|
Sada je: pon 28 ruj, 2026 11:20 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
6x16 - Birthright, Part I
| Autor/ica |
Poruka |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
"Birthright, Part I" (Rođeno pravo, 1. dio)Sezona: 6 Epizoda: 16 Datum premijere: 22.02.1993. Prikazano na HRT-u: 30.07.2008. Scenaristi: Brannon Braga Redatelj: Winrich Kolbe Gostujući Glumci: * Siddig El Fadil as Dr. Julian Bashir * James Cromwell as Jaglom Shrek * Brent Spiner as Dr. Noonien Soong * Cristine Rose as Gi'ral * Jennifer Gatti as Ba'el * Richard Herd as L'Kor Stardate: 46578.4 (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Enterprise je stacioniran kod svemirske postaje Deep Space 9 kako bi pomogao u popravcima stanice. Worfa za vrijeme ručka sa La Forgeom promatra tajanstveni tuđinac, koji mu kasnije prilazi. Taj Iridijanac, zvan Jaglom Shrek, mu govori da njegov otac nije poginuo kod Khitomera pred 25 godina, nego da je odveden u romulansku zatvorsku koloniju. Za određenu cijenu, Shrek mu nudi informaciju o lokaciji te kolonije. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Birthright, Part IBackground Information # Terry Farrell (Jadzia Dax) was to appear in this episode, but she was busy filming the Deep Space Nine episode "Move Along Home". Siddig El Fadil appeared instead. # This is the Enterprise's second visit to Deep Space 9. The first was in the DS9 pilot "Emissary". # According to the stardate given for this episode, the events of this episode take place between DS9: "Q-Less" and DS9: "Dax". # Morn and Broik make brief appearances in this episode. # The Deep Space Nine theme is heard at the beginning of the episode.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| čet 31 srp, 2008 1:37 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
 Re: 6x16 - Birthright, Part I
Zbog poveznice sa DS9-om, 10. 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| čet 31 srp, 2008 1:39 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
10 julian bashir , DS9 , data prvi put sanja i jos par stvari cine epizodu jako zanimljivom Malo mi je zao sto su samo morna i bashira pokazali , bas steta 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 31 srp, 2008 3:47 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
dat ću 10 jer je epizoda stvarno bila dobra i napeta. najviše me dojmio Data, Bashirova pitanja Dati, onda slijedi ekipa iz DS9. Datine slikice su dobre  svidjela mi se ideja da Soong kuje krilo ptice i La Forgeova opaska Worfu za tjesteninu da ima okus po tekućem polimeru  shreka su baš vjerno napravili ali skužila sam glumca koji ga je glumio  james cromwell koji je glumio zeframa cochranea, a imao je još epizodnih uloga u treku. imam osjećaj da je u ovoj epizodi nagurano puno radnje i onda je za slijedeću ostalo premalo.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 01 kol, 2008 2:05 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Ova 8, drugi dio 9
Bashir iz vremena dok jos nije bio iritantan... Ali steta sta Jadzia nije bila umjesto njega
I Picard, Riker, Deanna i Crusherica,a u drugom dijelu i Data i Geordi se skoro uopce nisu pojavljivali
I kak to da ovi na DS9 imaju drukcije uniforme od ovih na Enterpriseu?
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 02 kol, 2008 10:21 am |
|
 |
|
The Traveler
|
MacGyver je napisao/la: Bashir iz vremena dok jos nije bio iritantan... A meni je Bashir baš na početku bio iritantan dok ga nisam bolje upoznao. 
|
| sub 02 kol, 2008 12:33 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
zanimjiva epizoda,iako je nisam do kraja gledala jer sam zaspala  (naime gledam reprize jer pod tjednom u to vrijeme stalno idem nekamo pa ne stignem gledati).bashir je baš fora  i fora je datin san i kaj se saznaje da je worfov tata zapravo živ. drugi dio nisam gledala 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| ned 03 kol, 2008 12:34 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Lore je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Bashir iz vremena dok jos nije bio iritantan... A meni je Bashir baš na početku bio iritantan dok ga nisam bolje upoznao.  Meni nije bio iritantan dok ga nisam bolje upoznao 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 03 kol, 2008 5:02 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
devetka
radi date i bashira. meni je on bas fora, i na pocetku i kasnije. i bas mi je ta neka njegova transformacija tokom ds9a najbolji dio njegovog lika. ali i sam za sebe, iz epizode u epizodu, mi je bas fora. evo, recimo, u ovoj konkretnoj epki mi je bilo fora kako se koncentrirao na Datine ljudske osobine za razliku od vecine ljudi koji na njega gledaju kao na hodajuci kalkulator kad ga prvi put vide.
prica sa worfom mi i nije nesto.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 05 kol, 2008 12:46 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
…al su ga nadrobili sve i jednu epizodu…
…jeeeeee… vidimo DS9… i Bashira… …malo unutrašnjost postaje…
…malo paralelnih radnji…
…neka bude 8…
| čet 07 kol, 2008 1:08 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 Konacno malo vidimo i DS9. Bilo je fora vidjeti kako Bashir ne pita Datu uobicajena pitanja koliko kalkulacija u sekundi moze napraviti i sl... rijetko tko se sjeti pitati da li mu kosa zaista raste i sl. Bashir je fora  Cudne snove ima Data, iako su oni samo malo kaosa u inace 'savrsenom' stroju.... Koliko vidim, to je podprogram koji mu je otac isprogramirao tamo da nikad ne otkrije od kuda mu ti 'snovi' dolaze - jer je tako bolje za njega - da ne moze bas sve izracunati i savrseno izanalizirati, da bude korak blize u razumjevanju ljudskosti. Podradnja sa Worfom je pomalo dosadna, uvod za iducu epizodu.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 10 kol, 2008 12:08 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5. Worfova priča mi je za 9, ali ova Datina mi je za 1. Pa sam izabrala neku srednju ocjenu 5.
|
| sub 24 lis, 2009 10:25 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 12 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|