|
Sada je: uto 01 ruj, 2026 8:38 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 District 9
Edit by Oz: (preuzeto sa portala filmski.net) Žanr:ZF, akcija, drama Uloge:Sharlto Copley, David James, Jason Cope, Nathalie Boltt Režija:Neill Blomkamp Scenarij:Neill Blomkamp, Terri Tatchell Stjerani su u geto Južne Afrike, mrze ih, raseljavaju ih i progone, a oni to više ne žele trpiti. Žele biti ravnopravni, iako nisu isti kao mi jer oni su - vanzemaljci! Prije više od dvadeset godina, vanzemaljska vrsta je uspostavila prvi kontakt sa planetom Zemljom. Ljudska vrsta je očekivala ili početak agresivnog sukoba, ili goleme tehnološke napretke. No, nije dobila niti jedno. Vanzemaljci su nesretne izbjeglice sa vlastitog svijeta. Stvorenja su smještena u izbjeglički kamp Okrug 9 u Južnoj Africi, dok se svjetske velesile prepiru što učiniti s njima. Ant je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...i Antu bi se sviđao...  Ant se slaze.  ...gledao si...?? ...dojmovi... ??
| pet 12 ožu, 2010 1:19 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pon 01 ožu, 2010 9:39 pm Postovi: 100 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
 Re: District 9
gledao sam taj film , imam ga vec dosta dugo na kompu  mogu samo reci da je film odlican , mada ima dosta teskih prizora .. ali sve u svemu svidja mi se nov nacin snimanja filma,kao dokumentarac ako ga nisi pogledao ,nabavi cim prije ... 
_________________ LIVE LONG AND DRINK PROPER !!
|
| pet 12 ožu, 2010 4:11 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
drunky je napisao/la: .. ali sve u svemu svidja mi se nov nacin snimanja filma,kao dokumentarac Po čemu je taj način snimanja nov? Dokumentaristički stil se prakticira već dugo, s time da ima mnogo varijacija (Npr. Cloverfield itd.).
|
| pet 12 ožu, 2010 4:17 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pon 01 ožu, 2010 9:39 pm Postovi: 100 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
pa cudno mi je gledati neki sf film na taj nacin nikad prije nisam gledao takav film
_________________ LIVE LONG AND DRINK PROPER !!
|
| pet 12 ožu, 2010 5:13 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
konkretno, cloverfield mi pada na pamet kao nesto slicno. (nije bas, isto, ali ajde tu je negdje.)
uglavnom, da, District 9: film mi se izuzetno svidio. ponajbolji SF u zadnje vrijeme. i da, po meni pwna Avatar u svim pogledima. sviđa mi se dokumentarni stil, sviđa mi se taj rijetko viđeni pristup "alieni dolaze" problematici, sviđaju mi se sami alieni (CGI je zakon, ali i sam dizajn, pa onda prikaz toga novoformiranog drustva, pa kako su se uklopili s ljudima, pa i onaj njihov jezik, ma gotovo da im covjek nema sto za zamjeriti!). za kraj je i prica ok.
uglavnom, film me uvukao u sebe jos onim apokalipticnim prizvukom na pocetku, da bi pozornost vise manje uspjesno ocuvao sve do kraja.
vise nego solidna stvarcica za pogledati.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 13 ožu, 2010 4:48 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Jedino što mi se ne sviđa u filmu su mnogobrojne rupe u radnji. Na netu je oko toga bilo svojevremeno dosta zajebancije, npr:   No to zapravo nije bitno, ionako je cijeli film metafora za probleme imigracije, segregacije, ljudskih prava itd... Zapravo sam kraj, kad saznamo da se vanzemaljsko pitanje nije riješilo, već se problemi samo produbljujumi je naprosto fenomenalan. A što se usporedbe s Avatarom tiče, to su kruške i jabuke. Avatar može shvatit i dijete od 10 godina (pod pretpostavkom da se tu uopće ima što shvatit), a District 9 je ipak priča koju se čita između redaka.
|
| sub 13 ožu, 2010 5:01 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Pogledao sam i ja taj film nedavno i baš mi je brutalan
Oružja su zakon Alieni opako izgledaju Brodovi, oni APC-ovi, roboti i druga vozila su također super A priča je isto vrlo interesantna
Film zaslužuje čistu 10-ku
I očekujem nastavak...
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 25 svi, 2010 3:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Sovereign X je napisao/la: I očekujem nastavak... ne bih rekao da se ovdje ciljalo na fransizu. tako da mislim da nista od nastavaka. uostalom, prica je svoje rekla.
|
| uto 25 svi, 2010 3:21 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ant je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: I očekujem nastavak... ne bih rekao da se ovdje ciljalo na fransizu. tako da mislim da nista od nastavaka. uostalom, prica je svoje rekla. da, možda imaš pravo, ali onaj vanzemaljac je rekao da bi se trebali vratit za tri godine po Wikusa i izliječit ga tak da bi nastavak bio logičan
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 25 svi, 2010 3:26 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Sovereign X je napisao/la: da, možda imaš pravo, ali onaj vanzemaljac je rekao da bi se trebali vratit za tri godine po Wikusa i izliječit ga tak da bi nastavak bio logičan zavisi sto smatras skredisnjim pitanjem filma. ja bih rekao da je to u ovom slucjau prikaz geta. u tome je film uspio u potpunosti ispuniti svoju ideju. prema tome nastavak mi se u tom pogledu cini suvisnim.
|
| uto 25 svi, 2010 3:29 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Joj, kad sam prvi put vidjela najavu za ovaj film, ponadala sam se da je snimljen Kraj djetinjstva... nakon toga sam ostala ful razočarana, pa ga nisam ni pogledala... šta je fakat dobar? 
| sri 26 svi, 2010 12:51 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Da nisam ga ni ja imao priliku do sad pogledat... Vidio sam samo par isječaka preko you tubea.
| sri 26 svi, 2010 12:52 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|