| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 6x06 - True Q
"True Q" (Istinski Q)Sezona: 6 Epizoda: 06 Datum premijere:26. 10.1992. Prikazano na HRT-u: 16.07.2008. Scenarist: René Echevarria Redatelj: Robert Scheerer Gostujući Glumci:John de Lancie as Q Olivia d'Abo as Amanda Rogers John P. Connolly as Orn Lote Stardate: 46192.3 (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra) Dok posada radi na problemu kako spasiti planet Tagra IV od ekološke katastrofe izazvane onečišćenjem, na Enterprise dolazi studentica, koja je izabrana između stotine kandidata koji su se prijavili za služenje na U.S.S. Enterpriseu. Posada iznenada biva ponešena beskrajnim entuzijazmom djevojke koja od svojih novih kolega skirva jednu tajnu – posjeduje izvanredne mentalne sposobnosti, što uključuje i iznenadno pojavljivanje predmeta koje zamisli. Detaljnije informacije: Memory Alpha - True QKompletan scenarij: True Q
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 16 srp, 2008 3:53 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 6x06 - True Q
8 Nego mene muci nesto Q -svemocan Nekako to neide jer nije samo svemir u kojem Q postoji jedini , valjda postoje i svemiri u kojem Q ne postoji , pa onda ako negdje en postoji , onda nije svemocan E da crusherica bas laje puno 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 16 srp, 2008 5:53 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
captain je napisao/la: valjda postoje i svemiri u kojem Q ne postoji zasto? mislim, ne da tvrdim da je Q svemocan (to mi uvijek kod njega smeta, nije prikazan bas kao svemocan, a opet zasto bi stalno tupio o tome ako to nije) ali zasto se nebi mogao manifestirati u svakom od tih razlicitih svemira? vec znamo da ekzistira primarno u q kontinuumu koji je nekako odvojen od naseg svemira, pa zasto onda nebi mogao prelaziti i u ostale? anyway, meni je epka bila ok, malo za opustanje. zamjeram preveliku koncentraciju Crusherice i to bi bilo manje vise to. uglavnom, neka bude 8.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 16 srp, 2008 6:48 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Zato jer ako svaki svemir pomalo odudara od onog drugog a svemira je beskonacno , onda bi nakon milijuna svemira u kojem Q postoji , doslo i do milijuna svemira u kojima Q ne postoji , nekakva logika velikih brojeva 
|
| sri 16 srp, 2008 8:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
captain je napisao/la: Zato jer ako svaki svemir pomalo odudara od onog drugog a svemira je beskonacno , onda bi nakon milijuna svemira u kojem Q postoji , doslo i do milijuna svemira u kojima Q ne postoji , nekakva logika velikih brojeva  A zakaj bi bilo bas, doslovno beskonacno mnogo paralelnih svemira? Mozda su slozeni po nekom pravilu po kojem izmedju dva bliska svemira mora biti odredjeni razmak kako nebi bili potpuno isti,Ili neka fraktalna udaljenost itd. Pa ustvari neko pravilo ili zakon odredjuje da nema neograniceno mnogo slicnih svemira ni neograniceno mnogo razlicitih svemira, jer ako se neke konstante ili vrijednosti previse razlikuju od nasih ' stvarnih ' - takav svemir niti nemoze opstati, nego takve samo Q , privremeno stvara za svoju zabavu. ili Vesli za svoju mamu  ... itd.
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| sri 16 srp, 2008 11:58 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
A da , dajem 8 za epku, svidja mi se mlada Q-ica, mozda bude konacno kakav dobar Q od nje na kraju. 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| čet 17 srp, 2008 12:02 am |
|
 |
|
Make it so
|
Ja to razmisljam ovako AKo jedan svemir uzmemo kao 1 drvo , hrast npr postoji suma svemira koji su slicni , kao sta postoji i suma hrastova ali postoji i druga suma svemira koji su razliciti od prve skupine svemira npr fluidni svemir je mozda nesto posebno , jer tamo zivi samo 1 vrsta i izgleda sve jednako (iako je fluidni svemir mozda dio nase dimenzije svemira) 
|
| čet 17 srp, 2008 12:05 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
captain je napisao/la: Ja to razmisljam ovako AKo jedan svemir uzmemo kao 1 drvo , hrast npr postoji suma svemira koji su slicni , kao sta postoji i suma hrastova ali postoji i druga suma svemira koji su razliciti od prve skupine svemira npr fluidni svemir je mozda nesto posebno , jer tamo zivi samo 1 vrsta i izgleda sve jednako (iako je fluidni svemir mozda dio nase dimenzije svemira)  Ok, postavi teoriju o svemirima, opisi zakonitosti medju njima, zasto se razlikuju , zasto se ne spajaju medjusobno itd, i mozda neko drugi , ili ti otkrije kako skakutati izmedju njih, pa eto koristi od nasih trabunjanja. 
|
| čet 17 srp, 2008 12:09 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
6, ok epizoda... vec sam mislio da ce ona na kraju izabrat da bude covjek bez moci, sta bi bilo totalno glupo i nerealno, al su se spasili ipak
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 17 srp, 2008 3:36 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Jedna od slabijih epizod s Q-om, ali moram joj dati bar 9 jer je Q u epizodi. 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pet 18 srp, 2008 7:40 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja isto dajem 9...
...Q je bio ok u ovoj epizodi, nije radio nikakve spačke... ...no sama činjenica da su na Zemlji živjeli Q-evi... WOW
...no ne kužim... Q-evi su otišli iz Q kontinuma... i nisu smjeli rabiti moći... ... no oni jesu i zato su smaknuti...
...zašto im jednostavno nisu oduzeli moći... kao Q-u u jednoj epizodi?
...Amanda je zgodna Q-ica... ...zanimljiva je prića oko nje...
...zašto sve zgodne članice posade budu samo u jednoj-dvije epizode... ?
| pon 21 srp, 2008 1:53 am |
|
 |
|
Make it so
|
Ova epizoda se mrvu ne podudara sa voyagerom jer ako Q-uovi mogu imat djecu kao ljudi a kasnije ce ta djeca svejedno dobit Q moci , zasto Q u epizodi ,The Q and the Grey , nije dobio dijete na ovakav nacin i to odmah , tj nije to problem nego ona tvrdnja da Q-ovi nisu imali djece a ocito jesu 
|
| ned 20 ruj, 2009 8:28 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
captain je napisao/la: Ova epizoda se mrvu ne podudara sa voyagerom jer ako Q-uovi mogu imat djecu kao ljudi a kasnije ce ta djeca svejedno dobit Q moci , zasto Q u epizodi ,The Q and the Grey , nije dobio dijete na ovakav nacin i to odmah , tj nije to problem nego ona tvrdnja da Q-ovi nisu imali djece a ocito jesu  Ma to je jos jedan u nizu dokaza da Voyager rusi kanon.  Salin se. A puno je nerazjasnjenih stvari i nepoklapanja u toliko godina/epizoda/serija da sa time ne triba razbijat glavu. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| ned 20 ruj, 2009 9:26 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 7. Simpatična mi je glumica koja glumi Q. Što se tiče Q-ua i djece. Događaji iz ove epizode čak se i spominju u toj Voyagerovoj epizodi. Razlika je ta što su se njeni roditelji odrekli Q sposobnosti i živjeli su kao ljudi. A ono djete u Voyageru je prvo dijete začeto i rođeno u Q kontiniumu, kojeg su uz to začeli Q-ui u svom pravom obliku. A ova djevojka je začeta na zemlji i razvijala se je kao ljudsko biće.
|
| pon 19 lis, 2009 12:04 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Volim Q epizode. Uvijek imaju dosta humora, a svejedno govore o ozbiljnim stvarima. Dao bih 8 jer je premali naglasak na Troi u ovoj epizodi.  Ipak je ona savršena za razgovor s Amandom u toj situaciji, a ne doktorica koja je s njom provela 80% vremena...
|
| čet 18 ožu, 2010 1:12 pm |
|
 |
|