| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 2x12 - The Royale
"The Royale"(Hotel Royale)Sezona: 2 Epizoda: 12 Datum premijere: 273.1989. Prikazano na HRT-u: 25.02.2008. Scenarist: Keith Mills Redatelj: Cliff Bole Gostujući Glumci: * Sam Anderson as The Assistant Manager * Jill Jacobson as Vanessa * Leo Garcia as The Bellboy Stardate:42625.4 (2365) Kratak sadržaj: (preuzeto sa HRT-a) Na nepoznatom planetu Theta 116 stvorena je kopija života na Zemlji u 20. stoljeću. Stvorila ju je nepoznata inteligencija za pukovnika Stevena Richeya, zapovjednika broda Charybdis. Brod je nestao 2037. pri trećem neuspješnom pokušaju istraživanja svemira izvan Sunčevog sistema. Detaljnije informacije: link
| pon 25 vel, 2008 7:53 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x12 - The Royale
Okey epizoda 7 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 25 vel, 2008 7:55 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
Ja dajem 7, Data i Riker su mi bili dobri  Jooj u petak je prvi susret s Borgom 
| pon 25 vel, 2008 8:00 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Marsonia je napisao/la: Jooj u petak je prvi susret s Borgom  Daaaaaaaaaa 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 25 vel, 2008 8:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
U pocetko dobro, ali kasnije kad su se samo kockali mi je postalo malo glupo. 6
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pon 25 vel, 2008 9:16 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Dosadnjikava epizoda. Predvidio sam sva rješenja koja trebaju napraviti… Nije bilo neke napetosti… Nemam ni puno komentara. Najdosadnija epizoda druge sezone so sad… 2/10
| uto 26 vel, 2008 12:51 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Odlična epizoda. 10 od mene, nekima će možda djelovati čudno, no mene je se ova epizoda dojmila još od prvi puta kada sam je gledao. Sviđa mi se što su i poćetak i kraj epizde uljepšali Fermatovim poučkom. Citiram Picarda:
"U svojoj aroganciji, osjećamo se tako naprednim, a još ne znamo razmrsiti jednostavnu zagonetku smišljenu davno od francuskih matematičara, koji su radili sami, bez pomoći kompjutera."
Tu se vidi koliko Picard ima širi vidokrug od Rikera kojega ne zanima matematika.
Priča oko leta u svemir iz 2037. godine je zanimljiva, te kako su naletili na neobične Aliene koji su nenamjerno ubili, ali se opet na neki način iskupili za to time što su stvorili nešto slično svijetu u kojem je živio preživjeli pukovnik. Sviđa mi se Datin izraz lica dok baca kocke, Worf koji se javlja na telefon, a zaintrigirao me i sam roman Hotel Royal kojega moram pročitati ako postoji.
Kao što započe, epizoda i završi Fermatovim poučkom. Citiram Picarda.
"Kao Fermatova teorema, slagalica koju nikada nećemo rješiti."
| uto 26 vel, 2008 2:41 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
i meni je epizoda ostala u ugodnom sjecanju ... prvo dojam tada, kada su se teleportirali dole je bio ... samo wow  ... pa onda ona rotirajuca vrata... kao da sam gledao zonu sumraka... i onda dobijem nesto jos bolje... zonu sumraka sa "normalnim" objasnjenjem misterije  opet data osvaja sa svojim forama i ponasanjem opcenito.... ukratko... me like... me like very much... 8
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 26 vel, 2008 4:04 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
dajem 6..malo me podsjeća na holodek epizode, a njih baš i ne volim. najbolji dio mi je bio sam dolazak na planet, ono sve crno oko njih, friki  al ovo ostalo me se i nije dojmilo previše...osim date i njegovih faca+reakcija, naravno 
_________________ njanjanja
|
| uto 26 vel, 2008 4:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
BrickTop je napisao/la: "Kao Fermatova teorema, slagalica koju nikada nećemo rješiti." Da... samo kaj je Fermatov teorem dokazan...
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 26 vel, 2008 8:25 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
MacGyver je napisao/la: BrickTop je napisao/la: "Kao Fermatova teorema, slagalica koju nikada nećemo rješiti." Da... samo kaj je Fermatov teorem dokazan... ali dokaz uopce nije jednostavan (mislim da su u pitanju desetine stranica dokaza)... i to uopce nebi mogao biti "fora dokaz" kojeg je fermat spomenuo
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 26 vel, 2008 8:29 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Chaky je napisao/la: MacGyver je napisao/la: BrickTop je napisao/la: "Kao Fermatova teorema, slagalica koju nikada nećemo rješiti." Da... samo kaj je Fermatov teorem dokazan... ali dokaz uopce nije jednostavan (mislim da su u pitanju desetine stranica dokaza)... i to uopce nebi mogao biti "fora dokaz" kojeg je fermat spomenuo Zasto ne bi mogao biti? Mozda je Fermat imao taj ili slican dokaz pa je izgubljen. Mozda je imao neki jednostavniji dokaz koji nije bio potpuno tocan... Al kako bilo, dokazan je, a mogli su i scenaristi pretpostaviti da ce biti dokazan
|
| uto 26 vel, 2008 8:38 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
MacGyver je napisao/la: BrickTop je napisao/la: "Kao Fermatova teorema, slagalica koju nikada nećemo rješiti." Da... samo kaj je Fermatov teorem dokazan... '94.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 26 vel, 2008 8:44 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ali vec prije toga su postojali neki poludokazi (koji nisu bili potpuno tocni) i bilo je ocito da ce ga prije ili poslije dokazati, pa su scenaristi to mogli predvidjeti. I da se nadovezem na svoj gornji post... Fermat nije rekao da je dokaz fora, odnosno kratak i jednostavan nego je rekao "I have a truly marvelous proof of this proposition which this margin is too narrow to contain." (na latinskom). I sam kaze da na margini nema mjesta za dokaz. Uglavnom, mislim da je spominjanje fermatova teorema bilo nepotrebno i samo pokusaj scenarista da Picarda prikazu kao intelektualca, ili tako nesta A tu imate na Wikipediji o teoremu i dokazivanju ako vam se da citat
|
| uto 26 vel, 2008 8:56 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
MacGyver je napisao/la: Zasto ne bi mogao biti? Mozda je Fermat imao taj ili slican dokaz pa je izgubljen. zato jer se koristila matematika koja u fermatovo vrijeme nije bila izmisljena (matematicke metode tocnije) ... i nista u vezi tog dokaza nije jednostavno i ocaravajuce ... tako da nema sanse da je to taj famozni dokaz... a sad da li je fermat pogrijesio kada je mislio da ima super dokaz... e to je druga prica... koliko ja znam danas prevladava misljenje da nije imao taj dokaz nego da je krivo mislio... ali ne mozemo biti sigurni... mozda i postoji takav cool dokaz...

|
| uto 26 vel, 2008 9:00 pm |
|
 |
|