Sada je: sri 16 ruj, 2026 1:54 pm.

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 54 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
 Renoviranje web stranice Udruge 
Autor/ica Poruka
Lieutenant
Lieutenant

Post Renoviranje web stranice Udruge
Kao što je već najavljeno na prošlom postu FORUM JE PAO! napokon imamo novi Web site. Dakle, design by Ezri, programming by Simba - nakon Bog-zna-koliko vremena imamo novi redizajnirani i moderni CMS. Naime, kao što sam već napomenuo ovaj CMS je u potpunosti NAŠ. Zovem ga VoyagerCMS i trenutno je u svojoj prvoj verziji.

U ovom postu očekujem komentare i prijave eventualnih bugova koje pronađete (dakle ako Vam server javi nešto poput Error in Application ili Cannot open/close file ili The server will now explode i sl. javite mi na mail ili samo dodajte u post.

Također svi komentari vezani za dizajn i sadržaj su također dobrodošli.

Preporuka: kliknite na link fanzin i pogledajte novi oblik čitanja fanzina. Uskoro će se pojaviti i nešto starije verzije (koje su već skenirane), a i nove ćemo uskoro uploadati.

Toliko od mene za sada.

BTW: Ukoliko pronađete bug u kodu zapamtite: Klingon code does not contain bugs. It contains "features" which a targ looking human like you cannot understand.

sri 09 tra, 2008 10:14 pm
Valkyrie

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: foundation and empire
Post Re: Novi Web Site
dizajn je baš nice,mnogo mi se sviđa :mrgreen: ezri se stvarno potrudila :)

sri 09 tra, 2008 10:15 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Bravo ezri :thumbs2:

sri 09 tra, 2008 10:52 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...dizajn mi je odličan... !!!
...uopće se ne mogu ni na što požaliti...

...tako da sve pohlale Ezri i Simbi... =D> =D> =D> =D> =D>

sri 09 tra, 2008 10:54 pm
Profil ICQ Web stranica
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Serija: DS9
Ma nije to baš moj dizajn... Vidim da ga je Simba ili netko malo zje.... Ali nema veze... Glavno da nekaj novo imamo mada bi svaki dizajner popljuvao to ali nema veze, kak je tak je...

sri 09 tra, 2008 11:04 pm
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

ja sam, posto sam vec prije vidio dizajn, dasciniran fanzin dijelom stranice... fora nacin citanja fanzina ... tko nije probao neka proba :)

i jos jedna super stvar za one koji ce dodavati sadrzaj... dodati novi sadrzaj (glaerije slika, slike, tekstovi) je uzasno lagano i user friendly ... prakticki vise ne trebamo simbu :)

tak da... zadovoljan sam i dizajnom i funkcionalnoscu novog sitea...

sri 09 tra, 2008 11:07 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Ezri je napisao/la:
ali nema veze, kak je tak je...

pa ne mora ostati tak ;)
i dalje suradjuj sa simbom da sredite sve detalje ;)

btw.
ova mapa "kako do nas" IMHO suxa... jel moze ona moja ( :) ) stara mapa gore?

sri 09 tra, 2008 11:08 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

OKE. Vidim za sada pozitivni odgovori. Drago mi je da vam se svima sviđa.

@Ezri: Mea Culpa što se tiče dizajna, svi komentari i prijedlozi dobrodošli, samo pošalji na mail ili PM i vidjet ću što mogu.

sri 09 tra, 2008 11:33 pm
Counselor
Counselor

:thumbs2: mi lajk it! stvarno super izgleda :)

sri 09 tra, 2008 11:35 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Pridružujem se čestitkama. Stranica izgleda puno bolje.
Jedan mali kometar je: Pregledavao sam slike sa Istrakon-a2006 i svaki put sam morao radit back da bi pogledao sljedeću sliku. dali možete sredit da ispod svake slike budu strelice za prethodnu i sljedeću sliku??

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sri 09 tra, 2008 11:37 pm
Profil ICQ
Lieutenant
Lieutenant

Što se tiče galerije ona je u potpunosti automatizirana u ASP.NET-u. Upravo sam podesio da bude 150x150 px thumbnail i samo 3 kolumne. Što se tiče back gumba pogledat ću, sigurno postoji neki JScript za back ili nekaj kaj bum ubacio prije ili poslije.

sri 09 tra, 2008 11:39 pm
Captain
Captain

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Biti će bolje!!!
Domena je solidna!!!
Sviđa mi se, mada mi je jako preobična...
Iskreno, toliko čeprkate po forumu i domeni, a ono rodio se miš....

čet 10 tra, 2008 11:03 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Dobro izgleda na velikom monitoru sa bjesnom rezolucijom, no na malim monitorčićima na faksu i u školi gdje radim nije da je baš nešto ugodno za pregledavanje. Vijesti su preširoke i nisu na jednom ekranu vec se prelijevaju na drugi ekran. Ezrin design sam vec vidio prije, cestitke na dodavanju onih bitnih stvari koje su falile, a to je avalonov banner. Sto se tice galerije (odgovaram na post gore) naravno da se plugin razlikuje, prosla galerija je rađena ručno, a galerija u joomli jos uvijek radi i podržava komentare, te posjeduje dodatak da se prikaže preko cjelog ekrana pomocu java script-a. Dodan je i onaj moj script za automatsko slanje mailova sa stranice, to mi se svidja, no ponegdje sam vidio i neke zastarjele informacije koje treba hitno promjeniti. Ovaj plugin za fanzine i nije tako los, no otkrio sam da na nekim računalima stvara jako puno problema, te mislim da je po meni fulan koncept i da se taj dio trebao zaštiti šifrom jer ovako smanjujete mogucnost da vam se fanzin prodaje. Ako ce svi citati fanzin on-line uopce ga ne morate printati, no cemu onda ovako mukotrpno listanje preko web-a ako se zeli imati on-line fanzin, postoji vec provjerena forma koju svi news sajtovi već imaju i stvarno ne vidim potrebu za izmišljanjem neceg novoga. Pdf + download cuda kad je pod šifrom. Zatim cisto stvar vezana za ergonomiju same stranice, negdje vam je font stvarno premali s obzirom na bjesnu rezoluciju koju web koristi. Jednog dana kad cu biti stariji i furati jos jace naocale morati cu si instalirati program za povecalo da vidim neke osnovne informacije o klubu, dajete to malo sredite i dobit cete puno vecu ocjenu. Zasada je ocjena za trud i napore za podzanje novog weba 3.5/5.0 dakle dosta visoka ocjena, pa jos malo provjerite sigurnosne skripte da vam hakleri ne sruse web i sve ce biti ok.

No sada vam ostaje problem sljedeci, sto poslije, niste naveli tko će vam praviti update stranica i tko ce pisati nove vijesti, te dodavati slike u galeriju i uploadati nove fanizine na server. Ako probrodite i taj problem svaka čast.

P.s. jos jedna misterija za kraj gdje su nestala slova č i ć, te gdje su predavanja od T'Grela i Dr.Jones, te zasto kad se klikne na gumb od foruma ne dobijem glavnu stranicu od foruma? Zatim gdje su nestala pravila ponašanja za forum? I jos samo jedna stvar ja stvarno nigdje ne vidim kako se od tramvajske stanice dođe do nas, te nigdje na mapi ne vidim našu točnu adresu i informaciju da smo u podrumu a ne u skoli ili negdje kraj skole...

čet 10 tra, 2008 11:58 am
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Pa mogao si i nešto pozitivno reći vezano za site. Ili možda malo previše očekujem.

Rezolucija od 1024x768 ili veća je sasvim dovoljna i stranica radi OK na tome. BTW: Web ne koristi rezoluciju nego korisnik. Web se sam prilagođava prema prozoru browsera koji pak ovisi o rezoluciji i na to ne možemo utjecati. Kada budeš toliko star da ćeš trebati tolike očale da ne buš niš vidio mislim da će te zaboliti za stranicu i da ćeš imati neke pametnije stvari za razmišljanje. Prošla stranica nije imala ništa veći font.

Što se tiče sadržaja to će biti riješeno u sljedećih tjedan dana. Pošto se radi o CMS-u nije potrebno ručno updatanje i nikakav poseban software za editiranje stranica (to će onima kojima treba biti objašnjeno na sastanku).

Fanzin uopće ne radi probleme, samo je potreban Flash 9.0 i to je to. Da li se smiju postavljati na ovaj način provjereno je kod predsjednika. Osim toga, postoji aplikacija na issuu.com koja automatski stvara te animacije iz PDF-a tako da ne moramo ništa prepisivati, kopirati i raditi q-zna-što da ih postavimo.

Č i Ć se vidi samo na Internet Exploreru (znam, znam, tko ga još koristi). Problem je u fontu i riješit ćemo to tokom tjedna. Treba samo fontove staviti u Arial umjesto u Verdanu i mislim da bi to trebalo riješiti probleme.

Mapa je nekakva čudna (stavio sam onu koju sam dobio). Navodno da Chaky ima bolju - riješit ćemo.

Skripta za sigurnost ne ovisi o nama nego o ASP.NET-u koji nam daje session key-eve i ostale stvari, tako da sigurnost nije u našim rukama.

Galerija slika je generička ASP.NET skripta koju trebam doraditi čim stignem (treba promijeniti pozadinsku boju, način stvarnja thumbnailova i sl.).

čet 10 tra, 2008 12:38 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Yo do that i biti ce dobro, inace mozes koristiti i dvije moje slike mape koje su puno preglednije, na ovoj tvojoj mapi se nalazimo u vinoteci... :lol:

Sto se tice fonta pogledaj font na vijestima i font na pristupnici pa ce ti biti jasno...

dao sam vam skroz visoku ocjenu, kritike su samo da vam je site uredniji i bolji... kritika nikada nije unazadila vec unaprijedila..

Naravno parodija na moju kritiku:
slika

čet 10 tra, 2008 1:06 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 54 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: