Sada je: čet 30 tra, 2026 11:00 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 dali se to može ostvarit?? 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Post Re: dali se to može ostvarit??
Mr.bobo je napisao/la:

...da ponovo krenemo u on topic...

...može li se dogoditi izum replikatora...?
...hoće li se riješiti problem gladi?
...hoće li se napraviti istraživački centar na Marsu?

Ovo ti je moguce napraviti samo treba jako velika volja i jako jako puno novca !
Evo ti neka moja razmisljanja
Prvo treba naterati Africka vlade da se zemlje im pocnu bavit poljoprivredom (vjerovali ili ne postoje drzave u Africi koje se nebave poljoprivredom) .
Treba im pomoc matrijalom (sjemenom ,gnojivom ,mehanizacijom itd)
Sad recimo oni su poceli bavit poljoprivredom ,da im susa nebi unistavala usjeve (to se cesto dogada u Africi) treba im uvesti navodnjanje (Izrale ima najbolje navodnjave na svijetu iz pustinja su stvorili kvalitetnu zamlju )
Onda treba motivirati seljake u Istocnoj Evropi da proizvode .
Sad tu je pitanje stalnog povecanja stanovista ,i recimo da ove obradive povrsine jednog dana nebudu dovoljne ,tu je mogucnost pretvaranja pustinja pomocu navodnjavanja u obradive povrsine .
Sve ove medode bi dovele resavanja problema gladi ,ako ga cak nebi uspjeli rijesit umanjili bi ga jako , samo je problem sto jako puno novca bi se trebalo ulozit ali se nadam da ce to jednog dana dogodit to .

ned 21 pro, 2008 11:58 pm
Lieutenant
Lieutenant

Post Re: dali se to može ostvarit??
pa što se tiče gladi...to bi se moglo lako riješit..samo ja nekužim ko tu šteka i kome je to u interesu.da ljudi umiru od gledai??...jer uzimo ljepu našu...negdje sam pročito da bi mi mogli hranit 12 milijuna ljudi...a ja sam sigurna da mi nismo jedina takva država...time bi se riješila i nezaposlenost a sigurno bi bili zdraviji..
tužno je to što neke države bacaju hranu a druge nemaju je dovoljno...

što se tiće izgradnje bilo kakve na Masu...od toga ništa još sigurno 30 god..što je jako loše...jer sam sigruna da imamu tehnologiju za to....ali opet su tu u igri novci, što tu niko nevidi neku svoju korist pa to neželi izvodit...

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

pon 22 pro, 2008 9:56 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 60 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: