| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Jean-Luc Picard
Eh, nov si, ne znaš da je RAI trekijevska princeza površnosti. 
|
| pet 16 lis, 2009 6:41 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Meni je normalno da kapetan bude malo stariji jer ipak ne možeš brod (osobito ne tako važan) povjeriti nekome neiskusnom, a iskustvo dolazi s godinama. Također, teško bi neki časnik slušao kapetana mlađeg od sebe.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 16 lis, 2009 7:05 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
I meni 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 16 lis, 2009 7:08 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
RAI'TARA je napisao/la: Pa i fizički izgled je važan. Da je Picard barem fizički odgovarao, možda bih i mogla zanemariti osobnost. Ali on je i fizički jako loš. Nisan zna da postoje i standardi kako bi kapetan fizicki triba izgledat. Inace, nije ti ni Janeway bas neka lipotica, pa ne znan po kojem kriteriju ti je ona naj... ali ona nije tema ove rasprave, pa necu ulazit previse u to. _Oz je napisao/la: Eh, nov si, ne znaš da je RAI trekijevska princeza površnosti.  Ocito... Točkica je napisao/la: Meni je normalno da kapetan bude malo stariji jer ipak ne možeš brod (osobito ne tako važan) povjeriti nekome neiskusnom, a iskustvo dolazi s godinama. Također, teško bi neki časnik slušao kapetana mlađeg od sebe. Tocno tako. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| pet 16 lis, 2009 7:19 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Točkica je napisao/la: Meni je normalno da kapetan bude malo stariji jer ipak ne možeš brod (osobito ne tako važan) povjeriti nekome neiskusnom, a iskustvo dolazi s godinama. Također, teško bi neki časnik slušao kapetana mlađeg od sebe. Ako se ne varam, izvorni James T. Kirk je bio najmlađi kapetan u povijesti flote, pa su ga svejedno svi slušali. Novi Kirk je Enterprise preuzeo u još ranijoj dobi, ali činjenica da je spasitelj Zemlje i Federacije mu jamči autoritet. Uostalom, pred starijim i iskusnijim Spockom se dokazao kao alfa mužjak na očigled svih viših časnika. Inače, ako vam se čini da je novi Kirk pre mlad postao kapetan, za takvo promaknuće postoji presedan u američkoj ratnoj mornarici. Stephen Decatur (19. stoljeće) je sa 25 godina promaknut iz poručnika direktno u kapetana zbog heroizma. Zanimljivo, zapovijedao je i brodom Enterprise!
|
| pet 16 lis, 2009 7:20 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Dobro, moguće je da mlad čovjek napravi izvanredno djelo i da ga zato promaknu, a nekoga tko se dokazao najvjerojatnije će svi slušati bez obzira na godine, ali ipak je vjerojatnije da je većina kapetana starija i da je potrebno duže vrijeme da se čovjek dokaže. Pa i to što je kapetan Kirk bio najmlađi znači da nije uobičajeno da su kapetani tako mladi, to jest bio je iznimka. Ispravi me ako mi je logika pogrešna. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 16 lis, 2009 10:40 pm |
|
 |
|
bubica
|
Sad sam baš malo prolistao Memory Alphu. Originalni Kirk je u svoje vrijeme bio najmlađi kapetan sa samo 31 godinom, Janeway je imala oko 35 kad je promaknuta (nigdje nije rečena točna godina rođenja, ali se da zaključit po njenim uspomenama), Sisko je postao kapetan sa 39, Archer sa 38, a Picard je imao samo 28 kad je postavljen za kapetana USS Stargazera!
|
| pet 16 lis, 2009 11:21 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Nije trebao bit sad u dvadesetim godinama ( premda ja nebi imala ništa protiv ). Ali da je otprilike kao Kirk ili Archer. To bi i mogla donekle prožvakati. Ali u tim godinama on bi već trebao bit admiral a ne neki tamo kapetan.
|
| pet 16 lis, 2009 11:54 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sub 17 lis, 2009 12:22 am |
|
 |
|
bubica
|
RAI'TARA je napisao/la: Nije trebao bit sad u dvadesetim godinama ( premda ja nebi imala ništa protiv ). Ali da je otprilike kao Kirk ili Archer. To bi i mogla donekle prožvakati. Ali u tim godinama on bi već trebao bit admiral a ne neki tamo kapetan. Pa čin admirala mu je bio ponuđen u prvoj sezoni, kad je imao 59. Al kao što sam već rekao, to je producentsko/scenaristički propust. Časnik sa takvom karijerom (živa legenda na akademiji gdje se podučava "Picardov manevar," kapetanski čin prije tridesete, spasio Starfleet od infiltracije onih aliena parazita itd) trebao je dobit admiralski čin i ostat u funkciji zapovjednika Enterprisea. Ako ne odmah na početku serije, ona barem pri kraju. Dejanira [Bot] je napisao/la: Opet Dejanira i njene kemijske reakcije...  Šalu na stranu, Patrick Stewart je možda čak i najveći yebač od svih trek glumaca. Mislim da mu je trenutna priležnica taman tvojih godina. 
|
| sub 17 lis, 2009 12:28 am |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
To što Picard nije admiral je njegova volja a ne to što nije dovoljno dobar i pobogu RAITARO zapamti to za sve vjekova ili gledaj TNG iz početka. I Picard je više seksi star i ćelav od onih mladih s bujnom kosom!!!
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sub 17 lis, 2009 12:33 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Don't worry, RAI. Picard would hit you... with an inverse tachyon beam.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 17 lis, 2009 12:52 pm |
|
 |
|
bubica
|
A komodor Forrest u "First Flight?"
|
| sub 17 lis, 2009 9:54 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Gle fakat... sorry onda moja pogreška. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
| sub 17 lis, 2009 9:57 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| sub 17 lis, 2009 10:42 pm |
|
 |
|