|
Sada je: sri 23 ruj, 2026 6:29 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: 1x23 - Skin of evil
captain je napisao/la: Meni se nesviđa epizoda jer imam osjecaj da je napravljena samo zato da se rijese tashe jar ...pa na neki način si u pravu... ...već sam i prije nepomenuo da je banalan načina na koji je poginula... ...mogli su biti malo maštovitiji...
| sri 06 vel, 2008 3:13 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa mogli su napravit dramu od njene smrti nesto sta bi zamaskiralo pravu namjenu epizode 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 06 vel, 2008 6:04 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ali zasto uvijek smrt mora biti neka fenomenalna di se lik zrtvuje za cijelu galaksiju i slicno kad si na tako opasnoj poziciji i jos na brodu koji stalno ima posla sa nepoznatim i opasnim treba ocekivati da ces umrijeti... ne koriste svi alieni (pa ni humani) stun na svojim oruzjima
znam da smo svi navikli na holivudska umiranja od 10 minuta i sl. ali dobro dodje jedna ovako banalna smrt... da se pokaze da oni stvarno jesu u opasnosti cak i kad nije Borg ili neka megavrsta u pitanju
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 06 vel, 2008 7:46 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
ali umrijet na pocetku epizode i na nacin da djeluje smrt potpuno nevazno , mi ne djeluje bas lijepo netreba ona umirat 100 godina ali ne treba nit umrijet isti sekund , jer to brzo umiranje je bas dosadno
|
| sri 06 vel, 2008 8:14 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
captain je napisao/la: ali umrijet na pocetku epizode i na nacin da djeluje smrt potpuno nevazno , mi ne djeluje bas lijepo netreba ona umirat 100 godina ali ne treba nit umrijet isti sekund , jer to brzo umiranje je bas dosadno eh... da nisi upoznat sa daljnom radnjom sad bi ti svaka mala away misija bila zaniljiva jer nebi znao tko ce od glavnih likova mozda sljedeci umrjeti... sad znas da kad god data, riker i sl. odu na away misiju da ce se sigurno vratiti... sva prenemaganja oko opasnoti prema tim likovima ti se tada cine smjesnima i dosadnim npr. kad su u lostu likovi poceli umirati jedan po jedan vise mi nije bilo svejedno tko od likova ide u opasnost i bilo je zanimljivo bilo kaj da rade jer nisam znao da li ce prezivjeti ili ne nadam se da me kuzis
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 06 vel, 2008 8:55 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Pa kuzim , ta mogucnost da glavni likovi iznenada poginu otvara jednu dozu napetosti No ja nikako nemogu se otet dojmu da je tasha jedan malo promasen lik , cijelu prvu sezonu nije odigrala neku extra ulogu a onda je umrla brzo i bez pozdrava 
|
| sri 06 vel, 2008 11:56 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
captain je napisao/la: No ja nikako nemogu se otet dojmu da je tasha jedan malo promasen lik , cijelu prvu sezonu nije odigrala neku extra ulogu a onda je umrla brzo i bez pozdrava  to sve stoji... otisao je jedan od slabijih likova

|
| čet 07 vel, 2008 3:07 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Chaky je napisao/la: captain je napisao/la: No ja nikako nemogu se otet dojmu da je tasha jedan malo promasen lik , cijelu prvu sezonu nije odigrala neku extra ulogu a onda je umrla brzo i bez pozdrava  to sve stoji... otisao je jedan od slabijih likova ...pa nebi se baš složio da je bila jedan od slabijih likova... ...nije se baš puno likova istaknuo prvu sezonu... ...tako, da je bilo tu još mjesta za napredak... ...meni je bila solidna... i volio bi da je ostala...
...no uvijek ćemo je pamtiti kako je zavela Datu...
| sub 09 vel, 2008 1:32 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
TerNek je napisao/la: Joj, opet sam se dotaknuo strojara, a zaboravio sam jednu nelogičnost koju sam primjetio. Nakon centriranja dilitijskih kristala, kad Picard požuri stvar, chief engineer Lynch zapovijedi ubrizgavanje materije i antimaterije u warp jezgru u omjeru 25:1. Ako je jedini pravi omjer na kojem sustav funkcionira 1:1, meni bi bilo logično da se tako i ubrizgava, da ne bi bilo kakvih neželjenih posljedica. Fizičari, pomozite i razriješite misterij. Tesko ja bas odgovoriti na ovo jerbo nigdje nema potpunog objasnjenja zasto i kako, ali DITL kaze: There are two distinct fuel storage systems on board any starship; the matter storage is generally a single large fuel tank holding a large amount of slush Deuterium - in the case of the Galaxy class there is 62,500 m3 of actual Deuterium within 63,200 m3 of tankage space - the rest being accounted for by internal compartmentalisation of the fuel tank.9 The ship thus carries 12,500 metric tons of fuel, sufficient for a mission period of seven years at the cruise speed of warp 6.10
The antimatter is contained within much smaller pods; the standard starship antimatter pod is capable of holding 100 m3 of fuel for a total of 3,000 m3 in a Galaxy class Starship.11 Starfleet is somewhat reticent about revealing exactly how much antimatter is kept on board its starships, as this would allow threat forces to make detailed estimates of the total output of a ships power systems. In the event of a systems failure which threatens antimatter containment, the pods can be thrown clear of the ship by emergency systems of considerable reliability.Dakle, ocito ima vise materije od antimaterije i nije potreban omjer 1:1. Slicno ti je i u danasnjim reaktorima, gdje ti ne treba ista kolicina goriva i neutrona. Neutrona ima manje no oni se prilikom reakcija multipliciraju, vjerojatno dilitij u warp jezgri ima slicnu funkciju (da poveca efikasnost antimaterije te smanji potrebnu kolicinu, ne pitaj kako nigdje nije tocno objasnjeno - kaze da je dilitij kad ga se obradi porozan za antimateriju i da sluzi kao moderator i da tako povecava efikasnost antimaterije).
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sub 09 vel, 2008 3:04 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Gul Remal je napisao/la: Dakle, ocito ima vise materije od antimaterije i nije potreban omjer 1:1. Pa brod uvijek nosi više materije, odnosno deuterija jer on služi kao gorivo i za impulsni pogon, i tom prilikom se ne miješa sa antimaterijom, tako da je to logično. Meni je nelogično što je strojar naložio omjer 25:1 prilikom ubrigravanja, odnosno miješanja u warp jezgri jer je Vizli na testiranju za Akademiju u epizodi "Coming of age"imao pitanje o omjeru miješanja materije i antimaterije i rekli su da omjer može biti samo 1:1.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 09 vel, 2008 3:19 pm |
|
 |
|
|
TerNek je napisao/la: Gul Remal je napisao/la: Dakle, ocito ima vise materije od antimaterije i nije potreban omjer 1:1. Pa brod uvijek nosi više materije, odnosno deuterija jer on služi kao gorivo i za impulsni pogon, i tom prilikom se ne miješa sa antimaterijom, tako da je to logično. Istina, nisam o tom vodio racuna. No ipak provode veci dio vremena u warpu pa bi stoga i potrosnja deuterija u tu svrhu bila veca. Citat: Meni je nelogično što je strojar naložio omjer 25:1 prilikom ubrigravanja, odnosno miješanja u warp jezgri jer je Vizli na testiranju za Akademiju u epizodi "Coming of age"imao pitanje o omjeru miješanja materije i antimaterije i rekli su da omjer može biti samo 1:1. Ubrizgavanje i mijesanje ocito onda nisu ista stvar.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sub 09 vel, 2008 3:37 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Gul Remal je napisao/la: Ubrizgavanje i mijesanje ocito onda nisu ista stvar. hehehe... ja cu opet morati ponoviti (po 67. put) ... kako mene trekkiji fasiciniraju... svaku nelogicnost (ili logicnost koja je na prvi pogled nelogicnost) znaju tako lijepo objasniti/pokrpati... ja sam fasciniran 

|
| sub 09 vel, 2008 5:19 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Gul Remal je napisao/la: TerNek je napisao/la: Gul Remal je napisao/la: Dakle, ocito ima vise materije od antimaterije i nije potreban omjer 1:1. Pa brod uvijek nosi više materije, odnosno deuterija jer on služi kao gorivo i za impulsni pogon, i tom prilikom se ne miješa sa antimaterijom, tako da je to logično. Istina, nisam o tom vodio racuna. No ipak provode veci dio vremena u warpu pa bi stoga i potrosnja deuterija u tu svrhu bila veca. Citat: Meni je nelogično što je strojar naložio omjer 25:1 prilikom ubrigravanja, odnosno miješanja u warp jezgri jer je Vizli na testiranju za Akademiju u epizodi "Coming of age"imao pitanje o omjeru miješanja materije i antimaterije i rekli su da omjer može biti samo 1:1. Ubrizgavanje i mijesanje ocito onda nisu ista stvar. Pa nisu, no nakon ubrizgavanja materije i antimaterije u jezgru dolazi do njihovog miješanja. @Chaky - nismo li mi trekiji strašni? Potaknuti svim čudima koje vidimo gledajući Trek, sposobni smo upogoniti svoje sive stanice i svašta izmozgati.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 09 vel, 2008 5:45 pm |
|
 |
|
|
TerNek je napisao/la: Pa nisu, no nakon ubrizgavanja materije i antimaterije u jezgru dolazi do njihovog miješanja.
Ocito, ali izgleda ne u istom omjeru. Inache bi im trebalo fakat puno antimaterije. Zato najvjerojatnije i sluzi dilitij, da to cudo malo "razrijedi". TerNek je napisao/la: @Chaky - nismo li mi trekiji strašni? Potaknuti svim čudima koje vidimo gledajući Trek, sposobni smo upogoniti svoje sive stanice i svašta izmozgati. Hehe, jos da je nes korisno 
|
| ned 10 vel, 2008 2:37 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Vau, vi se raspisali o impulsnom pogonu Inače, ovo je prva Trek epizoda koju sam ikada odgledao, još tamo početkom devedesetih kada se prvi put prikazivala kod nas, tako da imam neki nostalgični afinitet prema ovoj epki, iako nije nešto posebno. Da, glavna stvar je Tašina smrt, no meni je upečatljiviji Picardov odjeb kojeg je uvalio Armusu od kojeg se ovaj osjećao mali i nikakav; što je na kraju krajeva smanjilo njegove moći. Čudno da ignorantno vrijeđanje može oslabiti tako nadmoćno biće, no eto to ne pali kod jednog Q-a Inače gledao sam 'making of' prve sezone. Za Skin of Evil je najupečatljivij izraz face LeVara Burtona. Onako je izbuljio oči sa WTF pogledom kada je Frakes izronio iz katrana, nafte čega li već. ''Ke si ti tak lud il koi kok ti je da se ideš macat u naftu jeote'' A Tašin govor na kraju nisam ni odgledao do kraja. Preeeepatetično. Epki dajem sedmicu.
|
| sub 19 ruj, 2009 2:37 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|