Re: Voyager najbolja star trek serija
Paris: od nadobudnog Maki špijuna, do brižnog tatice. Oke neka promjena je vidljiva, no njegov temperament se ohladio.
Torres: od nadobudne Maki razbijačice do brižne mame. Isto se temperament ohladio.
Chakotay: ??? čas je vegetarijanac, čas kod Katice jede njezin 'čikn paprikaš' i 'rousted čikn'. Voli antropologiju, i moli se 'akučimoja'...dalje nisam primjetio neku karakternu crtu.
Neelix: od potencijalno humornog, do nekima iritantnog lika.
Janeway: uopće je nisam skužio. Ima neku crtu samilosti, ali u odnosu na Picarda i Siska za koje se mogu pisati eseji, Janewayica je prilično plosnata.
Kim: u početku bi jurio doma mamici, potkraj mu je super, i daje stalno prijedloge. Dosta podcijenjen lik.
Kažem, jedini pravi karakterni razvoj u VOY-u su doživjeli 7/9 i EMH.
Rupe u scenariju:
-pa najveća bi bila dupla epizoda '
Flesh and blood', gdje posada sreće Hirogence koji su izgradili stanicu na kojoj primjenjuju hologramsku tehnologiju koju im je dala Janewayica. I to ne bi bilo loše, da Voyager u međuvremenu nije prevalio nekih 30000 ly. Kako su onda Hirogenci dospjeli do tamo i izgradili tu postaju? Nekako sumnjam da su krali transwarp zavojnice od Borgova, ili eksperimentirali sa quantum-slim-streamom.
-slično je u '
Juggernaut', gdje nakon vožnje sa borgovskom zavojnicom i ko zna koliko ly na kilometraži, Voy sreće još jedan malonski smetlarski brod.
-Epizoda '
Elogium'. Okampe žive 10ak godina, i mogu se samo jednom razmnožavati. Pa u dvije-tri generacije više ih nema jer izumru.
-'
Flashback'-pomalo banalno rješenje misterija Tuvokovih mentalnih padova, al ajde...
-'
Caretaker'-kako, o kako li su izliječili Torres i Kima od onih kvržica od kojih su navodno trebali umrijeti? Nigdje objašnjeno.
-'
Warlord'- sličan scenarij u DS9 'The Passenger'.
-'
One'-gotovo identičan scenarij u ENT 'Doctor's orders'. Ajde VOY je došao prije sa tom epizodom.
-'
Unity'- ''da, da...mene su asimilirali kod Wolfa 359, bila sam znanstvena časnica na Rooseveltu...'' Doooh. Svi znamo kako je završilo kod Wolfa 359.
-'
Living witness'- valjda jedino objašnjenje bi bilo da se radi o nekom promjenjenom vremenskom pravcu (još jednom u nizu), jer je 700 godina u budućnosti doktorov mobilni emiter odjednom u idućoj epizodi se vratio u bolnicu.
-'
Demon'-kako im može ponestati deuterija pobogu? Deuterij se izvodi iz vodika, a vodik čini 90 i nešto posto svemira. Osim toga, gorivo broda je antimaterija, ne deuterij.
-'
Course oblivion'- posada je u 'Demon'-u duplicirana, no ne i čitav brod. Odjednom imamo duplić Voyagera koji je sastavljen od one sive sluzi.
Eto, to sam ovako napamet nabrojao, da krenem ponovno gledati Voy, možda bi naletio na još pokoju nekonzistentnost.
Ali, nemoj me krivo shvatiti da sad pljujem po Voyu, ima Voy super epizoda, što akcijskih, što moralizatorskih, ali eto izdvojio sam one koje bodu u oči.
Kako bi završio Voyager? Pa ne bih uvlačio Janewayicu iz budućnosti, jer nakon silnih putovanja kroz vrijeme, to je meni već stvarno ostavilo dojam forsiranja. Bila je 7/9 kod kraljice, mogli su scenaristi nešto za nju osmisliti, nekakvu osvetničku misiju, u smislu ljudi su njen kolektiv, ali ne pripada među njih, pa za njihovu dobrobit ide se žrtvovati...Ili su mogli od nekuda iščupati Hugha i njegov 'virus individualnosti' koji je eto došao i do Delta kvadranta, pa da i to unese kaos među Borgove...Ili Vrsta 8472 dozna gdje je središte Borgova, i izvrši invaziju....ideja ne nedostaje