Sada je: čet 25 lip, 2026 6:03 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća
 Sferakon 2008 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Sferakon 2008
Od petka 25.Travnja do Nedjelje 27.Travnja ove godine održat če se jubilarni 30. Dani znanstvene fantastike - Sferakon, u organizaciju Udruge SFera (Društvo za znanstvenu fantastiku)

Detalji program i satnicu mozete vidjeti OVDJE

Copypaste sa sluzbenih stranica SFerakona:

Uz predavanja, promocije knjiga i filmske projekcije, sudionici konvencije moći će uživati u igraonicama kompjuterskih i stolnih igara, tematskim radionicama, okruglim stolovima, kvizevima, aukciji i ostalnom popratnom zabavnom programu, kojeg SFera organizira u suradnji i s drugim hrvatskim žanrovskim udrugama. Ujedno će se sudionici konvencije moći upoznati s radom tih udruga, a bit će organiziran i već tradicionalan sajam knjiga.

Središnji događaj SFeraKona je svečana skupština koja se tradicionalno održava u subotu na večer. Na skupštini se uručuju nagrade pobjednicima SFerinog natječaja za najbolje literarne i likovne radove djece osnovnih i srednjih škola (više ovdje) te nagrade SFERA za najbolja žanrovska književna i likovna ostvarenja domaćih autora u protekloj godini. Nagrada SFERA je jedina nacionalna žanrovska nagrada u Hrvatskoj, a dodjeljuje se od 1981. godine u svrhu podizanja nivoa kvalitete te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva (više ovdje).

Raspored događanja:

PETAK, 25. 4. 2007. - 19:00 - 02:00 h
SUBOTA, 26. 4. 2007. - 12:00 - 04:00 h
NEDJELJA, 27. 4. 2007. - 12:00 - 20:00 h

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 10 tra, 2008 12:00 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Sferakon 2008
Zmajchek je napisao/la:
trictly on topic: votevr, ne poznajem problematiku dovoljno

Što se tiče samog sferakona, kakav je naš program tamo? Jel trebate
projektor? Za štand ili predavanje? Što ćemo organizirat od igara? Što ćemo zanimljivoga dodat na štand? Ako uspijem izraditi do tada luster (sličan kao onaj iz mojeg kutka, samo bolji :mrgreen: ) priložit ću ga, bio bi fora čak i da samo visi iznad štanda, ali nisam ziher da cu uspjet to složit. Hoćemo li raditi ale (jel smijemo opće to prodavat)?

Kolko vidim na službenim stranicama, nema još previše složenog programa, za sad me zanima Magic turnir.

ovo pitanje se malo zagobilo (opet)

pa da kazem

-ima ideja s izradom enerprisea od disketa (neki natjecaj)

-ima ona igra s pucanjem kroz wormhole

-ima ideja o borg kockama koje bjeze od voyagera (covjeka na dvije ruke nosi dvije kutije i juri po feru)

-trazi se neka ozbiljnija igra!

...i dalje radim... trenutno je u izradi Once upon a time -ST verzija...
ili ti ga: Captains log igra

-munchkin i baba gatara -standardno

-a bilo bi dobro i da napravimo 3d sah kak spada

čet 10 tra, 2008 12:42 am
Profil ICQ
Captain
Captain

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Biti će bolje!!!
Zašto nebi nasnimili DVD-e raznih epizoda, filmova - zvjezdanih staza ili makar one naše uradke, netko bi kupio na sferakonu...
Idemo zaraditi koju kunu...
Imam ja od inoksa kotlić, mogao bih ga napuniti "vatrenom vodicom" plave boje, pa možemo prodavati npr... po 2kn čašicu...itd...

A ne spavati kao na istrakonu :thumbs3:

slika

čet 10 tra, 2008 11:13 am
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

ČAROBNJAK je napisao/la:
Zašto nebi nasnimili DVD-e raznih epizoda, filmova - zvjezdanih staza ili makar one naše uradke, netko bi kupio na sferakonu...

mislim da ne bi smjeli epizode i filmove, samo naše. Ali zašto ne bi prodavali naše?

što se cuge tiče, pa neki su neš i prodavali ako se ja dobro sjećam. Sad ne znam jel bilo alkohola unutra i da li je bilo u flašicama ili se točilo. A i treba pitati organizatore :)

edit: @svi: nisam dobila odgovor na pitanje jel treba projektor?

čet 10 tra, 2008 11:17 am
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

eh da projektor.... jel mozemo o tome u klubu?

sto se tice prodavanja cd-a.. oni su se prodavali kad je to sto smo snimili bilo aktualno. Ja sam napravio kompilaciju ST parodija i prodavao je za 20kn
No to je sad ancient history i nema smisla vise. (a osim toga, nemrem vise nit naci taj cd)

sto se tice cuge, ako bi bila u bocicama, kao rakija od 3. zmaja, mogli bi prodavat... no ne znam di nabavit hrpu bocica

-------------
:deda: Dajte se prevariti, ne kvarite trgovini pravila.

čet 10 tra, 2008 12:16 pm
Profil ICQ
luda baba
luda baba

maX je napisao/la:
-ima ideja o borg kockama koje bjeze od voyagera (covjeka na dvije ruke nosi dvije kutije i juri po feru)

:lolsmjeh:

ako se ovo ne realizira ja cu bit jaaako tuzna!

čet 10 tra, 2008 1:27 pm
Profil ICQ
Ensign
Ensign

maX je napisao/la:
no ne znam di nabavit hrpu bocica

ako su ti se svidjele možemo dogovorit neki deal... :ferengi:

čet 10 tra, 2008 8:41 pm
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Post BILTEN iz rikruting
BILTEN je napisao/la:
Pošto već godinama uzalud moljakamo vas lijenu bagru da se na Sferakonu malo aktivirate i pripomognete kako bi naš i za sada vrlo malo vaš BILTEN bio još bolji, još ljepši i još stariji, odlučili smo ove godine pribjeći drastičnoj metodi potkupljivanja potencijalnih suradnika.

Dakle, drage naše lijenčine, prilozi za Sferakonski BILTEN se od sada plaćaju!

Naravno, ako je nekome palo na pamet da ćete za nekoliko nesuvislih rečenica koje ćete na brzinu skrpati i na papiriću uvaliti GLavnom i ODgovornom URedniku da plače nad vašom pismenošću dobiti novce, onda moramo priznati da smo precijenili vašu inteligenciju. Dakle, prilozi za BILTEN ove će se godine plaćati BONOVIMA ZA ŠANK!

Sistem je sljedeći: za svakih objavljenih pet redaka vijesti novinar će dobiti honorar od jednog decilitra piva. Ako na šanku ne bude točenog piva, nego samo u bocama i konzervama, isti će morati skupiti dovoljnu količinu bonova kako bi se mogao namiriti.

U slučaju antialkoholizma u dogovoru sa šankom bit će moguće konvertirati pivo u neku drugu tekućinu ili eventualno sendvič. Tečajna lista dogovorit će se naknadno.

Bitne napomene:
1. Honoriraju se objavljeni tekstovi, a objavljuju se samo oni koji kvalitetom i sadržajem zadovoljavaju koncepciju BILTENA. Ako niste sigurni što ovo znači, predlažemo dva moguća pristupa: teorijski i eksperimentalni. Teorijski: pogledajte kako izgleda Sferakonski BILTEN i sami zaključite što se traži. Eksperimentalni: nabadajte vijesti i kad pogodite, držite se toga. Uredništvo, naravno, preferira teorijski pristup.
2. Urednik zadržava pravo prekrajanja ili kraćenja svake vijesti kako bi se zadovoljili kriteriji (nedostatka) kvalitete potrebni za objavljivanje u BILTENU. Svaki novinar dostavljanjem vijesti prihvaća mogućnost da će u BILTENU izaći nešto posve različito od onoga što je on imao na umu. U slučaju prekrajanja ili kraćenja honorira se samo dio vijesti koji je napisao novinar (dakle, ako napišete dvadeset redaka, a urednik izbaci pola i nadopiše još deset svojih redaka, plaća vam se samo vaših deset redaka). Poanta ovoga nije da se novinare zakine za honorar, već da se koncepcija BILTENA održi ideološki čistom.
3. Svi prilozi moraju biti potpisani imenom koje se nalazi na akreditaciji priložitelja (to je ono što vam visi oko vrata, a nije kamen). Bon za šank će glasiti na ime i pri unovčenju bona novinar mora predočiti svoju akreditaciju. Prilozi se objavljuju nepotpisani osim ukoliko novinar izričito ne napomene da želi da ga se potpiše.
4. Moguće je da urednik za neku vijest ili sočni komentar dodijeli bonus novinaru kako bi ga nagradio ili stimulirao da i dalje donosi takve stvari. Obrazloženja će možda biti, a možda i ne. Svatko tko od urednika na bilo koji način bude pokušavao izmusti bonus koji nije zavrijedio, bit će psihoanaliziran u sljedećem broju.

Svako od ovih pravila podložno je promjeni, ali svi involvirani bit će na vrijeme obaviješteni.

Sve daljnje informacije naći ćete na http://bilten.blog.hr

pet 11 tra, 2008 8:43 am
Captain
Captain

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Biti će bolje!!!
Pazi sad ovamo!!!

Okomita inox posuda, dole pipa, unutri egzotično piće plave boje, sa solidnom kolićinom alkohola, ljudi naiđu ubace 2kn u kasicu uzmu malu plastičnu čašicu natoće si... i to jeto....

ANDORIAN ELIKSIR !!! bi mogli staviti na posudu naziv, budući da je ove boje!!!

Nećemo sada kopirati boćice, a i koštaju samo one 2kn....

(Sadržaj ću ja u svome trošku donirati udruzi)

pet 11 tra, 2008 10:39 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Svidjaju mi se ideje za Star Trek pica...
Zmajcek nisam skuzio tvoju PM poruku glede bocica...

BTW, prije brisanja sam to i predlozio ali bili su samo komentari u stilu "Sferakon nam nece dozvoliti prodaju pica" i "Po zakonu ne smije bilo tko prodavati hranu i pice"... sad mi ovo ispada kao da citam mirror universe verziju ovog topica :D

Dogovorimo se prije Sferakona o tome, voljan sam pomoci u organizaciji.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 13 tra, 2008 5:32 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Cvicek je napisao/la:
Svidjaju mi se ideje za Star Trek pica...

Mali OT, ali dobro će doći za ubuduće. Vidio sam da na ST Experienceu imaju "ST cookbook" za nekih 15 dolara. Kad odeš, pogledaj može li nam poslužiti.

ned 13 tra, 2008 2:32 pm
Profil ICQ Web stranica
Cadet 4th year
Cadet 4th year

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
dakle, počasni gosti izašli na vidjelo

ned 13 tra, 2008 3:08 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

@Max - sta se od tvojih ideja namjerava realizirati? Trebas li dobrovoljce za neki od tih planova (ovime se ne nudim za bilo sta raditi, ali nikad se ne zna ;) )
Svakako bih sudjelovao u nabavci sastojaka i pravljenju ST pića (o tome se dogovorimo nakon Fedcona)

Za DVDe sa filmicima, sinkronizacijama i ostalim slicnim materijalom proizaslim iz Udruge - ako cete to realizirati (ako ima dovoljno materijala koji bi mogao biti zanimljiv i ako nema problema sto se tice autorskih prava) javljam se da naprzim nesto DVDa prije Sferakona,.... ako i ne zaradimo puno, bar ce nesto ljudi saznati za nas i putem tog medija :)

Bilten - to mi je jedna od najboljih sporednih stvari na Sferakonu, ako ne i najbolja... uzivao sam citajuci neke clanke, i ponekad umirao od smjeha... :thumbs2:
Ako cu tada biti u tom 'modu' probat cu napisati i predati koju vijest za bilten... :)
(uh... ja i pisanje bez tipkovnice.. kako li ce to izgledati?! :mrgreen: )

Nice.... Predrag Raos je zakon pojava sam za sebe, donjet ce na Sferakon dozu zabave, zezancije.
Sjecam se da je na nekom od proslih Sferakona pi**io jer mu je na predavanje doslo premalo ljudi :lolsmjeh:

Nadam se da se za dolazak Morgana nije trebalo iskesirati previse para ;)
Citao sam opis njegove knjige (Digitalni Ugljik), i izmedju ostalog mi je u oko zapelo ovo:
"Nakon što je oživljen u novom tijelu, s posljednjom pohranjenom verzijom svoje ličnosti ustanovio je da mu nedostaje 48 sati sjećanja. Što se dogodilo u tih 48 sati"...
Na sta li me taj quote asocira?! :lolsmjeh:
Definitivno cu kupiti tu knjigu bar kao suvernir na ovogodisnji Sferakon :mrgreen:

slika

pon 14 tra, 2008 3:57 am
Lieutenant
Lieutenant

Cvicek je napisao/la:
Nice.... Predrag Raos je zakon pojava sam za sebe, donjet ce na Sferakon dozu zabave, zezancije.
Sjecam se da je na nekom od proslih Sferakona pi**io jer mu je na predavanje doslo premalo ljudi :lolsmjeh:

Bila sam prisutna na tom predavanju. Baš je bilo lol. :D
Najveća ironija je u tome, da je 5 minuta prije početka predavanja (bila su 3-4 čovjeka unutra) Raos išao tražiti Ire da kakav mu je to termin dala i da mu nitko nije došao... dok je on nju tražio, počeli su dolaziti ljudi, da bi ih na kraju bilo 15-ak, a Raosa nema, jer on traži Ire. :-k Dođe Ire na vrata jer je čula da ju Raos traži, vidi puno ljudi: "Pa dobro o čemu on priča? Ima puno ljudi!" :lolsmjeh: Raosa nema, jer on i dalje traži Ire. Onda je konačno došao i bio je malo sretniji zbog više ljudi. :D

pon 14 tra, 2008 12:26 pm
Profil ICQ Web stranica
Cadet 4th year
Cadet 4th year

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
a takav je termin dobio jerbo je "naručio" predstavljanje dan prije SFeraKona! =D> :mrgreen:

pon 14 tra, 2008 12:45 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: