Sada je: ned 30 kol, 2026 10:31 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 Imaju li države spreman plan za bliski susret... 
Autor/ica Poruka
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Post Re: Imaju li države spreman plan za bliski susret...
U svakome slucaju ja mislim da vanzemaljci ne bi isli kontaktirati male drzavice. Nego samo velike i mocne. Po mome misljenju clanice g8 + jos neke vece drzave tako da niko ne moze reci da ima jedino pravo na kontakt s vanzemljcima. Vanzemaljci bi dovoljno dugo nas promatrali i ustanovili koje su drzave najmocnije na svjetu i koje kreiraju svijetsku politiku.
Kontakt se ne bi desio da svi vide ih, nego bi se to ipak desilo diskretnije za sto nije bas potreban neki plan.

Da pomaknemo raspravu dalje....
Sta mislite o mogucnosti da su vanzemaljci vec kontaktirali vlade SAD-i i SSSR-a i tako sprijecile WW3. Da su kontaktirali kljucne figure u svijetskoj politici i gospodarske mocnike.
Mislim da ipak ne bi htijeli posjetioci izvana da se mi unistimo ako su pozitivni momci. Da bi nam ipak htjeli pomoc posto su i oni sigurno imali ovakva razdoblja u svojoj povijesti.

http://www.kmt-ts.com

ned 09 ruj, 2007 11:12 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
General Chang je napisao/la:
Sta mislite o mogucnosti da su vanzemaljci vec kontaktirali vlade SAD-i i SSSR-a i tako sprijecile WW3. Da su kontaktirali kljucne figure u svijetskoj politici i gospodarske mocnike.

Moguče, no vrlo malo vjerojatno.

pon 10 ruj, 2007 12:42 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

General Chang je napisao/la:
Da pomaknemo raspravu dalje....
Mislim da ipak ne bi htijeli posjetioci izvana da se mi unistimo ako su pozitivni momci. Da bi nam ipak htjeli pomoc posto su i oni sigurno imali ovakva razdoblja u svojoj povijesti.

Zanimljiva ideja moram priznati.
Uvijek mi je islo na zivce sto se dobar dio SF filmova temelji na borbi protiv "zlih" vanzemaljaca. Ako su zaista toliko zli, kako da se vec nisu medjusobno pobili? IMHO veca je sansa da ce neka koliko-toliko benigna rasa doci do svemira (tj. medjuzvjezdanih putovanja) nego neka fragmentirana i dobrim dijelom ratoborna rasa poput nas.
Istina je da je dobar dio izuma postignut zbog zelje jedne frakcije za ostvarivanjem nadmoci nad drugom, no opet ne treba smetnuti s uma i pozitivne strane sukobima nesmetanog mirnodopskog razvoja. Poticaj ce uvijek postojati, a IMHO je bolji onaj poticaj koji nece dovesti do opasnosti od istrebljenja vrste.
Da vise ne duljim, smatram da je veca sansa da ce prvi kontakt biti sa nekom dobrocudnom rasom. E sad, hoce li se oni mjesati u nas razvoj na ovako niskom stupnju ili ce pricekati da vide jesmo li uopce sposobni sami se izvuci iz problema, o tome bi se dalo raspravljati.
Postoji puno ideja o tome kako su vanzemaljci utjecali na covjeka pri pocecima civilizacije (ili su cak oni direktno odgovorni za njezino nastajanje) - Odiseja u svemiru, Stargate i sl. Postoje brojni arheoloski nalazi koji su u kontradikciji sa tadasnjom razinom tehnologije i stupnja razvoja - kako su tocno izgradjene piramide? Kamena lica na polinezijskim otocima? Tako da ideju o utjecaju vanjskih sila na razvoj ljudi ne treba uzimati bez rezerve.

pon 10 ruj, 2007 1:36 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: