|
Sada je: sri 16 ruj, 2026 11:43 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: 1x26 - The Neutral Zone
Oko čega se toliko raspravlja. Ljudi, to je SF.
| uto 12 vel, 2008 9:29 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
BrickTop je napisao/la: Oko čega se toliko raspravlja. Ljudi, to je SF. eh... ni sam ne znas koliko si pogrjesio sa ovom recenicom... dobar SF potice na rasprave i razmisljanje... to je jedna od glavnih karakteristika SF-a... srecom ST potice na raspravu... dobar SF nije napucavanje sa svemirskim brodovima ili vanzemaljci sa cudnim dijelovima tijela...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 12 vel, 2008 10:45 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
modesty blaise je napisao/la: voda je u stanici. čini preko 80% staničnog sadržaja - citosol (a u citosolu se nalaze organeli). ta voda se zamrzne. o toj vodi je riječ. Aha.... my mistake modesty blaise je napisao/la: cvicek je napisao/la: u nekim spiritualnim spikama - je li ce dusa napustiti to "smrznuto" tijelo nakon xxx godina "neaktivnosti" .... e, ovo je dobro pitanje. Imas neki komentar na to? Jer ja se ne bavim precesto takvim temama, pa mogu reci samo "brijem da je tako i tako" (sto opet ne mora biti netocnije od misljenja uglednih filozofa/znanstvenika/mislioca jer je to tema koje prelazi znanstvene granice  ) BrickTop je napisao/la: Oko čega se toliko raspravlja. Ljudi, to je SF. Imas srece, da Chaky nije komentirao, ja bih na to bacio jos gori komentar 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 13 vel, 2008 12:25 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
e, moram priznati da mislim na nekoliko stvari koje su se mogle vidjeti u zoni sumraka ili psi faktoru.
recimo...ako tijelo 'spava'/hibernira onda i bi i um 'mislio' da spava i živio u toj dimenziji sna gdje ne postoji vrijeme kao ono koje se računa na Zemlji. vjerojatno kad bi se probudio mislio bi da je spavao jednu noć, a ne 300 godina. jer, recimo ako uzmeš priče o izvantjelesnim iskustvima ljudi koji su na nekoliko minuta doživjeli kliničku smrt i vratili se i rekli da su mislili da sanjaju, da se gledaju iz nekog kuta sobe i sl. to već graniči sa paranormalnim. no, sve to ovisi o 'jačini' i maštovitosti i kreativnosti uma. a, sad...ako se opet razmišlja i o tome - o podsvijesti - na to mislim kad kažem jačina uma - onda bi ljudi koji mjesečare (kažu da ljudi koji mjesečari imaju jaku podsvijest) dok hiberniraju mjesečarili kao i kad se nisu odlučili na hibernaciju.
što kažeš na to? spuki zar ne?
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sri 13 vel, 2008 12:41 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Chaky je napisao/la: BrickTop je napisao/la: Oko čega se toliko raspravlja. Ljudi, to je SF. eh... ni sam ne znas koliko si pogrjesio sa ovom recenicom... dobar SF potice na rasprave i razmisljanje... to je jedna od glavnih karakteristika SF-a... srecom ST potice na raspravu... dobar SF nije napucavanje sa svemirskim brodovima ili vanzemaljci sa cudnim dijelovima tijela... Bas sam se zaeznuo, bolje da sam šutio. Sad će ljudi misliti da ja gledam Trek samo zbog specijalnih efekata.
| sri 13 vel, 2008 1:20 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ove diskusije sa dušom prelaze iz Science Fictiona u Fantasy. Budući da ne vjerujem u pojam 'duše', niti neki sličan metafizički pojam, zaobići ću tu temu. Ali ovo sa zamrzavanjem stanica stoji. Organizam se može odmrznuti, no stanice su neuporabljive zbog popucanih stjenki.
No više mi se vrti kanon pred očima. Nisu li u vrijeme kad je lansirana sonda sa zamrznutim ljudima, trajali Eugenički ratovi?
Inače epka mi je za 9. Dobro osmišljena, uvod u Borgove i Romulance (iako su za mene Romulanci podbacili u TNGu); zanimljivi razgovori, te emotivni i napeti razgovori.
|
| sub 19 ruj, 2009 3:00 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Joj ovdje su me Romulanci naživcirali. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pon 21 ruj, 2009 9:27 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 8. Romulanci se prvi puta pojavljuju u TNG-u.
|
| ned 18 lis, 2009 11:52 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|