Sada je: pet 17 tra, 2026 3:48 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
 Najbolje od Star Treka 
Autor/ica Poruka
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Post Najbolje od Star Treka
Prije godinu dana sam počeo obnavljati svoje Star Trek znanje i do sada sam pogledao sve osim prve sezone TOS-a i zadnjih pet sezona VOY-a. Trenutno sam na trećoj sezoni Voyagera. Zadnjih par dana mi je bilo dosadno jer sam bio bez net-a pa sam odlučio napraviti popis meni najboljih Star Trek epizoda. Isto tako može poslužiti nekome kao preporuka za gledanje. Na ovoj listi nećete naći epizode kao što su The Best of Both Worlds i sl. nego ćete naći one epizode koje imaju nešto više i koje tjeraju na razmišljanje. Te epizode bi jednog dana trebala postati obavezna lektira srednjoškolaca. Nisu ništa manje vrijedne od Dostojevskog ili Shakespeara :)
Kako budem odgledao neku novu sezonu Star Treka od tih koje su mi ostale, tako ću editirati ovaj post. Kad god editiram ovaj post, o tome ću vas obavještavati dolje u novom postu. Ako mislite da neka epizoda zaslužuje biti na toj listi, slobodno recite i ako zadovoljava kriterije, postavit ću je. Ili ako imate neku kritiku na epizodu koja je na listi, dat ću vam dodatno obrazloženje ako je potrebno.
Evo popis:

TOS

2x04 – Who Mourns for Adonais (pokazuje kako grčki bogovi nisu bili ništa drugo nego alieni s posebnim moćima)
2x05 – Amok Time (čovjek je životinja koja govori)
2x06 – The Doomsday Machine (što se dogodi kad čovjek naleti na većeg predatora od sebe samog)
2x09 – The Apple (metaforički prikazan “izgon iz raja” na drugom planetu)
2x11 – The Deadly Years (starost i problemi)
2x16 – A Private Little War (ravnoteža snaga. teško je u jednoj rečenici opisati ovu epizodu)
2x20 – A Piece of the Action (što kontaminacija napravi)
3x03 – The Paradise Syndrome (naslov kaže: rajski sindrom)
3x11 – Day of the Dove (suradnjom do zajedničkog cilja)
3x15 – Let That Be Your Last Battlefield (rasizam. Možda najbolja epizoda tos-a)
3x19 – The Cloud Minders (dvije vrste, jedan planet)
3x24 – Turnabout Intruder (ženska prava)

TNG

1x09 – The Battle (prikaz kako želja za osvetom upropaštava čovjeka i ne donosi ništa dobro)
1x10 – Hide and Q (posjedovanje moći i njezin utjecaj. Sad sam se sjetio citata iz Spidermana: “Velika moć donosi veliku odgovornost”)
1x17 – When the Bough Breaks (što su ljudi sve spremni napraviti u očaju)
1x18 – Home Soil (treba poštovati život u svakom obliku, a ne mu suditi na osnovi njegovog izgleda)
1x22 – Symbiosis (dvije vrste koje iskorištavaju jedna drugu se nađu na Enterpriseu i Picard je u dilemi treba li prekršiti Prvu zapovijed)
2x02 – Where Silence Has Lease (Oblik života drži zatočenu posadu Enterprisea kao laboratorijske štakore. Metaforički se prikazuje kako se životinje osjećaju dok ljudi rade pokuse na njima i pouka da ne činiš nešto drugom što ne želiš da on tebi čini)
2x03 – Elementary, Dear Data (možda se nekima čini kao glupa holodek epizoda. Epizoda govori o istraživanju Datine ljudskosti i primitivno Pulaskino sumnjanje u nečije sposobnosti)
2x05 – Loud as a Whisper (Nijemi čovjek nestane bez prijatelja koji su mu bili jedini kontakt s drugim ljudima i ostanak na planetu da poučava druge i da spriječi rat bez obzira što je ostao hendikepiran. Pouka: Suradnja zbližava ljude)
2x06 – The Schizoid Man (želja za besmrtnošću i što ona donosi)
2x09 – The Measure of a Man (što trebamo činit da bili bi ljudi)
2x18 – Up the Long Ladder (Siromaštvo i bogatstvo. Te dvije suprotnosti moraju postati jedno kako bi dvije vrste opstale)
3x01 – Evolution (brza evolucija jedne nanovrste i njezina prijetnja brodu. Dilema: Treba li uništiti drugu civilizaciju da bi se spasilo nekoliko ljudi na Enterpriseu)
3x02 – Ensigns of Command (Data mora uvjeriti koloniju da napusti svoj dom, jer je planet u posjedu alienske neprijateljske vrste. Zadatak neće biti lagan)
3x03 – The Survivors (što su ljudi sve spremni napraviti)
3x04 – Who Watches the Watchers (možda najbolja epizoda u povijesti Star Treka. Treba li poštovati Prvu zapovijed po cijeni života? I još bitnija stvar koju ova epizoda prikazuje je to kako religija utječe na razvoj civilizacije i koje su njezine negativne stvari. Da Picard nije prekršio Prime Directive, ta bi civilizacija odbacila znanost i to bi je odvelo u tisućljeće tame i straha od nekog Boga. Simbolički prikazano štoje religija napravila na Zemlji tj. kako je čovjek živio u srednjem vijeku u strahu od nikoga)
3x07 – The Enemy (Čovjek i Romulanac moraju raditi zajedno kako bi preživjeli)
3x10 – The Defector (Romulanac koji ne sluša slijepo svoj narod nego ga zanima pravda)
3x11 – The Hunted (vječna dilema: genetski inženjering)
3x13 – Deja Q (Q ostane bez moći i prolazi kroz tešku socijalizaciju. Njegova dva citata iz te epizode ću vječno pamtiti. 1) Mučenje je subjektivan pojam. Jednome je mučenje, a drugome je užitak. 2) Kao čovjek bih najvjerojatnije umro od dosade)
3x14 – A Matter of Perspective (prikazuje kako je teško biti objektivan i kako istu stvar svatko vidi iz svoje perspektive)
3x16 – The Offspring (treba li Dati oduzeti potomka, i prebaciti ga na drugi brod jer je preriskantno da jedina dva androida budu na istom brodu. Slična epizoda kao Measure of a Man, samo što je u ovoj epizodi više naglašen androidov razvoj)
3x17 – Sins of the Father (nositi sramotu na leđima ili uzrokovati rat)
3x18 – Allegiance (slična kao 2x02 – Where Silence Has Lease)
3x20 – Tin Man (i psihopati su ljudi)
3x21 – Hollow Pursuits (bijeg od stvarnosti i život u maštariji. Dobre i loše strane)
3x22 – The Most Toys (opsjednutost materijalnim. Neodoljiva želja za posjedovanjem ilegalnih stvari koje svaki čas netko može zaplijeniti. Slično piratima u današnjem svijetu)
3x23 – Sarek (starost i gubljenje razuma. Događa se i vulkancima)
3x25 – Transfigurations (evolucija jedne vrste i progonstvo od strane druge primitivne vrste u strahu od nepoznatog)
4x02 – Family (Picardov težak oporavak nakon iskustva s Borgom)
4x03 – Brothers (Beverlyn citat na kraju: “Braća su, a braća praštaju”)
4x04 – Suddenly Human (dilema: ostati s nekim tko te odgojio ili se vratiti biološkom ocu kojeg prvi put vidiš)
4x07 – Reunion (odgajati sina kako ti želiš ili onako kako on želi)
4x10 – The Loss (teška prilagodba kad izgubiš nešto osjetilo. Nezaborav Deanin opis: Sad kad vam ne mogu čitati misli, svi ste mi vi kao likovi iz holodeka)
4x11 – Data’s Day (epizoda koja se nadovezuje na Measure of a Man. Život očima jednog androida)
4x12 – The Wounded (odgoditi rat, ili zaratovati odmah)
4x13 – Devil’s Due (slična kao Who Watches the Wacthers samo što je religija u prvom planu, a nema Prime Directiva)
4x15 – First Contact (slična kao Who Watches the Watchers samo što je Prime Directive u prvom planu, a nema religije. Vrsta koja misli da je sama u svemiru. Sjećam se veličanstvenog citata jednog pripadnika te vrste kad je saznao da nisu sami: “Jučer sam bio vladar svemira, a danas sam saznao da sam samo kap u oceanu.”)
4x21 – The Drumhead (nisi ti kriv ako ti je otac romulanac)
4x22 – Half a Life (starost i problemi koje donosi. Umrijeti časno, ili biti na teret svima)
4x23 – The Host (prva epizoda trilovima i zbog toga najbolja. U ostalim epizodama o trilovima nije rečeno gotovo ništa novo što već nije rečeno ovdje. Nezaboravan trilov citat Crusherici: Jesi li ti meni rekla da si samostalno biće)
5x02 – Darmok (žrtva jednog pojedinca kako bi ostvario komunikaciju između dvaju naroda)
5x04 – Silicon Avatar (sva postignuća odbaciti zbog osvete)
5x16 – Ethics (umrijeti kao častan klingonac ili za kirurškim stolom)
5x17 – The Outcast (svi smo jednaki kolikogod različiti bili)
5x19 – The First Duty (prijateljstvo ili dužnost)
5x23 – I, Borg (prilika za uništenje jedne cijele civilizacije koja je prijetnja cijeloj galaktici. Da ili ne)
5x25 – The Inner Light (proživjeti cijeli život i odjednom se probuditi i shvatiti da si se tek vratio u pravi život)
6x02 – Realm of Fear (suočavanje sa strahom kako bi napravio nešto korisno)
6x05 – Schisms (slična kao Where Silence Has Lease)
6x06 – True Q (slična kao Suddenly Human samo što su veći ulozi u pitanju)
6x09 – The Quality of Life (život je život ma kakav bio na prvi pogled. Treba ga cijeniti)
6x11 – Chain of Command, Part II (atmosfera na rubu rata i nezaboravno Picardovo mučenje od strane kardasijanca. Na kraju tog mučenja se možda više oporavljao kardasijanac nego Picard)
6x12 – Ship in a Bottle (možda je cijeli naš svemir samo holografska simulacija)
6x15 – Tapestry (prikazuje kako jedan jedini događaj utječe na budućnost pojedinca. Trebamo se boriti za sebe, ukratko Carpe Diem)
6x19 – Lessons (trebali se kapetan zbližavati s posadom)
6x20 – The Chase (samo suradnjom do zajedničkog cilja)
6x21 – Frame of Mind (tanka je granica između luđaka i običnog čovjeka. Pokazuje kako se svakoga može napraviti ludim ma kolikogod on normalan bio)
6x22 – Suspicions (riskirati karijeru zbog pravde makar žrtva bio ferengi)
6x23 – Rightful Heir (kloniranje, zašto da, zašto ne. Dolaze li s kloniranjem i vještine koje je posjedovao original ili jednostavno neke stvari nisu zapisane u genetskom kodu)
6x24 – Second Chances (dva čovjeka s jednakom prošlosti a opet toliko različita. Pokazuje da nije sve zapisano u genima nego o čovjekovu ponašanju ovise i druge okolnosti)
7x01 – Descent, Part II (neodoljiva želja za vladanjem i borgovski osjećaj poštenja)
7x03 – Interface (pokazuje kako osobni osjećaji utječu na prosudbu)
7x07 – Dark Page (želja za istinom ma kako god užasna bila)
7x08 – Attached (je li misliti i reći isto? Ako misliš o nekome nešto loše, je li misliti to jednako užasno kao i reći mu to u lice)
7x09 – Force of Nature (žrtvovati život da bi dokazao svoju tvrdnju i spoznaja da ono što najviše voliš uništava svemir)
7x10 – Inheritance (poštovanje nečije želje ma kakogod čudna bila)
7x12 – The Pegasus (poštovanje sporazuma da bi se spriječio rat)
7x13 – Homeward (prekršiti pvu zapovijed kako bi spasio civilizaciju)
7x15 – Thine Own Self (primitivni ljudi osude nekoga samo zato što je drukčiji. Metaforički prikazano kako su na Zemlji palili vještice)
7x20 – Journey’s End (slična kao Ensigns of Command)
7x24 – Preemptive Strike (napustiti raj da bi se borio za pravdu)

DS9

1x04 – A Man Alone (Oda optužuju za ubojstvo samo zato što je Mjenjolik)
1x06 – Captive Pursuit (prikazano je koliko je ropstvo užasno)
1x08 – Dax (treba li domaćin odgovarati za zločine drugog domaćina)
1x13 – Battle Lines (ima li koristi od rata)
1x15 – Progress (slična kao tgn epizoda Ensigns of Command)
1x19 - Duet (Kira je nadvladala predrasude i oprostila Kardasijancu)
1x20 – In the Hands of the Prophets (vjeri nije mjesto u obrazovanju. Svi se slažu osim bajoranaca)
2x05 – Cardassians (što se dogodi kad kardasijanca odgoje bajoranci. Počne mrziti svoj narod, a prava istina je da bajoranci nisu nimalo veći krvnici od kardasijanaca)
2x08 – Necessary Evil (ima li u pravdi mjesta za prijateljstvo i ljubav ili bi pravda trebala biti slijepa)
2x10 – Sanctuary (posljedice okupacije za Bajor)
2x17 – Playing God (Siskov citat: Da li bih bio drukčiji od Borga, kad bih uništio drugi svemir da spasim svoj. Jedina osoba koja je željela uništiti drugu civilizaciju da spasi sebe je bila naša draga vjernica Kira)
2x20 – The Maquis, Part I (ista tema kao tng epizoda Preemptive Strike)
3x01 – The Search, Part I (Odo oktriva šokantnu istinu o svom narodu)
3x06 – The Abandoned (je li moguće socijalizirati mladog Jem’Hadara, ili je sve zapisano u genima)
3x13 – Life Support (Bashir ima priliku spasiti Bareila pod uvjetom da neće moći prisustvovati na
pregovorima, a našoj dragoj vjernici Winn je bitnija vlastita korist od nečijeg života)
3x18 – Distant Voices (pogled u ljudsku psihu)
3x23 – Family Business (diskriminacija)
4x03 – Visitor (cijeli život posvetiti kako bi promijenio prošlost i spasio jedan život. Najemotivnija Star Trek epizoda)
4x04 – Hippocratic Oath (treba li spasiti život pacijentu iako je Jem’Hadar)
4x05 – Indiscretion (obitelj ili karijera)
4x08 – Little Green Men (prikazana najgora strana čovjeka)
4x09 – The Sword of Kahless (što jedan predmet napravi prijateljima. Ova me epizoda podsjetila na Lord of the Rings)
4x16 – Bar Association (radnička prava)
4x17 – Accession (još jednom prikazano što vjera napravi od ljudi. Prikazana je bajoranska lakovjernost, naivnost, glupavost... Kako obožavam takve epizode)
4x18 – Rules of Engagement (sam naslov kaže: ratna pravila)
4x19 – Hard Time (slična tng epizodi The Inner Light)
4x22 – For the Cause (osobni osjećaji i prosudba)
4x24 – The Quickening (liječnička dužnost)
4x26 – Broken Link (čovjek koji se cijeli život bori za pravdu, očekuje da se pravda primijeni i na njemu)
5x04 – Nor the Battle to the Strong (ratni užasi i posljedice za pojedinca)
5x08 – Things Past (biti borac za pravdu nije nimalo lagano kao što se čini)
5x09 – The Ascent (na ovu epizodu jako sliči ENT epizoda Shuttlepod One)
5x12 – The Begotten (moralna dilem oko razvoja jednog mjenjolikog)
5x13 – For the Uniform (dužnost je pretvorio u osobni sukob što nikako nije dobro)
5x18 – Business as Usual (moralna dilema jednog ferengija)
5x16 – Doctor Bashir, I Presume (što kada se sazna da je flotin časnik genetički poboljšan)
5x22 – Children of Time (spasiti nekoliko tisuća života ili posadu jednog broda)
5x23 – Blaze of Glory (što je sve pojedinac spreman učiniti za svoj narod)
6x09 – Statistical Probabilities (poznata tema: augmenti)
6x11 – Waltz (pogled u Dukatovu psihu)
6x13 – Far Beyond the Stars (rasizam i diskriminacija. Siskov citat: “I ja sam ljudsko biće.”)
6x15 – Honor Among Thieves (kada se žrtva zbliži s otmičarem. Nešto u tom stilu)
6x16 – Change of Heart (osobni osjećaji i dužnost)
6x17 – Wrongs Darker than Death or Night (kad saznaš užasnu istinu)
6x18 – Inquisition (Section 31. Zar i Federacija ima takve stvari)
6x19 – In the Pale Moonlight (na što smo sve spremni da se izvučemo iz očaja)
6x24 – Time’s Orphan (što divljina napravi od čovjeka)
7x04 – Take Me Out to the Holosuite (dvije osobe koje se mrze cijeli život odluče zaigrati bejzbolsku utakmicu)
7x05 – Chrysalis (ponovno augmenti)
7x09 – Covenant (ponovno vidimo što religija napravi od ljudi)
7x10 – It’s Only a Paper Moon (težak put do oporavka i traženje utjehe u samosažalijevanju i maštarijama)
7x13 – Field of Fire (katkad trebamo probuditi u sebi tamnu stranu kako bi nešto razriješili)
7x14 – Chimera (nepovjerenje i težak život jednog mjenjolika)
7x16 – Inter Arma Enim Silent Leges (naslov kaže: U ratnoj buci, zakoni šute)
7x21 – When It Rains (Kira mora pomagati kardasijancima)

VOY

1x05 – Phage (opravdava li cilj sredstva)
1x09 – Emanations (jedna od najboljih Star Trek epizoda. Prikazana je jedna praznovjerna vrsta koja vjeruje da nastavljaju živjeti u materijalnom obliku i nakon smrti i ne mogu se pomiriti da tijelo nakon smrti samo istrune. Obožavam ovakve epizode)
1x10 – Prime Factors (mnogo je života izgubljeno jer se Federacija držala Prve zapovijedi. Što kad se Federacija nađe s druge strane Prve zapovijedi.)
1x15 – Jetrel (slična kao ent epizoda The Breach. Zapravo je ta epizoda slična ovoj)
2x03 – Projections (slična kao tng epizoda Ship in a Bottle)
2x09 – Tattoo (slična kao tos epizoda Who Mourns for Adonais. Volim takve epizode gdje su za podlogu uzeti stvarni događaji. Indijanci su prikazani kao veličanstvena civilizacija bez pohlepe. A tada je došao bijeli čovjek i donio oružje i bolest)
2x13 – Prototype (prva zapovijed)
2x14 – Alliances (Janewayin citat: Budući da smo u dijelu svemira gdje nema pravila, još nam je bitnije da se držimo svojih, jer su nam ona najbolji saveznici)
2x16 – Meld (što uzrokuje spoj umova. Maki koji je ubojica dobije vulkansku disciplinu i postane posve drugi čovjek. Neopisivio su mi se svidjeli njegovi opisi nasilja, kako ga osjeća u sebi, a ne dopušta mu da dođe na površinu)
2x18 – Death Wish (život u Q kontinuumu nije toliko savršen koliko se svima činilo. Svidjela mi se analogija onog Q-a. Mi Q-ovi nismo svemoćni. Mi smo samo u odnosu na vas moćni isto kao što ste i vi moćni u odnosu na neku primitivnu civilizaciju. To je Q rekao Janewayici)
2x19 – Lifesigns (doktorovo emotivno vezanje za jednu Vedianku. Ona se pita, da li bi je doktor volio kad bi ostala neizliječena)
2x24 – Tuvix (je li ubojstvo ako ubiješ jednu osobu kako bi vratio 2 stara člana posade. Fenomenalna epizoda. Na početku mi se činila kao gluparija, ali kraj je fenomenalan)
3x03 – The Chute (kako zatočeništvo utječe na ljude)
3x04 – The Swarm (koliko je grozno gubljenje razuma)
3x05 – False Profits (kako je nastala religija na jednom planetu)
3x07 – Sacred Ground (može li se sve objasniti znanošću, ili možda ne… Svidio mi se sam kraj epizode. Janewayica je na trenutak vjerovala da je postojalo nešto natprirodno, a zatim je došao Doktor i sve objasnio pomoću znanosti. Neću nikad zaboraviti razočaranje na njezinom licu. Na trenutak je vjerovala…)
3x08-09 – Future's End (prikazane najgore strane čovjeka iz 20. st.)
3x13 – Fair Trade (istina ili prijateljstvo. Epizoda slična TNG epizodi First Duty)
3x17 – Unity (uvid u borgovsku svijest)
3x23 – Distant Origin (jedna od najboljih Star Trek epizoda. Jedna vrsta neće prihvatiti istinu jer se to kosi s njihovim etičkim načelima. Metaforički prikazana najgora strana srednjeg vijeka. Kako su se ljudi kao Galileo osjećali kad su bili na sudu i kako su se morali odreći istine zbog praznovjerja)

ENT

1x07 – The Andorian Incident (Andorijanci traže Vulkansku postaju za prisluškivanje, a T’Pol slijepo vjeruje da takva stvar ne postoji. Odjednom se njezino mišljenje o svojoj vrsti promijeni na kraju epizode)
1x13 – Dear Doctor (bi li bilo etički spasiti jednu vrstu i time spriječiti napredak druge vrste. Phlox je objasnio to Archeru na primjeru kromanjonaca i neandertalaca na Zemlji. Fenomenalna priča, a druga je još fenomenalnija a to je dilema oko Prime Directivea. Kada je onaj alien zatražio od Arhcera warp pogon, Archeru je odjednom sve bilo jasno. Shvatio je koliko su ljudi bili glupi kad su mislili da su Vulkanci usporavali ljudski razvoj. Sad se on odjednom našao na suprotnoj strani. Ma ovo je fenomenalna epizoda)
1x16 – Shuttlepod One (što se dogodi kada se dva prijatelja nađu u situaciji kada trebaju držati dah 3 sata. :))
1x18 – Rogue Planet (iz nikakvog razloga jedna inteligentna vrsta lovi drugu. Riječ je o Osnivačima)
1x21 – Detained (jedna vrsta drži Sulibane u logoru koji nisu ništa skrivili. Jedini zločin je to što su Sulibani)
2x02 – Carbon Creek (Vulkanac se počne emotivno vezati za stanovnike toga grada i odbija se vratiti na Vulkan i ostaje živjeti na Zemlji)
2x08 – The Communicator (što sve učiniti kako bi se spriječila kontaminacija neke vrste)
2x13 – Dawn (epizoda jako slična TNG epizodi Darmok, samo što nijedan od dva lika nije svojom voljom na planetu)
2x15 – Cease Fire (Archer nastoji pomiriti Vulkance i Andorijance)
2x19 – Judgment (što se dogodi kad jedan klingonac izgubi vjeru u svoj narod)
2x21 – The Breach (doktor odbija izliječiti pripadnika jedne vrste jer su njihove vrste ratovale desetljećima. Jedna od najemotivnijih epizoda. Slična kao VOY epizoda Jetrel)
2x22 – Cogenitor (epizoda se bavi diskriminacijom. kritizira se kastinski sustav)
2x24 – First Flight (prikazuje primitivne ljude kako kritiziraju vulkance jer misle da im usporavaju razvoj. Trebalo je nekoliko godina poslije da Archer shvati da je bio u krivu. To je saznao u epizodi Dear Doctor kada se našao u istoj situaciji kao i tada Vulkanci)
3x08 – Twilight (epizoda jako slična DS9 epizodi Visitor)
3x10 – Similitude (Doktor klonira Tripa kako bi poslije mogao ubiti klona i presaditi organ pravom Tripu. Moralna dilema)
3x12 – Chosen Realm (pokazuje kako ljudska glupost nema granica, pogotovo kad je religija u pitanju. Dvije vrste ratuju više od stoljeća jer jedna vjeruje da su sfere stvorene za 5 dana, a druga vjeruje da su stvorene za 6 dana. Metaforički prikazani sukobi na Zemlji, križarski ratovi, islamski fundamentalisti i sl. Jaako dobra epizoda)
3x16 – Doctor’s Orders (Doktoru je prepuštena kontorla nad cijelim brodom. Epizoda prikazuje nešto kao tipa: Vjeruj u sebe i sve ćeš postići)
3x17 – Hatchery (treba li uvijek slijepo vjerovati kapetanu)
4x03 – Home (pokazuje ogromnu psihološku štetu koja je nanesena Archeru, istovremeno ljudi nakon Xindi napada postaju ksenofobni i napadaju ostale strance, Phlox je bio jedan od meta napada)
4x04 – Borderland (Augmenti. Genetički inženjering. Vječite dileme)
4x05 i 4x06 – nastavci na Borderland
4x07 – Daedalus (emotivna epizoda koja prikazuje oca koji cijeli život radi na tome kako bi vratio sina iz mrtvih)
4x20 – Demons (Ksenofobna grupa Terra Prime sprječava nastanak federacije. Teži uspostavljanju novog svjetskog poredka. Citat: “Koliko je generacija potrebno da ljudski rod prestane biti ljudski.”)
4x21 – nastavak na Demons

slika

sub 23 kol, 2008 8:00 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Post Re: Najbolje od Star Treka
Citat:

Explain ?
Psihopat ?

mislis li da su i ljudi s problemima ipak ljudi ili ?
jer onaj betazoid nije psihopat :wink:
Inace dobar izbor , iako meni ona epizoda sa aldeancima i nije sjela , zapravo mi cijela prva sezona nije bas predobra . iako npr home soil epizoda je bas onako poucna i nekako mislim da poslije nje i nema bas tako dobre epizode vezane uz microskopske inteligentne organizme :mrgreen:

5x17 – The Outcast (svi smo jednaki kolikogod različiti bili)
Dobro objasnjenej , ali i da dodam :predogmaticnodrustvo nedonosi nista osim represije , jednoumlje nije nacin vladanja :mrgreen:

sub 23 kol, 2008 10:14 pm
The Traveler
The Traveler

captain je napisao/la:
Lore je napisao/la:

mislis li da su i ljudi s problemima ipak ljudi ili ?
jer onaj betazoid nije psihopat :wink:

Pa da... mislio sam na to. Jer taj betazoiđanin cijeloga svoga života nije mogao naći mir. Stalno su mu u glavi bile misli drugih ljudi. To je za čovjeka kao da sluša glasnu glazbu cijeli život i nikad da prestane. Svidjeli su mi se njegovi razgovori s Datom, kako je opisivao da ga razgovor s njim odmara jer mu ne može čitati misli. I na kraju nalazi svoj mir, odlazi s bićem i glasna glazba koju je slušao cijeli život prelazi u prelijepu tihu glazbu koju jedva čuje.

slika

ned 24 kol, 2008 1:56 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Lore je napisao/la:
6x15 – Tapestry (prikazuje kako jedan jedini događaj utječe na budućnost pojedinca)

Ja bih rekao da je vaznija poruka ove epizode da se trebamo borit za sebe i ona je dosta dobro izrazena u ovom citatu u mom sigu, "He learned to play it safe, and he never got noticed by anyone". Ukratko, carpe diem

Ja bih jos dodao epizodu Duet, kad je Kira nadvladala svoje predrasude i oprostila Kardasijancu... to mi je jedna od najboljih epizoda DS9...

uto 26 kol, 2008 12:42 am
The Traveler
The Traveler

MacGyver je napisao/la:
Lore je napisao/la:
6x15 – Tapestry (prikazuje kako jedan jedini događaj utječe na budućnost pojedinca)

Ja bih rekao da je vaznija poruka ove epizode da se trebamo borit za sebe i ona je dosta dobro izrazena u ovom citatu u mom sigu, "He learned to play it safe, and he never got noticed by anyone". Ukratko, carpe diem

Ja bih jos dodao epizodu Duet, kad je Kira nadvladala svoje predrasude i oprostila Kardasijancu... to mi je jedna od najboljih epizoda DS9...

EDIT: 6x15 - Tapestry
Dodan na popis epizoda Duet. I meni je dobra ta epizoda, ne znam kako mi je promakla.

slika

uto 26 kol, 2008 9:40 am
The Traveler
The Traveler

EDIT:
Dodana na popis TOS epizoda Amok Time (iz nekog razloga sam je bio zaboravio)
I dodana treća sezona VOY-a.

slika

sub 30 kol, 2008 3:00 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...imaš jako puno favorit epizoda...
...ja bi npr. od svakog serijala stavio samo po 10 best...

uto 02 ruj, 2008 4:53 pm
Profil ICQ Web stranica
The Traveler
The Traveler

Mr.bobo je napisao/la:
...imaš jako puno favorit epizoda...

To je razlog zašto volim Star Trek. :wink:

slika

uto 02 ruj, 2008 5:48 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje