U razgovoru za MTV news, Ronald Emmerich, čovjek zadužen za prenošenje Asimovljeve proslavljene SF trilogije Fondacija na veliki ekran, progovorio je o tehnologijama koje namjerava koristiti u produkciji. Tu se prvenstveno radi o 3D-u, te motion capture (ili u Avatarevom slučaju performance capture) tehnikama.
Komentar na link: Sve motion ili performance capture u Avataru radila je Weta: http://www.wetanz.com/projects/, i sve je već viđeno i odrađeno u LOTR, tako da ne znam zašto sad svi razglašavaju performance capture kao da je Cameron sam izmislio cijelu tehniku i uveo je u kinematografiju...
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
Re: SFC Vijesti
Cccc...
Intervju traje skoro pola sata, ali vrijedi svake minute... Posebno obrati pozornost na dio u kojem Cameron spominje nevoljkost kako Wete, tako i ILM-a da koriste neke metode koje je sam predlagao.
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
Ant je napisao/la:
znam da bi meni osobno bilo nevjerojatno zakon raditi na njemu.
Bilo bi ti zakon da si Cameron, svima drugima je pušiona (on je poznati gonič robova i nepodnošljivi asshole čiji se ego može mjeriti čak i sa tvojim ).
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
_Oz je napisao/la:
Bilo bi ti zakon da si Cameron
pa, ovoga, da, na to sam i mislio...
ali ono, lik je stvarno car. kao sto i sam kaze, dosao je studiju i prakticki rekao: dajte mi 10 milijuna dolara i ja cu si od toga izgraditi studio koji sam si zamislio i igrati se u njemu narednih godina. usput cu vam snimiti par najprofitabilnijih filmova stoljeca.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
_Oz je napisao/la:
Intervju traje skoro pola sata, ali vrijedi svake minute... Posebno obrati pozornost na dio u kojem Cameron spominje nevoljkost kako Wete, tako i ILM-a da koriste neke metode koje je sam predlagao.
Ahem... rekao je da je Weta bila nevoljka postupiti po njegovoj ideji u to vrijeme, ali poslije su se dogovorili... lik masu s*re... Iskreno... pogledaj kako je snimljen LOTR, to je praktički ista stvar... s tim da je meni Gollum ispao puno bolje nego Omaticaye... je je udaljenost, je je volumen (voli tu riječ )... je je njihovi markeri, je je moje kacige... je je njegovo je g*vno bolje... al je Gollum bolje odglumljen i odrađen nego njegovi avatari... ali ne zato što je prvi niti jer je to Peter Jackson i LOTR... možda je Andy Serkis samo puno bolji glumac nego svi ovi u Avataru... dobro, možda je zato što je Peter Jackson daleko maštovitiji ... mislim da za dobru animaciju ne treba posebna tehnika, niti kacige, niti 3D... a pogotovo ne za odličan film... ovako ga on laje i laje, i diže u zvijezde potpuno prosječan film... što mene boli briga koliko je on love uložio i je li se svađao s Wetom i kako je napravio film na kraju krajeva... baš mi smeta ta njegova pompa i pomama za lovom... us*ere mi potpuno doživljaj filma... i ima užasnu sofu...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.