|
Sada je: pet 25 ruj, 2026 1:46 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
 Re: Plakat!
Chaky je napisao/la: Black_Raven je napisao/la: "jos smo vise amerikanizirani nego sto bi trebali bit"?  tko... federacija ili fanovi? slazem se sa Black_ravenom...fanovi...makar je ideja odlicna...i sviđa mi se, ali amerikanizirana je... 
| čet 13 ožu, 2008 9:11 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: ned 20 sij, 2008 11:49 pm Postovi: 426 Lokacija: Mrachni i skroviti kutak...
|
mislim da bi jedini nachin da plakat bude "americhkiji" (sakachenje gramatike namjerno i sa svrhom da vam ta trauma ostane u glavi povezana uz ovaj topic) da dodate: 1) bushevu glavu negdje na nebu, onako malo fade, itd 2) americhku zastavu 3) McDonaldsov logo u dnu kao sponzor 4) sve navedeno. 
| pet 14 ožu, 2008 12:11 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
pa jel se moze stavit neka poruka dolje (ili bilo di) da se ublazi taj dojam amerikaniziranosti?
...i ja sam se pitao kakvu poruku u biti salje slika... no u biti mislim da najvise ovisi o tome sto pise na njoj...
dal je to ...to boldly go... ili ...boldly bringing freedom.... (ili tak nes)
...to explore strange new worlds... ... ili mozda zapravo... kako napraviti vecu zajebanciju od toga?
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 14 ožu, 2008 2:29 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Black_Raven je napisao/la: mislim da bi jedini nachin da plakat bude "americhkiji" (sakachenje gramatike namjerno i sa svrhom da vam ta trauma ostane u glavi povezana uz ovaj topic) da dodate:
1) bushevu glavu negdje na nebu, onako malo fade, itd 2) americhku zastavu 3) McDonaldsov logo u dnu kao sponzor 4) sve navedeno.
hehe... kaj se netko srami toga sto voli americku seriju? pa od kad ti smeta americko? gledas njihove serije, igras njihove komp. igre, larpas (njihov izum, koristis njihov softver, koristis njihove izraze (noob etc.)... ali eto, sad je tebi nesto odjednom preamericko, nisi ti takav ... riiiight ...  ja ovaj plakat ne shvacam ozbiljno, niti ce itko tko ga vidi shvatit ozbiljno... ili inspiracijski... pa necemo se valjda zavaravati... takav plakat moze jedino biti smjesan ili bezveze... a igranje sa tom pretjeranom amerkianizacijom treka je po meni bas ok... zezamo se na svoj racun i prihvacam realnost... ne glumimo da smo nesto sto nismo btw. ja bi bez beda stavio star trek kao simbol amerike ... rame uz rame sa famoznim mcdonaldsom...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 14 ožu, 2008 4:21 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: ned 20 sij, 2008 11:49 pm Postovi: 426 Lokacija: Mrachni i skroviti kutak...
|
Chaky je napisao/la: hehe... kaj se netko srami toga sto voli americku seriju? pa od kad ti smeta americko? gledas njihove serije, igras njihove komp. igre, larpas (njihov izum, koristis njihov softver, koristis njihove izraze (noob etc.)... ali eto, sad je tebi nesto odjednom preamericko, nisi ti takav ... riiiight ...  ane, ajmo si nakucat americku zastavu na celo i stavit busha ko maskotu udruge. chaky, fail.  have a cookie. 
| pet 14 ožu, 2008 9:10 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
maX je napisao/la: pa jel se moze stavit neka poruka dolje (ili bilo di) da se ublazi taj dojam amerikaniziranosti?
...i ja sam se pitao kakvu poruku u biti salje slika... no u biti mislim da najvise ovisi o tome sto pise na njoj...
dal je to ...to boldly go... ili ...boldly bringing freedom.... (ili tak nes)
...to explore strange new worlds... ... ili mozda zapravo... kako napraviti vecu zajebanciju od toga? "Stick it right!" - "Zabij kak spada!" 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 14 ožu, 2008 1:03 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: čet 27 tra, 2006 1:58 am Postovi: 206 Lokacija: Bird of pray....(New model)
|
@chaky nisu ameri izmislili serije, filmove i pomfri. pa to sto gledam neke njihove uradke to ne znaci da sam amerofil i da moram koristiti njihovu ikonografiju. vecina serija koje gledamo bas ne promicu previse amerofiliju nego su opcenite i mogla ih je snimiti bilo koja drzava. samo je jezik taj koji odaje tvorca. ako je ikonografija proizvoljna i svejedno sta predstavlja, vazno da je inspirativna, onda predlazem ovu sliku s naravno zastavom federacije na vrhu  : 
_________________ ..." I am constant as a northern star! "....
http://www.kmt-ts.com
|
| pet 14 ožu, 2008 4:25 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Black_Raven je napisao/la: chaky, fail.  have a cookie.  I rest my case (ma psihicki ti uopce nisi amer ... of skroz ... ma jedino sto te razlikuje od amerikanaca je to sto se nisi rodio tamo... taman me podsjecas na nekog klasicnog kontra-bush demokrata)kuzim da je cool pljuvati po americi u zadnje vrijeme... ali cool ne znaci da je nesto ispravno... ona slika je jedna od simbola pobjede saveznika u 2. svjetskom ratu... i sad posto su amerikanci bili veliki dio toga i posto su danas papci u vanjskoj politici trebamo se sramiti toga i pokusati zaboraviti na dobre americke stvari... sto se bruninog prijedloga tice... slazem se s njim... moze se (takodjer iz zezancije) i komunisticka ikonografija iskoristiti... ipak je federacija jedno komunisticko drustvo...  slobodno pitajte nekog tko nije trekkie da li mu je ST nesto americko ili svjetsko?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 14 ožu, 2008 6:31 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ajd da se i ja osvrnem na taj plakat, pa onda moderatori po potrebi razdjele topic... Nemam nista protiv Amerikanaca kao naroda, volim gledati americke, isto kao i engleske, kanadske i druge anglosaksonske serije, imam rodjake u SADu koje ponekad posjecujemo tamo i mi njih ugoscujemo u Hr skoro svake godine... u SADu se nisam osjecao lose... uhvatiti malo filinga koljevke konzumerizma i tak to  Ali kad vidim taj plakat, i onaj Picardov sa prepraljenom slikom Uncle Sama... imam blagi osjecaj odbojnosti. Moze mi se svidjeti i sve to, ali u danasnje vrijeme preventivnih ratova i okupacija ili napada na raznorazne zemalje bez konkretnog razloga, jednostavno ne mogu voljeti americku vojsku, a oba plakata su vezana uz to... Uncle Sam koji poziva mladice da idu u rat, i prepravljena slika stavljanja americke zastave na Iwo Jimi... OK, posljedna je slika iz 2.svjetskog rata kad su Ameri definitivno bili na "good guys" ali svejedno,.. kod mene postoji blagi osjecaj odbojnosti prema tim slikama... nije da mrzim nista, nego onak mrvica odbojnosti. Tak da ako radis nesto s tim plakatima, osobno preporucam da bude zaje*ancija, i da se ogradis od bilo kakvog velicanja "orginala"  Prvi put sam tu sliku (obradu sa Hr zastavom) vidio kao klinac u pjesmi "Hrvatine", tak da vjerujem da se obrada te slike opcenito masivno koristi  A inace, mogli bi i mi napraviti zezanciju na to... npr. uslikati podizanje Uss Croatia "zastave" (postera) na Istrakonu ili tak nesto 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 14 ožu, 2008 7:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
kaj kazete da stavim: "Federation kicks BUTT... again"ili nes u tom stilu 
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| sub 15 ožu, 2008 3:44 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
definitivno treba stavit neku zaebanciju na tu sliku... ništa politično, patetično, proamerički - da, max, neš u tom stilu 
_________________ njanjanja
|
| sub 15 ožu, 2008 5:01 pm |
|
 |
|
Captain
|
Chaky je napisao/la: Black_Raven je napisao/la: chaky, fail.  have a cookie.  I rest my case (ma psihicki ti uopce nisi amer ... of skroz ... ma jedino sto te razlikuje od amerikanaca je to sto se nisi rodio tamo... taman me podsjecas na nekog klasicnog kontra-bush demokrata)ej! sad vech vrijedjash! moj IQ je ziher troznamenkasti, za razliku od prosjechnog amera!  I rest my case. 
| pon 17 ožu, 2008 3:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
jel mi moze netko pomoci oko ove slike? a usput slusam zajebantske komentare na ideju (da ispadne zajebancija, a ne nes politicki... tipa "little sally's playing in the holodeck...awwww"  --------  Povijest će mi biti naklonjena jer je ja kanim pisati. (Churchill)
|
| čet 20 ožu, 2008 7:02 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
maX je napisao/la: kaj kazete da stavim: "Federation kicks BUTT... again"ili nes u tom stilu  ...meni je super ovo.. ...i ispod ona Picardova slika kako uperi prst... ...super se slaže...
...dakle, podrška ovome... 
| pet 21 ožu, 2008 12:14 am |
|
 |
|
Captain
|
a zašto uzimati neke plakate sa tematikom koja asocira ne samo na star trek, nego i u dobroj mjeri na američke znamenitosti? po meni bi bilo puno efektivnije uzeti nekakvu sliku ko što se zna naći na naslovnicama onih star trek časopisa...svemir, brodovi, dodane slike uberkewl kapetana (naravno, archera nigdje), i tak 
| pet 21 ožu, 2008 11:15 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|