|
Sada je: sri 02 ruj, 2026 7:25 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Top 100 SF filmova
Surfajući okolo, naišao sam na stranicu sa listom top 100 SF filmova svih vremena (barem po njihovoj procjeni) http://totalscifionline.com/features/38 ... -fi-moviesNamjeravam malo po malo nabavljati one koje nisam gledao, tako da kroz koji mjesec pogledam svih 100. I bacim poneki komentar na pogledane.... Koliko ste filmova s te liste ste vi pogledali? Ja još trebam pogledati: 5) Metropolis (1927) 10) Solaris (1972) 14) A Trip to the Moon (1902) (gledao sa 8-9 godina, to se ne računa ) 16) Silent Running (1972) 18) Akira (1988) 22) Tron (1982) 26) Invasion of the Body Snatchers (1978) 27) A Clockwork Orange (1971) 29) La Jetée (1962) 30) Sleeper (1973) 33) Westworld (1973) 37) WALL-E (2008) 38) The Fantastic Planet (1973) 39) The Man Who Fell to Earth (1976) 40) Things to Come (1936) 41) 20 Million Miles to Earth (1957) 43) Quatermass 2 (1957) 44) This Island Earth (1955) 45) Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) 46) Delicatessen (1991) 49) The Omega Man (1971) 50) Stalker (1979) 51) Tetsuo: The Iron Man (1989) 52) Escape from New York (1981) (slabo ga se sječam) 53) The Invisible Man (1933) 54) It Came From Outer Space (1953) (isto gledao kao klinac, trebalo bi se podsjetiti) 55) Godzilla (1954) 56) Invasion of the Body Snatchers (1956) 58) Alphaville (1965) 59) Gattaca (1997) 60) The Fountain (2006) 62) Videodrome (1983) 64) Ghost in the Shell (1995) 65) Repo Man (1984) 66) Children of Men (2006) 69) A Boy and his Dog (1975) 70) Mad Max (1979) (isto gledao davno davno) 71) Donnie Darko (2001) 72) Soylent Green (1973) (na pola jednom u udruzi) 74) Moon (2009) 77) A Scanner Darkly (2006) 78) The Quiet Earth (1985) 79) Invaders From Mars (1953) 80) Fantastic Voyage (1966) 81) Barbarella (1968) 86) Altered States (1980) 87) The Stepford Wives (1975) 88) Serenity (2005) 90) Primer (2004) 91) Explorers (1985) 92) THX 1138 (1971) 96) Cocoon (1985) (isto predavno gledao) 99) Trancers (1985) 100) Rollerball (1975) (isto gledao davno)46 down, 54 more to go 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 15 pro, 2009 6:04 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Top 100 SF filmova
Ljestvica je okej ako ignoriraš ranking. Jer ako je "Brazil" bolji film od "Paklene Naranče," ja se bacam sa balkona odmah sad...  BTW, ako netko ima nerve stavit jedno klasično remekdjelo "THX1138" tako nisko, ispod debilizama tipa "Donnie Darko," onda stvarno. 
|
| uto 15 pro, 2009 6:21 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Slažem se, i ja tako gledam na tu listu - kao nekakav popis naj SF filmova ali ne nužno točno rangirano... Zadnjih par dana sam pogledao: I am a legendOna nova verzija s Will Smithom. Okej film, napet na trenutke. Jedan od boljih zombie filmova. Novi je pa su efekti odlični, priča je okej kao i atmosfera, a kraj je nekako previše "religijski"... Logan's runSječao sam se se samo poeke sitnice od kad sam ga prvi puta kao mali gledao. Mladi glumci lijepo izgledaju u onim zelenim i crvenim odjelcima, efekti nisu vrhunski, ali film ima neku svoju atmosferu. Ima trashy momenata i kraj je donekle predvidljiv, i nisam primjetio dublju poruku osim one koja se poprilično jasno provlači kroz film. Muzika je očajna. A sama okosnica filma - da se u nekoj dalekoj budućnosti ubija svakoga tko navrši tridesetu - mi je pomalo spooky s obzirom da ću i uskoro navršit 30 Minority reportZanimljiv noir ugođaj Zanimljiva vizija tehnologija budućnosti. Zanimljiv vremenski paradoks. Zanimljiv rasplet  Proročica me totalno podsjetila na hibrida iz BSG. Dark StarPrvo sam mislio da je to neki prastari ozbiljni SF film. Na kraju je ispalo da nije tako star (fulao sam za 10ak godina, jer su efekti totalna koma) A nije niti ozbiljni.... nekakva jako jako čudna komedija.... s jedne strane djeluje ozbiljno, a s druge je totalni trash i sprdačina. Pa alien koji izgleda ko velika lopta s malim nogicama, bradati likovi ludi od samoće u svemiru i luda bomba broj 20 koja hoće što prije eksplodirati, i voli filozofirati  (malo podsjeća na onu pametnu bombu iz Voya. Me like it 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 15 pro, 2009 7:50 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Baš sam malo pogledao, i ustanovio da nisam gledao 39 filmova sa liste. Namjeravam pogledat eventualno trećinu od toga, jer mislim da ostatak nije vrijedan gubljenja vremena (ne radi se o klasicima žanra nego o osobnim favoritima autora teksta). Npr. "Serenity." Ne ulazim u to jel film dobar il nije, no to je samo zaključak jedne ukinute TV serije koji je pušten u kino distribuciju. Kao samostojeći igrani film potpuno je beznačajan za SF fanove koji nisu i fanovi "Fireflya." Također vidim da na listi fale neki SF filmovi tipa "2010: druga odiseja," zatim Petersenov sjajni "Enemy mine," "The last starfighter (klasik), "Battle beyond the stars" (trash, ali isto klasik)... Dalo bi se još nabrojat. BTW, izostavljanje originalnog "Time Machinea" samo dokazuje koliko autor nema pojma o žanru. Glavno da je "Donnie Darka" stavio... 
|
| uto 15 pro, 2009 8:15 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ne znam koliko sam gledao, koliko ne, ali na popisu nisam primjetio Vremeplov, aka The Time Machine...
|
| uto 15 pro, 2009 11:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Još jedan debilizam od pretenciozne liste tipa koji se želi napraviti faca sa "gle koliko sam jebeno starih filmova pogledao" i "gle koliko je jeben i istančan moj ukus." Neka se lista goni u tro*****.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| uto 15 pro, 2009 11:58 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
izgubila sam se negdje blizu broja 40... ako sam točno brojala...  a onda sam čitajući opise filmova skužila da sam ipak gledala većinu... mislim da je netko napravio ovu listu čisto da bi ljudi više gledali te filmove... _Oz je napisao/la: Također vidim da na listi fale neki SF filmovi tipa "2010: druga odiseja," zatim Petersenov sjajni "Enemy mine," "The last starfighter (klasik), "Battle beyond the stars" (trash, ali isto klasik)... Dalo bi se još nabrojat. BTW, izostavljanje originalnog "Time Machinea" samo dokazuje koliko autor nema pojma o žanru. Glavno da je "Donnie Darka" stavio...  Enemy mine... gledala sam taj film barem 5 puta...  koliko sam skužila nema ni onog sa jeffom bridgesom... starman...  ako je to bio jeff bridges...  nema ni moon 44... donnie darko je turbo smeće, negledljivo... zaobilaziti u širokom luku... Ne znam zašto bih uopće netko gledao sve filmove s ove liste... mislim barbarella... (dobro ajde tits in action  ) al inače šajt... metropolis - djelo poremećnog uma... pa vječni sjaj nepobjedivog uma - ajd ok film, al je teška psihodelija, nema veza sa SF, a definitivno se ne može nazvati romantičnom komedijom sa SF zapletom... i ništa ne možeš skužit do samog kraja... Outland, osim što se nalaze na svemirskoj postaji, nema puno veze sa SF, više thriller... Cube je glupi horror, odmah na početku znaš kako će završit... A boy and his dog - odličan kraj!
| sri 16 pro, 2009 3:36 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Spet je napisao/la: mislim barbarella... (dobro ajde tits in action  ) OZ? Hehe... Teddea je jako hvalila Barbarellu (trebali smo jednom gledati na projekciji) .. mogao bi i taj nabaviti da pogledam, osim ako neće biti na nekoj od projekcija u udruzi.... čini mi se kao film koji je puno zabavniji kad se gleda u društvu  Zašto ti je Metropolis djelo poremečenog uma? Fascinantno mi je da je to u to vrijeme bio "blockbuster" ko što su danas SW filmovi... a da su ga totalno isjeckali, preuredili, promjenili i da se orginalna verzija nije mogla pogledati 70-28 godina, tj., do prije par godina.... cijeli svijet je gledao cenzuriranu, drugačiju verziju. Sad bi ja pogledao orginalnu, ali opet - to je pomalo filozofsko pitanje - da li pogledati pravu verziju, ili totalno promjenjenu verziju koji je gledala velika večina ljudi @Boz - kao što je i Spet navela - lista je dobra da navede ljude da pogledaju neki od opisanih filmova.... pa i da kritiziraju da neki nisu trebali doći na listu, ili da fale na listi. Napravi bolju listu ... ionako sam po drugim forumima vidio da voliš raditi popise filmova koji su dobri za pogledati  pa da onda svi komentiramo tvoj istančan ukus 
|
| sri 16 pro, 2009 4:28 pm |
|
 |
|
bubica
|
Spet je napisao/la: koliko sam skužila nema ni onog sa jeffom bridgesom... starman...  ako je to bio jeff bridges... Yep, on je, i film je baš fora. Spet je napisao/la: nema ni moon 44... Yep, Emmerich. Spet je napisao/la: donnie darko je turbo smeće, negledljivo... zaobilaziti u širokom luku... Nqjjadnije u svemu tome je što ni najluđi fanovi tog filma nisu u stanju objasnit o čemu se u filmu stvarno radi. Film je pretenciozno kvazi-art smeće čiji je kvazi-art status sam sebi svrha. Spet je napisao/la: mislim barbarella... (dobro ajde tits in action  ) al inače šajt... Ne diraj Barbarellu, to je loš film, ali je zato trash klasik. Spet je napisao/la: metropolis - djelo poremećnog uma... Eh, ali je zato film briljantan, ako se uzme u obzir kad je snimljen (pa i Roman Polanski je poremećena pedofilčina, pa su mu filmovi odlični). Spet je napisao/la: pa vječni sjaj nepobjedivog uma - ajd ok film, al je teška psihodelija, nema veza sa SF, a definitivno se ne može nazvati romantičnom komedijom sa SF zapletom... i ništa ne možeš skužit do samog kraja... To je SF? Geeez, ako je taj film SF, ja se ranim hrđavom žlicom... Spet je napisao/la: Outland, osim što se nalaze na svemirskoj postaji, nema puno veze sa SF, više thriller... IIRC u pitanju je rudnik na Jupiterovom mjesecu Io. Meni je taj film svojevremeno bio predobar.
|
| sri 16 pro, 2009 5:13 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
_Oz je napisao/la: Spet je napisao/la: donnie darko je turbo smeće, negledljivo... zaobilaziti u širokom luku... Nqjjadnije u svemu tome je što ni najluđi fanovi tog filma nisu u stanju objasnit o čemu se u filmu stvarno radi. Film je pretenciozno kvazi-art smeće čiji je kvazi-art status sam sebi svrha. joj, pazite se da vam Boz ne dođe tu objasnjavat... 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 16 pro, 2009 7:23 pm |
|
 |
|
bubica
|
Ant je napisao/la: joj, pazite se da vam Boz ne dođe tu objasnjavat...  Nek ta "objašnjenja" sačuva za nekog koga zanimaju... 
|
| sri 16 pro, 2009 7:25 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Meni je Barbarella bas super Nije da sam gledala puno tih trasg SF-ova... Ali Barbarella je definitivno najbolji koji sam gledala 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sri 16 pro, 2009 7:28 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|