| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 2x05 - Loud as a Whisper
"Loud as a Whisper" (Glasno kao šapat)Sezona: 2 Epizoda: 05 Datum premijere: 01.09.1989. Prikazano na HRT-u: 14.02.2008. Scenarist: Jacqueline Zambrano Redatelj: Larry Shaw Gostujući Glumci:Leo Damian - ratnik/Andonis Marnie Mosiman - žena Thomas Oglesby - učitelj Howie Seago - Riva Stardate: 42477.2 (2365) Kratak sadržaj (preuzeto sa ST Centra): Enterpriseu je neočekivano naređeno da krene prema sustavu Ramatis da preuzme slavnog posrednika imena Riva na mjesto žestokih sukoba na planetu Solais V. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: Star Trek Minutiae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 14 vel, 2008 6:14 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x05 - Loud as a Whisper
Sedmica No moram rec da je meni netko ubio prijatelje , sigurno mi nit na kraj pameti nebi bilo vracat se na pregovore Riva je skoro bio prisiljen vratit se na te pregovore , stalno su ga gnjavili picard i troy Mislim koje koristi njemu da ide pregovarat na planet na kojem je izgubio prijatelje i na kojem je rasa toliko glupa da ide pucat u diplomatsko izaslanstvo koje ih je trebalo pomirit
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 14 vel, 2008 6:27 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
e, ovo mi je full dobra epka! super SF, a nije ono neka ispucana tema. ja bum dao osmicu!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 14 vel, 2008 8:14 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Cista desetka. Ovo je pravi primjer dobre epizode. Jednostavna radnja, zanimljivi likovi (pregovarac i njegovi "prevoditelji") i zanimljiv rasplet. Riva se vratio jer mu je to posao, i ako odustane sad smrt njegovih prijatelja je bila za nista.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| čet 14 vel, 2008 8:53 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mene se epizoda i nije nesto pretjerano dojmila.... imala je zanimljivu temu s gluhim diplomatom i njegova 3 "glasnogovornika".... ali nekako mi nije sjela, ne znam zasto.... 4 za dojam, +1 za orginalnost = 5
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 15 vel, 2008 1:09 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
zanimljiva ideja... koliko toliko zanimljiva realizacija... zanimljive poruke... 7
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 15 vel, 2008 7:05 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Šestica zbog završne poruke, inače mi je cjelokupni dojam dosta slabiji.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 15 vel, 2008 9:32 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
7. ni meni nije sjelo toliko gnjavljenje rive da se vrati na pregovore nakon što su mu ubili prevoditelje - koji mu nisu bili samo prijatelji nego na neki način i dio njega. ali super mi je sama ideja prevoditelja....i bilo je fora gledat kako se bari s deannom 
_________________ njanjanja
|
| pet 15 vel, 2008 10:39 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Kor je fascinantan. Datino objašnjavanje govora rukama Picardu je urnebesno. No pitam se ako je Riva gluh, kako je mogao znati da u Datinom glasu nema promjene artikulacije? Zar je dovoljna sama percepcija što je android… ? …taj dio su mogli i izbaciti… 7
| sub 16 vel, 2008 12:59 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mr.bobo je napisao/la: No pitam se ako je Riva gluh, kako je mogao znati da u Datinom glasu nema promjene artikulacije? Zar je dovoljna sama percepcija što je android… ?
Ne, dovoljno je, uz čitanje s usana, znati tumačiti i gestikulacije, odnosno body language.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 16 vel, 2008 4:03 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Osmica. Telepatski kor je nešto što nismo imali prilike vidjeti u Treku; a takva skupina je posebno problematična u mirovnim pregovorima, u smislu da pobuđuje sumnju zaraćenih strana. Čudno kako je Troi bila jedina koja je komunicirala s Rivaom a nije ni telepat, već samo empat; na brodu od 1000+ ljudi morao se naći barem još jedan telepat. Gdje su svi Vulkanci nestali? Valjda je Rivi bilo važnije gledati Deani u oči nego slušati logičke misli.
|
| ned 20 ruj, 2009 1:48 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 3. Još jedna dosadna epizoda koja nije za gledat više puta.
|
| pon 19 lis, 2009 10:47 pm |
|
 |
|