|
Sada je: sri 24 lip, 2026 4:28 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Misterije svijeta
Ja nevijerujen u paranormalno ! bar mi je u najmanju ruku cudna definicija tj sam pojam...!? Nemozemo izmjerit neke stvari i u fizici cestica ili u podrucju fizike nebeskih tijela ..npr. postanka svemira [ hipotese su zanimljive ali....su samo pretpostavke] ....pa ih nitko ne proziva paranormalnim niti su "nukearni " fizicari neki tamo sarlatani zbog svojih pretpostavki koji se nemogu jos dokazat ili izmjerit... Vidite kao je ljudski rod "cudan" jedno sto ne zeli , sto mu "smeta" ...pali na lomacama ili u novije vrime proglasva paranormalnim i ismijava one koji postavljaju hipotese oko "paranormalnih" stvari ..dok isti "hipoteticari" iz zasticenih krugva npr. fizike cestica , ili fizike nebeskih tijela ... su uvazeni i slavljeni clanovi drustva ..hmmm cudno zar ne i jedni i drugi iznose stvari koje su nedokazive , bar za sad ...ali je reakcija dijametralno suprotna , najcesce ..i to bas u tkzv. "strucnim" krugovima .....koji bi po samodefiniciji trebali bit otvoreniji razlicitostima ...! Nevijerojatno ali istinito....i tak vec stoljecima ..... Pozdrav Zaticene vrste 1/f

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 04 ruj, 2007 11:51 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Mislim da ti nije sasvim jasan koncept znanstvene metode  Imas nekakvu pojavu koju treba objasniti, prikupis sto vise informacija o njoj (mjerenjem, promatranjem, ...), formuliras nekakvu hipotezu i onda ju testiras raznim eksperimentima. Sad, sto od toga imaju "nukearni" fizicari, a sto paranormalni hipoteticari? pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| sri 05 ruj, 2007 12:03 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"...formuliras nekakvu hipotezu i onda ju testiras raznim eksperimentima.." @KS A kak bus testiral hipotese ak nemas opremu koje to moze !? de bas me zanima ..! ? Sijeti se hipoteze o mionima npr. , i kad je tek uspijelo fizicarima da se ona dokaze ., da se otkriju mioni, .sve do tad Japanac [Miokava , Miukwa ?] je bia za jedne "sarlatan" za druge "pametan covik" .. A sad o hipoteticarima... Jasno mi je nesto ... , zamisli., . pa prvi hipoteticari , iz fizike cestica , imaju slavu jer ..kazu obicno ovako.." to sto se sad to nemre dokazat je stvar opreme ..jeli.. ali je hipoteza ok i jednog "suncanog" dana bu se dokazalo" , ovi drugi dragi moj prijatelju ...jednostvano budu popljuvani od ovih istih hipoteticara "veleumnika" ...dok cekju "suncani dan da in svane"..To ti je tak u praksi vec stoljecima ...bar sto se fizike tice [ vec receno ranije]. Citas povijet fizike ? zablude i "greskice" utijcaj drustva na zbivanja u fizici , sto je prihvatljivo a sto nije .u fizici ...! Nije fizika samo gomila "pametnjakovica" ..ima tu svega i svacega ..kak se cini... Pozdrav Snaga caruje um kalde valja !

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 05 ruj, 2007 2:00 pm |
|
 |
|
Admiral
|
buco je napisao/la: "...formuliras nekakvu hipotezu i onda ju testiras raznim eksperimentima.." @KS A kak bus testiral hipotese ak nemas opremu koje to moze !? de bas me zanima ..! ? Gedankenexperiment. Sto se ostaloga tice, ah boze moj. Ali nije mi sasvim jasan tok misli koji je doveo do izmisljanja aure ili cakre ili cega vec, dok mi je poprilicno jasno kako je doslo do kvantne mehanike. Drasticno razlicite stvari usporedjujes. pozdrav
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
I like your flowers...
|
| sri 05 ruj, 2007 2:11 pm |
|
 |
|
Captain
|
Stavio ne. U startu sam skeptican prema svemu sto nema znanstvenu podlogu, vec se objasnjava argumentom "jer je tako."
_________________ I had a life once, but I lost URL.
|
| sri 05 ruj, 2007 2:19 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@KS Ne usporedjun ja "stvari" vec nacin razmisjanja zasto je odma nesto za odbacit a sto bi mogolo jednog dana bit dokazivo i apriori je prihvatljivo.kao moguce..bez dokaza ..razumijes ?!
Mozda je tebi nakon stoljeca KMa jasno kak je doslo do kvantne mehanike al' sam znas da mnogi fizicari nisu bas bili oduzevljeni novin teorijama i cak je bilo podosta otpora ..oko KMa .! To ti je korelacije sociologije i fizike ...npr. !..i ja se samo pitam dal je to tako ,tj kako je onda s onim sta nije u "kanonu " fizike .....i cija je dokazivost ..bar za sad nemoguca....
Pozdrav
Plankova 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 05 ruj, 2007 2:28 pm |
|
 |
|
Admiral
|
buco je napisao/la: @KS Ne usporedjun ja "stvari" vec nacin razmisjanja zasto je odma nesto za odbacit a sto bi mogolo jednog dana bit dokazivo i apriori je prihvatljivo.kao moguce..bez dokaza ..razumijes ?! Dobro, kako zelis, usporedjujes razlicite nacine razmisljanja. Ako (bolje) objasnjava nesto i ako nije u konfliktu s nekim drugim stvarima, u redu je. Sad, moze li se ili ne moze trenutno dokazati je druga prica. Ali nacin na koji se do toga doslo je potpuno drugaciji od aure i tih stvari. Sto je navelo nekoga da izmisli auru? Sto aura objasnjava? Kako bi se moglo dokazati postojanje aure? 0. Citat: al' sam znas da mnogi fizicari nisu bas bili oduzevljeni novin teorijama i cak je bilo podosta otpora ..oko KMa .! To ti je korelacije sociologije i fizike ...npr. !..i ja se samo pitam dal je to tako ,tj kako je onda s onim sta nije u "kanonu " fizike .....i cija je dokazivost ..bar za sad nemoguca.... Bar za sad  . To se nikad nece moci dokazati jer nema nikakvu pozadinu. Ne zna se ni sto je to, ni sto je uzrok toga, ni kako bi se mjerilo ista vezano za to, ni nista. Otkud bi krenuo? pozdrav
I like your flowers...
|
| sri 05 ruj, 2007 2:49 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco ti je krenuo od one.. "mislim, dakle postojim" i dalje od toga nije otisao i ne vjeruje u nista vise od toga... a i u tu misao nije siguran  pitanje je dakle zasto se nekim "pretpostavljacima" vjeruje a nekima ne... pa kad ti vjerujes ljudima i njihovim tvrdnjama... ovisi o tome koliko ih poznajes da su bili iskreni i temeljiti u istrazivanju toga o cemu pricaju... ja osobno vise vjerujem znanstvenicima... vise od vjerovanja ne mogu jer nemam svoje aparate za ekperimentiranje, svoje ubrizace cestica i sl. pa da provjerim s njima sve to jednostavno uceci (i shvacajuci) fiziku i posebno matematiku mogu imati vise sigurnosti da su oni bolji u pogadjanju od "aurasa" a i zar mislis da bi "aurasi" i sl. promjenili svoje misljenje kada bi im netko dokazao da takvo sto ne postoji... ja mislim da nebi... i to je takodjer jedna od vaznijih i vecih razlika izmedju znanstvenika i "aurasa"
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 05 ruj, 2007 5:41 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Al ipak smo dokucili jedno da hipoteze one nedokazive , su najcesce veznae uz "psiholoski " efekt tj vijerovanje ..hmm.. zanimljivo... !? moran priznat.. Pa se jednima apriorii vijeruje jednima nevijeruje i to se objasnjava kak ti kazes , istinom koju su obicno iznosili , poznanstvon [ ?] ...hmm zanimljivo ..sve vise i vise .. No da skratim... sve se svodi na vijerovanje da je neka od "neizmjerljivih" hipoteza ispravna..super ! I naravno vodjeni predrasudama ukorijenjenima u drustveni sustav ..... @KS ja san se vrlo jasno izrazio o "aurasima".. i ja osobno bas nisan sklon vijerovat onim pricicama o auri , mislin to sam napisa vec , ali to je moj osobni stav ako netko hoce vijerovat u to nek vjeruje .... kao i to ak neko oce virovat u teoriju "BigBang" ne viruje neman ja nis protiv ..meni je ona isto tako smijesna ka i "aurasenje" ali....razlika ti je jasna ka i to da to ni jedina hipoteza o nastanku svemira al je ka 'finta' najprihvatljivija ..od koga ?...koje to tako odredija ....!? u pocetku ne sad ..to je sad vec "kanonizirano" .. Pozdrav Vatikanska 10

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 05 ruj, 2007 8:52 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: Al ipak smo dokucili jedno da hipoteze one nedokazive , su najcesce veznae uz "psiholoski " efekt tj vijerovanje ..hmm.. zanimljivo... !? moran priznat.. Pa se jednima apriorii vijeruje jednima nevijeruje i to se objasnjava kak ti kazes , istinom koju su obicno iznosili , poznanstvon [ ?] ...hmm zanimljivo ..sve vise i vise .. No da skratim... sve se svodi na vijerovanje da je neka od "neizmjerljivih" hipoteza ispravna..super ! I naravno vodjeni predrasudama ukorijenjenima u drustveni sustav ..... pa cekaj onda... po kojem kriteriju ti odredjujes u sto vjerujes? vjerujes li u ista?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 05 ruj, 2007 10:57 pm |
|
 |
|
Trekker
|
Ja vjerujem u misterije,npr;Newgrange,Bermudski trokut,ukazanja Djevice Marije,prokletstvo Crne nade,izvanzemaljci itd... ,evo jedan misterij; pleme Dogon je naprednije u astronomiji nego mi,ali oni su znali za sve planete, i da saturn ima prstenove,znaju za zvijezde Sirius A i Sirius B,to su znali prije izuma teleskopa.Oni kažu da su ih poučili takozvani izvanzemaljci ( Nommo ) koji žive u zvjezdanom sustavu Sirius,kažu da su došli u svemirskom brodu popraćeni vatrom i grmljavnom,a podsjećali su na vodozemne bogove poput egipatske Izide i babilonskog Anua.Također vjeruju da će se pojaviti dosad neotkriveni Sirius C kad će Nommo doći na zemlju.Kako objašnjujete da su napredniji od nas u astromomiji?
|
| sri 04 lip, 2008 8:28 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Indianaa Jones je napisao/la: ... evo jedan misterij; pleme Dogon je naprednije u astronomiji nego mi,ali oni su znali za sve planete, i da saturn ima prstenove,znaju za zvijezde Sirius A i Sirius B,to su znali prije izuma teleskopa.Oni kažu da su ih poučili takozvani izvanzemaljci ( Nommo ) koji žive u zvjezdanom sustavu Sirius,kažu da su došli u svemirskom brodu popraćeni vatrom i grmljavnom,a podsjećali su na vodozemne bogove poput egipatske Izide i babilonskog Anua.Također vjeruju da će se pojaviti dosad neotkriveni Sirius C kad će Nommo doći na zemlju.Kako objašnjujete da su napredniji od nas u astromomiji? Vrlo zanimljivo. Inače me jako fascinira povijest drevnih civilizacija, a i ovo bi se moglo u takvo što uvrstiti. Naime, mnogi stari narodi su znali za postojanje zvijezda, mjeseca i planeta puno prije nego što je izumljen teleskop. To nije ništa začuđujuće jer su znali za napredna matematička, astronomska, inženjerska, prirodna i druga saznanja. I dan-danas nas fascinira npr. kako su drevni Egipćani sagradili Veliku piramidu (pa i općenito piramide), kako su druidi sagradili Stonehenge ili kako su urezane statue na Uskršnjem otoka. U zadnje vrijeme sve se više alternativnih znanstvenika bavi teorijama kako je/su postojale puno naprijednije civilizacije i od ovih što ih poznajemo (Egipćani, Babilonci, Sumerani, Akađani, Maye...) te da su upravo oni sagradili fascinantne građevine kao što su već spomenute piramide, zatim Sfinga te Stonehenge. Tri vrlo zanimljiva predavanja je ove godine u Pazinu održao John Anthony West, alternativni egiptolog iz New Yorka na temu misterija Sfinge i drevnog Egipta. Navodno je netko "zasijao sjeme" te se ono razvilo u današnje civilizacije. Naravno ne zna se tko je "zasijao to sjeme" ali se sve više danas govorio o toj uber naprednoj civilizacije nakon prapovijesti, pračovjeka (špiljskih ljudi) i nama poznatih drevnih civilizacija. U tom tzv. "međurazdoblju" su postojale te napredne civilizacije. Ili jedna velika napredna civilizacija koja je poznavala i Antarktiku, znala gdje se nalazi Amerika i prije Leifa Eikikssona, Kristofora Kolumba i Ameriga Vespuccia.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 04 lip, 2008 8:52 pm |
|
 |
|
Trekker
|
|
| sri 04 lip, 2008 9:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Dal znas nesto vise o onoj egipatskoj ploci s helikopterom i tenkovima i o bagdadskoj bateriji ? tj gdje te informacije saznat
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 05 lip, 2008 12:59 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nisam baš upućen toliko o tim stvarima no čuo sam za bagdadsku bateriju. Za egipatsku ploču s helikopterom i tenkovima nikad nisam čuo. No vrijedi to istražiti.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| čet 05 lip, 2008 6:03 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|