Sada je: sri 16 ruj, 2026 10:24 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
 3x02 - The Ensigns of Command 

Ocjena:
10 11%  11%  [ 2 ]
9 11%  11%  [ 2 ]
8 28%  28%  [ 5 ]
7 17%  17%  [ 3 ]
6 22%  22%  [ 4 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 6%  6%  [ 1 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 6%  6%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 18

3x02 - The Ensigns of Command 
Autor/ica Poruka
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Post Re: 3x02 - The Ensigns of Command
U potpunosti se slazem s ternekom. Zasto je uopce slao datu u diplomastku misiju kada i vrabci na grani znaju da data nije bas za takve misije. I onda on njima brutalnom silom mora demonstrirati kaj ce se desiti ako ne odu. I jos povrh svega Seliaci ispadaju kao losi momci i to vise nego sto treba samo zato jer je to njihov planet i mogu s njime raditi sto hoce. Koliko me sjecanje ne vara i Federacija je potpisala taj sporazum i sigurno je morala biti svjesna implikacija koje on donosi.
Za tri tjedna dolazi transporter, a Picard je trazio tri tjedna. Ne znam bas da ce uspijet u 1 sat prebaciti svih 15000 ljudi ma kakav bio transportni brod.
Jedino sto mi se svidjelo u seriji je koncept slusanja Mozarta u dubokom svemiru.... :thumbs2:

http://www.kmt-ts.com

ned 16 ožu, 2008 1:51 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

General Chang je napisao/la:
Zasto je uopce slao datu u diplomastku misiju kada i vrabci na grani znaju da data nije bas za takve misije.

Zato jer je Data jedini mogao na planet zbog zracenja

ned 16 ožu, 2008 2:01 pm
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

da je radijacija tako opasna ne bi ni oni dole prezivjeli...... Ne bi se nikako mogli prilagoditi radijaciji.
A usput onak, postoje odijela :-k

http://www.kmt-ts.com

ned 16 ožu, 2008 4:35 pm
Inquisitor
Inquisitor

TerNek je napisao/la:
Ovako je Data izvodio predstavu i fazorom demolirao akvadukt koji fura kolonistima vodu iz planina.

da li je demolirao? ili je pokazao da se moze demolirati?
voda je i dalje tekla...
samo je pokazao da se moze unistiti, nije unisteno... bar sam ja tako to pohvatao...

TerNek je napisao/la:
Sa alienima, koliko god oni neprijateljski i bahati bili, razgovarao bi do besvijesti, a koloniste, iste rase i boje krvi kao i on, vrlo lako može se tretirati kao smeće ako su imalo tvrdoglavi. [-X

kako ih tretira kao smece... pa za pocetak... rekao je dati da ucini sto je potrebno da izvrsi svoj zadatak ...a to je napravio i sam kad su u pitanju bili sheliaci
a data ... data se ponasa se poput roditelja koji uci djecu sto je vazno a sto nije... ovi bi umrli zbog svojih ideala... ovaj, zapravo ne, zbog idela svog sefa...
ok... ponekad je ok umrijeti zbog svojih ideala... ako ako ce biti netko tko ce ostati iza i shvatiti za sto si umro... ovdje to nije bio slucaj... jendostavno bi umrli i to bi bilo to...

ali recite mi da li bi vam ova situacija bila drugacija da je prema planetu isao asteroid koji se nije mogao unistiti... po meni bi te situacije bile iste... u oba slucaja imamo dvije bezumne opasnosti koje se uopce ne obaziru na ljude i njihove patnje

ali u slucaju asterioida mislim da bi shvatili koliko je bezumno prkositi asteroidu... ali eto, posto su sheliaci ziva bica, odmah je to skroz drugacije... jer je sad ponos i stav u pitanju... "nece oni meni sad pricati da ja moram ovo ili ono"... odmah covjek stavlja ponos i svoj stav ispred svog zivota... a dobro je data rekao... ovo su samo gradjevine ... zivot je ipak vazniji od gradjevina? zar je krivo rekao?

a sa alienima raspravlja jer zna da ce ovi poslusati ako ih uvjeri pravnom logikom... jer se sheliaci "pale" na to

a i koja mu je alternativa ... posorati sa sa sheliacima i zapoceti rat u kojem je federacija agresor jer se nije pridrzavala svog dogovora? Takvo sto bi mozda napravili ljudi danas...
A sto bi federacija dobila takvih ratom... spasila bi tih nekoliko tisuca zivota...
a sto bi izgubila... izgubila bi reputaciju pouzdanog pregovaraca... mozda se cini vrlo ok razmjenom, no nitko nebi vise s njima pregovarao jer bi znao da ce se federacija drzati svojih dogovora sve dok im to pase... pa nitko i nebi pregovarao sa federacijom... i mnogi milijuni zivota bi bili izgubljeni u produzenim radovima koji bi se mogli zaustaviti ako bi postojalo povjerenje medju raznim stranma koje je potrebno za mirovne pregovore...

milijuni mrtvih kasnije u odnosu na tisuce mrtvih danas... vi mi recite sto bi vi izabrali?

ned 16 ožu, 2008 4:53 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

General Chang je napisao/la:
da je radijacija tako opasna ne bi ni oni dole prezivjeli...... Ne bi se nikako mogli prilagoditi radijaciji.
A usput onak, postoje odijela :-k

pa nije picard ocekivao otpor kod tih ljudi ... mislio je da situacija prilicno cista... da ce radje prezivjeti nego ostati i umrjeti... pa data nije bio poslan kao pregovarac... nego kao organizator evakuacije

a radiacija je opasna... vjerojatno je prezivio manji broj od kojeg se razvilo to drustvo...

ned 16 ožu, 2008 4:56 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Chaky je napisao/la:
TerNek je napisao/la:
Ovako je Data izvodio predstavu i fazorom demolirao akvadukt koji fura kolonistima vodu iz planina.

da li je demolirao? ili je pokazao da se moze demolirati?
voda je i dalje tekla...
samo je pokazao da se moze unistiti, nije unisteno... bar sam ja tako to pohvatao...

Nije totalno uništio, ali je poprilično. Voda više nije tekla skroz iz potoka sa planine, samo je curilo iz dijela koji je ispred uništenog.
Chaky je napisao/la:
ali recite mi da li bi vam ova situacija bila drugacija da je prema planetu isao asteroid koji se nije mogao unistiti... po meni bi te situacije bile iste... u oba slucaja imamo dvije bezumne opasnosti koje se uopce ne obaziru na ljude i njihove patnje

Potpuno netočno. Šeliaci su živa bića, a asteroid je nebesko tijelo, viša sila.
Pronalaskom članka o arbitraži treće strane, Picard je dobio na vremenu i odgodio dolazak Šeliaka, dakle oni više nikako ne mogu biti bezumna i neizbježna opasnost. S druge strane, ako astereoid ne možeš uništiti, ili promijeniti fiziku svemira da ga skreneš, on će pasti na planet i uništiti ga, bez obzira što ga ti zamolio, jer sa nebeskim tijelom, koje nije živo biće, se ne može pregovarati.
Chaky je napisao/la:
ok... ponekad je ok umrijeti zbog svojih ideala... ako ako ce biti netko tko ce ostati iza i shvatiti za sto si umro... ovdje to nije bio slucaj... jendostavno bi umrli i to bi bilo to...

Znači, po tvom mišljenju, smrt zbog nekih principa i ideala ne vrijedi ništa i besmislena je ako kasnije nema nikoga da o njoj debatira i pokuša je shvatiti? C'mon.
Ako ja imam neke razloge, prinicipe i ideale za koje sam spreman umrijeti ili ako na svijetu postoji osoba za koju ću dati život, onda su to moji principi i ideali, ta osoba je po mojim mjerilima vrijedna mog života i ti razlozi su meni dovoljno vrijedni da dam svoj život. Uopće me ne zanima što će netko nakon moje smrti misliti i pričati i hoće li mi dati za pravo ili ne. U klubu ću ti pojasniti još malo šire o čemu se radi.

ned 16 ožu, 2008 7:32 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

TerNek je napisao/la:
Znači, po tvom mišljenju, smrt zbog nekih principa i ideala ne vrijedi ništa i besmislena je ako kasnije nema nikoga da o njoj debatira i pokuša je shvatiti? C'mon.

da... jer nicem ne koristi takva smrt... nit si nekog nadahnuo, nit si nastetio svom protivniku... smrt za nista

da netko ostane da isprica tvoju pricu o pozrtvovnosti to bi vec imalo nekog smisla...

pon 17 ožu, 2008 7:15 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

TerNek je napisao/la:
maX je napisao/la:
glete.. ova epizoda je totalno vezana uz makije
pokazuje kak su likovi na toj planeti bili glupi kao i makiji (tj. donjeli su istu

Griješiš kao i na parlaonici. Ova epizoda pokazuje kako ljudi reagiraju kad se netko igra boga i odlučuje umjesto njih. Isto tako pokazuje forsiranje ideje da su Fedsi uvijek u pravu.
Kad vidim ponašanje prema vlastitim ljudima kao u ovoj epizodi, Picardova diplomacija čini mi se jako licemjerna. Sa alienima, koliko god oni neprijateljski i bahati bili, razgovarao bi do besvijesti, a koloniste, iste rase i boje krvi kao i on, vrlo lako može se tretirati kao smeće ako su imalo tvrdoglavi. [-X

da se javim...

tako je, epizoda pokazuje kako ljudi reagiraju kad ih netko tjera, pritisce, oduzima im slobodu, pravo na izbor itd.. konkretno pokazuje kako su ti ljudi emocionalno vezani za tu zemlju jer su pustili puno znoja po njoj i to ne samo oni vec i njihovi ocevi i njihovi ocevi....
I nikakvih 6 dodatnih mjeseci kolko je Picard mogao izvuci im ne bi svima promjenilo misljenje, oni su jednostavno upravljani emocijama..

Bez pokazivanja malo "tough love-a" i šake po stolu ta 'dječica' bi i dalje radila po svome (a mora se priznat da su kao dječica u odnosu na starfleet posto jesu tehnoloski nazadovali jer im pol tehnologije ne radi od zracenja... kaj oni vise znaju kolko je opasno to sto njih napada... oni bi to s batinama rjesili.. ma ko naivna djeca)
E pa jel pustamo "tupave" ljude da se odvedu u smrt ili se ozljede samo zato jer su oni tako izabrali? (izuzmimo eutanaziju, to je specijalno...i nelegalno)

A ovo licemjerstvo Picarda nigdje ne vidim... Ljudi su na bili na planetu na kojem nisu smjeli biti i tocka -Picard mora ispostovati zakon
A trudio se full da napravi sto moze i da pomogne tim ljudima da ne umru u roku 3 dana vec da dobiju dovoljno vremena za evakuaciju... nisam osjetio da ih nes lose tretira
...

-------
slika Moralna indignacija je zavist za aureolom. (H.G.Wells)

uto 18 ožu, 2008 12:41 am
Profil ICQ
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
7

Po meni je situacija cista i nema puno slicnosti s Makijima (osim onog "ne zelimo otici")
NE slazem se s dobrim djelom napisanog od Chakyja, MaXa i Terneka.

Sto se mene tice, kad su kolonisti dosli na taj planet znali su da on nije Federacijski planet. Nije on prije bio Federacijski, da bi ga Fedsi kasnije prodali Sheliakima ili Kardasijancima. Toga su kolonisti trebali biti svjesni od trenutka kad su dosli - ako previze, doci ce dan kad ce se mozda trebati odseliti.. u medjuzvjezdanoj diplomaciji ne postoji "stanarsko pravo" :lol:

Fedsi su imali DUZNOST ukloniti koloniste jer su prvo zaboravili na njih prije hrpu godina (isto kao i na onaj planet s klonovima) .... i taj planet pripada Sheliakima i oni su ti koji odlucuju da li zele ili ne zele ljude na svom planetu a Federacija na neki nacin krsi dogovor koji je potpisala... :thumbs3:

Sheliaci su bili prekruti u svojim stajalistima - ali fer - pridrzavali su se svega sto je ugovorom dogovoreno.
Zasto je to tako dugo trajalo je kriv Picard koji nije uposlio vise ljudi da bar procitaju ugovor... :thumbs3:
Ovaj put se isao bahatiti i prepucavati sa Sheliacima umjesto da odmah s posadom prouci ugovor.
Picardova greska vrlo slicna onoj na Edo planetu...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 19 ožu, 2008 4:30 am
Counselor
Counselor

trebao je picard datu stavit na proučavanje zakona a rikera i deannu u odijelima na planet...;)

slažem se, koloniste jetrebalo maknuti s planeta... sheliaci bi ih poubijali bez milosti a oni to nisu htjeli shvatiti. situacija se na kraju super riješila. a picard koji poklapa sheliacima i kočoperi se po mostu je bio melem za oči i uši :lolsmjeh: :lolsmjeh:

8

sri 19 ožu, 2008 3:04 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Chaky je napisao/la:
TerNek je napisao/la:

da... jer nicem ne koristi takva smrt... nit si nekog nadahnuo, nit si nastetio svom protivniku... smrt za nista

da netko ostane da isprica tvoju pricu o pozrtvovnosti to bi vec imalo nekog smisla...

Dakle, kad bi se radilo o tebi i tvojim principima, ti ne bi umro za njih ako netko nije prisutan da to dokumentira i proslavi te kasnije? Onda ti je valjda važnije mišljenje drugih o tebi nego vlastiti principi (tu ne mislim na principe koje bi svi drugi smatrali lošima, nego na pozitivne principe).
Cvicek je napisao/la:
Sto se mene tice, kad su kolonisti dosli na taj planet znali su da on nije Federacijski planet. Nije on prije bio Federacijski, da bi ga Fedsi kasnije prodali Sheliakima ili Kardasijancima. Toga su kolonisti trebali biti svjesni od trenutka kad su dosli - ako previze, doci ce dan kad ce se mozda trebati odseliti.. u medjuzvjezdanoj diplomaciji ne postoji "stanarsko pravo" :lol:

Septimus Minor koji je bio originalno odredište kolonista također nije bio federacijski planet. Kolonisti nisu sami krivi što su završili na Tau Cygni 5, nego je uzrok tome kvar u navigacijskom sustavu, a s obzirom da ni Septimus nije bio pod federacijskom ingerencijom, da su se i tamo naselili, mogli su se pojaviti neki bahati stvorovi i tvrditi da je planet njihov otprije te tražiti da se kolonisti maknu.
[quote=Cvicek]Fedsi su imali DUZNOST ukloniti koloniste jer su prvo zaboravili na njih prije hrpu godina (isto kao i na onaj planet s klonovima) .... i taj planet pripada Sheliakima i oni su ti koji odlucuju da li zele ili ne zele ljude na svom planetu a Federacija na neki nacin krsi dogovor koji je potpisala...[/quote]Federacija nije te ljude namjerno naselila na planet za koji su potpisali da pripada nekom drugom, niti je Federacija ranije znala za koloniste tamo, zato ne možemo reći da svjesno krši sporazum. Šeliaci su na svoj bahati način čak i bili ljubazni jer su obavijestili Fedse da se na planetu nalaze njihova "niža bića" i nek ih si maknu ako hoće jer će za 4 dana ionako biti zbrisani sa lica planeta, i to bombardiranjem iz orbite ako zatreba.

Još jednom napominjem, taktika postupanja prema kolonistima je krajnje glupa. Picard se trebao više orijentirati na to da dobije na vremenu, a onda na puno pametniji način objasniti kolonostima o kakvom se sporazumu radi i koje su im opcije. Jer, na vremenu je ionako dobio, ali malo prekasno, kad je Data već rasturio akvadukt.

sri 19 ožu, 2008 4:28 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Chaky je napisao/la:
a radiacija je opasna... vjerojatno je prezivio manji broj od kojeg se razvilo to drustvo...

...ok, ako su se prilagodili toj radijaciji... ...znači li to da im "normalna" atmosfera može biti otrovna, i da ne mogu živjeti u njoj?

...pitam se pitam kako su ih odselili...

sri 19 ožu, 2008 5:23 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

TerNek je napisao/la:
Chaky je napisao/la:

Dakle, kad bi se radilo o tebi i tvojim principima, ti ne bi umro za njih ako netko nije prisutan da to dokumentira i proslavi te kasnije? Onda ti je valjda važnije mišljenje drugih o tebi nego vlastiti principi

sto bi tocno dobio s tim ako bi umro za svoje principe, ako to nebi imalo nikakvog ucinka na moju okolinu? (ili na one koji su uz mene ili na moje protivnike... sto bi bio slucaj sa ovim naseljenicima)... radije bi prezivio i nastavio borbu drugim nacinom...
slava nema veze sa tim... vazno je da je zrtva imala nekog smisla... a zrtva tih kolonista nebi imala nikakvog smisla

@ bobo
pa oni su samo dobili sposobnost da prezive u negostoljubivijem okolisu... to ne znaci da bi u okolisu koji je blazi prema njima umrli ;)

to je ako da odes u afriku i cijepis se tamo na neku zaraznu bolest... i kad bi doaso u europu gdje te zarazne bolesti nema ti bi, po tvojoj teoriji, umro jer tu nema te zarazne bolesti ;)

sri 19 ožu, 2008 7:34 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

ternek je napisao/la:
Picard se trebao više orijentirati na to da dobije na vremenu, a onda na puno pametniji način objasniti kolonostima o kakvom se sporazumu radi i koje su im opcije. Jer, na vremenu je ionako dobio, ali malo prekasno, kad je Data već rasturio akvadukt.

a ono mislim.. Picard je trebo znat buducnost pa po tome djelovat :)
Dosli su tamo i nisu znali ni gdje su ni kolko ih ima, a bome nisu znali ni kakvi su tocno sheliaci po karakteru pa je su probali klasicnom diplomacijom i dobrom voljom u pocetku.. nemrem im to zamjerit
Napravio je najbolje kaj je mogao po meni.

A pametniji nacin objasnjavanja kolonistima... ne vjerujem da bi ista slusali
Data je to najpametnije objasnio. Rasturio je akvadukt koji im ionako vise nece trebati.

-----
slika Ili ćemo naći put ili ćemo ga napraviti.

sri 19 ožu, 2008 8:48 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
TerNek je napisao/la:
Dakle, kad bi se radilo o tebi i tvojim principima, ti ne bi umro za njih ako netko nije prisutan da to dokumentira i proslavi te kasnije? Onda ti je valjda važnije mišljenje drugih o tebi nego vlastiti principi (tu ne mislim na principe koje bi svi drugi smatrali lošima, nego na pozitivne principe).
Preduhitrio si me, bas sam i ja htio napisati slican komentar :)

TerNek je napisao/la:
Septimus Minor koji je bio originalno odredište kolonista također nije bio federacijski planet. Kolonisti nisu sami krivi što su završili na Tau Cygni 5, nego je uzrok tome kvar u navigacijskom sustavu, a s obzirom da ni Septimus nije bio pod federacijskom ingerencijom, da su se i tamo naselili
Na linku ne pise je li ga Federacija claimala ili nije, ali da jeste, vjerujem da bi se Fedsi ostali boriti da i ostane djelom Federacije. (osim ako ga ne bi prodali u zamjenu za mir, kao s Kardasijancima)
Ono sto sam htio reci je da su poslali kolonisticki brod (vjerojatno pod zastavom Federacije) koji se je izgubio. I sad kad su saznali njihovu sudbinu imaju neku odgovornost da poprave stetu.
TerNek je napisao/la:
Šeliaci su na svoj bahati način čak i bili ljubazni jer su obavijestili Fedse da se na planetu nalaze njihova "niža bića" i nek ih si maknu ako hoće jer će za 4 dana ionako biti zbrisani sa lica planeta

Tu se slazemo :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 20 ožu, 2008 12:45 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: