Sada je: čet 25 lip, 2026 4:54 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Najgluplji događaj u svih 7 sezona? 
Autor/ica Poruka
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Post Re: Najgluplji događaj u svih 7. sezona
RAI'TARA je napisao/la:
Najgluplje je to što Bajor nije postao član federacije, a zbog toga je i počela cijela ta serija.

Al prema Memory Beta je... i to negdje taman nakon Dominion rata.
http://memory-beta.wikia.com/wiki/Bajor

A koji bi meni bio najgluplji dio... pa isto definitivno onaj kad Sisko uđe u crvotočinu pa onda Prophetsi unište cijelu Dominion flotu. :|
Tam se definitivno vidilo da je scenaristima njihov vlastit scenarij malo pobjegao iz ruku.

sri 25 vel, 2009 11:37 am
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Serija: VOY
Opis Stanja: </3
Najgluplji događaj?? Završetak finalne epizode...

sri 25 vel, 2009 1:08 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Lore je napisao/la:
Prvi najgluplji događaj.
Podsjećam vas na jednu epizodu TNG-a kad je Worfu bila slomljena kralježnica. Worf se osjećao sramotno i tražio je od Rikera da ga ubije. Riker ga ipak nije mogao ubiti, ali da je htio Picard ne bi imao ništa protiv. To je u skladu s klingonskom tradicijom.

necu da quotujem ceo post ali moram da se osvrnem i malo odbranim ceo ds9 serijal.
kao prvo worf ne bi morao da izabere smrt da je imao dr anta u blizini. ali posto je dr anto pavlovic ziveo 4 veka pre tog dogadjaja i nije ostavio ucenike za sobom putem drevnog prenosenja znanja s kolena na koleno, worf je bio spreman da se zrtvuje jer nije imao ko da mu ucentrira kicmu!

drugo, picard je ozvaniceni gay cim je dozvolio rikeru da kokne worfa (hipoteticki) a to je jos jednom dokazao u nemesisu kad je zrtvovao datu zarad svoje celave glave [-(
sisko nikad ne bi zrtvovao drugog zarad sebe =;

sto se tice brisanja pamcenja tu bih podvukao da je to jedna od stvari koje obozavam kod ds9. izmedju dva zla bira se manje zlo i to bez obzira sta kazu etika i moral. zbog tih ubermoralnih epizoda i pricica ogadio mi se TNG jer nikad svi nismo bili jednaki i necemo biti.
savrseno drustvo odnosno utopiju je nemoguce postici ali je dobro teziti u tom pravcu. ali takodje treba biti i surovo realan i videti da to nece bas tako da pije vodu.

sledeca stvar je odovo uverenje u pravdu. ljudski je prastati. a odo je kako serija prolazi postajao covek sve vise i vise. ko se nije zaljubio nece da shvati sta sam hteo da kazem. majko moja sta sam ja bio spreman da uradim a i jos uvek jesam u tu svrhu :biggrinlove:

poslednja stvar gde se apsolutno ne slazem sa lore-om je razlog zbog koga su bica iz tunela unistila dominionsku flotu. namerno kazem bica a ne bogovi jer je jasno receno da su oni bica koja zive tamo a sisku su pomogli iz prostog razloga jer je i sam delom bice iz tunela. neki ih zovu prorocima, neki bogovima ali oni su specificna bica koja zive u tunelu.

za my child se apsolutno slazem. pored toga dodao bih gotovo sve epizode sa ferengijima i jos drugih stvari ali sve to ne moze da narusi moju generalnu sliku o ds9 kao najboljem ST serijalu.

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

čet 26 vel, 2009 4:50 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

OGamer je napisao/la:
Lore je napisao/la:
Prvi najgluplji događaj.
Podsjećam vas na jednu epizodu TNG-a kad je Worfu bila slomljena kralježnica. Worf se osjećao sramotno i tražio je od Rikera da ga ubije. Riker ga ipak nije mogao ubiti, ali da je htio Picard ne bi imao ništa protiv. To je u skladu s klingonskom tradicijom.
...picard je ozvaniceni gay cim je dozvolio rikeru da kokne worfa (hipoteticki) a to je jos jednom dokazao u nemesisu kad je zrtvovao datu zarad svoje celave glave [-(
sisko nikad ne bi zrtvovao drugog zarad sebe =;

Slažem se da Sisko ne bi žrtvovao drugoga radi sebe.
Zanimljivo mi je i usporediti različitost razmišljanja Picarda i Siska.
Picard u navedenom primjeru poštuje klingonsku tradiciju čak i do te mjere da bi dozvolio ritualno ubojstvo jednog od svojih najbližih i najboljih časnika (što je po meni totalna glupost).

U DS9 epizodi "Sons of Mogh", Worfov brat Kurn dolazi na DS9 i traži od Worfa da nad njim izvede Mauk-to'Vor ritual, odnosno da ga ubije i tako mu spasi čast jer je sve izgubio (posjede, brodove, mjestu u High Councilu) i nema više razloga živjeti otkad se Worf usprotivio Gowronu oko rata Carstva sa Federacijom. Worf je pristao na to, ali "slučajno" nije rekao Sisku jer je znao da će ovaj "podivljati".
Tako je i bilo, i mislim da je tu Sisko imao potpuno pravo. U "ribanju" Worfa i Jadzije rekao je da im je dao dosta slobode što se tiče poštivanja običaja i rituala vlastitih kultura, ali se mora znati gdje je granica. (A nakon toga ih je k'o cucke "izlifrao" iz svog ureda - car nad carevima :thumbs2: :mrgreen: )

sub 28 vel, 2009 10:45 pm
Profil ICQ Web stranica
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

Glupo mi je bilo kad je Jadzia išla osvećivati svoje Klingonce.

sri 11 ožu, 2009 10:08 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
TerNek je napisao/la:
U "ribanju" Worfa i Jadzije rekao je da im je dao dosta slobode što se tiče poštivanja običaja i rituala vlastitih kultura, ali se mora znati gdje je granica. (A nakon toga ih je k'o cucke "izlifrao" iz svog ureda - car nad carevima :thumbs2: :mrgreen: )

Mene to recimo smeta, ta Siskova "bahatost" i izderavanje na svoje časnike. Da mi je takav časnik zapovjednik ne bi mogao s njim radit. Picard ili Kirk nikada nisu se tako izdravali i "režali" na svoje časnike. Sisko je odličan lik i sve 5 ali to deranje i tjeranje van iz ureda mi nikako ne paše. Dobro, mora ponekad zavikat na svoje časnike, ali on baš nema mjeru.

čet 12 ožu, 2009 12:30 am
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
T'Grel je napisao/la:
Mene to recimo smeta, ta Siskova "bahatost" i izderavanje na svoje časnike. Da mi je takav časnik zapovjednik ne bi mogao s njim radit. Picard ili Kirk nikada nisu se tako izdravali i "režali" na svoje časnike. Sisko je odličan lik i sve 5 ali to deranje i tjeranje van iz ureda mi nikako ne paše. Dobro, mora ponekad zavikat na svoje časnike, ali on baš nema mjeru.

:-s :-s :-s :-s :flood:
...ja mislim da je Picard 3x bahatiji nek Sisko...
...Sisko ne smije pokazivati slabost pred Dominijem i mora biti oštar u pregovorima, inaće bi ovi shvatili da na nikakav otpor ne mogu pružiti, te bi ih već napali...

...Sisko je svojim pregovaranjem uspio odgoditi napade dok se federacija ne organizira...

...eh, kad bijoš gledao DS9... uvidio bi da je to tako... :wink:

čet 12 ožu, 2009 12:43 am
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

T'Grel je napisao/la:

Pa radi li to Sisko 15 puta dnevno kao neki poremećeni divljak ili šizofreničar? NE.
Napravio je to par puta kad su njegovi časnici zbilja prevršili svaku mjeru, pa si je onda i on uzeo za pravo da se malo prekomjerno dere da bi dopro u njihove mutave glave i objasnio im da se okane "ćoravog posla" ubuduće. Kroz seriju je vidljivo da Sisko nije totalni "control freak" i dozvoljava svojim najbližim ljudima stvarno dosta sloboda (a gotovo svi su različitih vrsta), no kad pretjeraju, dobiju "pranje" kojesu i zaslužili.

čet 12 ožu, 2009 3:54 am
Profil ICQ Web stranica
Defender of Earth

A osim toga riječ je o vojnoj organizaciji gdje se strogo mora poštivati lanac zapovjedanja. Pa naravno da zapovjednik tu i tamo mora biti strog i mora imati autoritet... jer inače nitko ga neće shvačati ozbiljno i ono još važnije počet će sumnjat u njegove zapovjedi i njegovu sposobnost za zapovjedanjem.
Ja bi eto recimo prije posumnjao u Kirkovu ili Picardovu sposobnost za zapovjedanjem nego Siskovu sposobnost...
Ipak kapetanova uvijek mora biti zadnja i mora biti zakon... a ne za svaku sitnicu tražiti nekoga za savijet dali je to u redu za napravit.
I zato je po meni Sisko možda čak najbolji zapovjedni časnik od ovih glavnih kapetana...

čet 12 ožu, 2009 4:01 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

RAI'TARA je napisao/la:
Najgluplje je to što Bajor nije postao član federacije, a zbog toga je i počela cijela ta serija.

Pogledaj epizodu 5x10 "Rapture" pa ćeš vidjeti zašto su odgodili pristupanje.

čet 12 ožu, 2009 4:03 am
Profil ICQ Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
TerNek je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Nije važno zašto su odgodili, u zadnjoj epizodi su jednostavno trebali pristupiti. To je bila glavna premisa serije. To ti je kao da se Voyager u zadnjoj epizodi nije vratio kući nego ostao u delta kvadrantu putovati dalje. :)

čet 12 ožu, 2009 1:38 pm
Defender of Earth

RAI'TARA je napisao/la:
TerNek je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Nije važno zašto su odgodili, u zadnjoj epizodi su jednostavno trebali pristupiti. To je bila glavna premisa serije. To ti je kao da se Voyager u zadnjoj epizodi nije vratio kući nego ostao u delta kvadrantu putovati dalje. :)

:lolsmjeh: :lolsmjeh:
To bi bila scena. Samo zamislimo... Borg uništen, prošli kroz Transwarp prolaz... svi sretni što će doći napokon kući... i onda samo odjedamput dođe
Janewayica i samo izvali... "E ajmo se sad vratit u Delta kvadrant i sve ispočetka proči! :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:
Ja mislim da bi pao s stolice od smjeha kad bi to vidio.. :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

čet 12 ožu, 2009 1:47 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Ili pak sve to naprave, prođu kroz transwarp tunel, i umjesto u alfi završe u nekoj drugoj galaksiji. I svi naprave masovno samoubojstvo. :mrgreen:

čet 12 ožu, 2009 1:56 pm
Defender of Earth

RAI'TARA je napisao/la:
Ili pak sve to naprave, prođu kroz transwarp tunel, i umjesto u alfi završe u nekoj drugoj galaksiji. I svi naprave masovno samoubojstvo. :mrgreen:

:lolsmjeh: To bi bio pravi teatralni dramatični završetak! :lolsmjeh: :lolsmjeh:

čet 12 ožu, 2009 2:05 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

RAI'TARA je napisao/la:
TerNek je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:

Nisu jednostavno trebali pristupiti. Ovako je ostalo nekoliko stvari koje su/bi se mogle obraditi kroz još je dnu sezonu ili film. Puno je bolji i takav "nedovršeni" kraj od blesavog kemijanja sa uber admiralicom i uber Voyagerom za koji ne znaju što s njim kasnije.

čet 12 ožu, 2009 4:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: