| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 3x10 - The Defector
"The Defector" PrebjegSezona: 3 Epizoda: 10 Prvi put prikazana: 1. 1. 1990. Prikazana na HRT-u: 26. 3. 2008. Scenarist: Ronald D. Moore Redatelj: Robert Scheerer Stardate: 43462.5 (2366) Gostujuci glumci:James Sloyan as Alidar Jarok Andreas Katsulas as Tomalak John Hancock as Admiral Haden Kratak sadržaj:The Enterprise grants asylum to a defector from the Romulan Empire. Detaljnije informacije - Memory Alpha - The Defector
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 26 ožu, 2008 6:11 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x10 - The Defector
Desetka Jednostavno fantasticna epizoda koja nit u jednom trenutku nije dosadna Krvnik jednome je junak drugome Totalna istina i jedna od izjava recenih u ovoj epizodi a rekao ju je romulanski admiral i prebjeg jarok Prvotna skepticnost rikera i picarda me nije cudila jer stvarno admiral nije puno toga otkrivao ali nakon malog chit chata s picardom i datom i obavijesti iz stozera flote o njegovom identitetu , ipak je progovorio ali uzalud Sve je to bila zamka kako bi federacija prva povukla potez i kako bi oni poceli rat Jer taman kad se cinilo da je gotovo dvije romilanske ptice su s eotkrile a na jednoj je bio picardov poznanik tomalek i opet je pocela njihova igra macke i misa i verbalno prepucavanje No picard nije htio riskirat da bude zarobljen u da izgubi brod pa je pozvao u pomoc klingonce (za njih se cudim kako su uspili ostat mirni i skriveni onoliko dugo vremena) Bilo je predobro vidjet toamlekovu facu kad su se klingonci otkrili ukratko genijalna epizoda  ps zao mi je sta se jarok ubio 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 26 ožu, 2008 6:22 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Je jako dobra epizoda ( 9 ) , ali necini mi se realnim kolko i kako su ga ispitivali. Mislim da bi prebjega vrlo brzo nasopali sa kombinacijom koktela - droge istine i ko zna jos cime. Doduse , u datoj situaciji , kad je i prebjeg bio prevaren i dezinformiran, nebi imali ni od droga koristi , samo bi mozda krivo reagirali, misleci da znadu istinu. Sa romulancima nemozes biti previse paranoican - oni su jos vise. 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| čet 27 ožu, 2008 1:31 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
10 + TNG je napokon zakoračio u 90-e. Po meni prva ozbiljnija epizoda TNG-a Konačno jedna muška epizoda sa teškim odlukama i bez balavca (Wesleya) Dobro ispričana priča o hrabrosti, lojalnosti, odlučnosti i moralu. Da je došlo do rata između Fedosa i Rimljan, rećenica sa početka epizode bi se savršeno uklopila u radnju. Citat: Što on misli o našem stanju?
Da smo poput brodolomaca koje će odnijeti iduća plima.
| čet 27 ožu, 2008 2:43 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Citat: Konačno jedna muška epizoda sa teškim odlukama i bez balavca (Wesleya) my name is captain janeway and i want that this captain of yours , bring you this messege : i feal discriminated Slazem se brick , napokon u 90 godinama 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 27 ožu, 2008 3:13 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
vrlo dobro... vrlo zanimljivo razrjesenje epizode... ne znamo da li je romulanac spijun ili nije do kraja... pa kad mu konacno povjerujemo ... preokret... vidimo da nema niceg na planetu .. odmah pomislimo djubre spijunsko... ali opet preokret... zapravo su njega izigrali... pa onda opet preokret za klingoncima... vrlo dobro
10
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 27 ožu, 2008 3:40 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
jedna od boljih u zadnje vrijeme! 10 bilo je napeto cijelo vrijeme, nikak da prokuže tog tipa, je li špijun ili ne, laže li ili ne...da bi na kraju ispalo da nije špijun nego pijun. i da, bilo je zakon kad su se otkrili klingonci  tomalak takvu pripremu nikako nije očekivao 
_________________ njanjanja
|
| čet 27 ožu, 2008 1:17 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
odlicna epka. bas mi se neki dan gledao dobar trek (nakon malo loseg gatea) pa sam si pogledao ovu epizodu. joj, joj, kako dobra epizoda! nenadg je napisao/la: Mislim da bi prebjega vrlo brzo nasopali sa kombinacijom koktela - droge istine i ko zna jos cime. covjece, pa nije ti ovo Galactica!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 27 ožu, 2008 1:27 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
odlična epizoda.  žao mi je kaj se na kraju jarok ubio.a tomalakova faca mi je najjače bila kad su se klingonci skupa s enterpriseom pojavili i datina izvedba u holodeku je super 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| čet 27 ožu, 2008 1:32 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
9 Odlična, napeta epizoda, kako to i dolikuje epizodama s Romulancima. Opet su se Picardiljo i fantastični Tomalak gledali preko nišana. Admiral Jarok je također bio odličan. Malo je muljao, a na kraju je uvidio da su njega njegovi totalno izmuljali. Svaka mu čast na prebjegu. Zbog svojih stavova kontra rata, napustio je sve: dom, obitelj, posao, u biti se odrekao cijelog svog života. Za to stvarno treba imati cojones. Epki bi dao čistu desetku da su Klingonci bolje odrađeni. Dvaput su ih spomenuli i eto 4 BoP-a kad je bilo najgušće. Nisu ih ni prikazali, niti se Picard udostojio osobno im zahvaliti što su mu spasili kožu. Prilično naivno i nedorađeno.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 27 ožu, 2008 2:05 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: čet 27 tra, 2006 1:58 am Postovi: 206 Lokacija: Bird of pray....(New model)
|
Slazem se sa gore napisanim. epizoda je po meni 10. pogotovo zbog drame i picardvih trenutaka. Po meni najaci je bio onaj kada u redy roomu cekaj svi njegove rijeci. Par sekundi iscekivanja. da da rijec.
9 bi dobilo sam tako zbog one izajve pred kraj od Picarda: shall we die together?
Jos nekaj. nisam siguran da bi Deridre samo tako unistio Galaxy klasu. Barem sto se tice situacije koju smo imali na kraju. Mozda je to sve bilo kako bi pojacalo dramaturgiju konflicta.
_________________ ..." I am constant as a northern star! "....
http://www.kmt-ts.com
|
| čet 27 ožu, 2008 2:22 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
TerNek je napisao/la: Epki bi dao čistu desetku da su Klingonci bolje odrađeni. Dvaput su ih spomenuli i eto 4 BoP-a kad je bilo najgušće. Nisu ih ni prikazali, niti se Picard udostojio osobno im zahvaliti što su mu spasili kožu. Prilično naivno i nedorađeno. ne, ne, nisi ti to dobro skuzio. Picard je cijelo vrijeme imao klingonce na umu, i imas kroz cijelu epizodu naznake tog njegovog plana i dogovaranja sa klingoncima. samo sto to nama kao gledatelju nije direktno prikazano (a zasto bi i bilo? sto se mene tice bolje je povremeno ovako biti iznenađen) i kad su se samo onako pojavili postalo ti je jasno, djelovi slagalice su pali na svoje mjesto. i onda skuzis kao je Picard cijelo vrijeme s njima dogovarao tu akciju. nekako je i prikladno da u ovakvoj jednoj epizodi gdje svi sve varaju i mi gledatelji budemo malo "zavarani" 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 27 ožu, 2008 5:19 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...i meni se epizoda svidila... ...malo nas zavlači na jednu stranu, malo na drugu... ...pa na kraju totalni preokret...
...Picard mi je io tu ko grafikon ... malo dobar , malo loš , pa odličan, pa iritantan... ...fakat mi je taj lik misterija...
...da je još Wesley sve prokužio bila bi čista 10... ...no ovako 9...
| čet 27 ožu, 2008 11:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
100 najbolja epizoda do sad
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 29 ožu, 2008 7:03 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Da, dobra epizoda; 9. Jarok je mislio da sve to radi za domovinu, ili za Romul; ali nije predvidio da je on samo pijun u romulanskoj partiji šaha; partiji u kojoj su htjeli žrtvovati vlastitog pijuna tako da Federacija prva napadne, iako nema konkretnog razloga za takvo što. A možda je Jarok to i predvidio jer nasred epke vrti samoubilačku tabletu, svojevrsni simbol kako nema povratka. Posada Enterprisea je skužila kako bi se tu moglo raditi o romulanskoj varci tako da su vidjeli romulanski brod kako namjerno usporava; nešto što Romulancima ne polazi za rukom: silno spletkarenje pa potom zakazivanje na banalnostima. Uglavnom devetka. A glumca koji glumi Jaroka još vidimo u Treku u više navrata.
|
| sub 10 lis, 2009 6:12 pm |
|
 |
|