Sada je: sri 26 kol, 2026 6:15 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 101 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 SG-1 impresije by Oz - spoiler alert - 
Autor/ica Poruka
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post Re: SG-1 impresije by Oz
ma da, Ba'al je cool i snalazljiv, ali nekako mi nije po badass faktoru na tom nivou. on je maestralno iskoristio situaciju, ali ne bas puno vise.
za njega bih rekao da je prilagodljiv i u stanju uvijek profitirati iz nastale situacije, ali ne i ponjeti najveci dio pljena ili odnjeti odlucujucu pobjedu. on je tu i tesko ga se rijesiti, ali nece bas uvijek biti na vrhu.

sub 20 ožu, 2010 2:01 am
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Bas tako :sesir2:

Imamo Ra ..Sokar ..Anubis ..kao najopasnije ..pa Hathor ...Baal ...Osiris ..kao snalazljive..Yu kao mudrog starca i onda ostalu ekipu 8)

sub 20 ožu, 2010 2:11 am
the Red Viper

Yu je totalno Cvicek. :)

pon 22 ožu, 2010 1:42 am
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
captain je napisao/la:
Bas tako :sesir2:

Imamo Ra ..Sokar ..Anubis ..kao najopasnije ..pa Hathor ...Baal ...Osiris ..kao snalazljive..Yu kao mudrog starca i onda ostalu ekipu 8)

Ubrojao bi Apophisa u drugu skupinu.

pon 22 ožu, 2010 12:32 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
S04E02 - "The Other Side"

Rene Auberjonois (Odo iz DS9-a) je Alar, vođa nacije koja gubi rat protiv nevidljivog neprijatelja. Traži od Zemljana pomoć, a u zamjenu nudi svu tehnologiju koju Zemljani žele...

Ne moraš bit genije da vrlo rano posumnjaš u to tko je zapravo negativac u tom ratu. Alar nije eksplicitno objasnio protiv koga i zašto se njegov narod bori, a bio je vrlo neugodan prema Teal'cu... S obzirom da na prvi pogled nije očito da Teal'c nije u potpunosti potomak Tau'rija, pretpostavljam da je Alaru zasmetala njegova boja kože (nisam sad 100% siguran, ali mislim da su svi Alarovi ljudi koje smo vidjeli bili bijelci).

Rasplet - Alar i njegovi su neka vrsta nacista koji žele očistiti svoj planet od genetske nečistoće - tzv. "rasplođivača." I svi su klonovi.

Sve u svemu, okej epizoda. Uvijek je lijepo u gostujućoj ulozi vidjet nekoga iz Treka (već su bili Quark i Barclay, bit će ih još).

S04E03 - "Upgrades"

Epka u kojoj upoznajemo Anise. :zaljubljen:
Podsjeća na onu jednu epizodu Farscapea gdje neki alieni također imaju narukvice koje izazivaju ovisnost, ali su tamo one samo oružje (opako oružje) i ne pretvaraju korisnika u super-heroja. Vrhunac epizode mi je onaj ekipin "bijeg" na večeru (kad svatko naruči tri odreska) i na kraju prebiju pola lokala :mrgreen:

S04E04 - "Crossroads"

Sjajna epizoda, jedna od najboljih do sada! Saznali smo da Teal'c baš i nije bio vjeran svojoj ženi... Ha, ni ne čudim se, Shan'auc je zbilja ugodna oku. :biggrinlove:

Shan'auc dolazi u SGC tvrdeći kako je našla način da komunicira sa svojim simbiotom i uvjeri ga kako su Goa'uldi zli. Genetski nasljedno znanje koje u sebi nosi svaki simbiot bi ljudima i Tok'rama bilo neprocjenjivo.

Ispadne da ju je mali smrad čitavo vrijeme muljao samo da bi se mogao infiltrirati među Tok're i uništiti ih.

Kraj epizode je apsolutno genijalan. Onaj Teal'cov homicidalni pogled od kojeg se krv ledi u žilama... Uf, preodlično! :shock:

S04E05 - Divide and Conquer

Kad se samo sjetim koliko se po raznim forumima i recenzijama pljuvalo po catsuitevima koje su nosile Sedma i T'Pol u Treku (jeftin sexploitation itd.)... Šta onda reći na Anise? Mogli su je u bikini obuć... Ah, ne bunim se... Ne, definitivno se ne bunim. :biggrinlove:

Dojma sam da je čitava svrha ove epizode postavljanje Jacka i Carterice na onaj detektor laži, pa da njihovi osjećaji napokon izađu na svjetlo...

Koliko su ti osjećaji stvarno jaki, teško je reći (oboje su vojnici i nisu skloni izljevima ljubavi), no nema dileme da se tu nešto kuha...

S04E06 - Window of Opportunity

SG-1 verzija filma "Groundhog day." Prvo sam mislio "aw crap," vremenska petlja, sve već viđeno... Ali ova epka je bila zakon! Doslovno sam se trgao od smijeha!

O'Neill mi se kao lik iz epizode u epizodu sve više sviđa. RDA je naprosto genijalan i moram reć, mnoogo upečatljiviji od Kurta Russella (koji je bio totalni G.I. Joe stereotip).

Tko god da je pisao scenarij, kapa dolje za smisao za humor. Scena kad se Jack pojavi u onoj trenirci, preda Hammondu svoju ostavku i poljubi Cartericu je klasik! Pa onda ono kad vozi biciklu kroz bazu... Uf, stvarno zakon epizoda!

S04E07 - Watergate

Marina Sirtis! U ulozi Ruskinje! Hm, ruski naglasak joj baš i nije bio briljantan... Gledam Svetlanu Markovu, slušam Deannu Troi...

Uglavnom, napokon jedna epizoda koja nije amerocentrična. Fora mi je kako Rusi zapravo znaju za sve što SGC radi.

Ona živuća voda podsjeća na founderski great link iz DS9-a.

Ha! I Maybourne je izdajica! Pitam se da li je on bio jedini ruski izvor informacija...

Toliko od mene u ovom izdanju "SG-1 Impresija." Stay tuned, čujem da najbolje tek slijedi.

:sesir2:

pon 22 ožu, 2010 2:15 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Citat:
S04E03 - "Upgrades"

Naprosto genijalna epizoda :biggrinlove:

Citat:

Jos genijalnija epizoda :biggrinlove: :biggrinlove: :hail: :hail: :hail:

pon 22 ožu, 2010 4:06 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
_Oz je napisao/la:

SG-1 verzija filma "Groundhog day." Prvo sam mislio "aw crap," vremenska petlja, sve već viđeno... Ali ova epka je bila zakon! Doslovno sam se trgao od smijeha!

O'Neill mi se kao lik iz epizode u epizodu sve više sviđa. RDA je naprosto genijalan i moram reć, mnoogo upečatljiviji od Kurta Russella (koji je bio totalni G.I. Joe stereotip).

Tko god da je pisao scenarij, kapa dolje za smisao za humor. Scena kad se Jack pojavi u onoj trenirci, preda Hammondu svoju ostavku i poljubi Cartericu je klasik! Pa onda ono kad vozi biciklu kroz bazu... Uf, stvarno zakon epizoda!

Genijalna epka! :biggrinlove: Zaboravio si spomenuti scenu s golfom, još jedan klasik... :lolsmjeh:

pon 22 ožu, 2010 6:00 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

T'Rapavi je napisao/la:
Genijalna epka! :biggrinlove: Zaboravio si spomenuti scenu s golfom, još jedan klasik... :lolsmjeh:

Ajme, fakat! Golf scena! :lolsmjeh: :lolsmjeh:

pon 22 ožu, 2010 6:06 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

ma meni je najjace kad Jack zonglira u par scena i onda odjednom vidimo Teal'ca kako mu se prikljucio.

pon 22 ožu, 2010 6:41 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Uf, ajme... Nisam niš komentirao još od 4x07... :shock:

...A baš dovrših 4. sezonu... Dobra je bila, mamicu joj :zubo:

Eh, imat ću posla, već vidim. :mrgreen:

pon 12 tra, 2010 11:48 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

_Oz je napisao/la:
Uf, ajme... Nisam niš komentirao još od 4x07... :shock:

...A baš dovrših 4. sezonu... Dobra je bila, mamicu joj :zubo:

Eh, imat ću posla, već vidim. :mrgreen:

i to je taj post koji se ocekivao tjednima!

pon 12 tra, 2010 11:51 pm
Profil ICQ Web stranica
bubica
bubica

Post Re: SG-1 impresije by Oz - spoiler alert -
Evo mene opet... :zubo:

Nekako mi nema smisla da idem pisat dojmove o epkama koje sam gledao prije nekoliko mjeseci, ionako se više ne sjećam svega tako dobro, pa ću onda preskočit do onih koje sam gledao u skorije vrijeme.

S5E3 - Ascension
U ovoj epki imamo dobrog starog Johna DeLanciea... Gledam tog pukovnika Simmonsa, a slušam Q-a :zubo:
Mladi Indiana Jones (Sean Patrick Flanery) pojavljuje se u ulozi ascendanog aliena Orlina koji se zaljubi u Sam i vlastitim rukama napravi mali stargate od dijelova kupljenih preko neta. :mrgreen:
Dobra epkica, bez previše drame i akcije, baš prikladna za početak novog ciklusa gledanja serije. :D

S5E4 - The Fifth Man
Hm, radnja dosta banalna (SG1 dolazi u SGC i uviđa da se nitko osim njih ne sjeća poručnika Tylera koji je zajedno sa Jackom zapeo na planeti), ali epka zapravo i nije loša. Opet malo šume (naravno, lokacija na kojoj su snimali ista je ona iz 85% prethodnih epki), a još mi je jedna stvar ovdje digla živac... Petnaest Jaffi napada Jacka i Tylera tako da trče prema njima po otvorenom polju kao muhe bez glave, tako da ih Jack može nesmetano rešetat iz zaklona. :lolsmjeh:

Ovo nije prvi put da sam se uhvatio za glavu zbog takvog nečeg... :lolsmjeh:

Od ove glavne radnje (tzv. "A-plot") mnogo mi je zanimljivija bila radnja B u kojoj pukovnik Q... Pardon, Simmons pokušava potkopati rad SGC-a... Ta njegova nastojanja su, kako Hammond kaže, politički motivirana... Nadam se da bi se tu mogla razviti dobra intriga. :)

S05E05 - Red Sky
S05E06 - Rite of Passage
S05E07 - Beast of Burden

Uhm, niš pretjerano vrijedno komentiranja... :whatever:

S05E08 - The Tomb
Kul epka u kojoj ponovno uviđamo američku superiornost nad nestrpljivim ruskim panjevima... :roll:

S05E09 - Between Two Fires
E sad postaje malo zanimljivije. Poruka - Tollani su šupci. :zubo:

S05E10 - 2001
Uuuu, Ascheni se vraćaju! Vrlo dobar nastavak priče za koju stvarno nisam očekivao da će se nastaviti. Malo mi je naivno kako su Daniel i Teal'c *slučajno* nabasali na one ruševine, u kojima su *slučajno* nabasali na arhiv sa novinama u kojima Daniel nije mogao dešifrirati baš *ključnu* riječ... :zubo:

S05E11 - Desperate Measures
Cartericu otimaju nindže! :zubo:
Nije mi Bog zna što ova epka, al ima okej kraj. Nadam se da ćemo opet vidjet onog Goa'ulda...

S05E12 - Wormhole X-Treme!
To te ja pitam! :thumbs2: :zubo:
Michael DeLuise mi je totalna skica! :lolsmjeh:
slika

S05E13 - Proving Ground
"Lower Decks" na SG način... Nije loše, ali... Niš posebno.

ned 25 srp, 2010 9:14 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Oho, u par dana si odgledao više epki nego u posljednjih pola godine. Good show. =D>

ned 25 srp, 2010 11:14 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
Oho, u par dana si odgledao više epki nego u posljednjih pola godine. Good show. =D>

Yep, ovih dana sam imao vremena pa malo nadoknađujem... 8-[

Nda, gdje sam stao...

S05E14 - 48 Hours
Prilično dobra epka u kojoj upoznajemo Dr. Rodneya McKaya, koji se na prvu čini kao poprilično razmaženo derište i prvoklasni asshole... Genijalan odyeb je dobio na kraju (nagradno putovanje u Rusiju) :lolsmjeh:

S05E15 - Summit & S05E16 - Last Stand
Uf, da je barem više ovakvih epki... Upoznajemo Ba'ala itd... Elliot pogiba na prvom zadatku (niš čudno, scenaristi ove serije obožavaju klišeje)...

S05E17 - Fail Safe
Zašto, pobogu? Zaaaštooo??? ](*,)

pon 26 srp, 2010 12:57 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

oze, posle imena dr rodneya mckaya ide obavezno :hail:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

pon 26 srp, 2010 1:12 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 101 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: