S04E02 - "The Other Side"Rene Auberjonois (Odo iz DS9-a) je Alar, vođa nacije koja gubi rat protiv nevidljivog neprijatelja. Traži od Zemljana pomoć, a u zamjenu nudi svu tehnologiju koju Zemljani žele...
Ne moraš bit genije da vrlo rano posumnjaš u to tko je zapravo negativac u tom ratu. Alar nije eksplicitno objasnio protiv koga i zašto se njegov narod bori, a bio je vrlo neugodan prema Teal'cu... S obzirom da na prvi pogled nije očito da Teal'c nije u potpunosti potomak Tau'rija, pretpostavljam da je Alaru zasmetala njegova boja kože (nisam sad 100% siguran, ali mislim da su svi Alarovi ljudi koje smo vidjeli bili bijelci).
Rasplet - Alar i njegovi su neka vrsta nacista koji žele očistiti svoj planet od genetske nečistoće - tzv. "rasplođivača." I svi su klonovi.
Sve u svemu, okej epizoda. Uvijek je lijepo u gostujućoj ulozi vidjet nekoga iz Treka (već su bili Quark i Barclay, bit će ih još).
S04E03 - "Upgrades"Epka u kojoj upoznajemo Anise.
Podsjeća na onu jednu epizodu Farscapea gdje neki alieni također imaju narukvice koje izazivaju ovisnost, ali su tamo one samo oružje (opako oružje) i ne pretvaraju korisnika u super-heroja. Vrhunac epizode mi je onaj ekipin "bijeg" na večeru (kad svatko naruči tri odreska) i na kraju prebiju pola lokala
S04E04 - "Crossroads"Sjajna epizoda, jedna od najboljih do sada! Saznali smo da Teal'c baš i nije bio vjeran svojoj ženi... Ha, ni ne čudim se, Shan'auc je zbilja ugodna oku.
Shan'auc dolazi u SGC tvrdeći kako je našla način da komunicira sa svojim simbiotom i uvjeri ga kako su Goa'uldi zli. Genetski nasljedno znanje koje u sebi nosi svaki simbiot bi ljudima i Tok'rama bilo neprocjenjivo.
Ispadne da ju je mali smrad čitavo vrijeme muljao samo da bi se mogao infiltrirati među Tok're i uništiti ih.
Kraj epizode je apsolutno genijalan. Onaj Teal'cov homicidalni pogled od kojeg se krv ledi u žilama... Uf, preodlično!
S04E05 - Divide and Conquer
Kad se samo sjetim koliko se po raznim forumima i recenzijama pljuvalo po catsuitevima koje su nosile Sedma i T'Pol u Treku (jeftin sexploitation itd.)... Šta onda reći na Anise? Mogli su je u bikini obuć... Ah, ne bunim se... Ne, definitivno se ne bunim.

Dojma sam da je čitava svrha ove epizode postavljanje Jacka i Carterice na onaj detektor laži, pa da njihovi osjećaji napokon izađu na svjetlo...
Koliko su ti osjećaji stvarno jaki, teško je reći (oboje su vojnici i nisu skloni izljevima ljubavi), no nema dileme da se tu nešto kuha...
S04E06 - Window of OpportunitySG-1 verzija filma "Groundhog day." Prvo sam mislio "aw crap," vremenska petlja, sve već viđeno... Ali ova epka je bila zakon! Doslovno sam se trgao od smijeha!
O'Neill mi se kao lik iz epizode u epizodu sve više sviđa. RDA je naprosto genijalan i moram reć, mnoogo upečatljiviji od Kurta Russella (koji je bio totalni G.I. Joe stereotip).
Tko god da je pisao scenarij, kapa dolje za smisao za humor. Scena kad se Jack pojavi u onoj trenirci, preda Hammondu svoju ostavku i poljubi Cartericu je klasik! Pa onda ono kad vozi biciklu kroz bazu... Uf, stvarno zakon epizoda!
S04E07 - WatergateMarina Sirtis! U ulozi Ruskinje! Hm, ruski naglasak joj baš i nije bio briljantan... Gledam Svetlanu Markovu, slušam Deannu Troi...
Uglavnom, napokon jedna epizoda koja nije
amerocentrična. Fora mi je kako Rusi zapravo znaju za sve što SGC radi.
Ona živuća voda podsjeća na founderski
great link iz DS9-a.
Ha! I Maybourne je izdajica! Pitam se da li je on bio jedini ruski izvor informacija...
Toliko od mene u ovom izdanju "SG-1 Impresija." Stay tuned, čujem da najbolje tek slijedi.