Sada je: čet 25 lip, 2026 6:00 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Dukat 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Dukat
Norexan je napisao/la:
Dukat je jedan od najboljih smisljenih likova..
samo mi jedino smeta na kraju kad je postao vrski fanatik onih Pagh utvara

Ma nije on postao vjerski fanatik u klasičnom smislu, već je spoznao moć tih bića, a moć je najjača droga. Uostalom, ta bajoranska religija nije religija u klasičnom smislu jer vjernici ne "vjeruju", već štuju nešto za što ZNAJU da postoji, i ZNAJU da je moć u koju vjeruju stvarna.

Norexan je napisao/la:
kao i njegova nezaustavljiva zelja da unisti Bajor

Okupacija Bajora bila je vrhunac njegove karijere i moći, a njen kraj početak njegovog pada. Meni je sasvim logično da jedan control freak i megaloman poput Dukata zbog svega toga iz dubine duše mrzi slobodni Bajor.

sri 18 sij, 2012 9:13 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Ma..ok je sve to sto pricas.. ali posle ubistva Zijal lik nacisto puko..totalno je skrenuo sa uma.. :mrgreen:

sri 18 sij, 2012 9:37 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
_Oz je napisao/la:
Norexan je napisao/la:
Okupacija Bajora bila je vrhunac njegove karijere i moći, a njen kraj početak njegovog pada. Meni je sasvim logično da jedan control freak i megaloman poput Dukata zbog svega toga iz dubine duše mrzi slobodni Bajor.
Nije li njegov vrhunac bio kasnije?
U doba okupacije bio je zadužen samo za Bajor, jedan od Kardasijanskih okupiranih posjeda. Kasnije je sa Weyunom zapovijedao flotom koja je napadala federaciju, vodio glavnu riječ glede kardasijanskih pitanja a njegovi govori su se mogli vidjeti na onim velikim bigbrotherovskim zaslonima po Kardasiji. Tako da je u najmanju ruku zadržao svoj negdašnji položaj...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 18 sij, 2012 9:55 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Cvicek je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
Norexan je napisao/la:
U doba okupacije bio je zadužen samo za Bajor, jedan od Kardasijanskih okupiranih posjeda. Kasnije je sa Weyunom zapovijedao flotom koja je napadala federaciju, vodio glavnu riječ glede kardasijanskih pitanja a njegovi govori su se mogli vidjeti na onim velikim bigbrotherovskim zaslonima po Kardasiji. Tako da je u najmanju ruku zadržao svoj negdašnji položaj...

Ali je bio dovoljno pametan da zna da je samo marioneta i u potpunosti potrošna roba, dok je sva stvarna moć bila u rukama Foundera.

U vrijeme okupacije Bajora Kardasija je bila moćna i suverena, dok je dominijska Kardasija bila vazalska nacija.

čet 19 sij, 2012 12:50 am
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

_Oz je napisao/la:
U vrijeme okupacije Bajora Kardasija je bila moćna i suverena, dok je dominijska Kardasija bila vazalska nacija.

Samo nesto vazno.. Kardasija je usla u Dominion...kao takva Kardasija mora da slusa Dominion jer Domnion ima interse u Alpha i Beta kvadrantu..da se recimo Karadasija nalazila u Gami i da je u Dominionu zivela bi kao bubreg u loju osim ako nebi izbila pobuna e ta bi... :zgrožen: (znate vec..)

čet 19 sij, 2012 11:26 am
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Norexan je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

Samo nesto vazno.. Kardasija je usla u Dominion...kao takva Kardasija mora da slusa Dominion jer Domnion ima interse u Alpha i Beta kvadrantu..da se recimo Karadasija nalazila u Gami i da je u Dominionu zivela bi kao bubreg u loju osim ako nebi izbila pobuna e ta bi... :zgrožen: (znate vec..)

A pitanje je sad koliko bi Kardasija imala koristi od Dominija da nije bilo rata.
Stvar je da sve civilizacije koje su pod Dominijskom vlašću služe Dominiju tj. founderima a ne obrnuto.
Tako da imali bi toliko koristi koliko bi im Founderi dopustili.
Recimo sigurno Vorte i Jem' Hadari imaju koristi od Dominija, ali ostale pokorene rase? Nekako sumnjam. Prije bi rekao da sposobnosti i resursi ostalih civilizacija služe kako bi Dominij bio toliko moćan koliko je... a ako im nešto nakraju od svega toga ostane za sebe super, ako ne imaju "čast" služiti founderima.

čet 19 sij, 2012 1:31 pm
Admiral
Admiral

Pod Dominionom jedino mogu da opstanu pacificke vrste,ovaj vrste koje nista zivo ne zanima samo mir i koje ne vole da ratuju niti da sebe nekom dokazuju...
Dominion bi stitio njihovu planetu kao deo svog prostora a za uzvrat ovi bi dobili sigurnost
Kao i neke trgovacke vrste... :mrgreen:

Kod Kardasije...na pocetku bilo bi super ali kasnije Kardasija bi prosla kao sto znamo kako prolazi neko ko hoce da izadje iz Dominiona :zgrožen:

čet 19 sij, 2012 2:16 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Norexan je napisao/la:
Pod Dominionom jedino mogu da opstanu pacificke vrste,ovaj vrste koje nista zivo ne zanima samo mir i koje ne vole da ratuju niti da sebe nekom dokazuju...
Dominion bi stitio njihovu planetu kao deo svog prostora a za uzvrat ovi bi dobili sigurnost
Kao i neke trgovacke vrste... :mrgreen:

Kod Kardasije...na pocetku bilo bi super ali kasnije Kardasija bi prosla kao sto znamo kako prolazi neko ko hoce da izadje iz Dominiona :zgrožen:

Pa da u pravilu da. I to samo ako budu poslušni Dominiju.
Dakle radi što ti kažemo i koliko ti kažemo i sve će biti u redu.
Zauzvrat ćemo te štitit, ili u prijevodu, štit ćemo svoje interese koje imamo od vašeg naroda. Dakle ukratko svi članovi Dominiona imaju ulogu kolonija koje imaju samo jednu funkciju. Služiti svoje gospodare, tj. foundere.
A za Kardasijance znamo da su previše svojeglavi i previše samostalni da bi mogli dugo funkcionirati u jednoj takvoj organizaciji kao što je Dominion.
Napočetku dok je to bilo i u interesu Dominija "pomagali su" Karadasijancima. Onog trenutka kad su pronašli boljeg i moćnijeg saveznika poput Breena od kojih su imali više koristi znamo kako su se odnosili prema Kardasijancima. A siguran sam da tako prolaze i ostale rase koje su pod upravom Dominiona. :)

čet 19 sij, 2012 5:14 pm
Admiral
Admiral

Pa ne bas evo poznate vrste koje su u Domnionu...
vidis neke su donrovoljno usle ali mogu da se kladim da je ovaj spisak jako velik na osnovu velicine Dominiona...

Breen (2375)
Cardassians (2373-2375)
Dosi
Jem'Hadar (military servant race)
Karemma
T-Rogorans (conquered 2370)
Vorta (servant race)
Yaderans (conquered 2340)
Son'a (allied 2375)

Evo recimo Dosi su trgovacka vrsta a koja ne izgleda da su Dominionu a ustvari jesu...
slika

Prema ovome Breeni su jos u Dominionu :zgrožen:

čet 19 sij, 2012 5:35 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
_Oz je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

Ali je bio dovoljno pametan da zna da je samo marioneta i u potpunosti potrošna roba, dok je sva stvarna moć bila u rukama Foundera.

Znao je on što Kardasiji donosi članstvo u Dominiju, i prihvatio je uključenje u Dominij bez obzira na to. Mislim da to liku poput njega nije previše bitno da li su mu šefovi Kardasijanci ili Dominion, dokle god on može zadržati svoj djelić moći...
Kako je captain napisao da mu je Kardasija služila kao poligon za ostvarenje moći, slično je i sa Dominijem. Radije služi Dominiju, ima položaj i zapovjeda flotom, nego da s nekim malim brodićem vodi gerilu protiv Klingonaca...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 19 sij, 2012 11:34 pm
Ensign
Ensign

Koje si vrste?: hjuman
Norexan je napisao/la:
Kod Kardasije...na pocetku bilo bi super ali kasnije Kardasija bi prosla kao sto znamo kako prolazi neko ko hoce da izadje iz Dominiona

Zanimljivo, kao Mađarska (Kardasija) i EU (Dominij). :mrgreen: Pobunili se i... Hm, što mislite tko su "Jem'Hadari" našeg, ovovremenog, Dominija?

Kao i većina glavnih likova u DS9, jako dobro razrađen lik, podešen propagandi moralne federacije, sorry; ubermoralne federacije, pogotovo Earth-mana (Zemljaka). Svi ti likovi su "vrludali", imali svoje polumoralne trenutke, ili vječno zatamljene dobre poteze u jednu jedinu svhu, da kaubojci (fedsi, ameri) ispadnu uvjek časni i ubermoralni.

Onaj trenutak slabosti Siska i fedsa je djelo prljavog i pokvarenog Garaka (in pale moonlite) a ne ubermoralnog kaubojca Siska (crnoputi Đon Vejn). Za to im trebaju negativci; kao Dukat, Garak, Quark... svi osim zemljaka/amera, jer oni nemogu bit negativni.

Čak su i Slona na kraju ubermoralizirai; jadan samo je branio čast i slobodu zemljaka, ne federacije, inače ono ono nebi radio. Nedaj bože. :scratch:

Naravno da je Gul Dukat zločinac prve klase, zavodnik sad, gad kakvog nema no žene to obožajaju, vidi se po njihovim reakcijama na lik (ne mislim na one u seriji već ove na forumu), a neki njegovi "svijetli" trenutci služe upravo propagandi antiubermorala svih nezemljaka, jer uvijek on nešto zasere na kraju da oni mogu ubermolarizirat na temu; eto vidite to su ipak obični monstrumi!

Najbolji mi je bio kad je razvalio onu kaiWin. Mislim da mu je to jedan od svjetlijih trenutaka u seriji. :mrgreen:

Ono što je bario komade za vrijeme okupacije i nije nešto posebno, mislim teško bit frajer u onim uvjetima i na onakvom položaju, a pogotovo kad se zna kako su Bajoranke prikazane u seriji; kao obične drolje koje šire noge svakom tko im priđe. Sjetite se avantura drugarice Kire i lakoće s kojom se razvaljivala sa svima. Zanimljiva karakterizacija nehjumanskih ženki u ST-u općenito, samo su one, hjumanke, prikazane čedno i jeli... po uzoru na ave Marija model. :-k

Pozdrav

Plejbojeva 22 i 1/2

uto 24 sij, 2012 2:43 pm
Admiral
Admiral

Citat:
Zanimljivo, kao Mađarska (Kardasija) i EU (Dominij). Pobunili se i... Hm, što mislite tko su "Jem'Hadari" našeg, ovovremenog, Dominija?

EU je smesno da ne kazem i tragicno uporedjivati sa Dominionom :beee: :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

A sto se tice Kardasije..na pocetku kad je usla u Dominon oni su mislili da su oni neko i nesto..oni su nula..iskreno receno da dodje neka malo jaca sila tipa Romulanci a ne Dominon oduvala bi ih samo tako :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Kasnije se ispostavilo da i jesu nula u ocima Dominona i ili ce raditi onako kako im ovi narede ili ih vise nece biti kao sto i trebalo da bude da nije Dukat izvadio situaciju... \:D/

PS: Da se Domionon nalazio u povoljnoj situaciji nebi nikad ni prihvatio Kardasiju vec bi ih jednostavno sve poklao na njegov najdrazi nacin posto su ga ovi prethodno napali :zgrožen: (kao i Romulance)

uto 24 sij, 2012 3:54 pm
Ensign
Ensign

Norexan je napisao/la:
EU je smesno da ne kazem i tragicno uporedjivati sa Dominionom

Znaš da si u pravu, Dominij je mnogo manje pokvaren. ;)
Off topic: Jel se to meni samo čini ili i u tvojoj domovini jedva čekaju da "uđu" u Dominij, ovaj europu? :-k

Norexan je napisao/la:
A sto se tice Kardasije..na pocetku kad je usla u Dominon oni su mislili da su oni neko i nesto

Kao i Mađari ulaskom u zajednicu. Viš vraga, zanimljive paralele.

Norexan je napisao/la:
Kasnije se ispostavilo da i jesu nula u ocima Dominona i ili ce raditi onako kako im ovi narede

Opaa! Negdje sam to već čuo. Gdje?
Jel treba komentar na odnose između EU i Mađarske u zadnje vrijeme? :scratch:

Zanimljiv ovaj Star Trek, mora da su ameri čuli za EU puno prije Mađara.

Pozdrav

Orbanova 68

uto 24 sij, 2012 10:44 pm
Admiral
Admiral

beta je napisao/la:
Norexan je napisao/la:
EU je smesno da ne kazem i tragicno uporedjivati sa Dominionom

Znaš da si u pravu, Dominij je mnogo manje pokvaren. ;)
Off topic: Jel se to meni samo čini ili i u tvojoj domovini jedva čekaju da "uđu" u Dominij, ovaj europu? :-k

beta je napisao/la:

Da je EU Dominion nebi se trpala tamo gde joj nije mesto. To nije osobina Dominona :sesir2:
Iako se SAD takodje trpa i to puno...oni zbog svoje pohlepstine i nezasitosti hoce da kontrolisu citav svet...tako da njemu vise stoji uloga Dominiona ili mozda pre Borga :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Pa moji... moji se tako ponasaju... pa imam osecaj da bi sve prodali samo da udju u tu famoznu EU ](*,)

Norexan je napisao/la:
A sto se tice Kardasije..na pocetku kad je usla u Dominon oni su mislili da su oni neko i nesto

Kao i Mađari ulaskom u zajednicu. Viš vraga, zanimljive paralele.

beta je napisao/la:
Norexan je napisao/la:
Kasnije se ispostavilo da i jesu nula u ocima Dominona i ili ce raditi onako kako im ovi narede

Opaa! Negdje sam to već čuo. Gdje?
Jel treba komentar na odnose između EU i Mađarske u zadnje vrijeme?

:scratch:

Zanimljiv ovaj Star Trek, mora da su ameri čuli za EU puno prije Mađara.

Pa Kardasija jeste niko i nista..a pravi se da je neko i nesto...to me podseti na bivsu Yugu :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Sve ce to EU da ispravi..od toga nema nista...
Vidis Grcka je muzla EU od njenog osnivanja i jos je muze (ocigledno dok se ne raspadne ) a ako se Madjari ugledaju na ove ehe...ne gine joj raspad...
..nadam se da nece... :D
:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:
To sve govori da EU nije ni D od Dominiona
:mrgreen:

sri 25 sij, 2012 2:51 pm
Ensign
Ensign

Norexan je napisao/la:
Pa Kardasija jeste niko i nista..a pravi se da je neko i nesto...to me podseti na bivsu Yugu

Mislim da si ti malo, malo previše, pobrkao lončiće; Mađarska kao i vitrualna Kardasija (kako je prikazana u ST-u) jesu nacionalne države tako da bilo kakva usporedba njih (pogotovo Mađarske) s exYu je nemoguća. To su kruške i jabuke.

Norexan je napisao/la:
Vidis Grcka je muzla EU od njenog osnivanja i jos je muze

Neznam gdje si ti učio ekonomoju (nisam ni ja ekonomista) no Grčka nije "muzla " nikog. Te propagadne fore za njemce, francuze, engleze su samo prosta propaganda, kako oni ne rade ništa, lijepo žive itd... Norveška ima jedan od najkračih radnih tjedana, tako da to nije to razlog duga.

Nisu grci sami sebi davali onolike kredite i tonuli sve dublje u dug, činile su to uglavnom, kako ispade, njemače banke i naravno da su znali našto ovi troše novac.
Sindrom je sličan slučaju Indonezija - MMF. Nebi bilo loše da pogledaš BBC-evu legendarnu emisiju "Hard talks", o tome kako sjebati neku državu kreditima, nego sto tu prepričavaš jeftinu Njemačko - Francusku propagandu.

Norexan je napisao/la:
Da je EU Dominion nebi se trpala tamo gde joj nije mesto.

Ona baš to i radi naveliko, potplačujući i kupujući političare zamalja koje su joj meta. To bar nije novo.
Izvini, na kom planetu ti živiš? Na Zemlji sigurno ne! :-k

Norexan je napisao/la:
SAD takodje trpa i to puno...oni zbog svoje pohlepstine i nezasitosti hoce da kontrolisu citav svet...

Za razliku od EU ameri to nikad nisu skrivali ni propisivali veličinu i oblik kokošinjaca drugima.
Eu = Njemačka, Francuzi im trebaju za maskiranje, bi željela ponovo da bude moćna vojna sila, ekonomsko bogatstvo toj zemlji nije ono što ona želi i što misli da joj povijesno pripada. Nadam se da im ameri, ali i rusi, nikad neće dopustiti da se pravo naoružaju. Kad shvate da od Velike njemačke, nadam se, nema ništa sami će raspustiti EU koju i financiraju.

Pozdrav

Bundesverova 39

sri 25 sij, 2012 3:35 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: