Odo je napokon nasao sebi slicnog metamorfa , koji moze puno vise od njega , cak se moze pretvorit u maglu , vatru ili svemirsko bice , sta je na neki nacin valjda dokaz da osnivaci ne trebaju zrak za zivljenje i da ipak imaju nekakvu vrstu bozanske moci
Laas nije bio bas simpatican lik ali nije imao onu zlu krv kao svi drugi osnivaci (inace ga glumi isti glumac kao i martoka) , no ipak je u jednom imao pravo , dvonozci se boje onoga sta je razlicito od njih ali najvece pravo je imao quark kada je rekao kako ih je taj strah spasio mnogo puta i da je cesto on upravo ono sta je znacilo zivot ili smrt , i slazem se sa tim jos jednim quarkovim brilijantnim momentom , jer uistinu i je tako
Kira je na kraju postupila jako nesebicno kada je laasa koji je optuzen za ubojstvo klingonca koji ga je napao (ovaj ga ipak nije trebao ubit) , pustila da ide sa postaje (ja nekako mislim da su trebali pustit laasa da ostane magla i on bi sam otisao s vremenom), odo je ipak odlucio ne pridruzit se laasu i ostat na postaji , cudno ali mozda je ovaj mjenjolik razlog u kojem se vidi zasto su founderi postali genocidni . ali ipak nijedan im razlog nije opravdanje za to
8