Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
Joj išla je jedna odlična serija več davno o paranormalnom "Psi faktor", neznam jel ju tko ima....
Ja osobno vjerujem da postoje stvari koje se ne mogu objasniti konvencionalom znanošču
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ja vjeruje da je Bog samo mit, i da zapravo uopće ne postoji, nek je to samo ikona koja ljude "drži u strahu"...
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
Ja vijerujen u to da za sad covijek mora jos puno ucit da bi ono sto mu je sad "paranoramlno" postalo normalno.
Jest da je lakse pripisat tako sto bicima ala "Bog" ili nekim misticnim sektama i njihovin "ucenjima" ..
Ali to je i potpuno razumljivo najveci broj ljudi ne zeli stijecat nikakva nova znaja ili vijestine [ samo u nuzdi] paradox je da mnogi vole "dummy" mod zivljenja jer ne moraju "naprezat" svoje sive celijice i tak je lakse , sve je objasnjeno i jasno...kazes to je bog odredija za ono sto ne kuzis ..i to je to...i ides dalje.
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
paranormalno se u danasnje vrijeme dosta udaljilo od ideje boga (ili bolje reci bogova) tako da su i objasnjenja "Bog je to napravio" sve rijeđa.
danas su ljudi, rekao bih, skloniji vjerovati u nekakve paranormalne fenomena, metafizicke pojave i tome slicno. tipa uklete kuce, cudotvorno kamenje, izvanzemaljci u posjetu, "sve je ovo matrix" teorijama i slicno.
bog je aktualan jos u, recimo, prirodnim pojavama (nepovoljnom pogotovo) tako da ce se reci "Bog je poslao taj i taj uragan" i slicno (ijako bih rekao da ni to nije ni blizu toliko popularno koliko je bilo prije parsto godina).
ali i dalje ljudi vjeruju u svakakve kvaziznansvene stvari. ali nisu oni krivi. cak bih rekao da u tome zapravo nema necega fundamentalno pogresnoga. ljudski mozak ima rojne metode zastite samoga sebe. vjerovanje u paranormalno cesto sluzi kao zastita protiv cisto znanstvene istine koja bi cesto mogla na nas djelovati devastirajuce. (prihvatiti smrt voljene osobe, npr, lakse je pod predpostavkom da je Bog tako htio nego da se prihvati gola istina da je doticna osoba, nasumicno odabrana, umrla posljedicom ciste slucajnosti po principu na krivom mjestu u krivo vrijeme)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
Re: skeptici
moje mišljenje o svemu tome paranormalnome i sl. je da treba biti otvoren prema svim idejama, poslušati ih, pročitati ih, pa ocjeniti imaju li smisla i jesu li dobro argumentirane, graniče li sa zdravorazumskim razmišljanjima i ako ikako imaju smisla smjestiti ih i pojasniti si onako kako ti je prihvatljivo ako želiš to prihvatiti kao činjenicu.
Kao prvo , posto neznamo sve o svemu, tj , jos uvijek postoje neobjasnjive pojave (ni ne mislim nabrajati koje), dakle pitanje je samo kako dugo ce znanost misliti da moze bas sve objasniti.
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.