ok, uglavnom, Iron Man dva. da.
sto reci? ukratko, svidio mi se film.
ima akcije, humora i tome slicnog, ali najbitnije je sto je uspio zadrzati coolnes faktor jedinice. Downey je genijalan, oklop je ostao cool, a sexy riđokose su definitivno dobrodosle.
no dobro, ajde par nedostataka. najprije sto se tice negativaca u ovom filmu:
za pocetak reci cu samo da je Obadiah bio utjelovljenje badassnosti te da je takvu koncentraciju bilo nerealno za ocekivati i u nastavku. (budimo realni, Jeff Bridges je uspio ispasti cool vozeci se na onom bijelom dvokotacnom elektricnom cudu)
anyway, u ovom filmu imamo prakticki dva negativca. za pocetak ludi rus/fizicar/terorist/haker. osobno, nisu mi smetali pramenovi ni zlatni zubi.
lik si je malo opicen u glavu, pa ajde, moze proci. u biti, nekako me ugodno iznenadio. na trenutke sam se pobojao da ce ispasti glup lik (tipa Nero u treku). pozadina mu je kliseizirana do boli (ono, tvoj tata je shebao mog tatu, pa cu ja tebe sada bicem!) ali kroz film lik ispadne spaljen, komican i na kraju, usudio bih se reci i genijalan. mahniti pogled, njegova
bird i za kraj razgovori s Hammerom.
sto me dovodi do drugog negativca.
za pocetak, sto se tice castinga. nemam nista protiv Rockwella, ali naprosto gledajuci film cijelo vrijeme sam imao feeling da su pokusali covjeka "zamaskirati" u Garya Oldmana. onako, gledam, gledam i sve sto vidim je "ok, nije Oldman", "ok, nije Oldman", "ok, ovo mi moda bila i cool scena... ali i dalje nije Oldman".
priznajem, moguce da sam ja samo malo cvrknut u glavu, i da to drugima nece predstavljati problem, ali meni je nekako lik bio preslican da bih se oteo tom dojmu. inace, bila je cool scena u kojoj Hammer prezentira ono svoje oruzje, ali inace mi je ostao nekako bezveze lik.
a sad sto se tice samog filma, radnja je onako, ok. moze proci sto bi se reklo, mozda je malo nekoherentnija od prvog dijela, ali ajde. film ima dovoljno coolnes faktora i zabave da se izvuce. efekti su cool. Tony Stark i dalje legenda. kad smo vec kod istih, pojavljivanje Nicka Furya dodatni je plus.
izađi iz krafne scena je epic.
u biti, da, film ima puno duhovitih i fora scena. recimo tulum kad se Tony napije, ili sam pocetak kad ulazi na otvaranje Stark Expoa.
nadalje, jedna stvar sto me malo zasmetala je odnos Tony-Pepper.
onako, kroz cijeli prosli film su se nesto natezali, pa je na kraju izgledalo kao da ce nesto biti, pa se sad kroz cijeli ovaj film opet natezu, pa malo bi pa malo ne bi (ok, da, ja se nasao prigovarat

)
ali ipak, onako, malo mi je bezveze sto su taj element doslovno copy pasteali iz prvog filma. doduse, Scarlett Johansson i kako-god-da-se-njen-lik-na-kraju-zvao je cisti plus.
i tako... ma uglavnom, film nije tako dobar kao prvi dio, ali ga se i dalje apsolutno vrijedi pogledati. ima nesto brzi pocetak, akciju, humor, sve na mjestu. a tu je i Robert Downey Jr. da se pobrine kako film ne bi izgledao "rutinski sklepan". (plus, ono, meni bi bilo cool da dva sata gledam samo iron man odjelo. ili, kako bi se to precizno reklo, protezu.

)