|
Sada je: sub 12 ruj, 2026 5:53 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
6x09 - The Quality of Life
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
"The Quality of Life" (Kvaliteta zivota)Sezona: 6 Epizoda: 09 Datum premijere: 14. 11. 1992. Prikazano na HRT-u: 21. 07. 2008. Scenarist: L.J. Scott (prica), Naren Shankar (teleplay) Redatelj: Jonathan Frakes Gostujući Glumci:Ellen Bry as Dr. Farallon J. Downing as Kelso Stardate: 46192.3 (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Geordi ima zadatak proučiti novu rudarsku tehnologiju, zajedno s voditeljicom projekta dr. Farallon. Najednom dođe do preopterećenja u energetskoj mreži, a Farallon tog trenutka upozna Geordija sa exokompom, uređajem koji ubrzo vrati mrežu u prijašnje, normalno stanje. Farallon kasnije objašnjava Dati detalje i dijelove exokompa, te kako uređaj nije sposoban samo replicirati alat, već i rješavati mnoštvo problema. Detaljnije informacije: Memory Alpha - The Quality of LifeKompletan scenarij: The Quality of Life
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 20 srp, 2008 1:48 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 Re: 6x09 - The Quality of Life
Za par dana idem na more gdje mozda necu imati internet, pa sam pogledao ovu epizodu unaprijed i htio je komentirati... stavio sam da anketa traje 16 dana, dakle 14 dana nakon sto epka stvarno bude na televiziji
Uglavnom, jos jedna moralna epizoda, slicna Measure of a Man, ali mi je i bolja od nje... Dobro je da nije samo moraliziranje cijelo vrijeme, nego ima i sporednu radnju, ovo sa rudarima, iako mi to nije bogzna sto, ali da je cijelo vrijeme moraliziranje, mozda bi bilo dosadno, a ovako ima malo jednog, malo drugogi ispadne dobro na kraju. 8
Zanimljivo je da ovaj Particle Fountain ima isto ime kao i ona anomalina na koju su naisli u Voyageru
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 20 srp, 2008 1:55 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
7 Data nasao sebi slicne (djelomicno) Ma okey epizoda samo em malo smetalo ono ja cu zrtvovat picarda da spasim male kompove , malo nerealno 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 21 srp, 2008 5:52 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
10+ Izvrsna epizoda. captain je napisao/la: samo em malo smetalo ono ja cu zrtvovat picarda da spasim male kompove , malo nerealno  Zašto bi bilo nerealno. Davno sam gledao ovu epizodu pa se ne sjećam što je Picard rekao na to, ali koliko se sjećam mislim da se složio s Datom. Kakvi bi ljudi bili kad bi sudili nekome prema nečijem izgledu. Zar nije moto cijelog star treka: Poštovati život u svakom obliku. I ono: Potrebe većine su važnije od potrebe manjine.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pon 21 srp, 2008 7:51 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
khm , bilo je 3 exokompa a 2 covjeka koja vec otprije zna , nije bas neka vecina 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 21 srp, 2008 8:40 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Stvarno dobar nastavak... i ovaj put mi se čak i svidjelo sve to moraliziranje. Najviše me je dojmilo to kako se Data poistovječavao s tim kompovima ono da je Data njih išao branit na isti način na koji je Picard branio Data-u kad se određivao njegov status kao osobe. I onaj dio kad se na kraju onaj mali žrtvovao kako bi spasio ostale...
| pon 21 srp, 2008 8:49 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
6, Previše moraliziranja oko par sklopova Bušenih Kartica.
| uto 22 srp, 2008 8:27 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Egzokompovi su zanimljivi…
Data proturječi Rikeru… hmmm…
…da li bi ste u onom trenutku podržali stajalište Date ili Rikera? (…po pitanju egzokompova… )
…ispostavilo se da ipak imaju svoju volju kad su u opasnosti… No…
…odakle im energija da lebde??
…6…
| čet 24 srp, 2008 12:53 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
meni je epka za 8 . Egzokompovi su zanimljivi, a ako su pametni tj razumni, morat ce ih se tretirati ko clanove posade, dobio si naredjenje- izvrsi ga , ali naredba nesmije biti nerazumna i mora se voditi racuna o zivotu bica, tj egzokompa. Edit: Data netreba odmor, pa se bavi svime i svacime, dok drugi spavaju, a njegova smjena moze biti i po ' noci ' . Kakve smjene bi radili egzokompovi, i kaj bi radili kad nisu u smjeni? Da li bi imali zajednicke prostorije za odmor - kabine, ili bi imali svaki svoju? Kuda bi isli na odmor - Risu?
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| pet 25 srp, 2008 1:34 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
nenadg je napisao/la: Kakve smjene bi radili egzokompovi, i kaj bi radili kad nisu u smjeni?
Da li bi imali zajednicke prostorije za odmor - kabine, ili bi imali svaki svoju?
Kuda bi isli na odmor - Risu?
...pa smijene... rad i odmor... što bi ti više? ...pa svi bi bili u jednoj prostoriji, zašto bi trebao imati svaki svoju... ?
...odmor bi bio svaki puta kada nebi aktivno radili...
| ned 27 srp, 2008 3:08 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mr.bobo je napisao/la: …odakle im energija da lebde... Pa ako imaju interface za dijagnostiku, valjda imaju i utičnicu za punjenje energijom. Po meni nije ništa čudno da mogu lebdjeti na mjestu jer se za to vjerojatno koristi ista tehnologija kao za AG platforme, ali egzokompovi se mogu i kretati pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako im je doktorica Farallon složila pogon.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 27 srp, 2008 10:18 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Zanimljiva epizoda. Data se zbilja jako poistovjetio s tim egzokompovima..... nekima se cinilo da radi na bazi emocija, a ne logicki.... Eto nam jos jednog zivotnog oblika stvorenog od covjeka (uz npr. one nanobote stvorene od Wesleya, Dr.Moriartyja i sl.) Zbilja je bilo hrabro od Date sto je odbio naredjenja nadredjenih i borio se za ocuvanje drugacijih zivotnih oblik, i otkrivanje novih oblika zivota sto je temeljna Enterpriseova misija. Iako, pitanje je da li su egzokompovi zaista vrijedni da se radi njih ugrozi ljudski zivot... Imaju nagon za samoocuvanje, nesto malo svijesti i inteligencije,... ali isto to imaju i zivotinje (npr. kukci i sl) ... na kraju ne znamo koliko su egzokompovi bili svjesni sebe, a koliko su radili na temelju neke vrste instinkta. I u zivotinjskom svijetu ima kolonija u kojima se jedinke zrtvuju za spas vecine (isto kao sto su egzokompovi to radili), recimo i kukci rade zajednicki u harmoniji da rijese neki problem od zivotnoe vaznosti za koloniju.... Vise opravdavam Datinu odluku (da ugrozi kapetanov zivot radi njih), nego ne,.... iako nisam siguran d abih na njegovom mjestu napravio isto.... nenadg je napisao/la: Kakve smjene bi radili egzokompovi, i kaj bi radili kad nisu u smjeni?
Da li bi imali zajednicke prostorije za odmor - kabine, ili bi imali svaki svoju?
Kuda bi isli na odmor - Risu? Vjerojatno ne bi radili nista od toga, jer ipak nisu toliko evoluirali,... vjerojatno ce biti zadovoljni i ako ih se samo ne salje u pogibeljne misije (da imaju pravo izbora), i da ih se tretira bolje nego obican alat....
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 31 srp, 2008 11:47 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
BrickTop je napisao/la: Previše moraliziranja oko par sklopova Bušenih Kartica. Nije li i Data samo sklop "Bušenih Kartica." Meni je ovo najbolja epizoda Star Treka koja se bavi definicijom života. Na neki način je ova epizoda nastavak na Measure of a Man iz druge sezone. Ova epizoda mi je čak bolja jer mi se tamo nije svidio koncept tribunal epizode. Mr. bobo je napisao/la: …odakle im energija da lebde?? Odakle Dati energija da hoda? Cvicek je napisao/la: Iako, pitanje je da li su egzokompovi zaista vrijedni da se radi njih ugrozi ljudski zivot... Imaju nagon za samoocuvanje, nesto malo svijesti i inteligencije,... ali isto to imaju i zivotinje (npr. kukci i sl) ... na kraju ne znamo koliko su egzokompovi bili svjesni sebe, a koliko su radili na temelju neke vrste instinkta. I u zivotinjskom svijetu ima kolonija u kojima se jedinke zrtvuju za spas vecine (isto kao sto su egzokompovi to radili), recimo i kukci rade zajednicki u harmoniji da rijese neki problem od zivotnoe vaznosti za koloniju.... Vise opravdavam Datinu odluku (da ugrozi kapetanov zivot radi njih), nego ne,.... iako nisam siguran d abih na njegovom mjestu napravio isto.... Potpisujem!  Čim se epizoda bavi takvim nekim pitanjem, od mene zaslužuje maksimalnu ocjenu. Žao mi je što ova epizoda neće biti u finalnoj anketi. Svidio mi se Datin citat koji je rekao Crusherici: "Velika je razlika između vas i virusa, ali ste oboje živi." 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pet 19 ruj, 2008 3:56 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Najviše zbog zanimljivog, malog robota.
|
| sri 21 lis, 2009 11:55 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Data me neizmjerno naživcirao u ovoj epizodi...Jedini put u TNG-u, zapravo...
Prava Trek epizoda, bila bi osmica...
|
| sub 20 ožu, 2010 6:03 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|