| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
 1x23 - Skin of evil
"Skin of evil" "Koža zla"Sezona: 1 Epizoda: 23 Datum premijere: 25.04.1988. Prikazano na HRT-u: 04.02.2008. Scenaristi: Joseph Stefano i Hannah Louise Shearer Redatelj: Joseph L. Scanlan Stardate: 41601.3 (2364) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST Centra)Na putu prema Enterpriseu, bizarni kvar uzrokuje prisilno slijetanje šatla kojim je upravljala Deanna Troi. Na planetu na koji je sletjela imenom Vagra II, obitava samo jedno biće, Armus. To zloslutno biće pronalazi užitak u patnji drugih. Picard naredi Rikeru, dr. Crusher, Dati i Natashi Yar da spase Troi. Detaljnije informacije: Memory Alpha - Skin of evil
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 04 vel, 2008 9:03 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: 1x23 - Skin of evil
Jedna od najlošijih epizoda TNG-a, cjelovremeno cmizdrenje i prenemaganje.
Dovoljan 2.
| pon 04 vel, 2008 9:05 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ajde da nam je i Tasha otisla. nije kao da ce mi falit'. inace poprilicno morbidna epizoda. hrpu katrana odbijam smatrati zapletom ili radnjom.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 05 vel, 2008 12:20 am |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Dala sam kulju... I to čisto iz razloga kaj me Taša uspjela natjerati da pustim suzu na nju ( a fakat mi nije ni simpa ni niš posebno, cmizdrim samo na Daxice i Bashira  ) Ali slažem se morbidno i cmoljavo.... Not my type
_________________ It's me. Dax !
|
| uto 05 vel, 2008 12:43 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
1x23 Skin of Evil
Neobičan allien (Armus) onemogućuje spasilačkom timu da spase savjetnicu Troi i Bena. Njegovo nezadovoljstvo i ogorčenost ubija Tashu Yar bez posebnog razloga. Picard usije utjecati na njegovo psihičko stanje koje dovodi do smanjenog zaštitnog polja te, posada uspije spasiti članove posade na planeti.
Iako znamo pozadinu problema zašto je Tasha „maknuta“ epizoda je tako tako… …Picard je opet na visokom nivou… …a oproštajni govor od Tashe je zbilja dubok i emocionalan… …tako da mi je žao da je više neće biti na brodu. … ocjena 6
| uto 05 vel, 2008 1:53 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
osim glupe smrti taše ja nisam nasao neku vecu manu epizodi (ali zar je to toliki bad? )lijepo su opisali zasto je bice zlo, picard se lijepo nadmudrivao sa bicem, vrlo prostojno smo se oprostili sa likom (i ja bi volio da se mogu tako oprostiti jednog dana od svojih bliznjih) meni se svidjela epizoda ... ocjena 7 eh da... zanimljivo mi je sto dosta ljudi prigovara alienu cudnog oblika... zanimljivo mi je jer inace se dosta ljudi buni sto su alieni precesto humanoidni... i onda dodje nekaj drugacije i svima je to smjesno ... zanimljvo 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 05 vel, 2008 3:15 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma ne smeta meni tolko njegov oblik. ijako... da budem iskren vjerojatno i u tome ima necega.
ali ono sto mi vise smeta je njegova (da to ljepo kazem) "nadasve neobicna narav". to mi nije sjelo. mozda bi mu bilo bolje u nekakvom fantasyu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 05 vel, 2008 10:46 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
10... jedna od najtuznijih epizoda Star Treka... Odlicno su napravili Tashin oprostaj... A kad se sjetim kakvu glupost su napravili za Jadziu 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 05 vel, 2008 12:25 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Epizoda je očajna, katastrofalna. Samo postojanje Armusa je apsurdno. Ne prigovaram toliko njegovom izgledu (mobilna lokva katrana  ), koliko ideji njegovog postojanja. Mislim, biće koje je nastalo "po Duhu Svetom" sintezom negativnih emocija svih stanovnika jednog planeta, WTF? Tašina smrt je glupa i jadna. Energetski udar nadmoćnijeg bića i fajrunt. Na isti način će umrijeti i Jadzia. To im je valjda standard procedure za rješavanje likova koji odlaze. Rješenje "krize" mi nije nikako sjelo. OK, u prošloj epizodi smo vidjeli da Picard intelektom može srediti gotovo sve, ali u situaciji kad utjelovljenje zla ubije jednu članicu posade, a sa još nekoliko ih se poigrava i život im visi o koncu, to mi nikako ne paše. Bolje bi ispalo neko technobabble rješenje dinamičnog dua Data-LaForge. Usput bi svojim mozgićima pomogli i Vizli i nadobudni već četvrti chief engineer Lynch. Jedino što u ovoj epizodi vrijedi (uz Picardovu diplomaciju) je dobro napravljeni oproštaj od Taše, što je ipak premalo. Jedna dvojka.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 05 vel, 2008 2:49 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
TerNek je napisao/la: i nadobudni već četvrti chief engineer Lynch. hehe... to je zadnji prije geordija sa memory alphe... Argyle appeared to have replaced Sarah MacDougal as Chief Engineer and was apparently replaced himself by Lieutenant Logan prior to TNG: "The Arsenal of Freedom", who was in turn seemingly replaced by Leland Lynch by TNG: "Skin of Evil". However, Commander William T. Riker's line in "Where No One Has Gone Before" that engineering matters were overseen by "one of our chief engineers, in this case, [Mr.] Argyle" seems to imply that the ship had more than one chief engineering officer at the time. Therefore, it is possible that MacDougal and Argyle both served as chief engineer simultaneously. This practice of having more than one chief engineer seems to have come to an end by 2365, when Geordi La Forge became the sole chief engineer of the Enterprise.
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 05 vel, 2008 3:35 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Eh. "It is possible" i "seemingly" otkrivaju da se radi o čistom nagađanju. Ja bih toliko šefova u malom vremenu nazvao scenarističkom nedosljednošću. U komentaru epke "Arsenal of freedom", Captain je rekao da je strojare možda Picard mijenjao jer nisu dorasli zadatku. Pa valjda Picard može naći na svom brodu nekoga tko prema svom znanju i prijašnjoj karijeri može obavljati taj složeni posao, a ako ne može, rješenje je zatražiti od Starfleeta nekog sposobnog. Vidjeli smo kako je Rikera izabrao za XO-a između 50-ak kandidata.
|
| uto 05 vel, 2008 8:06 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
wow, koliko kontra stajališta ja dam 9, epizoda mi je super. taša je umrla odjednom, šokantno, ali ne bih rekla glupo... pokazuje se izbliza da ipak ima nepredvidivih situacija u kojima posada ne može učiniti apsolutno ništa kako bi spasila svog člana (ne desi se često da pogine jedan od glavnih likova...obično to bude neki žnj zastavnik do kojeg jedva da je ikome stalo). oproštaj na kraju epizode je bio dirljiv. meni ne smeta što je biće mrlja katrana, niti što je izlučevina svega negativnog iz jedne rase - pa viđala je flota dovoljno morbidnih stvari da bi i ovo bilo prihvatljivo 
_________________ njanjanja
|
| uto 05 vel, 2008 11:43 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Moram se sloziti sa Lil'Mee, fakat je OK da i glavni likovi umru tu i tamo. Mada razlog smrti lika nema veze sa serijom (odlazak Denise Crosby), bas mi je dobro sjelo to da nema uvijek "hepi endinga". Za Armusa takodjer nemam primjedbi, inache uopce nemam nista protiv toga da postoje bica cije se postojanje ne moze objasniti "nepobjedivom znanoscu", i ne vidim zasto bi ST bio iznimka. Solidna sestica.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sri 06 vel, 2008 2:48 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Meni se nesviđa epizoda jer imam osjecaj da je napravljena samo zato da se rijese tashe jar
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 06 vel, 2008 12:26 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Joj, opet sam se dotaknuo strojara, a zaboravio sam jednu nelogičnost koju sam primjetio. Nakon centriranja dilitijskih kristala, kad Picard požuri stvar, chief engineer Lynch zapovijedi ubrizgavanje materije i antimaterije u warp jezgru u omjeru 25:1. Ako je jedini pravi omjer na kojem sustav funkcionira 1:1, meni bi bilo logično da se tako i ubrizgava, da ne bi bilo kakvih neželjenih posljedica. Fizičari, pomozite i razriješite misterij.
|
| sri 06 vel, 2008 12:52 pm |
|
 |
|