|
Sada je: čet 25 lip, 2026 1:00 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Babble o evoluciji čovjeka
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Babble o evoluciji čovjeka
buco je napisao/la: Viš ni loša teorija nastanka svemira , samo što sumljam da bi je prihvatili čak i da je dokaziva , a vi !? Tko bi volija reć da je je nasta iz...jeli..., moš mislit ! a isto su govorili i za teoriju evolucije... tko ce htjeti reci da je nastao od majmuna... pa eto... 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 03 srp, 2008 12:51 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
 Re: Pi-pi i ka-ka
po meni nije tragično što smo nastali od majmuna. to mi je čak i prihvatljivo. više mi je tragično što su neki regresivno evoluirali prema majmunima iako...nismo nastali od majmuna jer je pojam majmun širok pojam. radi se o tome da mi i majmuni imamo zajedničkog pretka, a ne da smo nastali od majmuna. je l vam draže da vam je lemur u rodu ili čimpanza? lemur   čimpanza 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| čet 03 srp, 2008 1:09 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
MB je napisao/la: ...radi se o tome da mi i majmuni imamo zajedničkog pretka... Hmm..a kojeg , da proširim saznanje o porodici !? Znači ja i ti imamo isto porijeklo !? Sad baš.....neman sriće ! Pozdrav Deevoluiranih 77

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 03 srp, 2008 6:14 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Isus koliko technobable, kemijabable, fizikabable...
_________________ It's me. Dax !
|
| čet 03 srp, 2008 11:35 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
Ezri je napisao/la: Isus koliko technobable, kemijabable, fizikabable... nevjerojatno je koliko možemo znanstveno brbljati o banalnim temama poput sranja i pišanja 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| čet 03 srp, 2008 11:45 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
Sahelanthropus tchadensis, Orronin tugenensis i Ardipithecus ramidus. Nalazi datiraju iz približno istog razdoblja pa se još ne mogu odlučiti tko je taj prvi. Postoji problem i u tome što se još nisu posve složili što je to bio prvi korak prema hominidima - razvoj mozga i komunikacije, bipedalizam, i sl. Pročitaj za Homo floresiensisa, popularno nazvanog Hobit, čije su ostatke našli na Javi i koji u potpunosti fizički odgovara onome kako su hobiti zamišljeni u bajkama, pričama i legendama. ovdje pročitaj više. vidim da te zanima rodbina http://www.talkorigins.org/faqs/homs/species.htmlbuco je napisao/la: Znači ja i ti imamo isto porijeklo !? Sad baš.....neman sriće !
nezadovoljstvo je obostrano  alien she je napisao/la: Ezri je napisao/la: ...koliko technobable, kemijabable, fizikabable... nevjerojatno je koliko možemo znanstveno brbljati o banalnim temama poput sranja i pišanja  postoji vic uz to: Pored male djevojčice u avionu sjedi manager. Okrene se prema njoj i kaže: "Ne bi li se mi malo razgovarali? Čuo sam da vrijeme u avionu prođe brže, ako se razgovara sa suputnicima!". Djevojčica, koja je upravo bila otvorila knjigu, zatvori je, okrene se prema njemu i kaže: "O čemu bi vi htjeli razgovarati?". " Ne znam zapravo", kaže manager, "kako bi bilo da govorimo o nuklearnoj energiji?". "U redu", kaže djevojčica,"to bi bila zanimljiva tema! Ipak mi dozvolite da vas prije toga ja nešto pitam! Konj, krava i srna jedu jedno te isto - travu! No srna izbacuje iz sebe sitne kuglice, krava plosnate kolače, a konj izbacuje komade suhe trave. Zašto je to tako?". Nakon kraćeg razmišljanja kaže manager: "Ne znam kako da to rastumačim!". - "Smatrate li se onda dovoljno kompetentnim da govorite o nuklearnoj energiji kad ništa ne znate o običnom govnu!".
|
| pet 04 srp, 2008 2:19 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Babble o evoluciji čovjeka (ex pi-pi i ka-ka)
MB je napisao/la: ...što je to bio prvi korak prema hominidima - razvoj mozga i komunikacije, bipedalizam... Baš me zanima što ti misliš o tome !? Znači ipak smo rod !? Što iman pametnu rodicu ! MB je napisao/la: "Smatrate li se onda dovoljno kompetentnim da govorite o nuklearnoj energiji kad ništa ne znate o običnom govnu!".
Pozdrav Sretne porodice 33

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 04 srp, 2008 11:14 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
modesty blaise je napisao/la: je l vam draže da vam je lemur u rodu ili čimpanza? ovaj lemur je sladak  , ali mislim da su nam bliže čimpanze  mali znanstveni offtopic-neznam jer ste čuli; pretpostavlja se da svi ljudi na zemlji potjecu od samo 7 žena, sto bi znacilo svaki 7 čovjek nam je daljnji rod.
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pet 04 srp, 2008 7:21 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
El Zvonko je napisao/la: modesty blaise je napisao/la: je l vam draže da vam je lemur u rodu ili čimpanza? točno  čimpanze i gorile su čovjekoliki majmuni. El Zvonko je napisao/la: mali znanstveni offtopic-neznam jer ste čuli; pretpostavlja se da svi ljudi na zemlji potjecu od samo 7 žena, sto bi znacilo svaki 7 čovjek nam je daljnji rod. nije offtopic. priča se o evoluciji čovjeka to je opisano u knjizi 7 Evinih kćeri koju je napisao Bryan Sykes, a bila je i serija prije 10ak godina na HRT-u. ako se odlučite čitati knjigu, pročitala sam je pa ću vas samo upozoriti da ima dosta stručnih termina. inače, po toj teoriji prostoji 7 ishodnih mjesta naših predaka i prema tome 7 kao fizički različitih tipova ljudi. do toga se došlo na temelju analize mitohondrijske DNK. naša DNK u jezgri podložna je brojnim oštećenjima, ali ima mehanizme popravka. nekad se popravi kako treba, nekad dođe do malih mutacija. kad se nakupe mutacije genom se razlikuje. DNK ima genski aktivne i genski neaktivne dijelove - junk DNA. ovi neaktivni su u većini - valja da bude manja mogućnost da oštećenje zahvati dio genoma koji kodira proteine, tj. onaj aktivan dio dna. mitohondrijska DNK nema te mehanizme i ako se dogodi oštećenje to je letalno. i zato ta mtDNK je ona stara od prije stotinjak tisuća godina. Sykes je analizom te mtDNK došao do rezultata koji su pokazali da postoji 7 tipova tih mtDNK. to je napravljeno za Europu, dakle postoji 7 različitih izvora podrijetla Europljana. napisao je i knjigu Adamovo prokletstvo - budućnost bez muškaraca u kojoj govori o tome kako se Y kromosom sve više smanjuje i da će nestati jednog dana. ako se sjećate iz škole, Y kromoskom imaju muškarci 
|
| pet 04 srp, 2008 8:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
modesty blaise je napisao/la: napisao je i knjigu Adamovo prokletstvo - budućnost bez muškaraca u kojoj govori o tome kako se Y kromosom sve više smanjuje i da će nestati jednog dana. ako se sjećate iz škole, Y kromoskom imaju muškarci  ma da, mislim za Y kromosome e da kaj se tice knjige ove kaj si spomenula; nisam za to cuo no potrazit cu malo po netu. No navodno "znanstveno" je objašnjenje da se u prapovijesti dogodila neka kataklizma na zemlji-te odtud tih 7 zena, tj. razlicitih genetskih struktura. A ovo da se samo mislilo s tim na europski kont. nisam upoznat 
|
| pet 04 srp, 2008 8:24 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
ma, da - europa, bliski istok i sjeverna afrika.
inače je prihvaćeno da su se ljudi udomaćili u tom području i da su nekad išli malo na izlete u indiju u JI aziju, gdje su neki i ostali. neki su se prošetali i do australije i tamo ostali. tek nedavno (navodno) su odšetali u s. ameriku (12 000 - 15 000) i iz nje u južnu. međutim, postoje znanstvenici koji tvrde da su našli i dokaze koji upućuju da su i prije toga bili tamo. ima jedna knjiga koju sam čitala kad sam imala 12-13 godina, od neke anne nešto zaboravila sam prezime. ona je napisala da su došli, ako se sjećam prije 25 000 godina i totalno su je degradirali kolege u svim udrženjima u kojima je bila i izbačena je sa mjesta predavača. bilo je nešto o tome i u Na rubu znanosti nedavno.
zato se gledaju ishodišna mjesta u europi, bliskom istoku i sjevernoj africi jer je prihvaćena ova teorija o rasprostranjenosti vrste h. sapiens.
|
| pet 04 srp, 2008 8:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Slažem se s tim no postojanje ljudske vrste na sjeverno-americkom kontinentu, bilo je prisutno i dosta ranije nego kaj si navela 25000BC. Zemlja je bila "debelo" u ledenom dobu te je bila moguca migracija sa azijskog na americki kontinent.
Sto se tice Australije isto se tako vjeruje da je postojala poveznica s Azijom preko Indonezije (ali u ovom slucaju kao cjeline) pa odtud i te migracije.
No to je promjenio dokazano je, asteroid koji je udario u Ind. ocean prekinuvši "tu vezu" odnosno potopio i time razdijelio otocja oko 9000BC-te podigao razinu oceana.
|
| sub 05 srp, 2008 2:11 am |
|
 |
|
Environmentalist
|
da, preko Torresovog prijelaza su mogli proći jer je razina mora bila niža za vrijeme ledenih doba i java, borneo, sumatra, mindanao, timor i ostali otoci nisu bili otoci. pretpostavlja se da su se ljudi tuda prošetali prije otprilike 75 000 godina. nije udar asteroida imao tako veliki utjecaj na razinu mora jedino u tome što je njegov udar djelovao na kontinentalne ploče i njihov smjer kretanja, pa tako i smjer kretanja kontinenata, a onda vezano uz to i smjer morskih struja koje su djelovale na zagrijavanje-hlađenje mora što je moglo uzrokovati promjenu klime na kontinentima (npr. kad su australija i antarktika kao ostaci gondwane bile povezane na australiji su bile tropske kišne šume, a na antartici je bilo jako toplo, kad su se razdvojile između njih je potekla hladna vodena struja - antarktička cirkumpolarna hladna struja i ohladila antarktiku, a na australiji su nastale polupustinje i pustinje jer nije dolazio s mora topao i vlažan zrak koji je nosio kiše) pa pojavu glacijala i interglacijala. plus sve to i milankovićevi ciklusi (promjena zemljine putanje iz eliptične u kružnu, promjena nagiba zemlje i zamjena polova). nije to tako lako svesti na jedan čimbenih. Zemlju treba promatrati kao superorganizam i uzeti u obzir da sve što se na njoj događa da je povezano. osim beringovog prijelaza postojao je i prijelaz preko grendlanda. ako su ljudi došli tamo prije nego se misli dana onda su mogli i preko grenlanda doći. mislim da će se narednih desetljeća otkriti puno novih stvari glede toga jer su neke metode istraživanja jako napredovale i da sve ovo što mi pričamo vjerojatno neće biti točno  mala digresija. nadam se da će moderator imati milosti i nakon nekog vremena maknuti ovo pipi kaka i zagradu sa ovako ozbiljne teme 
|
| sub 05 srp, 2008 2:35 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|