Re: Najgluplji događaj u svih 7. sezona
Prvi najgluplji događaj.Najgluplja epizoda: Sons of Mogh.
Kad sam vidio naslov, očekivao sam nešto spektakularno, a na kraju jedna od najvećih sramota za star trek.
Da podsjetim one koje se ne sjećaju... Kurn dolazi na DS9 i traži od Worfa da ga ubije. To je častan obred u skladu s klingonskom kulturom. Kurn se osjećao osramoćenim zbog Worfovih postupaka u epizodi Way of the Warrior.
Kurn i Worf sve prirede u kabini, cijela molitva prođe i Worf mu zabije nož u prsa. Tada odjednom uleti poznavateljica klingonske kulture (Jadzia Dax) i teleportira Kurna u ambulantu. Možete misliti kako se klingonac osjećao kad se probudio živ i zdrav pred federacijskim doktorom.
I onda na kraju svi se onako izgalame na Worfa: Odo (ajde dobro njemu ništa ne zamjeram. čovjek ne zna), ali onakvu reakciju od Siska nisam očekivao. Kakve ima veze što ga je htio ubiti ako je to u skladu s klingonskim običajima. To je sada kao da zabrani Jadziji da se moli i pozatvara sve one hramove na DS9-u.
Sada će neki reći: Ubojstvo je nešto drugo... ali nije tako
Podsjećam vas na jednu epizodu TNG-a kad je Worfu bila slomljena kralježnica. Worf se osjećao sramotno i tražio je od Rikera da ga ubije. Riker ga ipak nije mogao ubiti, ali da je htio Picard ne bi imao ništa protiv. To je u skladu s klingonskom tradicijom.
I onda na kraju epizode Bashir bez Kurnova pristanka mu izbriše pamćenje.

U jednoj epizodi DS9-a je Bashir odbijao Sisku spasiti život jer nije imao njegov pristanak, a ovdje pacijentu bez njegova pristanka izbriše pamćenje. Pa mislim... gdje je tu etika i moral. Sramota. A samo zato što ga je zamolila grstava Jadzia. Ne mogu opisati koliko mi se zgadila u toj epizodi.
Morao sam ovo izbaciti iz sebe, jer će mi taj događaj možda biti u magli kad ta epizoda bude prikazana na TV-u.
Evo jedan drugi najgluplji događaj.Pogledajte Odov citat u mom signatureu. Pravda ne pita za prijateljstvo ili LJUBAV. A čak je Odo pogazio tu svoju riječ u jednoj epizodi, a zbog koga... koga drugog nego Kire. Na postaji je bio jedan Bajoranac koji je prodavao neke vjerske gluposti i Odo ga je uhitio jer nije imao dozvolu. A onda dođe Kira: Pa on je vjernik, imao je dobre namjere, sav bi prihod otišao bajorskoj sirčadi.... i ostale gadosti.... Odo je napočetku oklijevao ali zbog pritiska LJUBAVI je pogazio svoju riječ. Sramota!!!
Treći najgluplji događaj.Kada u epizodi Sacrifice of Angels proroci unište u treptaju oka 2000 jem'hadarskih brodova. A zašto su uništili baš te brodove, a ne federacijske. Zato što je Sisko bio u tolikom očaju da ih je to molio. Kakvi su to bogovi kad uništavaju jedan život da bi spasili drugi. Tako su samo učinili da ih Bajorci još više zavole. A znamo kako su bajoranci primitivni. Proroci su ništa drugo nego Alieni koji žive u crvotočini i koji poznaju prošlost i budućnost. Takvih vrsta u svemiru ima koliko hoćeš. Kao Q na primjer. Baš oni promatraju i slušaju bajoranske molitve i uslišuju ih.... Dobro, sad sam malo skrenuo s teme, ali nema veze.
Da je u toj epizodi, prvo kod proroka došao neki vorta i rekao im da unište federacijske brodove, oni bi to učinili. Baš jadno.
Za kraj, klasika gluposti i iritacije je rečenica: "My Child"