|
Sada je: sri 22 tra, 2026 12:30 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
A Song of Ice and Fire - Brbljaona [spojleri]
| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: A Song of Ice and Fire
Možda ovo usko nije povezano sa radnjom iz serijala, ali ja sam večeras imao nezaborvno iskustvo, pio sam, malo smo si popili, slučajno sam našao gitaru negdje u gradu na nekoj klupi i osječao sam se kao Mance Ryder na ovoj slici .  Cure su prilazile i tražile da im sviram, a ja sam ko debil svirao neke gluposti. A nemam blage veze o sviranju gitare, u svemu tome meni najvažnije bilo da se osjećam ko Kralj s One Strane Zida. Laku noć.
| ned 29 stu, 2009 4:10 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sri 28 lis, 2009 8:46 pm Postovi: 66 Spol: Ženski Opis Stanja: Led
|
Jesu li se te cure zadržale? I onako usput, slika je prva liga, Amoka je dobar crtač, ali ga baš ne volim otkako sam zaključila da je mogao nacrtati Aryu bolje (tek prije par dana).
_________________ "Ovo će umrijeti brže o ostalih.", reče Theon. "Mislim da neće, Gregory", Jon kaže: "Ovo pripada meni".
|
| ned 29 stu, 2009 7:49 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Quote iz druge teme Rheanerys je napisao/la: Da, to je super. Također se i Targovi pale na lomači nakon smrti. Mene živo ždere ono proročanstvo o obečanom princu. Rođen usred soli i dima, a zašto je tako važan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smatrali su Raeghara obečanim princem, i njegova sina ali ja mislim da je to Dany ili Jon. Rođen usred soli i dima - to može biti samo Deny, znamo da je ona u Oluji rođena, dok je drugi put rođena ured dima, mislim na njeno rađanje nakon što je neopecena izašla iz vatrenog ognja. Po nekoj mojoj teoriji je Rhaegar sam sebi umislio da je on Azor'Ahai. Sjetite se samo te legende. (Ukratko, Legenda kaže da je si Azor'Ahai iskovao neki čarobni mač te da bi mač postao još jaći morao je da ga gurne u srce svoje žene, što je i učinio.) Dakle Rhaegar je kao dječak pokazivao slab interes za mačeve i borbe dok je s druge strane volio knjige. Jednog dana je odbacio knjige i prihvatio se mačeva. Ja mislim da je on u toj zadnjoj od svojih procitanih knjiga naišao na legendu o Azor'Ahaiu te si zabrijo da je on Azor koji će spasiti svijet od Ledenih Zombija (the Others). Međutim on je se zeznuo i pao je u bitci prerano. Dok naša draga Deny je rođena u soli i dimu, ubila je svoju ljubav, iako je nije ubila mačem te je logično zaključiti da je Deny novi Azor'Ahai koji će spasiti svijet od The Othrsa ako je Arya ne zakolje. 
| pet 11 pro, 2009 2:47 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pet 11 pro, 2009 2:55 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Dejanira, pričamo o Martinovom stilu pisanja, a ne o stilu pisanja H.C. Andersena. 
| pet 11 pro, 2009 2:59 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
a gle, ne bi li ovo bilo totalno martinovski? mislim, tko bi ocekivao tako nesto e i da, zaboravih... u međuvremenu ce netko ozivit Oberyna i on ce bit kraljev namjesnik 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pet 11 pro, 2009 3:01 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Dejanira, tko ti je stavio drogu u alkohol!? I još važnije, imaš li još malo za mene? 
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pet 11 pro, 2009 3:06 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
|
LOL nikakva droga, nikakav alkohol ja "mrtva trijezna" 
Sv. Augustin (354-430)
|
| pet 11 pro, 2009 3:07 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Trijezna je, to mogu donekle posvjedocit, osim ako je Sow nije negdje usput napio.
Da nisam off topic, upravo otvaram prve stranice Sraza kraljeva.
| pet 11 pro, 2009 3:10 am |
|
 |
|
Ensign
|
Mislite li da je Ned bio jednako šutljiv na početku Igre prijestolja kao i na početku Građanskog rata u SK? Ja mislim da je prije bio energičniji, jer su ga proganjale uspomene na Lyannu. Ali ne ide mi u glavu redosljed događaja o tom ratu. Ovako ide (ili bar mislim) : 1.Turnir u Harrenhalu gdje Rhaegar kruni Lyannu za kraljicu ljubavi i ljepote vijencem od plavih ruža, pred svom njezinom braćom i ocem, i njezinim zaručnikom 2.Brandonova borba s Maloprstim za Catelyn u Rijekotoku. Catelyn svjedoći da je Brandonov odnos prema njoj bio hladan, dok Eddard govori Aryi da je imao više od kapi vučje krvi. Priča Reedovih koji su pričali je Branu svjedoći o "turniru golemog zamka" i o veselom, divljem vučiću!, šutljivom vučiću... 3.Brandon ide u Kraljev Gudobran kada čuje što se "dogodilo" Lyanni, izaziva Rhaegara na smrtni dvoboj 4.Aerys čuje Brandona, Rhaegara nažalost nema, uhićuje ga, zove njegova oca 5.Rickard dolazi, umiru obojica 6.Aerys traži glave Eddarda i Roberta, Jon, kojemu su bili štičenici odbija, započinje ustanak 7.Eddard se uda za Catelyn, njezina sestra Lysa za Jona, njihov otac misli: kada Robert osvoji krunu, uda će se za Lyannu, učiniti njegova prvog zeta najmočnijim čovjekom u SK, a njegovog drugog zeta Namjesnikom. Inače ne bi bilo malih Starkovih: Robba, Sanse..., ni Roberta Aryna 8.Robert pobjeđuje, ubija Rhaegara, Lannisteri izdaju Aerysa, ubiju njega, njegovu unučad i njihovu majku, Eliju od Dornea 9.Eddard vidi mrtvu djecu koja zajedno nemaju niti četiri i odlazi po Lyannu 10.Kada dođe do kule u kojoj je Lyanna, nasrće sa šest ljudi na trojicu vitezova, od kojih prežive samo on i jedan njegov čovjek, Howald Reed 11.Lyanna preklinje u krvavoj postelji štičući ružine latice, (o kojima se u više navrata aludira na plave/ zimske latice), a kada joj Eddard obeća ona se nasmješi i umre
nije mi jasno: 1.gdje su Lyanna i Rhaegar bili kada se dogodila "otmica" (stavimo u navodnike za svaki slučaj)? 2.Gdje je Rhaegar bio kada su Brandon i Rickard umrli, konkretno? 3.Zašo je Lyanna stiskala ružine latice od čovjeka koji joj je darovao ruže, oteo je, silovao, izazvao smrt nezinog brata i oca? 4.Kako je Lyanna uopće umrla?
_________________ "Ovo će umrijeti brže o ostalih.", reče Theon. "Mislim da neće, Gregory", Jon kaže: "Ovo pripada meni".
|
| sub 19 pro, 2009 5:55 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
ima još nastavaka...nadam se da e se to razjasniti... btw... što se tiče neda... nakon dugog razmišljanja shvatila sam da je sigurno bio pijan u većini romana...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 19 pro, 2009 6:01 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Haa, Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha..... Bio je samo u jednom romanu, naš Eddard iliti Ned Valjda misliš na Tyriona, e on je zasigurno bio pijan...u većini romana 
|
| sub 19 pro, 2009 8:55 pm |
|
 |
|
So Say We All
|
Zanimljiva kronologija, i mene muće ta ista pitanja koja tu postavljaš. Sve ono oko otmice Lyanne i to da ju je Rheagar silovao i zatocio mi ne nekako prenategnuto, ne vjerujem da je Rhaeagar bio tako okrutan čovjek.
| sub 19 pro, 2009 9:51 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Sjećate li se kada Dany spašava silovane žene?, e pa tada joj Jorah Mormot kaže da je sestra svog brata, Rhaegara, i to kaže baš njega. Pa mi pada na pamet kako Jorah zna da Rhaegar nije čovjek koji siluje žene. Druga mogučnost jest da Jorah čudi njegovom ponašanju, ali ako nije takav nije takav
|
| sub 19 pro, 2009 10:24 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Rhaegar je pretty much bio zlato od čovjega.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 19 pro, 2009 10:26 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|