|
Sada je: sri 24 lip, 2026 3:03 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Magija
potaknut brojnim topicima kolege Scimitara koji u zadnje vrijeme nicu kao gljive poslje kise otvaram i ja ovaj topic. (malo da si podignem postcount, ali nemojte to nikome reci  ) dakle, pitanje usmjereno prvenstveno Scimitaru, ali bilotko moze reci svoje misljenje/iskustvo/stajalise: sto je to magija danas? mislim, susretao sam se ja s njom u par fantasy romana koje sam procitao ili u filmovima ili igricama i takve stvari. ali zanima me ta magija o kojoj ti govoris. recimo, dali je za prakticiranje magije dovoljno poznavanje nekakvih rituala, rijeci i postupaka, ili je potrebno imati nekakve bioloske (genetske) predispozicije? da li bilo tko moze prakticirati magiju nakon sto prođe nekakvu obuku, ili to mogu samo "odabrani" koji tu sposobnost na neki nacin imaju u sebi? kako u biti izgleda izvođenje carolija? da li je potrebno samo izgovoriti određenu rijec/rijeci ili postoji jos nesto sto treba uciniti? postoji li ogranicen broj carolija ili je moguce "kreirati" nove carolije sa nekim novim efektima? koje je u biti podrucje djelovanja magije? na sto se sve moze utjecati sa magijom i s kakvim ucincima? @ Scimitar: ma sve mi je to nepoznato, pa ti samo odgovori na neka od pitanja, ili objasni nesto sto ja nisam ni pitao, ali se tebi cini relevantno. eto, nadam se da ce mi ovo omoguciti bolju komunikaciu s tobom, jer cini mi se da te cesto puta neskuzim dobro sto u biti pokusavas reci.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 10 svi, 2007 5:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Magija je stvarna ako vjerujes da je stvarna...
Ako postoji i djelic tvoje podsvjesti koji misli da ona postoji tada netko moze djelovati na tebe pomocu te "rupe" u tvom "firewallu" i magija prolazi kroz tebe...
Zanima me da li tko telepatske sposobnosti moze nazivati magijom, sto sve cesce viđamo u filmovima i sl... pomicanje predmeta, manipuliranje atomima, citanje misli... da li bi npr bilo koji clan Heroes ekipe lako mogao biti neki mag ili sl. ili se skilovi mogu samo tako uciti ili covjek mora biti genetski predisponiran za takva "cuda" koja izvodi ili je takva ekipa postojala oduvjek samo sto ljudi nisu obracali paznju na njih... nesto poput dosje-a x gdje su takvi ljudi pohranjeni u neku "bazu" koja je skrivena od javnosti... ili ti ljudi stvarno zele da se ne zna za njih da se lakše uklope u prosjek... ?
| čet 10 svi, 2007 5:59 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
u današnje vrijeme.magija je pred uništenjem upravio radi novih tehnologija i nadasve sf priča...
Citat: recimo, dali je za prakticiranje magije dovoljno poznavanje nekakvih rituala, rijeci i postupaka, ili je potrebno imati nekakve bioloske (genetske) predispozicije? gle kod vrlo opasnih knjiga tipa necronomicona čim kažeš A več si možda ubio , oživio nekog( a onaj koji se tim jako bavi zna koga) ali kod nekih imaš iscrpljujuće obreda , gdje se tuče, ćitaju knjige, gledaju zvijezde.. a to je jedna magija iz knjige, a druga magija je ona koju čovjek sam stvara mitohondrijima tipa PSI energy!!! Citat: da li bilo tko moze prakticirati magiju nakon sto prođe nekakvu obuku, ili to mogu samo "odabrani" koji tu sposobnost na neki nacin imaju u sebi? naravno treba obuka, nemre netko nač na cesti knjigu i čitaju i neme efekta(osim kod opasnih) Citat: kako u biti izgleda izvođenje carolija? preopširno pitanje...... Citat: da li je potrebno samo izgovoriti određenu rijec/rijeci ili postoji jos nesto sto treba uciniti? nekad trebaju posebni materiali.... Citat: koje je u biti podrucje djelovanja magije? na sto se sve moze utjecati sa magijom i s kakvim ucincima?
nekužim pitanje...
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| čet 10 svi, 2007 8:28 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Scimitar je napisao/la: a druga magija je ona koju čovjek sam stvara mitohondrijima tipa PSI energy!!!
PSI energy? Ja sam mislio da mitohondriji stvaraju samo adenozin trifosfat koji daje par kJ/mol obične energije otpuštanjem jedne fosfatne skupine, ili kako je već to išlo  . Možda si mislio na midiklorijane?
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| čet 10 svi, 2007 9:05 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
kralj svemira je napisao/la: Scimitar je napisao/la: a druga magija je ona koju čovjek sam stvara mitohondrijima tipa PSI energy!!! PSI energy? Ja sam mislio da mitohondriji stvaraju samo adenozin trifosfat koji daje par kJ/mol obične energije otpuštanjem jedne fosfatne skupine, ili kako je već to išlo  . ma tko ti je to rekao... to su ciste gluposti... magija je cool a ne aden... stogod... kralj svemira je napisao/la: Možda si mislio na midiklorijane? 
pa to je isto kaj ne... "mi...nesto"
ti i tvoja znanost... svuda morate gurati nos 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 10 svi, 2007 11:35 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
ne mislio sam na mitohondrije.....
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| pet 11 svi, 2007 4:40 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ok, da te pitam, sto se u biti s magijom moze postici?
mozes li pomicati predmete? mozes li ih nekako "teleportirati" na drugo mjesto? sto to tocno jedna carolija moze uciniti? mozes li napraviti da ti iz stapa isijava svjetlo? mozes li kontrolirati zivotinje (ili ljude)? mozes li ispaljivati munje ili tako nesto? to mi jos uvijek nije bas jasno. mislim, sto ta magija u biti moze napraviti?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 11 svi, 2007 7:29 pm |
|
 |
|
Commander
|
necronomiconom možeš dizat mrtve i prizivat sotonu, psi enegy- možeš pržit ljude vatrom, onda crpit eneriju s njima, uzeti magnetsko polje da te štiti od udaraca, i da ti pojača reflekse...
sve ima svoje
|
| pet 11 svi, 2007 8:35 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
A šta dobijam sa elijenima koji su izmislili sve to?
COSMIC PLAN 1
COSMIC PLAN 2
| pet 11 svi, 2007 11:30 pm |
|
 |
|
Trekkie
|
 Re: magija (sto je to tocno?)
magiju moze koristiti svatko tko vijeruje u magiju.nemoram imati nikakve predispozicije ali mora proci obuku da bi bilo lakse izvođenje magije.dosezi su beskonacni ali do toga rijetko tko dode vjerovatno nitko.magiju mozes koristiti za telekinezu pyrokinezu(kontrolirajanje plamena) najveci uspijeh s tim je da sam zapalio šibicu u ruci...takvo koristenje magije je izcrpljujuce ,imas i astralnu magiju ako ste culni za astralnu projekciju i astralnu razinu onda ce vam biti malo jasnije,ako je mag slab sta je u najvecim slucajevim onda magovi dobivaju svoju moc od bogova koje prizivaju...pod bogove imate i demone koji su uvijek spremni pomoc ,mozete i zeusa prizvat ako ocete xD. neki su cak probali boga prizvat neznam kako je to zavrsilo hehe
|
| sri 19 ožu, 2008 11:10 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
 Brrrrr........
| sri 19 ožu, 2008 2:01 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
hellborn666 je napisao/la: dosezi su beskonacni ali do toga rijetko tko dode vjerovatno nitko. kako se zna da su dosezi beskonacni ako nitko nije dosao do toga? i kako mozes doci do beskonacnog? hellborn666 je napisao/la: magiju mozes koristiti za telekinezu pyrokinezu(kontrolirajanje plamena) najveci uspijeh s tim je da sam zapalio šibicu u ruci... nadam se da si to snimio... ili bilo tko tko jos ima tu moc... hellborn666 je napisao/la: takvo koristenje magije je izcrpljujuce ,imas i astralnu magiju ako ste culni za astralnu projekciju i astralnu razinu onda ce vam biti malo jasnije mene je uvijek zbunjivao taj pojam astralnog... mozes li malo objasniti o cemu se radi... sto je to astalna magija, astrana projekcija i astralna razina i kakve oni veze imaju sa magijom? hellborn666 je napisao/la: ako je mag slab sta je u najvecim slucajevim onda magovi dobivaju svoju moc od bogova koje prizivaju...pod bogove imate i demone koji su uvijek spremni pomoc ,mozete i zeusa prizvat ako ocete xD. neki su cak probali boga prizvat neznam kako je to zavrsilo hehe da li su ti bogovi/demoni zaista tako mocni ako ih svaki sonjo moze prizvati... pa tako ispada da ne mogu ni upravljati s time gdje ce biti a kamoli necim vecim? i sto se desi ako dva maga zazele dvije suprotne stvari potpomognuti svojim bogovima... sto se onda desi? Jaci bog pobjedjuje? Slabiji bog se povlaci u svojoj sramoti... i da li porazeni mag okrece ledja svog slabijem bogu? Da li mozes imati vise bogova na svojoj strani?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 19 ožu, 2008 7:52 pm |
|
 |
|
Trekkie
|
osobno nisam dozivio takvo nesto pa ti nemogu reci za ovo sta se tice ratova magova i bogova ,imas na youtube par videova mislim kako tip pali papiric ili šibicu ili komadic vune...malo potrazi sta se tice astralne magije,jesi li ikad dozivio spontano da si naprimjer gledao sebe kako spavas ,astralne pojave su najcesce dok se spava npr nasopao si se palacinka za veceru ides fino spavati i onda sanjas kako si do svojeg tijela i gledas se sve je identicno naravno ljude uhvati panika u snu pa se probude  ,to su ti spontane projekcije imas i namjerne ima vise nacina da de duh odvoji od tijela...zamisljanjem nekakvog uzeta koje visi sa stropa pa se pokusavas popesti bez da se mices bla bla ima puno nacina nakon sta uspijes mozes bilo kamo sa duhom  samo sta je to jako tesko treba vijezba i koncentracija ne se usrat kad se vidis da spavas xD imas i astralnu ravan tamo su ti sva spiritualna bica i enditeti ili duhovi ili demoni kako ih oces zvat  to ti je na neki nacin svijet snova ,stagon zamislis se desi tako da ako zamislis zlo desi ti se nesto lose i suprotno...imas i metode transa... i da mozes imat vise bogova na svojos strani...imas magove i vijernike,magovi naprava zastitni krug sa runama bla bla bla rituali da se zastite kad prizovu nekog enditeta i tako iskoristavaju bogove...a vijernici ne rade krugove nego sa postovanjem ih zovu i zamole za uslugu, naravno ako ste jako glupi mag pa prizivate duhove bez krugova i imate 7 godina necete dobro proci xD tako da to ne radite ,nije preporucljivo po zdravlje.
|
| čet 20 ožu, 2008 12:50 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
hellborn666 je napisao/la: osobno nisam dozivio takvo nesto pa ti nemogu reci za ovo sta se tice ratova magova i bogova ,imas na youtube par videova mislim kako tip pali papiric ili šibicu ili komadic vune...malo potrazi sta se tice astralne magije,jesi li ikad dozivio spontano da si naprimjer gledao sebe kako spavas ,astralne pojave su najcesce dok se spava npr nasopao si se palacinka za veceru ides fino spavati i onda sanjas kako si do svojeg tijela i gledas se sve je identicno naravno ljude uhvati panika u snu pa se probude  ,to su ti spontane projekcije imas i namjerne ima vise nacina da de duh odvoji od tijela...zamisljanjem nekakvog uzeta koje visi sa stropa pa se pokusavas popesti bez da se mices bla bla ima puno nacina nakon sta uspijes mozes bilo kamo sa duhom  samo sta je to jako tesko treba vijezba i koncentracija ne se usrat kad se vidis da spavas xD imas i astralnu ravan tamo su ti sva spiritualna bica i enditeti ili duhovi ili demoni kako ih oces zvat  to ti je na neki nacin svijet snova ,stagon zamislis se desi tako da ako zamislis zlo desi ti se nesto lose i suprotno...imas i metode transa... eh... sve to zvuci poput fantasy price... koliko si toga dozivio? a koliko toga vjerujes na rijec drugima? hellborn666 je napisao/la: i da mozes imat vise bogova na svojos strani... kaj se drugi bogovi ne naljute sto ne stujes samo njih nego i druge? hellborn666 je napisao/la: imas magove i vijernike,magovi naprava zastitni krug sa runama bla bla bla rituali da se zastite kad prizovu nekog enditeta i tako iskoristavaju bogove... opet cu pitati... da li su ti bogovi zapravo uopce mocni ako ih svaki sonjo moze pozvati i iskoristvati cak? Zar nebi trebalo biti obratno? btw. ako smijem pitat dva pitanja kako znas za nas forum? koliko imas godina? i za kraj... ako mozes pogledaj ovaj filmic http://www.youtube.com/watch?v=QlfMsZwr8rci reci mi sto misli o tome? da li se moze povezati sa tvojim pricama o magiji?

|
| čet 20 ožu, 2008 3:29 am |
|
 |
|
Trekkie
|
nemoze se prizvati svakog samo tako,nekad su potrebni rituali...nemoze ih svatko koristiti ,najcesce najmocnije nitko ni ne poznaje jer su zaboravljeni i na pojavljuju se na svako prizivanje.magovi su skrte osobe  ne pokazuju svoju moc samo tako...bogovi su isti kao ljudi mogu ti se zamjerit ako si nepristojan a ako si dobar uvijek ce ti pomoc,tako je jednostavno. svaki sonjo ih moze prizvati ali to ne znaci da ce doci i ispuniti ti zelje xD nejde to tako.vec sam ti rekao da se ne prizivaju duhovi i druge gluposti ako imas 7 godina i bez razloga prizivas najebes,mislim dobrano se useres od straha ali nista ozbiljno, ali bogovi skoro uvijek dodu kad ih se prizove ako je sve napravljeno kako treba kao i ljudi iz ciste znatizelje ,oni vole pomagati nisu zli usput tako dobivaju sljedbenike i sire svoju moc tako da im je to u interesu. imam 17 godina ,za forum sam slucajno saznao trazio sam nesto o nekoj knjizi pa je ovaj forum izletio.onaj filmic je fora dokazuje dosta toga da ima jako jako puno prevaranta ja osobno ne poznajem ni jdnog maga sotonju ili vijernika koji bi rado isao tamo u ameriku da nesto pokazuje rade bi bili u svojos sobi i vijezbali svoje vijestine. cudno ali tavki su xD.iskusio sam nesto od astralne projekcije i pyrokize i malo telekineze ali za to sam potrosio previse vremena za male rezultate...
|
| čet 20 ožu, 2008 2:55 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|