| Autor/ica |
Poruka |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
 Imaju li države spreman plan za bliski susret...
Nedavno emitirana emisija njem. TV. na temu ima li njihova država spreman plan za eventualni prvi kontakt s vanzemaljskim posjetiocima,dala je porazan zaključak,da njihova država TAKVOG PLANA NEMA! Reporter je ispitivao na svim instancama,no nitko za takav susret nije nadležan. USA,Rusija,Francuska i druge veće zemlje takav plan imaju.Ti planovi uklučuju nadležnost određenih institucija uz točan protokol.
Uz predpostavku da se takav susret tj kontakt može dogoditi bilo kada i bilo gdje,što ako se vanzemaljci pojave u nekoj manjoj državi kao što je naša?
Možemo li mi s njima kontaktirati i koja su osnovna pravila i znanja za to potrebna? Za predpostaviti je da se vanzemaljska letjelica sigurno nebi prizemljila na Trgu bana Jelačića,te time ugrozila živote i dobra zemljana. A što ako se spusti negdje u zabiti,gdje su prve osobe za kontakt veseli tj pijani Janko ili preplašena babica,koja bi odmah znala da to nisu čista posla, i da može biti samo nečastivi?
I sada slijedi pitanje,molim bez zahebancije,kako biste vi osobno reagirali da se pred vas spusti NLO?
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sub 01 ruj, 2007 11:36 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Imaju li države spreman plan za bliski susret...
Hmmm.. neznan di ce te odvest te teorije " ca bi bilo kad bi bilo".... sumljan da itko to zna cak i oni s planovima za "fist contact" ....!? razmisli malo...? Nije ti to sta bi ucini ak bi vidli konja i kravu [ djeca u velikin gradovima ] uzivo ....! Mislin da ce dobivat samo nerealne odgovore ..tj ono sto ljudi misle da bi ucinili...a to nije ono sto bi ucinili....! A sto se onih "planova" tice ..pa Orson W. je pokaza kak bi to stvarno funkcioniralo vise /manje .......ti "planovi i strategije" za prvi kontakt ! Pozdrav Kokos ili jaje

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 01 ruj, 2007 11:45 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa imas pristojan broj (domacih i stranih) humoristicnih SF prica o prvom konatktu aliena i obicnog seljaka... skoro sve bi mogle biti u pravu  sto bi ja napravio?... trazio dobru kameru i snimio to... mislim da nebi panicario... previse filmova o tipovima koji panicare kad vide nlo su me naucili da ne panicarim ... e sad, kao sto buco kaze u praksi mozda to bude sve drugacije, ali jos nisam imao praksu u vezi toga pa odgovoarm teoretski 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 02 ruj, 2007 3:31 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Bila je neka fora na CNN-u kad su odglumili prvi kontakt.  I to uzivo na televiziji pola amerike je ostalo zabezeknuto... 
| ned 02 ruj, 2007 11:15 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
ja mislim da naša država nije spremna. nije spemna ni obraniti se od invazije turbofolka i dr. loše glazbe.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 04 ruj, 2007 1:26 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..... trazio dobru kameru i snimio to... .." @chaky neznam al nesto mi govori , teoretski naravno , da bi ti trazija citi donji ves [oli ti gace po naski ]..nakon "prvog kontakta".. Pozdrav Gacina 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 04 ruj, 2007 2:14 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ali zasto bi kontakt sa vanzemaljcem morao biti uzasno strasan?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 04 ruj, 2007 2:55 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
tja...i kontakti s nekim ovozemaljcima su strašni, pa onda...ništa nas neće iznenaditi 
|
| uto 04 ruj, 2007 9:15 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Mislin da je @modesty dobro primjetila ..cak i ovozemljski susreti znaju bit kobni...[ne svi] ! Neznam @chaky al ja bih se bar mi se cini prepa ..neznam zasto ..hmmm..a kako bi regira [ da li mi trebale gace] neznam..i ....sto da ti kazem... pojima neman i sve sto bi reka da bi ucinija bilo bi samo fikcija ...... Pozdrav Misticna 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 04 ruj, 2007 11:30 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
pa odredjena doza straha bila... i pocetno prepadanje vjerojatno... ali nista od toga nebi bilo uzasavajuce... oguglali smo previse na takve stvari ima drugih stvari koje bi me definitivno vise prestrasile da ih vidim uzivo

|
| uto 04 ruj, 2007 11:36 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@chaky strah je osjecaj a rekcija na strah nesto drugo ..[ jesan dobro reka]...!?. Znaci ti se ne bojis "Marsovaca" ..!?..ajd dobro jedan za FC je tu...! Moramo dojavit MORHu da znaju za te ...  ak ovi svrate da te ubace u delegaciju ..ti , Senader i Mesic...nas team ...! cuj mislin da bi se Marsovci prepali...kad bi vidili team ...!? a ti.? Pozdrav Prestrasenog Marsovca 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 05 ruj, 2007 2:17 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ja ne vjerujem da su me sf filmovi pripremili za to...mislim da bih se totalno preplašila...al bih se vjerojatno brzo sabrala i pokušala procijeniti je li opasan...a dalje...tko zna ma trkeljam, nemam pojma kak bi se ponašala 
_________________ njanjanja
|
| sri 05 ruj, 2007 9:39 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
filmovi kažu da su ili ćelavi ili previše dlakavi, npr. monstrumi čupavci, chewbaka...kažu i da su ubojite rajčice, gigantski mravi, pauci, neki imaju svjetleće kažiprste itd. ako neki takvi dođu zaradit će proizvođači sredstava za depilaciju ako se ejlijeni budu htjeli asimilirati sa zemljanima. bit će korisno za globalno gospodarstvo koje je u krizi. opet s druge strana će opasti promet telekomunikacijskim korporacijama budući da izvanzemaljci komuniciraju telepatski. ma, šalim se...samo parodiram filmske izvanzemaljce.
|
| čet 06 ruj, 2007 8:46 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
daso je napisao/la: Uz predpostavku da se takav susret tj kontakt može dogoditi bilo kada i bilo gdje,što ako se vanzemaljci pojave u nekoj manjoj državi kao što je naša?
Jadna im majka... Citat: I sada slijedi pitanje,molim bez zahebancije,kako biste vi osobno reagirali da se pred vas spusti NLO? U maniri svakog pravog zemljanina, dao bih petama vjetra (ako bih bio u mogucnosti). Ako ne, popisao bi se u gace i pao u nesvjest. Ako nista bar bi se alieni dobro omastili 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sub 08 ruj, 2007 2:16 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Siguran sam da imaju vece drzave poput SAD-a, Rusije, Kine No to nikako ne bi bio nalik na "first contact", prije bi rekao pogledajte seriju Taken pa imajte na umu da je da je još tamo vrlo blago prikazano postupanje sa svima uključenima u tak nešto...nadam se da ste me shvatili 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| ned 09 ruj, 2007 8:49 pm |
|
 |
|