| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Vidite li u federaciji EU i zasto ?
Neda mi se ispisivat detaljnije temu ali eto postavit cu pitanje jer ponekad federacija izgleda ko europska unija 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 15 pro, 2008 6:22 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Vidite li u federaciji EU i zasto ?
Ne pada mi na pamet po cemu bi Federacija toliko posebno licila na EU.... imaju slicnosti, ali slicnosti imaju i raznorazna druga slicna udruzenja... U cemu ti u Federaciji vidis EU? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 15 pro, 2008 6:33 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Skup planeta koji ne gube svoju kulturnu neovisnost ali su dio vece kulturno slicne cijeline u jednoj regiji svemira (EU-ista stvar samo sa jednom rasom i sa drzavama umjesto planeta) Federacija i EU su jedna zona trgovine i razmijene dobara u kojem clanovi imaju puno privilegija i glas svakog clana vrijedi podjednako , i federacija i EU rotiraju predsjednika među clanovima (bar mislim da jesu) , EU ima NATO federacija STARFLEET , ima jos ali nemogu se sjetit , mozda jedino da je vijece europe slicno (mozda) kao i vijece federacije 
|
| pon 15 pro, 2008 6:43 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
NATO nije samo vojna organizacija EU-a nego i SAD-a, Kanade i Turske.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 15 pro, 2008 6:48 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Znam Nije potpuno isto ali je slicno , a i starfleet ponekad stiti saveznicke planete koji nisu u federaciji i ima clanove planeta koji nisu u federaciji ali su saveznici (ro laren primjer od tih) 
|
| pon 15 pro, 2008 6:52 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ok si rekao da je NATO vojska EU-a što i pretežno je jer najveći broj članica dolazi iz EU-a. Samo ove 3 države nisu u EU.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 15 pro, 2008 7:04 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Ja bi prije reko Sad-e nego Eu ,a za Nato to stoji zato sto je Kling . Carsto zapravo bivsi SSSR danasnja Rusija .
| pon 15 pro, 2008 9:13 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
jedna stvar. mislim da u Federciji nema govora o kulturoloskoj asimilaciji. u star treku vidimo kako se upravo radi na tome da se ocuvaju druge kulture. clanice Federacije tu zadrzavaju veliku slobodu, cak se i potenciraju te razlicitosti.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 15 pro, 2008 11:41 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ne, ne pokušavam mješati situacije iz stvarnog i imaginarnog života... ...pa se ne zamaram s takvim setaljima, već se jednostavno asimiliram u situaciju ili serijal takav kakav... i uživam...
| uto 16 pro, 2008 12:03 am |
|
 |
|