|
Sada je: pet 17 tra, 2026 5:14 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
WE ARE THE BORG!!! Postoji li sličnost BORG-a s Federacijom?
| Autor/ica |
Poruka |
|
BORG
|
Vrsta BORG usred Federacijskog broda, udruge i foruma USS Croatia??? Sala mala i neka se tako shvati. Dakle, tek sam se pojavio iz Delta Quadranta i najprije pozdravljam sebe sama u novoj sredini, a odmah potom i sve Vas. Vjerujem da ćemo se ugodno druziti, jer kao sto znate, WE ARE THE BORG COLLECTIVE - humanoidna vrsta poboljsana kibernetickim usadcima koji nam daju visoke fizicke i mentalne mogucnosti, a otpor je, naravno - UZALUDAN.
|
| pet 09 stu, 2007 10:22 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
 Re: WE ARE THE BORG!!! Postoji li sličnost BORG-a s Federacijom?
Ne bih rekla da su slični jer Borg sve rješava asimilacijom dok federacija upotrebljava zdrav razum i dijalog premda i za to postoji iznimaka.
_________________ It's me. Dax !
|
| sub 10 stu, 2007 9:36 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Hmmm.. sad bas .."zdrav razum" .. Mislin da je Quark jako lipo opisa nacin na koji federacija "asimilira" civilizacije .....vlo zanimljiv i prilicno dobar opis "zdravorazumske asimilacije"... Posto se dva "jednaka" [ moglo bi bit "vjetrovito" nakon ovoe izjave] ...tesko mogu slozit ostat ce uvik rivali... tako san i glasa. @BORG imamo mi "anitibiotik" prtivu tvoje samouvjerenosti a zove se "vrsta 8274 " ..tak nekak ... Pozdrav Vinkulumova 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 10 stu, 2007 2:54 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
buco je napisao/la: Hmmm.. sad bas .."zdrav razum" .. Mislin da je Quark jako lipo opisa nacin na koji federacija "asimilira" civilizacije .....vlo zanimljiv i prilicno dobar opis "zdravorazumske asimilacije"... Posto se dva "jednaka" [ moglo bi bit "vjetrovito" nakon ovoe izjave] ...tesko mogu slozit ostat ce uvik rivali... tako san i glasa. @BORG imamo mi "anitibiotik" prtivu tvoje samouvjerenosti a zove se "vrsta 8274 " ..tak nekak ... Pozdrav Vinkulumova 5 Pa da Federacija je zapravo stvorila Borga...naravno...to su pripadnici Federacije koji su se zbog ne postivanja pravila razumne asimilacije, odlucili da ce oni sada asimilirati i to sve sto stignu...eto bas dobra ideja. Ajd mi navedi jednu rasu u Federaciji koja nema pravo glasa, kako je to inace u borgovskoj hijerarhiji.
| sub 10 stu, 2007 3:19 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Pravo glasa ...hmmm. so je to zapravo...? ..Sudeci po Admiralima i najvaznijin kapetanima u "Star fleet" to pravo mos okacit "macku o rep" ....! Jesi ti uopce gleda ST serijal ..? U "dominijskom ratu" ..sto je bija glavni zakljucak i Siska i Osnicvaca ..? da te podsjetim... "Zemlja nesmi" / tj "Zemlja mora " past .. Kad je pa Betazed samo su odmahnuli rukom i rekli kak trenutno nema tko branit Betazedjane jer brodovi moraju bit na drugin mjestima .... Al kad se samo namirisala prijetnja "to Earth" svi "elitni brodovi" "Zvjezdane flote" su povuceni u zonu obrane Zemlje .. i to bez pogovra....nije bilo ko za Betazed da ni bitno da ni dovoljno brodova ... Razlog je isti ka i oni ca si umislja Borg Queen , Osnivaci ....da su oni centar svita i ak oni propadnu sve bu oslo "vrit" ...zanimljiva hipoteza ....! I sad sto je "pravo glasa" znacilo Betazedjanima u praksi ..? ... bas me zanima odgovor .... Kad in je pomoc najvise tribala "odje**li" su ih tik tak skupa s "pravon glasa" ...bili su nebitni ....jes vidija sto cini "sok s mjehuricima"... koje "nano sonde"... Pozdrav Demokratska 71

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 10 stu, 2007 3:37 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Pa ako padne Earth past će i Federacija jer je Zemlja ipak sjedište i centar. Pao bi i moral kod drugih rasa... Pobune, anarhija...
Normalno da će najbolje brodove poslati u obranu Zemlje
|
| sub 10 stu, 2007 4:18 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
upravo to sto je rekla Ezri...a i kad su se skupili brodovi odma se organiziralo preotimanje Betazeda(ako se ne varam). i da buco, gledao sam Star Trek, vise nego jednom i puno vise znam o tome da Federacija nije isto sto je i Borg Collective, de, malo promisli... evo ti par natuknica, ocitih ko suza:Federacija:- vise rasa - pravo glasa - miroljubivost(ne napadamo, dok nas ne napadaju, a i tada se trazi miroljubivo rjesenje) - svi imaju vlastito misljenje - znanje se stječe preko edukacije, školovanja, a ne uljevanje znanja preko neke veze(bluetooth, IRDA, itd...  ) u glavu - tehnologiju stječu preko znanja Borg Collective:- jedan vođa - nema nitko pravo glasa(totalitarizam) - nitko nema(osim vođe) vlastito mišljenje - ratobornost - znanje se stječe preko asimilacije(uljevanje znanja u glavu) - silom dolaze do novog znanja, novih tehlnologija, novih jedinki
| sub 10 stu, 2007 6:05 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
slicnosti Federacije s Borgom... hm... dobro, sad buduci svi pricaju kako ih nema (buco, tebe nebrojim jer ne cjenim bas tvoja misljenja, sorry  ) ja cu bas kontra  ima tu i slicnosti. evo, recimo, pogledajmo kako se borg konstantno siri. isto vrijedi i za fedse. istina, borg te nepita hoces/neces. ali cini li to Federacija? moze li neki tamo semizaostali planet na rubu galaksije uopce ostati ako se ne pridruzi federaciji? moze li uopce izolirani planet prezivjeti bez da se prikloni nekoj vecoj sili? dobar primjer je Bajor. oni su kroz cijeli DS9 prakticki parazitirali na Federaciji, a jos se nisu ni ukljucili u nju. i kad covjek malo bolje ogleda, nemaju ni izbora. ili federacija ili kardaši (a to smo vidjeli da bas i nije najbolja opcija) tu je onda i nekakav standard, nacin zivota, moralne norme. sve to federacija polako (aktivno ili pasivno, u to necu sad ulaziti) siri na svoje pogranicne planete (sto je u biti podpuno prirodno s obzirom na velicinu i moc same Federacije) i onda ti planeti s vemenom postaju sve slicniji i slicniji fedsima i na kraju nemaju izbora: moraju im se prikljuciti kako bi zadrzali tu svoju kulturu. (a sad mi pocinje galactica pa moram zavrsiti post. vise od mene kasnije  )
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 11 stu, 2007 1:05 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
|
Pa sličnost je činjenica da se oboje šire i šire... No u samom širenju je velika razlika.
OK, neki jedni petorazredni planet u nekom kutku Svemira će kad-tad pasti po okrilje neke velike sile. To je za njih i bolje, ako su nerazvijeni jer npr. Federacija će im pomoći da se postave na noge dok će ih Borg zgaziti.
Pa pogledajte primjer Hrvatske i EU. Isti drek. EU je super duper, a 'rvatska želi u EU - da napreduje!
|
| ned 11 stu, 2007 1:19 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
(galactica je zavrsila, pa da nastavim...  ) Ezri je napisao/la: Pa sličnost je činjenica da se oboje šire i šire... No u samom širenju je velika razlika. je li? ni u jednom ni u drugom slucaju postoje planeti koji bas i nemaju izbora. a pogledajmo sad s malo drugacije strane: kako Borg odredi planet za asimilaciju? pogleda koliko je doticni tehnoloski razvijen (ili koliko su njegovi stanovnici bioloski razvijeni) a kako Fedsi ordeđuju planet za prikljucivanje? pogledaju koliko su tehnoloski razvijeni (i na kojem su stupnju kulturoloskog razvoja i mozda jos neki detaljcic) dakle, i tu imamo slicnost. jer i jedni i drugi gledaju od kojeg bi planeta mogli imati koristi. no dobro, to bi se moglo reci i za neke druge rase. zato pogledajmo malo status pojedinca u Kolektivu i u Federaciji. sto karakterizira jedinku (necu reci pojedinac jer njihovo je postojanje upitno) u kolektivu? ovisnost o drugima i o sistemu. a sto karakterizira pojedinca u Federaciji? upravo ista ta ovisnost! koliko bi, recimo, jedan zemljanin prezivio da prestane, recimo, dobivati hranu od Federacije? niti ima nekakvi kapital (novac ne postoji, right?) niti ima nekakvih vjestina u prezivljavanju (uzmes mu replikator i rijetko tko ce se znati snaci) a kad bi, recimo, uzeli jednog Klingonca on bi mogao cisto dobro prezivjeti sam (ili u nekoj manjoj skupini) dakle, i Borg i Federacija stvara veliku ovisnost pojedinaca o sustavu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 11 stu, 2007 2:19 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
|
Ant je napisao/la: Borg i Federacija stvara veliku ovisnost pojedinaca o sustavu. OK, tu se slažem! NO, kod Borga nema : "Joj, kakav dan! Idem malo na bazen..." ili "Idem se zabaviti na Risu...". Kod njih je ispran mozak, nemaš vlastito mišljenje i radiš isključivo po tuđim naredbama dok u Federaciji ipak radiš što želiš sve dok to ne ugrožava ostale stanovnike. U Federaciji se može dogovoriti, postoji zdrav razum dok u Borgu 1 odlučuje za sve ( a možda je baš taj 1 u krivu!)
|
| ned 11 stu, 2007 2:24 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa ne znam bas da federacija stvara ovisnost... pogledaj npr. samo sve one koloniste koji na rubu federacije sasvim ok prezivljavaju bez svakodnevne pomoci federacije u slucaju federacije je samo stvar u tome da ako vec zivim unutar federacije i sve mi je dostupno na pritisak gumba... zasto to ne iskoristiti... zasto da idem svojim rukama zaklati zivotinju, posijati zito... samo zato da se osjecam samostalnim? Pa... osjecao bi se samostalnim... ali i glupim  sto se tice toga da "male" rase nemaju izbora... tj. da imaju izbor ili federacija ili propast... ne vidim zasto bi to tako moralo biti... ako zeli neka rasa moze ne htjeti uci u federaciju (i vjerojatno ih ima takvih) ... mozda im, tehnoloski skok koji bi dozivili ulaskom u federaciju, nebi bio vazan... mozda im je npr. vaznije da nema vanzemaljaca na njihovom planetu... i u tom slucaju fedsi im se nebi nametali... a da li bi borg postovao njihove zelje?  federacija se brzo siri jer mnogo rasa zakljucuje SAMA da im takva unija odgovara... borg se brzo siri jer se mnogo rasa ne moze oduprijeti njegovoj sili... to je kljucna razlika... zar ne? i sad reci fedsi i borg su slicni jer se oboje brzo sire je kao da se kaze da su seinfeld i kramer slicni jer su oboje seksulano aktivni (ok, ok... usporedba mi je sranje ali nadam se da je poruka prenesena )
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 11 stu, 2007 8:00 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
|
Ma usporedba je super. Tak je - Borg i Federacija nisu slični!
|
| ned 11 stu, 2007 9:00 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...oni su vječiti rivali... ...borg ne razumije zašto federacija ne želi savršenstvo... ...a federacija se protivi stjecanju savršenstva nauštrb drugih vrsta...
| pon 12 stu, 2007 6:28 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Iako mislin da mi je neko "ukra" jedan replay ...svejedno bum se ukljucil....na zalost nekih @Bobo fereracija ni jedno bice i ni homogena ..vise mi lici na ovozemljski UN u kojen sidi par "mocnih" i kroji pulitiku ostalin "manje vaznim" .. Dobar primjer za to je bas "Dominijski rat" u ratu se vidi tko di sidi u kojoj klupi ..izgleda da neki "ravnopravni" clanovi fedsa side u "magarecoj "...dok su drugi uvik "zna se" ... Tako da to "savrsenstvo bez mane" postoji samo u masti nekih ST_ljubaca cak ni u STu ni bas sve tak "cisto" ..tko ga je gleda ..naravno...! Moglo bi se o tome razglabat koko os' al to je zad dovoljno ... @Ant nije meni krivo sta ti ne cijenis moje misljenje ..dapace...  Borg je prica za sebe .. i naravo da se nemoze usporedjivat s fedsima ...jedino ima ta sitna poveznica zvana "asimilacija" al na drugin osnovama ..ali u temelju jedne i druge osnove je sila ... So su Bajoranci reki Fedsima zasto bi oni u federaciju ,, ..pa jedan od najvaznijih je bia "zastita od mogucih neprijateljskih vrsta" ..za uzvrat fedsi kontroliraju "rupu u svemiru" ... Sto je temelj odluke Bajoranaca da tako postupe ..? pa sila koji fedsi imaju ... a ne dusebriznistvo .... Razlika od Borga sto on svoju silu ne prodaje .. vec koristi po mjerilima po kojima je zasnovan ... i tak svi postaju sretni i zadovoljni borgovi ...jeli.... osnova za tako sto je..da cujen.... sila ... Kak je vec receno i jedni i drugi koriste silu da bi nesto dobili ... fedsi imaju za to razradjene taktike koje uvik nisu "ubermoralne" dok Borg ka malo retardirano dite ne taktizira vec to direktno kaze ...bez uporabe " soka s mjehuricima" ...... @chaky asimilirani postaje borg ... tako da nema regresije ... ostaje sritan i zadovoljan u teznji ka savrsenstvu ..... Slici mi na onu ka sta je sireno krscanstvo ili islam ... eto i danas se preobracenici , tj potomci im [ uglavnom silom] uopce nebi vracali na "stro' pogansko vjerovanje ... Slicno ti je i s Borgom... asimilirani postaju druga bica ...prakticki... Ito o Borgu je tama za 5000 repalya no ..." ima u boga dana iako u narodu ni para " Pozdrav Samoopredjeljenih 755

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 12 stu, 2007 9:01 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|