| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 3x18 - Allegiance
"Allegiance" LojalnostSezona: 3 Epizoda: 18 Prvi put prikazana: 26. 3. 1990. Prikazana na HRT-u: 7. 4. 2008. Scenaristi: Richard Manning & Hans Beimler Redatelj: Winrich Kolbe Stardate: 43714.1 (2366) Gostujuci glumci:Stephen Markle as Kova Tholl Reiner Schöne as Esoqq Joycelyn O'Brien as Mitena Haro Kratak sadržaj:Captain Picard and three other people are abducted and imprisoned by an unknown force and replaced by duplicates. Detaljnije informacije - Memory Alpha - Allegiance
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sri 09 tra, 2008 1:31 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: 3x18 - Allegiance
ok epizoda..... kao sto je netko prije pada foruma bio napomenuo... klasicna sf tema... otmica radi promatranja ponasanja... scenaristi su se ovdje lijepo igrali sa picardovim likom... pogotovo odnosom izmedju picarda i beverly  ocjena 7
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 09 tra, 2008 2:06 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Hell, izgubljen mi je komentar ove epizode pa idemo iz početka. Šestica. Kako sam ranije rekao, klasična dosta puta furana SF ideja o alienskim otmicama radi proučavanja. Jedino vrijedno spomena u tom eksperimentu je Picardova kvaliteta da izvalja i razotkrije kadetkinju koja to zapravo nije. Što se situacije na brodu tiče, tu ima jedna jako dobra stvar, ostalo je katastrofa. Katastrofa je slijedeća: ako alieni imaju tako savršen teleporter koji je u stanju u potpunosti nekoga kopirati, i to ne samo fizički, nego i sjećanja i kompletnu psihu osobe, ono što se ne može opipati, kako je moguće da "alt" Picard ugrozi brod dovodeći ga opasno blizu pulsara, a prije toga je i u "Ten forwardu" sve "počastio" pivom i otpjevao napitnicu u klingonskom stilu? Čiste scenarističke idiotarije. Jednostavno je isforsirano da Riker i ekipa prokuže da taj na brodu nije pravi Picard. Jako dobra stvar, koja uz Picardovu gore spomenutu foru i pridonosi ovakvoj ocjeni, je demonstracija na kraju koja pokazuje kako sposobna i uvježbana posada može nešto odraditi (zarobiti aliene) samo uz pomoć dva pogleda i nekoliko klikova.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 09 tra, 2008 3:17 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa, ok epizoda... ...ali kak su baš Picarda oteli ... ć ...no dobro... ideja nije bila loša...
...samo mi je nekako Bolijanka bilj bljeda 
...Beverly je na trenutak imala Picarda kakvog je željela, no to nije bio on... ...ahhhhhh (čuje se iz publike)
...promatrači konkuriraju za naj masku TNG-a...
...ocijena 7...
| sri 09 tra, 2008 10:39 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sri 10 svi, 2006 11:05 pm Postovi: 168 Lokacija: Maribor, Slovenija
|
Dala sam sedmicu. Prva polovica epizode mi je bila fenomenalna, napeta ko neki krimić, super zaplet... ali rasplet mi je bio jadan. (Osim zadnjih par sekundi, kad su doktorica i Picard izmjenili "značajne" poglede. Odnosno ona sa njime a njemu ništa jasno.  )
| sri 09 tra, 2008 11:42 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ja nemam pojma šta sam dala prije velikog brisa, ali sad dajem 8. bilo je zanimljivo gledati kako će različiti karakteri reagirati na otmicu, a još zanimljivija je bila situacija na enterpriseu. lažni picard je bio skandalozan  a kraj je bio super, uz par pogleda su se svi razumjeli i zarobili te...kak su se više zvali..otmičare. a beverly je tako značajno buljila u picarda da se jadnik ukakio od straha što li je sve njegov 'zamjenik' izvodio po brodu 
_________________ njanjanja
|
| sri 09 tra, 2008 11:48 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
ne kuzim zasto su svi bili veseli kad je lazni Picard pozvao rundu za sve... Pa tamo nema novaca, dakle sve je besplatno, dakle mogu i oni sami piti kolko zele...
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 17 tra, 2008 1:50 am |
|
 |
|
Cadet 1st year
|
Pa valjda zato što je baš kapetan taj koji je pozvao rundu 
|
| čet 17 tra, 2008 10:16 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
MacGyver je napisao/la: ne kuzim zasto su svi bili veseli kad je lazni Picard pozvao rundu za sve... Pa tamo nema novaca, dakle sve je besplatno, dakle mogu i oni sami piti kolko zele... uvjetovana reakcija 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 17 tra, 2008 10:28 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ant je napisao/la: MacGyver je napisao/la: ne kuzim zasto su svi bili veseli kad je lazni Picard pozvao rundu za sve... Pa tamo nema novaca, dakle sve je besplatno, dakle mogu i oni sami piti kolko zele... uvjetovana reakcija  To je bila reakcija na kapetanovu želju da se druži s njima.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 17 tra, 2008 5:39 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Ona bolijanka ( premda lažna ) izgleda skroz glupasto u ovoj epizodi.
|
| pon 02 stu, 2009 8:07 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Odlična epizoda za 10 i pogotovo mi se svidjela ta opuštenost i čašćenje te pjevanje zamjenskog Pikija.
|
| pon 02 stu, 2009 11:39 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Pa nije toliko loša epizoda. Ovi alieni su očito tehnički vrlo napredni kad mogu teleportirati od bilo gdje. Pa onda proučavaju reakciju posade na drugačije ponašanje. Bolja mi je ova radnja od recimo Liaisons koja je ispala patetično, a u biti se svodi na identičnu radnju - ispitivanje reakcija.
8
Možda bi bilo bolje da je Essoq Nausikanac jer su jednako ružni i jednako nasilni. Ovako smo dobili još jednu jednoepizodnu vrstu rugobe, umjesto koliko-tolikog pokušaja karakterizacije vrste kroz jednu individuu.
|
| pon 16 tra, 2012 8:46 pm |
|
 |
|