Sada je: pet 17 tra, 2026 3:57 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
 Tajne sluzbe - obavjestajne agencije 

Naj - tajna sluzba
Bajoran Intelligence 0%  0%  [ 0 ]
Cardassian Intelligence Bureau 6%  6%  [ 1 ]
Klingon Intelligence 0%  0%  [ 0 ]
Obsidian Order 33%  33%  [ 6 ]
Section 31 39%  39%  [ 7 ]
Starfleet Intelligence 0%  0%  [ 0 ]
Tal Shiar 22%  22%  [ 4 ]
V'Shar - Vulcan Security Directorate 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 18

Tajne sluzbe - obavjestajne agencije 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

Post Tajne sluzbe - obavjestajne agencije
Što mislite koja je tajna sluzba najbolja (najorganiziranija, najmocnija, najtajnija, najucinkovitija.... izaberite neki(e) kriterij(e) pa odlucite)... i slobodno se raspisite zasto ste glasali za neku odredjenu

pon 09 tra, 2007 7:12 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

meni je TAL SHIAR JER za mene su oni naj bolji.. objašnjenje je jednostavno , pa oni su imali prste u scimitaru, to jest ... netrebam ni govorit kakav je scimitar....
i romulanci su the best.... :lol:
(kaj si novih tema zadao.... :lol: :lol: )

pon 09 tra, 2007 7:38 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
jer koliko god Obsidijanci i Tal Shiarovci bili ozbiljni (ostala ekipa iz ankete vec zaostaje kojih 50 000 ly) S31 je vidljivo ispred njih.
sjetite se samo tko je (i kako) okoncao Dominijski rat, definitivno jedan od najvecih i najznacajnijih sukoba u "novijoj povijesti"
i koji god jedan Garak bio legendaran, Sloan mi je nekako na visem nivou od njega (po pitanju tajnovitosti njegovih poslova, profesionalnoscu s kojom ih provodi i moci koju pri tome ima)

pon 09 tra, 2007 8:31 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Garak bas i nije ima neku "moc" na DS9 ka drug "Sloan" ... bas i nisi nasa pravog spiju za usporedbu s Sloan-om a i mnogo je Garak zanimljiviji od klasike "ovozemaljskih CIAe i sl doo-a"... bas je faca taj Garak da ga nije bilo DS9 bi bija puno dosadniji da nije bilo nekog tamo iz "31 sekcionastva" .. DS9 bi i dalje bia zanimljiv .. :P
Inace nijedna "CIA" mi nije zanimljiva jer autor ocito nema maste pa se oslanja na vec vidjeno ovozemaljko "trkeljanje" o spijama i moralu..... :?

Tehnika Pucanstvu !

pon 09 tra, 2007 8:41 pm
the Red Viper

Garak bas i nije ima neku "moc" na DS9 ka drug "Sloan"

e, sad bih rekao da uvelike podcjenjujes Garaka.
imao je on mogucnosti za (vise/manje) bilo sto sto je htio.
sjeti se samo epizode Improbable Cause u kojoj se ljepo vidjelo kako je Garak u stanju izmanipulirati sve na postaji kako bi usmjerio vodu na svoj mlin. a to je samo jedan od izravnijih primjera. kod Garaka je meni osobno najfascinantnija njegova sposobnost predviđanja te subtilni nacin na koji je znao utjecati na tjek događaja kako bi promjenio predviđeni ishod ili ga okrenuo u svoju korist.

pon 09 tra, 2007 8:47 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@Ant nisi citao ili razumio moj text bas najbolje.. Grak je faca ali iza druga Sloana stoji citava Zvijezdana flota i admiralitet , dok se za Garaka bas nebi dalo rec da su mu gospodari jako skloni....bar ne "gospodari prstena" DS9 , admirali Fedsa . :D

Znaci Garak nije imao moc kao Sloan on je imao vjestinu a to nije isto...mozda nekom izgleda isto .. valjda se zato ljudi toliko za nju guraju ..turaju i kolju... jer tko je mocan u nasem jadnom svijetu izgleda i odma pametan... "tak je navek bilo i nikad nebu bilo...." ..bla bla.. znate vec.... :?

@Ant izmijesa si kruske i jabuke.... :P

Tehnika Pucanstvu !

pon 09 tra, 2007 11:56 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Obsidian Order rules. U DS9 nekoliko puta je rečeno da je to the best tajna služba.

Što se Garaka tiče vidjeli smo preko nekoliko puta da je jako dobar na obavještajnom području, no prema moći se ne može usporediti sa Sloanom kad je imao tu nesreću da mu je glavni šef bio njegov tatica koji ga je izopćio.

uto 10 tra, 2007 12:20 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

iza druga Sloana stoji citava Zvijezdana flota i admiralitet

ovdje se nikako nebih slozio. prije bi situacija bila obrnuta. Sloan (ili netko iz S31, nemora to biti bas on osobno) stoji iza Starfleeta i od tamo vuce konce.
S31 ima nadasve profinjen, elegantan, nacin rada. njima netrebaju veliki starshipovi i mnogobrojni fazori da bi bili mocni. oni ne posluju na takav nacin. pogledaj njihov pristup Dominijskom ratu. dok su se cijeli alfa i beta kvadrant mlatili s njima kroz (koliko je ono bilo?) razdoblje od dvije godine, S31 je sagledao problem i sasjekao ga u korjenu, jednim udarcem, u jednom potezu, s minimalnim gubitcima sa svoje strane (Odo je, istina, bio također zarazen, ali i njega se moze smatrati potencijalnom prijetnjom tako da ga nemozemo uzeti kao usputnu zrtvu u pravom smislu rijeci). kirurski precizno, ucinkovito i cisto. i vidi se da njima netrebaju flote brodova da bi pokazali svoju snagu i porazili neprijatelja. kao sto su to pokusali uciniti Obsidijanci i Tal Shiarevci (sjecas se onog njihovog napada na founderski homeworld?)
buco je napisao/la:
dok se za Garaka bas nebi dalo rec da su mu gospodari jako skloni....bar ne "gospodari prstena" DS9 , admirali Fedsa . :D

pa ni ovdje nebih bas rekao da je to relevantno. Garak je imao nacin da ostvari svoje ciljeve, i sumljam da bi mu nekakva armada ili podrska od strane starfleeta puno pomogla.
ako uzmes njegov primarni cilj, a koji je bio otjerati foundere sa Kardasije, onda mozes vidjeti kako se to poklapalo sa Federaciskim ciljevima. i zato je Garak odlucio pomoci starfleetu pri dekodiranju onih poruka i tako dalje i tako blize. a sto se tice situacija kada su se njihovi ciljevi razlikovali, tu mozemo vidjeti da je Garak bio podpuno sposoban brinuti se sam za sebe.
cinjenica da se nalazio na postaji koja je bila pod Federaciskim utjecajem, dakle, nije ga pretjerano sputavala u njegovim poslovima. na kraju krajeva, on je namjerno ostao na DS9u nakon evakuacije, a mogao je otici i negdje drugdje, negdje gdje bi vjerojatno bio bolje primljen.
buco je napisao/la:
Znaci Garak nije imao moc kao Sloan on je imao vjestinu a to nije isto...

tu se slazem s tobom.
Sloane je faca upravo radi njegove pripadnosti Sectionu. jer S31 je po svojoj ozbiljnosti, po svojem utjecaju i po moci koju su stekli daleko ispred jednog Obsidijan Ordera. jedan Garak je vise freelancer. istina, koristi on resurse Ordera, ali ne izravno. on ima svoje "malo obavjestajno carstvo", ali to se tesko moze usporediti sa mrezom koju pletu ljudi iz Sectiona 31.
buco je napisao/la:
@Ant izmijesa si kruske i jabuke.... :P

mislim da i nisam.
jer nemozes tvrditi da je Garak imao samo vjestinu, ne i moc. jer, ako malo bolje pogledas, taj covjek je samostalno uveo Romulance u rat. pa te ja pitam: nije li to manifestacija njegove moci? sposobnost da na prijevaru u rat uvede jednu od tri najmocnije drzave u alfa i beta kvadrantu?
jer za covjeka koji zapovjeda sa najvecom armadom na svijetu lako je reci da je mocan. a za covjeka koji "ima vjestinu" kojom moze manipulirati tim covjekom (koji zapovjeda vojskom) također se, onda, mora reci da je mocan.

uto 10 tra, 2007 12:33 am
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...malo neobično ,al... glas za Kardasijance i njihovu tajnu službu...

...iako su najskriveniji odjel 31... Kardasijanci su mi zanimljiviji...

uto 10 tra, 2007 12:00 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

uto 10 tra, 2007 12:23 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

:..jer, ako malo bolje pogledas, taj covjek je samostalno uveo Romulance u rat. pa te ja pitam: nije li to manifestacija njegove moci?.."

Tu se pokazala bas vjestina a ne moc ... privid moci proizlazi iz vjestine [ dok moc ne znaci da si vjest nego da si ono si si umislis da jesi ako to zelis..] koju je Garak pokazao i na tom primjeru , vrlo lukavo i "efikasno" ....
zasto to nije uradija "odijel 31 " kad su toliko sposobni ...!? Garak je mora prevarit Siska i sve oko sebe da bi izvea "operaciju" , odjel 31 to nebi mora ..on bi to naredija a ako treba izbacija ih sve u svemir da izvede sto je naumija ...znaci ima moc..o vijestini nazalost nemozemo puno pricat kad je odjel 31 u igri jer nema nista osobito osim one mucke s Oddom a za to nije trebala bas neka posebna vjestina , a Sloan ocito nije smislia "virus" .
Dok je Garak smislia i provea taktiku tj naum da uvuce Romulance [ tj pomogne ih uvuc ] u rat protiv Dominija .

Tehnika Pucanstvu !

uto 10 tra, 2007 12:48 pm
the Red Viper

evo ti definicaja moci:
Wikipedia je napisao/la:
Moć je sposobnost pojedinca ili grupe da ostvaruje svoje interese i zahtjeve čak i ako im se drugi protive.

pa ti meni reci da to nije upravo ono sto je Garrak ucinio.
dakle on je pojedinac koji je ostvario svoj cilj/interes usprkos cinjenici da su se oni kosili sa interesima Romulanskog carstva, odnosno, usprkos cinjenici da su mu se Romulanci protivili, a romulansko carstvo nikako nije mali i nevazan protivnik.
dakle, ispunjeni su svi uvijeti da bi se taj cin mogao smatrati izrazom njegove moci.
pa te ja pitam sto ti tu jos nije jasno?

uto 10 tra, 2007 2:06 pm
Profil ICQ Web stranica
Commander
Commander

htio bi vidit kako romulanci tj tal shiar masovno proizvode scimitare.... jer znanje je moč a romulanci ga imaju...

uto 10 tra, 2007 7:05 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"...on je pojedinac koji je ostvario svoj cilj/interes...."

On je pojedinac koji je provea flotin naum u dijelo jer ima vijestinu a ne moc potrebnu za to..moc su imali oni i iskoristili su je.. ocito na obostrano zadovoljstvo..I mocne flote i vjestog Garaka .
@Ant skliznua si mi pomalo s moci na cilj/interes .. jos koji replay i bit ce vjestinu... :D
Crta izmedju znacenja vjestine i moci u stvarnom zivotu je veoma tanka ocigledno... A da se flota protivila uvlacenju Romulanaca u "frku" nebi "bia mocan" ..i djabe mu cilj/interes .. svrsia bi kod Odo-a na rucku... :P
Da i jos nesto nije nam nazalost potrebna "wikipedija za definiciju , jednu od, moci..." mores to citat i gledat svaki dan u massmedijima opcenarodnim...predstvljenu u svin mogucin formama , velicinama... :?

Tehnika Pucanstvu !

uto 10 tra, 2007 7:41 pm
the Red Viper

On je pojedinac koji je provea flotin naum u dijelo jer ima vijestinu a ne moc potrebnu za to..moc su imali oni i iskoristili su je.. ocito na obostrano zadovoljstvo..I mocne flote i vjestog Garaka .

flota u toj specificnoj epizodi nije ucinila ama bas nista.
sisko je bio taj koji je iznio Garaku prijedlog da uvuku Romulance u rat, ali na kraju je ispalo da je Garak preveslao i njega samog. tako da je on apsolutno samostalno proveo tu akciju, bez pomoci starfleeta. i nemoj mi sad reci da to nije bilo tako jer cu te poslat da ponovno pogledas epizodu. najvise od svega nevolim kad mi dođes pricat o necemu o cemu nemas poima.
i nisi mi odgovorio, koji aspekt moci to Garak nije zadovoljio pa da ga se nemoze smatrati mocnim?!
ako mi ne odgovoris na ovo posljednje pitanje necu vise komentirat tvoje postove jer mi je dosta pricanja sam sa sobom!

uto 10 tra, 2007 7:48 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: