| Autor/ica |
Poruka |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 BOLESNO....
Evo već dugo želim otvoriti ovu temu u nadi i vjeri da neću biti moderirana od svemoćnog Q-a...
Svrha ove teme bi bilo okupljanje bolesnih umova na jednom mjestu,
sve ovo što mi smatramo "normalnim" jeli to zapravo normalno ili je normalno zapravo ono što mi smatramo nenormalnim...
Jeli shizofrenija bolest ili dar?
Ne znam....ali nadam se da će ovo postati mijesto gdje će granica između normalnog i nenormalnog postati nevidljiva
Evo nešto da pokrenem ovu raspravu:
Kaj mislite o kanibalizmu,baš sam prije godinu dana čitala da je jedan čovijek u Americi svome dečku odrezao genitalije i natjerao ga da ih pojede,a nakon toga ga je ubio i pojeo cijelog............zanimljivo je to što je dotični kanibal bio trekki.
Naime kod njega su pronađene ST-knjige,cijela kolekcija serija i filmova,razne makete brodova,isto tako je utvrđeno da je on svome partneru za vrijeme dotičnog događaja čitao ST-knjigu....

_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| uto 13 lip, 2006 10:52 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
A ti si bila tamo pa znaš ili je to jedna od napumpanih novinarskih priča koje slušamo u zadnje veijeme? Sto se tice genijalnog uma hodi malo dole u Vrapce pa pogledaj sve te genijalne umove iz bliza, pa ih pitaj svoje pitanje.  Naravno salim se jel vidis smajly? 
| uto 13 lip, 2006 11:12 am |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
Pa gle ima dosta slučajeva gdje su psihićki nestabilni ljudi bili trekkiji,
okrutno ali ipak istinito..........
A kaj se tiče ljudi u Vrapču to su u većini slučajeva veoma inteligentni ljudi koji nisu mogli podnjeti veću količinu znanja,
uostalom tko smo mi da određujemo što je normalno,a što nije 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| uto 13 lip, 2006 11:15 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Pa ima luđaka koji su i KKK-ovci, vjerski fanatici itd. To što su neki luđaci trekkeri ne mora ništa značit, samo slučajnost. U biti, ekstremnost bez granica i totalna opsjednutost u bilo kojem području može dovesti čovjeka do ludila.
A žalosno je da i ljudi debelo troznamenkastog IQ-a zastrane i polude, evo ti Hitlera i njegove družine za najbolji primjer. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 13 lip, 2006 11:24 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
eh, bolesno je bolesno, ali malo nenormalnosti ne škodi 
_________________ njanjanja
|
| uto 13 lip, 2006 4:28 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Pa u biti smo svi na neki način malo nenormalni. Mislim da nema čovjeka koji je po nekim uopćenim kriterijima savršeno normalan, svatko ima ono nešto što je po nečijim kriterijima bar malo nenormalan.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 13 lip, 2006 5:08 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
e, baš to  ja i frendica smo jednom analizirale naše šire društvo i zaključile da ne poznamo nikog koga bi mogle proglasit normalnim... 
|
| sri 14 lip, 2006 10:45 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Pa to je dobro da je tako normalno=obicno obicno=dosadno sjeti se filma American Beauty. 
| sri 14 lip, 2006 11:01 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
"normalnost ljudi" se cesto ocjenjuje na temelju njihovih socijalnih vjestina i na nacinu na koji komuniciraju sa drugim ljudima.
osobe koje imaju vise razvijeno logicko razmisljanje i imaju vise sklonosti prirodnim znanostima obicno su manje vjesti u socjalnom pogledu, stoga postoji veca vjerojatnost da ce ih drugi smatrati "manje normalnima". isto mozemo reci i za visoko obrazovane ljude koje drugi cesto puta jednostavno neshvacaju.
trek je sam po sebi dosta razrađen svijet koji se dosta oslanja na znanstvene cinjenice. trek price (epizode, filmovi, knjige...) cesto imaju određenu "dubinu" koja je manje ili uopce nije prisutna kod vecine drugih serija/filmova sznanstveno fantasticnog karaktera, i radi toga je privlacniji među "intelektualnijom" publikom.
samim time i vise ljudi koje drustvo smatra "manje normalnima" gleda trek.
(mala napomena: ja nisam normalan  )
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 14 lip, 2006 12:19 pm |
|
 |
|
Predsjednica
|
Baš o tome ja govorim,
mi pričamo kako je ovo ili ono normalno a zapravo ne znamo što znači normalno.....neki je kreten još prije rekao ovo je normalno a ovo nije i sada se svi ravnamo prema njima...
E da kad smo već na temi bolesnoće dodati ću i dva paradoksa i zanima me vaše mišljenje..
Prvi paradoks sam pročitala u Hawkingovoj knjizi "svemir u orahovoj ljusci",
dakle riječ je o tome što bi se dogodilo kad bi se vratili u prošlost i ubili vlastitog djeda prije nego li ste se rodili?
O drugom paradoksu sam nešto čula odavno,
pa sam pukim slučajem zamislila što ako je san zapravo stvarnost...tj.druga iskrivljena dimenzija......zapravo koliko postoji stvari koje mogu biti samo iskrivljena vizija stvarnosti,a da uostalom što je to stvarnost?
|
| sri 14 lip, 2006 1:37 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Mi ni sami nemamo pojma što je stvarnost. Možda netko živi u skladnom i divnom svijetu i gledajući nas kroz portal se čudi kakva smo mi gamad i na kako pokvaren i kaotičan način živimo u svom svijetu koji je za njega paralelan svemir.
|
| sri 14 lip, 2006 6:01 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
cijeli je svije san.
ne moj, ne tvoj,
njegov.
a ja i ti?
mi smo pijuni...
i manje.
plod maste,
nestvarni kao svije oko nas...
i vise.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 14 lip, 2006 9:43 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
|
| sri 14 lip, 2006 10:01 pm |
|
 |
|
Counselor
|
to već postoji na brbljaonici ili negdje 
|
| čet 15 lip, 2006 12:14 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Sad sa ga i ja vidio: "Napišite stihotvorinu o ST-u". Kao stvoreno. 
|
| čet 15 lip, 2006 3:20 am |
|
 |
|