Sada je: pon 31 kol, 2026 9:18 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 2x18 - Up The Long Ladder 

Ocjena:
10 0%  0%  [ 0 ]
9 21%  21%  [ 3 ]
8 14%  14%  [ 2 ]
7 14%  14%  [ 2 ]
6 14%  14%  [ 2 ]
5 14%  14%  [ 2 ]
4 14%  14%  [ 2 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 7%  7%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 14

2x18 - Up The Long Ladder 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 2x18 - Up The Long Ladder
Up The Long Ladder
("Po dugačkim ljestvama")

Sezona: 2
Epizoda: 18
Datum premijere: 05.22.1989.
Prikazano na HRT-u: 05.03.2008.

slika

Redatelj: Winrich Kolbe

Scenarij: Melinda M. Snodgrass

Gostujući Glumci:
Diana Muldaur - Doctor Pulaski
Barrie Ingham - Danilo Odell
Jon De Vries - Wilson Granger/Victor Granger
Rosalyn Landor - Brenna Odell
Colm Meaney - Miles O'Brien
Nepoznata glumica - Elizabeth Vallis

Stardate: 42823.2

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra)
Odgovarajući na hitan poziv za pomoć Enterprise odlazi u Sektor Ficus da spasi Bringloidis, narod čiji će planet biti uništen sunčevim bakljama. Po dolasku na mjesto katastrofe, Riker teleportira na brod cijelu bringloidsku civilizaciju, koja se sastoji od oko 200 ljudi i životinja, vođenih veselim čovjekom Danilom Odellom i njegovom tvrdoglavom ali prekrasnom kćeri Brennom.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: Star Trek Minutiae

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 05 ožu, 2008 6:35 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 2x18 - Up The Long Ladder
8
komedija od epizode , kad je obrien prvi put vidio irske koloniste pa kad je slozio onu facu , meni nije bilo nit na kraj pameti prestajat se smijat
A opet worf , prvo njegov pad i laganje doktorice da ga ne osramoti a onda klingonski ritual ispijanja caja i romanca a na kraju uzivanje u picu sa ludim vođom kolonista
(jos je i rekao da je ona njegova kcer ko klingonka , mozda mu i nije bilo lose s njima) :mrgreen:

Druga skupina kolonista mi je bila malo strasna , jer ako svi ljudi slice na 5 originalnih kolonista , kako se uopce raspoznaju ?
sve skupa jedna humoristicna i vesela epizoda

sri 05 ožu, 2008 7:13 pm
Environmentalist
Environmentalist

na neke scene sam se smijala do suza, npr. (lepa) brena zadigne suknju i pokaže gležnjeve rikeru i on je odmah gotov, onda rikerova faca kad su pričali kako je reprodukcija odbojna, pa onda rukovanje kad si lik pljune na dlan. :lolsmjeh:
fino su se osvrnuli na probleme kloniranja i zalihe gena unutar izolirane populacije. inače, postoji nešto što se zove alleov efekt, a to je termin koji označava slučaj kad populacija dođe do kritične točke od par jedinki i jedinke izgube želju za razmnožavanjem i nastavljanjem vrste i onda te populacije izumiru, tako da im svi oni ljekovi i suzdržavanje o kojima su pričali možda ne bi ni trebali. ne sviđa mi se što se prema te dvije kolonije odnose kao prema stoci za rasplod :shocked: tko bi, koja civilizacija bi pristala na takav plan 'očuvanja gena' priznajući poligamiju. nameće se pitanje je li poligamija opravdana 'očuvanjem gena' i imaju li monogamne veze smisla ako se to uzme u obzir? :shocked:

captain je napisao/la:
Druga skupina kolonista mi je bila malo strasna , jer ako svi ljudi slice na 5 originalnih kolonista , kako se uopce raspoznaju ?

po odjeći i frizurama? :wink:

sri 05 ožu, 2008 9:48 pm
Profil Web stranica
Njegova Debela Eminencija

Hehe, opet fora sa kloniranjem :)
Ocito da ubijanje klonova nije kriminalni akt u Federaciji. Sad bi opet mogao o pravima doticnih, ali necu :mrgreen:

Da ne spomenem situaciju o 200 sabana koji su odlucili odbacit tehnologiju, ali je OK kad im gori pod nogama. Steta sto prva zapovijed ne radi na njima.
Da me se pita ja bi i jedne i druge u oveci kontejner i pravac sunce :mrgreen:

Petica. Jedva.

sri 05 ožu, 2008 10:39 pm
Profil Web stranica
So Say We All

Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Malo moraliziranje oko klonova, posebno Rikerovo (on već ima klona), da spare ta dva naroda, mogli su se odmah sjetit, no nisu.
Ali bilo je fora vidjet seoski život na Enterpriseu, osobite kad su htjeli peći rakiju.
Dajem ocjenu 7 zbog Worfa i dr.Pulaski te Rikera koji kad su žene u pitanju, brzo prelazi sa riječi na djela. :mrgreen:

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

čet 06 ožu, 2008 1:53 am
Profil ICQ
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
modesty blaise je napisao/la:
ne sviđa mi se što se prema te dvije kolonije odnose kao prema stoci za rasplod :shocked: tko bi, koja civilizacija bi pristala na takav plan 'očuvanja gena' priznajući poligamiju. nameće se pitanje je li poligamija opravdana 'očuvanjem gena' i imaju li monogamne veze smisla ako se to uzme u obzir? :shocked:
Takve serije koncepirane u stilu "Jedna epizoda - jedna rasa/planet" su odlicne za propitkivanje 1001 stvari o "medjuljudskim odnosima". Umjesto tandardnih serija gdje se pojavi "nekoliko nekonvencionalnih frikova" s kojima ce se cijelu epizodu sprdati, U Star Treku i slicnim serijama se pojavljuju cijele "nekonvencionalne" rase i ozbiljnije se pristupa takvim temama.
Na Zemlji je valjda sistem koji imamo evoluirao u takav kakav danas poznajemo kao najbolji (makar statistike kazu da su oko 10% djece rodjeno u braku izvanbracna djeca) ali pitanje bi bilo kako bi se nase drustvo prilagodilo na takve promjenjene uvjete...
kad populacija dođe do kritične točke od par jedinki i jedinke izgube želju za razmnožavanjem i nastavljanjem vrste i onda te populacije izumiru, tako da im svi oni ljekovi i suzdržavanje o kojima su pričali možda ne bi ni trebali
Klonovi su i izjavili da im je nakon odredjenog vremena pomisao na razmnozavanje postala odbojna, mozda i bez obzira na ljekove...
captain je napisao/la:
Dobro pitanje.
U takvoj drzavi bi u stvarnosti svi morali na vidljivom mjestu nositi svoje ime i "serijski broj", nesto kao tablice na automobilima... i kaznjavati one koji se ne pridrzavaju...
Sta ako se dogodi neki zlocin? Svjedok ce reci "dadada... vidio sam tko je to bio - to je bio Broj 3 (i time suziti osumnjicene na 'samo' 20% populacije planeta :mrgreen:

Sto se ubijanja klonova tice - zbilja su ih se rjesili "po kratkom postupku" kao sto se danas radi u klinikama za abortus... jesu li to Pulaskica i Riker napravili samoinicijativno ili ti klonovi u Federaciji nemaju zaista nikakvih prava, bez obzira sto su 'nezeljena djeca' od 'roditelja' Rikera i Pulaskice koji nisu dozvolili da ih se klonira - jer svatko bi trebao imati pravo na "copyright" svog genetskog koda...

Jos jedna dobra epizoda za zamisliti se nakon gledanja...
Osmica

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 06 ožu, 2008 11:34 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...odlična epizoda... 9/10

Nećemo gledati farmu na novoj, gledajmo je na Enterprisu!! :lolsmjeh: :lolsmjeh:

FICUS sistem ... to je najveći gaf epizode...
...nazvati sistem po jednoj od najpoznatijih kućnih biljaka... :roll:
Picard i njegova povijest... a onda opet sve traži u banci podataka...
Klingonske ospice... :lolsmjeh:
Pulaski mi postaje sve bolja i bolja, bolji kik nego Chrusherica...
Zauzet se za Worfa... respect...
Kak je kokot zakukurikal Picardu na mostu, to je bilo prekomedično!! LOL
Još su mu i ženu ponudili... no Riker se malo u nju zacopao...
...a kad mu je rekla : Williame Rikere! Živiš u svinjcu!! predobro... :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Sjetio sam se i prije te epizode, pa sam znao ishod...
...koji je i onako bio logičan...

čet 06 ožu, 2008 2:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Gul Remal je napisao/la:
Ocito da ubijanje klonova nije kriminalni akt u Federaciji. Sad bi opet mogao o pravima doticnih, ali necu :mrgreen:

pa ti klonovi nisu bili skroz razvijeni... tako da je to zapravo ista dilema kao i abortus... kada klon prestaje biti masa stanica i kada postaje svjesno bice...

ono sto je riker vaporizirao je meni vise nakupina stanica i on kao "roditelj" ima pravo na abortus svog "djeteta" ...
ukratko... na ovu situaciju se mogu preslikati nasi stavovi prema abortusu

onda rikerova faca kad su pričali kako je reprodukcija odbojna,

faca je bila priceless... on bi poludio tamo u roku 2 dana :)

tko bi, koja civilizacija bi pristala na takav plan 'očuvanja gena' priznajući poligamiju. nameće se pitanje je li poligamija opravdana 'očuvanjem gena' i imaju li monogamne veze smisla ako se to uzme u obzir?

pa monogamija je nesto nama usadjeno odgojem... zar ne?
zar nisu dobre ovakve epizode koje te potaknu na razmisljanje... njam

epizoda... malo smjeha na enterpiseu... eto i picard je LOL-ao :) ... mislim da nitko od nas ali ni od posade enterprisea nije mislio da ce cuti zvuk pijetla na bridgu :lolsmjeh:

cudi me zasto ovim drugim kloniranim kolonistima nisu ponudili neke druge federacijske koloniste koji bi imali vremena odluciti se na poligamiju

ocjena 7 (zbog humora)

čet 06 ožu, 2008 5:18 pm
Profil Web stranica

Chaky je napisao/la:
Gul Remal je napisao/la:

pa ti klonovi nisu bili skroz razvijeni... tako da je to zapravo ista dilema kao i abortus... kada klon prestaje biti masa stanica i kada postaje svjesno bice...

ono sto je riker vaporizirao je meni vise nakupina stanica i on kao "roditelj" ima pravo na abortus svog "djeteta" ...

Hehe samo kazem dala bi se rasprava razvit....ali necu se dat navuc ko prosli put :mrgreen:

pet 07 ožu, 2008 12:37 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Gul Remal je napisao/la:
Hehe samo kazem dala bi se rasprava razvit....ali necu se dat navuc ko prosli put :mrgreen:

tsk tsk... sto fali raspravama... pa forumi su namjenjeni za to :)

pet 07 ožu, 2008 3:06 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Četvorka. Dosta humora ne spašava diskutabilnu priču. Picard i ekipa strkeljali su ljude sa dva planeta zajedno, a 300 godina su živjeli odvojeno, u totalno različitim uvjetima, po totalno drugačijim običajima i svjetonazorima. Lijepo je tako nešto zbrljaviti i otići svojim putem. Zato volim DS9, jer se s vremenom vide posljedice ranijih odluka.
Chaky je napisao/la:
Gul Remal je napisao/la:

Ono što je Riker vaporizirao nije bila samo nakupina stanica. Kroz staklo uređaja za kloniranje se jasno vidio ženski klon ćelave glave, a po faci je bila pljunuta dr. Pulaski. IMO, ono što je Riker napravio hladnokrvno je ubojstvo i neoprostivo je. Abortus je ubojstvo također.

pet 07 ožu, 2008 4:29 am
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

TerNek je napisao/la:
Ono što je Riker vaporizirao nije bila samo nakupina stanica. Kroz staklo uređaja za kloniranje se jasno vidio ženski klon ćelave glave, a po faci je bila pljunuta dr. Pulaski. IMO, ono što je Riker napravio hladnokrvno je ubojstvo i neoprostivo je. Abortus je ubojstvo također.

ja nisam prepoznao face na klonovima... a i slicnost nema veze sa svjescu ;)

a za abortus se ne slazemo... ali to je druga (osjetljiva) tema ;)

pet 07 ožu, 2008 4:35 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Chaky je napisao/la:
ja nisam prepoznao face na klonovima... a i slicnost nema veze sa svjescu ;)

Sličnost ima veze s tim da klonovi nisu više samo nakupine stanica.
Što se svijesti tiče, to je puno kompliciranija stvar. Jako puno stvari oko mozga nam je nepoznanica i neka generaliziranja tu nemaju mjesta. Na temelju čega bi ti zaključio je li se do trenutka kad ga je Riker fazorom poslao u ništavilo kod klona razvila svijest ili nije?

pet 07 ožu, 2008 1:09 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

TerNek je napisao/la:
Na temelju čega bi ti zaključio je li se do trenutka kad ga je Riker fazorom poslao u ništavilo kod klona razvila svijest ili nije?

pa mislim da ja za svijest potrebno da imas skroz formiran mozak... jer inace on nece funkcionirati (naglasavam da to mislim... ne znam... samo pretpostavljam)... a ona kaša koja izgleda na nesto cisto sumnjam da ima razvijen mozak

pet 07 ožu, 2008 2:47 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Chaky je napisao/la:
pa mislim da ja za svijest potrebno da imas skroz formiran mozak...

definiraj "skroz razvijen mozak" :)

pet 07 ožu, 2008 3:02 pm
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: