|
Sada je: pet 14 kol, 2026 11:08 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
 Re: I TNG rusi kanon
T'Grel jel si si rezerviro grobno mjesto pokraj, naj covjeka, idola, Gena? točnije dali si platio da te kremiraju i da te posalju u svemir? 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| sub 14 vel, 2009 6:18 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
T'Grel je napisao/la: Da, Gene Roddenberry je bog za Star Trek, prof.dr. trekologije. On je izmislio Trek i sve što je on rekao za Trek to je zakon. Njegova riječ u svezi Treka je zakon. Mislim da bi se ja i Gene jako dobro slagali...   ... ako bi se ti i Gene dobro slagali , trek bi propao... ...ti bi uveo likove poput Cezara i Cleopatre...
| sub 14 vel, 2009 6:34 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Lore je napisao/la: I u TOS-u se spominje da je cloaking nova tehnologija. A u ENT-u imaju cloaking. U TOS-u je rečeno da je unutarbrodska teleportacija nemoguća. A u ENT-u se tako teleportiraju. U TOS-u je rečeno da za vrijeme romulanskih ratova, brodovi nisu bili opremljeni opremom za vizualni kontakt. U ENT-u je drukčija slika. U TOS-u je rečeno da nikad do tada nijedna žena nije bila kapetanica. A imamo kapetanicu na NX-02. ne baš brate ..cloacking..da to su malo fulali...ali sta ces..morali su malo zacinit serijal.. ...pa ni u ENT se ne vidi slika Romulanaca, takoder nema vizualnog kontakta.. ..nijedna zena nije bila kapetanica federacije...a ent nije u federaciji...

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| sub 14 vel, 2009 6:41 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Mr.bobo je napisao/la: ... ako bi se ti i Gene dobro slagali , trek bi propao... ...ti bi uveo likove poput Cezara i Cleopatre... Evo. Opet se rugaš moj poznavanju povijesti i u svakoj ćeš prilici naći načina da kažeš kako netko zna bolje i više o povijesti od mene jer ti to pruža zadovoljstvo. Naslađuješ se s time da netko zna o povijesti više nego ja. Ne znam zašto ali tako to uvijek biva. Ne znam, smeta ti što sam ja udruži povjesničar, bi bi radije na tom mjestu vidio nekog drugog. Ali nećeš... ja sam bio, jesam i ostat ću voditelj Povijesne sekcije.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 14 vel, 2009 8:16 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...eto opet me pokušavaš ocrniti jer se svaki post koji ja napišem pokušavaš shvatiti kao provokaciju...
...ali ja to ne želim...
...sad mi reci dal nikad nisi pokušao Cezara i Cleopatru ukomponitati u jednu epizodu povratka kroz vrijeme... ??
...u nekoj špilji nađu vremenski prolaz koji bi ih odveo u pracavno doba Zemlje...
...mašta, dragi moj, mašta... 
| sub 14 vel, 2009 8:44 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
T'Grel je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Što se tiče ENT-a, on ne ruši kanon, već prikazuje vrijeme, period vremena nikad prije viđen u st, tako da to uopće ne možeš uspoređivati.
Novi film, je jedini koji ruši kanon, odnosno oni koji su radili na njemu, nisu se uopće zamarali kanonom. Ali i ENT i 11. film idu u prošlost. I kako onda jedan ruši, a drugi ne kanon?? Zbog toga što se taj period vidi u TOS-u, a radnja filma se odvija negdje za vrijeme epizode Cage. Kad Kirk nije još smio ni primirisati Enterpriseu, a jedino je Spock bio na brodu od posade, koja se dalje pojavljuje u seriji.
I ponavljam još jednom sam brod izgleda potpuno drugačije nego što je trebao izgledati. To ti je kao da netko snimi TNG film čija se radnja odvija za vrijeme prve epizode. I onda u tom filmu Galaxy klasa izgleda potpuno drugačije, odnosno Enterprise-D. Uniforme su drugačije, tehnologija, unutrašnjost, čak i likovi. To je kršenje kanona, a to radi novi film.
|
| sub 14 vel, 2009 8:56 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Mr.bobo je napisao/la: ...sad mi reci dal nikad nisi pokušao Cezara i Cleopatru ukomponitati u jednu epizodu povratka kroz vrijeme... ??
...u nekoj špilji nađu vremenski prolaz koji bi ih odveo u pracavno doba Zemlje... Naravno da jesam... pogotovo mi se svidio onaj tvoj film o Cezaru i Kleopatri. Mr.bobo je napisao/la: ...mašta, dragi moj, mašta...  Molim te, ne zovi me dragi... a, to je valjda od tvoje bolesti...
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 14 vel, 2009 8:58 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Suikotreki je napisao/la: Naposljetku i sam Gene Roddenberry je Bermana i Bragu "proglasio za svoje nasljednike", što znači da im je vjerovao da će oni nastavit ekranizirat njegovu viziju budučnosti. Misliš li da su oni išli iznjevjerit njegovo povjerenje koje im je dao. Suikotreki je napisao/la: Dobro je poštivati njegovo dijelo... ali uvijek postoji pretjerivanje. Jesi li kad čuo izreku za Hrvate da smo "veći pape od samog pape"... e ta bi se izreka i ovdje mogla sprovesti, tj. da neki Trekeri pokušavaju biti veći Gene Roddenberry od samog Gene Roddenberrya. Kad se već spominje papu.... u Treku bi Isus bio Gene, a Branon/Braga apostoli, tj. pape - nasljednici Genea na zemlji  T'Grel je napisao/la: Geneov sin govori da je ENT Trek... to ne bi komentirao. Pomutio mu se razum. Čak je pokojna dobra naša stara Majel Barret Roddenberry u više navrata branila Geneovu Ideju Treka i samim time indirektno govorila da ENT nije Trek. Na koji način si došao do tih dedukcija?! 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 14 vel, 2009 9:19 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Cvicek je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Naposljetku i sam Gene Roddenberry je Bermana i Bragu "proglasio za svoje nasljednike", što znači da im je vjerovao da će oni nastavit ekranizirat njegovu viziju budučnosti. Misliš li da su oni išli iznjevjerit njegovo povjerenje koje im je dao. Suikotreki je napisao/la: Dobro je poštivati njegovo dijelo... ali uvijek postoji pretjerivanje. Jesi li kad čuo izreku za Hrvate da smo "veći pape od samog pape"... e ta bi se izreka i ovdje mogla sprovesti, tj. da neki Trekeri pokušavaju biti veći Gene Roddenberry od samog Gene Roddenberrya. Kad se već spominje papu.... u Treku bi Isus bio Gene, a Branon/Braga apostoli, tj. pape - nasljednici Genea na zemlji  Evo do čega smo došli... spojili smo na prvi pogled dvije nespojive stvari. Star Trek i religiju. Iako kad malo razmilim nekima je Star Trek kao religija. 
| sub 14 vel, 2009 9:53 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Kanon je dosljednost i tradicija u seriji. Ono što cijeli star trek drži na okupu i ono zbog čega je on tako poseban. 
|
| sub 14 vel, 2009 10:13 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Cvicek je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Geneov sin govori da je ENT Trek... to ne bi komentirao. Pomutio mu se razum. Čak je pokojna dobra naša stara Majel Barret Roddenberry u više navrata branila Geneovu Ideju Treka i samim time indirektno govorila da ENT nije Trek. Na koji način si došao do tih dedukcija?!  Pa imaš intervju sa Geneovim sinom Eugenom. On kaže da je ENT Trek. A Majel je zagovarala u više navrata to da Trek mora ići naprijed tj. "branila" je taj stav od svog pokojnog supruga. Imaš sve na netu.
|
| sub 14 vel, 2009 10:22 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
|
Kanon je ono što je viđeno u nekoj serije, znači neki događaj, osoba, rat, brod, itd...cijela serija sama po sebi nije kanon več događaji u njoj(ovo sam napisao samo zbog T'Grel  , jer je on bio nesto pobrkao ) Da li TNG ruši kanon, naravno...ima nekolicina eppizoda u kojoj TNG ruši kanon...tako je u svakom serijalu...čak i TOS proturječi nekim svojim epizodama..

|
| sub 14 vel, 2009 10:23 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Cmd Data je napisao/la: Kanon je ono što je viđeno u nekoj serije, znači neki događaj, osoba, rat, brod, itd...cijela serija sama po sebi nije kanon več događaji u njoj(ovo sam napisao samo zbog T'Grel  , jer je on bio nesto pobrkao ) Da li TNG ruši kanon, naravno...ima nekolicina eppizoda u kojoj TNG ruši kanon...tako je u svakom serijalu...čak i TOS proturječi nekim svojim epizodama.. Ja se tu nebi u potpunosti složila. Nije rušenje kanona, ako se nešto može kroz kanon objasniti. Samo u potpunosti neobjašnjive stvari su kršenje kanona. 
|
| sub 14 vel, 2009 10:37 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
RAI'TARA je napisao/la: Samo u potpunosti neobjašnjive stvari su kršenje kanona.  Ma jel, otkad to?
|
| sub 14 vel, 2009 10:40 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
T'Grel je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Samo u potpunosti neobjašnjive stvari su kršenje kanona.  Ma jel, otkad to? od izuma zdravog razuma.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 15 vel, 2009 12:28 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|