Sada je: sub 15 kol, 2026 1:34 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća
 I TNG rusi kanon 
Autor/ica Poruka
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Post Re: I TNG rusi kanon
T'Rapavi je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
T'Rapavi je napisao/la:
Mr.bobo je napisao/la:
...i možda razlog zašto se Archer nije spominjao u daljnjim trek serijalima... :mrgreen: :mrgreen:

Jap, to je to. I svi drugi arhivi, povijesni dokumenti, a i svi članovi Federacije su imali istovremeni blackout u kojem su zaboravili Archera, osnivača Federacije... :baeh:

Memory alpha je uništen, na tom planetoidu, skladištilo se sve znanje federacije. :P

A Archer se spominje u Nemesisu, odnosno brod nazvan po njemu. [-X

A opet zar je bitno spominje li se ili ne. Nisu Kirk, Janeway, Picard, Sisko jedini kapetani u floti. Pa federacija postoji više od 200 godina, sigurno postoji stotine kapetane i vrsta koje se ne spominju u seriji. \:D/

I hoćeš reći da se uništenjem tog planeta uništilo i znanje o Archeru? Nitko ga se više ne sjeća, nigdje drugdje nije bio spomenut, u nikakvim memoarima, knjigama, dokumentima...

Kako su onda nazvali taj brod po njemu kada je uništeno svo znanje Federacije? :baeh:

Ali nisu svi kapetani bili kapetani prvog zemasljskog međuzvjezdanoga broda, nisu svi spašavali Zemlju, nisu svi osnivali Federaciju... :baeh:

Trap, ni ja ne bih ovo bolje sročio. Jednostavno objašnjenje nespominjanja takvog heroja je da on uopće nije ni postojao, kao ni njegova podmornica.
Npr., mogu biti uništeni svi arhivi galaksije ako treba i izbrisan bilo kakav pisani trag 23. stoljeća, a u 24 .stoljeću svi Flotaši, čak i kadeti znaju tko je najbolji i najslavniji kapetan 23. stoljeća James T. Kirk.
Tako bi se znalo i za famoznog Archera. Nije uništenjem Memory Alphe istovremeno svima kolektivno izbrisano pamćenje.
Ant je napisao/la:
uostalo, danas na Zemlji, ja iskreno nemam poima tko je bio kapetan prve suttle misije, a vi?
mislim, ok, mozda bi i bilo ljepo da ja to znam, ali fakat nemam pojma.
Zainteresiralo je i mene pa sam se informirao. "Kapetan" prve shuttle misije bio je commander John W. Young.

sub 07 vel, 2009 12:28 am
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Obične gluposti, zašto bi uopće spominjali Archera, pa i Kirka nisu baš spominjali često.

Kao što rekoh nisu spominjali ni prvog kapetana, prvog lansiranog federacijskog broda, pa to ne znači da on ne postoji.

I na kraju krajeva, spominju ga Riker i Troi, a jedan se brod u Nemesisu zove po njemu. [-X

sub 07 vel, 2009 6:38 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
RAI'TARA je napisao/la:
Obične gluposti [-X

Nisu to nikakve gluposti. Archera nisu mogli spomenut jer se serija snimala nakon TSFS. To je tako kristalno jasno. ENT je sniman kasnije i kako ga netko može spomenut prije ako je kasnije pričano o tome... to je takva zbrka da i sami ne znaju u kakvu idiotariju su se producenti upustili. Ići snimat seriju koja se događa prije TSFS i onda očekivati da se Archer i NX spomenu, a serija je kasnije snimana??? Pa di je tu logika i zdrav razum? Koliko ću puta to spominjati. To je zakon fizike da nešto što je napravljeno kasnije ne može se spomenut u onome što je napravljeno prije. Nije li tako?
I ovo nije još jedna tema ENT (ni)je Trek nego je ova tema otvorena kao provokatorska na odgovor ranije spomenute teme.

sub 07 vel, 2009 1:39 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Kao da je važno to, ENT je star trek, to je jednostavno tako.
Ako ćemo tako gledat na stvari, onda ni Picard ne postoji jer se Picardovi ne spominju u TOS-u.
[-X

ned 08 vel, 2009 4:57 am
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: </3
RAI'TARA je napisao/la:
ENT je star trek, to je jednostavno tako.

=D> =D> =D> Tako jeeeee!!!

ned 08 vel, 2009 10:26 am
Profil Web stranica
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Ni meni nije jasno zašto su neki toliko alergični da se ENT stavlja pod Star Trek serijal... Ako je zbog nelogičnosti u seriji onda opet više ima nelogičnosti u TNG-u, ili tek pogotovo u TOS-u, pa nikome nepada napamet da te dvije serije nesvrstavaju pod Star Trek. Ako je zbog rušenja "kanona"( iako bi se o tom kanonu još dalo raspravljati), i u TNG-u, VOY-u i DS9-u postoje nastavci koji strogo gledano ruše "kanon". A pak s druge strane ENT ima toliko sličnosti s prijašnjim serijalima da ga jednostavno nemoguće nesvrstati u sam ST serijal...

ned 08 vel, 2009 12:19 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Suikotreki je napisao/la:
Ako je zbog nelogičnosti u seriji onda opet više ima nelogičnosti u TNG-u, ili tek pogotovo u TOS-u, pa nikome nepada napamet da te dvije serije nesvrstavaju pod Star Trek. Ako je zbog rušenja "kanona"( iako bi se o tom kanonu još dalo raspravljati), i u TNG-u, VOY-u i DS9-u postoje nastavci koji strogo gledano ruše "kanon". A pak s druge strane ENT ima toliko sličnosti s prijašnjim serijalima da ga jednostavno nemoguće nesvrstati u sam ST serijal...

Govori se o konstantnom kršenju kanona, a ne da se kanon tu i tamo malo "zametne". I kako TOS može rušit kanon?? Pa, TOS ga je, pobogu, izmislio i sve bi se valjda trebalo po TOS-u ravnati.

RAI'TARA je napisao/la:

Ne, uopće nije važno to što sam nabrojao u svom prethodnom postu... Ma, zašto bi to bilo tako?? Kakav argument... :roll: Sad zvučiš kako Bobo: "ENT je Trek zato što je Trek.". Yea, right... :roll:

RAI'TARA je napisao/la:
Ako ćemo tako gledat na stvari, onda ni Picard ne postoji jer se Picardovi ne spominju u TOS-u. [-X

I šta se Picardovi imaju spominjat u TOS-u? Pa Picard se tada nije ni rodio, a upravo je on proslavio svoju obitelj tj. više sebe nego svoju obitelj. I ne vidim razloga zašto bi se Picardovi spominjali...

ned 08 vel, 2009 12:48 pm
Profil Web stranica
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
RAI'TARA je napisao/la:
Ako ćemo tako gledat na stvari, onda ni Picard ne postoji jer se Picardovi ne spominju u TOS-u. [-X

Da tocno T'grel
Ja ne kuzim sta je htjela reci??

ned 08 vel, 2009 1:37 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
T'Grel je napisao/la:
I šta se Picardovi imaju spominjat u TOS-u? Pa Picard se tada nije ni rodio, a upravo je on proslavio svoju obitelj tj. više sebe nego svoju obitelj. I ne vidim razloga zašto bi se Picardovi spominjali...

Veliki Jean-Luc Picard osobno je napisao/la:
Ever since I was a little boy, I
remember hearing about the family
line. The Picards that fought at
Trafalgar... the Picards that
settled the first Martian colony.

evidentno je postojanje prominentnih Picardova i prije Jean-Luca.

(joj, joj, T'Grel... osnove, osnove! :mrgreen: )

ned 08 vel, 2009 4:25 pm
Profil ICQ Web stranica
nešt po svom izboru

A ENT je Trek zato jer je Trek
ako su ga proglasili Star Trekom onda je Star Trek i gotovo

ned 08 vel, 2009 4:36 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Cmd Data je napisao/la:

Upravo tako... i to se neće promjeniti zato jer nekim zadrtim Trekerima to smeta i jer se to nepoklapa u njihovo poimanje Star Trek franšize..

ned 08 vel, 2009 4:38 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
TNG je ovdje na tapeti, moliti cu lijepo, ne Ent.
unaprijed hvala.

ned 08 vel, 2009 4:59 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Cmd Data je napisao/la:

Opet isti ENTovski "argument"... :roll:
Ja ga ne smatram i nikada za mene to neće biti.
Ant je napisao/la:
Veliki Jean-Luc Picard osobno je napisao/la:
Ever since I was a little boy, I remember hearing about the family line. The Picards that fought at
Trafalgar... the Picards that settled the first Martian colony.

evidentno je postojanje prominentnih Picardova i prije Jean-Luca.
(joj, joj, T'Grel... osnove, osnove! :mrgreen: )

Dobro, ne sumnjam u to. Znam da se jedan Picard borio s Nelsonom na Trafalgaru. Ali ona je pitanje postavila nesvrsishodnim.

Zadnja izmjena: TerNek; ned 08 vel, 2009 7:11 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

spojen dupli post

ned 08 vel, 2009 7:05 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

T'Grel je napisao/la:
Suikotreki je napisao/la:
Ako je zbog nelogičnosti u seriji onda opet više ima nelogičnosti u TNG-u, ili tek pogotovo u TOS-u, pa nikome nepada napamet da te dvije serije nesvrstavaju pod Star Trek. Ako je zbog rušenja "kanona"( iako bi se o tom kanonu još dalo raspravljati), i u TNG-u, VOY-u i DS9-u postoje nastavci koji strogo gledano ruše "kanon". A pak s druge strane ENT ima toliko sličnosti s prijašnjim serijalima da ga jednostavno nemoguće nesvrstati u sam ST serijal...

Govori se o konstantnom kršenju kanona, a ne da se kanon tu i tamo malo "zametne". I kako TOS može rušit kanon?? Pa, TOS ga je, pobogu, izmislio i sve bi se valjda trebalo po TOS-u ravnati.

RAI'TARA je napisao/la:

Ne, uopće nije važno to što sam nabrojao u svom prethodnom postu... Ma, zašto bi to bilo tako?? Kakav argument... :roll: Sad zvučiš kako Bobo: "ENT je Trek zato što je Trek.". Yea, right... :roll:

RAI'TARA je napisao/la:

ENT ne krši kanon, novi star trek film će kršiti kanon.

A ponavljam još jednom, onda ni ferengiji ne postoje jer se ne spominju u TOS-u.
Betazoidi isto, bolijanci također.
Mislim gluposti.
ENT je kanon.

ned 08 vel, 2009 11:38 pm
nešt po svom izboru

Eh opet ti
ako nisu prikazani u TOS-u ne znaci da ne postoje, u TNG-u su ih samo otkrili

ned 08 vel, 2009 11:42 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: