija od prve, 8 I nije mi jasno zasto Romulanci nisu jednostavno zaobisli onu mrezu... sa 20 brodova ne mogu napravit mrezu koja ide preko cijele granice Fakat mi ide na zivce kad se scenaristi ponasaju ko da su gledatelji idioti
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 28 svi, 2008 10:43 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Slazem se s @McGryerovin zakljuckom....! Vjerojatno je to bilo da bi se po n^20-tu pokazalo kako su "Zemljaci" ubermoralni i kako , kao u dobrim starim "kaubojcima" pravda uvijek pobjedjuje , a da bi pobjedila mora postojat netko toliko los i pokvaren i tada je pobjeda mnogo draza . Inace epizoda , ako se iskljuci ono ispod kose , moze bit gledljiva ! Mislim da scenaristi TNGa opcenito vrijedjaju ljudsku inteligenciji od samog pocetka s onim "glupavim" epizoda s "Q" . Iako ima i zanimljivih epizoda , da nebude bas sve crno , menoi osobno oko 1/3 TNG je sasvim solidna ostalo je ...nesmin rec kako koncipirano ! Pozdrav Moralisticka 22

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 28 svi, 2008 11:08 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mislim da mreza senzora , taj detection grid se proteze poprilicno i da 1 brod vjerojatno pokriva vise sustava (solarnih , tj da ih skenira) Nekako imam osjecaj da je jedini drugi put preko federacije i da romulani ne zele toliko riskirat 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 28 svi, 2008 11:11 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...podjednako dobar nastavak... ...konačno se stvari rasčišćavaju... i nadam se da će to s klingoncima i romulancima završiti na neko vrijeme...
...moram priznati da je Sela vrlo mudra i izbjegla je sve zamke koje joj je Picard postavio...
...a i njezino porijeklo je zanimljivo... ...još jedna 8 ...
| sri 28 svi, 2008 11:32 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
8 Iako napetija radnjom, ne zaslužuje jaču ocjenu zbog velikih rupa u scenariju. No najprije pozitivan dojam. Worf na Klingonskom partyu, zbilja mu nije lako, kako bi se tek neki čovjek ili Vulkanac snašao u onakvom društvu. Picardova ideja da Tahionskom mrežom provali Rimljane je nadasve za pohvalu, a tek njegova i Selina igra neznanja "što se tu dešava" je vrhunska adaptacija dvije velike ličnosti.
A sada na kritike.
Klingonci - ratnici, briju na čast i nezavisnost od bilo koga. Gore navedena polu definicija se nikako ne uklapa u priču da Rimljani mogu vladati takvim narodom. Hoću da kažem da je cijela ta zbrka oko preuzimanja vlasti jedno veliko scenarističko sranje. Da su Durasice i došle na vlast preko malog zlikavca, te da je se doznalo da se Carstvom vlada iz Rima, vrlo brzo bi takav narod digao ustanak protiv vlasti, to im je u krvi, da bude neovisni, da su nadasve časni i ratoborni, a sad mi scenaristi idu zaj**at priču sa nepotrebnim preuzimanjem vlasti i građanskim ratom, a sve u štosu da se Fedosi pokažu kao veliki pametnjakovići.
Ponavljam, razlog za visoku ocjenu je taj što se radi o kljućnim povijesnim trenutcima između Klingonaca i Fedosa.
| čet 29 svi, 2008 2:17 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
BrickTop je napisao/la: Da su Durasice i došle na vlast preko malog zlikavca, te da je se doznalo da se Carstvom vlada iz Rima, vrlo brzo bi takav narod digao ustanak protiv vlasti pa u tome i je cijela poanta epizode. oni su pokusavali dokazati da romulanci pomazu sestrama kako bi ih diskreditirali. i kad se to razotkrilo svi su ih napustili, one su jedva uspjele pobjeci. upravo na taj ponos su Picard i Gowron racunali kad su fedsi postavili onu blokadu i kad su pokusavali uhvatiti romulance kako prelaze granicu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 29 svi, 2008 10:51 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ant je napisao/la: BrickTop je napisao/la: Da su Durasice i došle na vlast preko malog zlikavca, te da je se doznalo da se Carstvom vlada iz Rima, vrlo brzo bi takav narod digao ustanak protiv vlasti pa u tome i je cijela poanta epizode. oni su pokusavali dokazati da romulanci pomazu sestrama kako bi ih diskreditirali. i kad se to razotkrilo svi su ih napustili, one su jedva uspjele pobjeci. upravo na taj ponos su Picard i Gowron racunali kad su fedsi postavili onu blokadu i kad su pokusavali uhvatiti romulance kako prelaze granicu. Pa u tome i je stvar da su to trebali obaviti na Klingonski način, a ne ovako ljudski. BTW Picard mi je baš smiješan kada ide govorit Klingonski.
| čet 29 svi, 2008 11:24 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
10 Opako dobra epizoda i odličan završetak klingonske borbe za vlast. Već u teaseru sam primjetio jednu nelogičnost, valjda se netko zaboravio. U borbi Kurnovog i dva Durasova B-o-P-a, u jednom trenutku časnik kaže da su stražnji štitovi otkazali, a nekoliko sekundi kasnije u prikazu borbe izvana pokazano je da su štitovi na mjestu i izdržavaju disruptorske pogotke. No, nema velike veze. Štitovi ili neštitovi, bitno je da su Worf i Kurn dobili bitku.
Data je bio jednostavno briljantan u ovoj epizodi. Od uvjeravanja Picarda da dobije privremeno zapovjedništvo nad USS Sutherlandom pa do pokazivanja svojih zapovjednih i taktičkih kvaliteta. Drilao je svog prvog časnika Hobsona kao da je freshman na Akademiji
Nastavlja se priča o Taši i njenom vraćanju u prošlost u epizodi «Yesterday's Enterprise». Guinan je jedina koja je bar dijelom mogla objasniti kako se to dogodilo iako se ne sjeća točno svih događaja.
Za kraj je Data na androidovski način riješio Romulance tako da nisu mogli neopaženo dofurati pomoć Durasicama, a ostalo su ceremonije.
Sve u svemu, zaslužena desetka.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 05 lip, 2008 5:11 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
data rula ... nema druge i gotovo  sto se tice federacijske barijere i njenog obilaska... a mozda bi obilazenje predugo trajalo... durasicama je to pojacanje trebalo hitno... zbog date 8... steta sto nisu malo zesci gradjanski rat pokazali... rat dostojan klingonaca... @BrickTop ... kaka bi se ta situacija rjesila na klingonski nacin?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 05 lip, 2008 6:32 pm |
|
 |
|
So Say We All
|
Chaky je napisao/la: @BrickTop ... kaka bi se ta situacija rjesila na klingonski nacin? Otkriješ urotnika, pobiješ mu sve do 10 koljena i stvar riješena. 
| čet 05 lip, 2008 6:35 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 6. Puno klingonaca u ovoj epizodi. Ova dio mi je lošiji od prvog. 
|
| pet 30 lis, 2009 9:20 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Uf, prava epizoda s DS9 štihom Data pokazao da nema zaje*ancije s njim. Desetka.
|
| pon 01 ožu, 2010 7:54 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|