Sada je: sri 26 kol, 2026 1:54 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 74 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 DS9 je najbolji serijal od svih! 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post Re: DS9 je NAJBOLJI serijal od svih!!!!!
...pa sad će uskoro na TV-u...
...pa bolje tamo prati, a ujedno i od tebe očekujem da komentiraš svaku epizodu u velikoj DS9 anketi... ;)

pet 08 kol, 2008 12:35 am
Profil ICQ Web stranica
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Mr.bobo je napisao/la:
...pa sad će uskoro na TV-u...
...pa bolje tamo prati, a ujedno i od tebe očekujem da komentiraš svaku epizodu u velikoj DS9 anketi... ;)

Zaista jedva čekam da počne! Nastojat ću komentrati svaku ;)

pet 08 kol, 2008 1:22 am
Profil ICQ
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Ezri je napisao/la:
Ja sam mišljenja da je DS9 zaista gledljiv i jednostavno ti nije sjeo da se tako zamisliš poslije svake epke (kao što je to slučaj u TNG).

I to je tvoje subjektivno mišljenje. :)

slika

pet 08 kol, 2008 1:35 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Lore je napisao/la:
Ezri je napisao/la:
Ja sam mišljenja da je DS9 zaista gledljiv i jednostavno ti nije sjeo da se tako zamisliš poslije svake epke (kao što je to slučaj u TNG).

I to je tvoje subjektivno mišljenje. :)

Pa da. Htjela sam reći da se nekome sviđa nekome ne...

pet 08 kol, 2008 4:38 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
Lore je napisao/la:
I to je tvoje subjektivno mišljenje.

Ne vjerojatno je objektivno ka i oni tvoj "EP" o TNGu , naravno bez i jednog nazovimo agumenta , jer što će objektivnom argumenti to trba samo subjktivnom ! #-o #-o ](*,)
Malo si se ipak zaletia ...al ..nisi ti kriv ! Priroda .. :-k 8-[

@Ezri naravno da je DS9 daleko , po svim mjerilima , iznad TNGa .

Po karakerizaciji likova, po interakciji likova , priča je kompletna i što je najvažnije (subjektivno) nije dosadan ka TNG !

Likovi nisu dekarakterizirani , a sublimacija cijelog TNGa je ogleda samo u jednom liku , zato ćeš kod TNGovaca rijeko primjetit da govore o ikome drugome osim Pikardu . :-k 8-[

Tu i tamo njegovoj androidnoj replici , "superubermoralnom" liku Data kojemu je pak opet uzor Pikard , što na kraju jednadžbe daje jedan jedini rezulat ---> Pikarda . !? :mrgreen:

Pogledaj im samo postove , njima ni jedan lik više postoji , jer je tako i u TNGu zaista .
Ono par likova , dekarakteriziranih , su tamo samo da bi se divili svom šefu i njegovoj neupitnoj inteligenciji , moralu , snalažljivosti..i čemu sve ne !? :-k #-o #-o

I sad ti dođu takvi ' likovi ' ka TNG-ljubci koji bi pričali o kanonu ali samo ako se on ne primjenjuje na TNG , i pljuvali po svim ostalim serijama ST serijala a razlozi su im " nevjerojatni " , kao već navedeni u našeg kolege @Lorea .
Za to netreba bit expert psiholog ! :lolsmjeh: #-o

Pouzdrav
Što se Picardu snilo to zbilo

Tehnika Pucanstvu !

sub 09 kol, 2008 12:55 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

buco je napisao/la:
Likovi nisu dekarakterizirani , a sublimacija cijelog TNGa je ogleda samo u jednom liku , zato ćeš kod TNGovaca rijeko primjetit da govore o ikome drugome osim Pikardu

Bogme tu se slažem, izvrsno rečeno! Kad bolje razmislim, točno je tako, nitko ne priča o doktorici ili nekome, eventualno se u razgovor Data uvuće...

A u DS9 ima toliko dobro razrađenih likova... Ezri da ne spominjem posebno, Jadzia, Bashir, Worf, O'Brien i naravno kapetan Sisko :) ... Tu je uvijek fenomenalan Garak, sarkastičan Quark... Mogla bi so sutra nabrajati...

Buco, izvrsno si ovo rekao!

sub 09 kol, 2008 3:27 pm
Profil ICQ
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
E bogme jedva čekam DS9. Ne zato što mi je TNG loš nego zato što je DS9 po mojoj procijeni puno bolje napravljen od TNG-a.

Kao prvo tu bi uzeo likove koji su u DS9-u puno bolje okarakterizirani nego u TNG-u. Dok u TNG-u imamo samo jednog lika koji je malo bolje okarakteriziran (Picard), o ostalim glavnim likovima u svih 7 sezona do sad je bilo toliko šturo rečeno o njima da gotovo ništa novo o njima ne znamo na kraju od onog što smo znali na početku serijala, a i onda kad su oni i bili u prvom planu te epizode su bile večinom dosadne s plitkom radnjom i nepotrebnim moraliziranjem.

S druge strane u DS9-u ima najmanje šest dobro okarakteriziranih likova u čijim se nastavcima ti likovi u prvom planu po par nastavka, za razliku od
TNG-a gdje se karakterizacija likova završi u jednom ili rijetko kad maksimalno dva nastavka.

Ništa bolje nije ni s radnjom. Iako TNG u svojih sedam sezona ima bezbroj nastavaka s odličnom radnjom žalosno je to što se cijela radnja zaključi u tom istom nastavku.

I to je razlog zašto kad pogledamo nastavak DS9 želimo odmah pogledat slijedeći nastavak, da saznamo što će se slijedeće dogodit. Toga u TNG-u nije bilo i drago mi je što su tu pogrešku ispravili i idučim serijalima.

sub 09 kol, 2008 5:14 pm
Make it so
Make it so

Ja nekuzim , Data , Guinan , Riker , Geordi su svi bezkarakterni i lose obrađeni likovi sa epizodama u kojim su bili glavni likovi , koje nevaljaju ?

Aj malo razmislite sta govorite ?
Znam da je obrien bio podcijenjen , worf isto ali ostali bome nisu , uostalom wounded , onda emissary , onda epizoda koja se odvija na galerdon core , su mozda među najboljim TNG-epizodama a tu su bas likovi koji su tad bili glavni , ti tvoji podcijenjeni likovi

Uostalom , maknes datu i pola tng-a propada pa sad reci da je samo picard vazan i karakteran ?

sub 09 kol, 2008 5:30 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
kapetan je napisao/la:
Ja nekuzim , Data , Guinan , Riker , Geordi su svi bezkarakterni i lose obrađeni likovi sa epizodama u kojim su bili glavni likovi , koje nevaljaju ?

Pa zaista ne kužiš . :-k 8-[
Nije problem u epizodama , ima i u TNG dobrih epizoda , već o likovima koji to zapravo i nisu a prikazani su kao glavni sporedni likovi , nemaju ni karakter , statični su ,zapravo više liče (da kažem po kineski) na "Shadow likove " , statue koje su tu radi glavnog lika ali nemju nista svoga , i ono što imaju podređeno je veličanju samo jedne osobe koja ima sve potrebne perfomase jednog dobro razrađenog lika , i uz njega je još jedino dobro razrađen njegov androidni primjerak (Picard android zvani Data ) ! #-o ](*,)

kapetan je napisao/la:
Znam da je obrien bio podcijenjen , worf isto ali ostali bome nisu

Nisu oni kao likovi podcjenjeni , Worf pogotvo , ako misliš na broj epizoda u kojima je prikazan .
Oni ti jednostavno kao likovi ne postoje , razumiješ . ](*,)
Pa prbao/la si pisati priču i trebao/la bi znati što to znači "napraviti " lik . Meni si čini da baš i neznaš , tj mješaš likove i "statue" --> narisane likove bez karaktera koji služe u nekoj priči da se popuni broj , ka logoraši razumiš !? #-o :-k
TNG ima samo 2 lika 1 glavni 1 jedan glavnisporedni ! To se toliko jasno da isčitat baš iz postova samih TNG-ljubaca da jasnije nenože biti . :mrgreen:
Posluži se forumskim statistikama ako ne vjeruješ , slobodno !
Šmiješno mi je to ponavljat ali...eto ....kad treba ! #-o

Pozdrav
Duo fantastikus P/D 1

Tehnika Pucanstvu !

sub 09 kol, 2008 6:03 pm
Make it so
Make it so

Nemaju karakter :shock:

DS9 je istina poseban kad je razvoj likova u pitanju ali da u TNG nema razvijanja likova , to nije istina
Sto se picarda tice , u cijeloj prvoj sezoni je on bio skoro pa sporedni lik , dal se sjecas koje picard epizode iz prve sezone ?

sub 09 kol, 2008 6:08 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Ja se s Bucom slažem da su u TNG-u likovi statue jer pogledala sam neš i ne znam niš zapravo o njima, ali super su mi bez obzira na to.

Gledala sam DS9 ( napominjem, još ne sve ) i za Ezri ću navesti primjer. Ona se zapravo preziva Tigan, ima 2 brata. Potječe iz ugledne i bogate familije. Ne voli raktađino. Dok nije došla na DS9 imala je vezu s jednim časnikom na brodu na kojem je služila (mislim da se brod nekak na E zove, nemrem se sjetiti sad...). Nije se pripremala za združivanje nego joj je to rekao brodski doktor koji niti nije bio Trill (a svi znamo da za to trebaju godine priprema i testova )........ Evo ovo mi je prvo palo na pamet kad sam se sjetila nje. Mogla bi tako mali esej o svakom članu DS9 napisati jer po nekoliko epka je napravljeno samo za pojednie likove i kroz to ih bolje upoznajemo.

U TNG nisam baš primjetila da toga ima... Možda mi je promaklo, no u tih 20 epizoda koje sam pogledala nisam ništa posebno doznala o likovima što bi mi ostalo u pamćenju.

Zato mi je DS9 bolji u svakom pogledu. Puno je razrađeniji, u likove se ulazi dublje kao i u samo tematiku serijala...

ned 10 kol, 2008 1:02 am
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Ezri je napisao/la:
U TNG nisam baš primjetila da toga ima... Možda mi je promaklo, no u tih 20 epizoda koje sam pogledala nisam ništa posebno doznala o likovima što bi mi ostalo u pamćenju.
...

Gledala si 20 TNG epizoda pa se cudis sta neznas puno o likovima ? :shock:

ned 10 kol, 2008 1:55 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

captain je napisao/la:
Ezri je napisao/la:
...

Gledala si 20 TNG epizoda pa se cudis sta neznas puno o likovima ? :shock:

Pa u tih 20 epka valjda mi treba nešto više ostat od imena i prezimena... Misliš da se ja sjećam DS9... ne baš... Znam 7. sezonu jer sam ju duplo pogledala zbog ezri i mislim da nema više od 26 ili tak nekak epka a dosta o njoj znam tako da... :P

ned 10 kol, 2008 5:09 pm
Profil ICQ
Make it so
Make it so

Nisi nit DS9 gledala kako treba ? :shock:

Okey , ali stvarno za upoznat TNG likove trebas pogledat cijelu seriju , npr geordievu obitelj upoznajemo u 7 sezoni a rikerova oca u prvoj , picardovu u trecoj , neke aspekte likova ne upoznamo odmah nego kasnije tokom serije
Treba sve pogledat a onda analizirat seriju , zar ne ?

ned 10 kol, 2008 5:39 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

captain je napisao/la:
Nisi nit DS9 gledala kako treba ? :shock:

Okey , ali stvarno za upoznat TNG likove trebas pogledat cijelu seriju , npr geordievu obitelj upoznajemo u 7 sezoni a rikerova oca u prvoj , picardovu u trecoj , neke aspekte likova ne upoznamo odmah nego kasnije tokom serije
Treba sve pogledat a onda analizirat seriju , zar ne ?

Ako ćemo raditi neki veći review onda svakako. Ja želim reći da nakon odgledanih 20-ak epizoda u TNG i DS9 više saznajem o likovima u DS9...

ned 10 kol, 2008 11:50 pm
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 74 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: