|
Sada je: pon 17 kol, 2026 7:23 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
 Re: Idete li u crkvu?
vjerovao ili ne u srednjoj sam napisala božićnu predstavu gdje su tri kralja zapravo bila tri biznismena 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pon 11 vel, 2008 11:40 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
modesty blaise je napisao/la: vjerovao ili ne u srednjoj sam napisala božićnu predstavu gdje su tri kralja zapravo bila tri biznismena  Buduci da vjerojatno nemas u digitalnom obliku, mozes li napisati najzanimljivije detalje  Jesu li isli podmititi Isusa tj. njegove starce, ili otvoriti zastupnistvo za prodaju zlata, tamjana i smirne? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 11 vel, 2008 11:44 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
hihi. ne. to je bila školska predstava. Josip i Marija su bili socijalni slučajevi i vozili su se fićom kad su Mariju uhvatili trudovi. nitko ih nije htio pa su se sakrili na autobusnu stanicu. onda su došli biznismeni i donijeli im dionice  vlasničke listiće  i opunomoćenje kad Isus napuni 21 godinu ne trebam pisati reakciju publike  smješna je činjenica da su dečki koji su glumili tri kralja danas sva trojica na ekonomiji 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pon 11 vel, 2008 11:48 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ČAROBNJAK je napisao/la: Chaky a da jednostavno priznaš da nisi uvijek u pravu pa u vezi cega da nisam u pravu?  modesty blaise je napisao/la: misliš da se božansko može spoznati samo spoznajom/razumom/umom, ili se može i percepcijom/opažanjem/osjetilima?
mislim da ne moze (nisam siguran... ali mislim da ne moze) ali ne pricamo o tome... pricamo o mojoj promjeni misljenja da crkva samo distributer vjere... a ne i stvaratelj cvicek... odlicna prica  nakon nje bi ja radje uzeo, umjesto usporedbe Microsoft - Crkva, usporedbu Internet explorer - Crkva ... internet explorer dolazi cim instaliras windowse (postajes vjernik cim se rodis... obitelj te uci tome od malena), no nakon sto vidis da ima nesto bolje, pametnije onda krenes na firefox (malo sam pocnes promisljati i shvatis da ima neka alternativa i da crkvina spika o njezinom moralnom autoritetu, nepogresivosti pape itd. ima smisla kao i prica o djedu bozicnjaku/mrazu i onda odbacis ono sto si dobio po defaultu) hehehe... windowse sam usporedio sa zivotom... sto bi onda znacila odluka promjene windowsa... btw. cvicek... kakve veze ima "proizvodnja" vjere sa time da je crkva dobar dio povjesti imala svoje ljude u vlasti??
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 11 vel, 2008 11:56 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
Chaky je napisao/la: modesty blaise je napisao/la: no, mislim da je besmisleno da se odustaje od odlaska na crkvene obrede zbog takve i takve prošlosti, ako si prihvatio na pravi način nauk. obrede koji ti odgovaraju možeš naći u drugoj crkvi ako ti se ne sviđa kako je to u tvojoj župi. to je kao da kažeš da ćeš bojkotirati windowse jer je microsoft velika korporacija, a velike korporacije iskorištavaju zemlje trećeg svijeta i iskorištavaju prirodna bogatstva. toga je bilo i bit će. nije ti bas dobra usporedba microsoft ne distribuira windowse nego ih i proizvodi i zato ljudi ostaju vjerni microsoftu... vjernik mozes biti i bez crkveje je crkva vise "distributer" a ne stvaratelj vjere... distributera vjere ima jako puno... pa cak mozes biti "nezavisan distributer"  (ak me kuzis) pa mozes slobodno birati na "trzistu" sto ti se svidja Chaky!!! Ja ne sumnjam da bi ti bio dobar političar ali o ovoj situaciji pricamo, ovdje je pocelo a ti nam naprica sva i svašta... 
| uto 12 vel, 2008 12:26 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ČAROBNJAK je napisao/la: Chaky!!! Ja ne sumnjam da bi ti bio dobar političar ali o ovoj situaciji pricamo, ovdje je pocelo a ti nam naprica sva i svašta...  ok... daj mi reci zasto ja u toj usporedbi nisam u pravu... i ako objasnjenje bude dobro... priznat cu da sam u krivu
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 12 vel, 2008 12:37 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
Modesty je navela više nego dobru usporedbu, cak je napravila krasnu dijagonalu kroz povjest!!!! A ti si izletio da ta dva slucaja nemaju veze što apsolutno ne stoji...
P.s. nedami se pisati dugacke postove a i vjerujem da si do sada shvatio...
| uto 12 vel, 2008 12:47 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
mozsda malo padobranski ulet s moje strane, ali o cemu se ovdje raspravlja? o bogu, vjeri, religiji, crkvi ili microsoftu? (imam ja sto za reci na bilo koju od tema, tak da...  ) uglavnom, da, idem na misu. i nastojim da to bude svake nedjelje. tu i tamo mi se dogodi da neodem. recimo na maturalcu ili tako negdje... hm... da... maturalac...
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 12 vel, 2008 1:05 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
ČAROBNJAK je napisao/la: Modesty je navela više nego dobru usporedbu, cak je napravila krasnu dijagonalu kroz povjest!!!! tvoje misljenje... misljenja nisu argumenti ...  usporedba je ok... ali IMHO nije do kraja dobra jednostavno se ja i ti ne slazemo u misljenjima....

|
| uto 12 vel, 2008 2:48 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...u zadnjih godinu - dvije moja gledišta na svijet su se potpuno promijenila, i nauka crkve mi se čini kao pretakanje iz šupljeg u prazno... ...neke stvari imaju logike, ali jako puno ne...
...ljudi su naprdovali, i treba se crkva prilagoditi novim saznanjima i ne tako bukvalno tumačiti rijeći koje pišu u knjigama... (Bog je odijelio tamu od svjetlosti) ...a svi znamo što je tome uzrok... 
...odgojen sam kao krščanin... no to je sve...
| uto 12 vel, 2008 12:21 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
Ufff okrenem se i eto za par min 40 postova ovdje U svakom slucaju ja volim franjevce, oni su sasvim ok, ne traze ni para nit pametuju... A ovi ostali samo oce pare, seru, zajebavaju itd...
| uto 12 vel, 2008 3:43 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Marsonia je napisao/la: Ufff okrenem se i eto za par min 40 postova ovdje ... Crkva je tabu tema , jer mnogi su vjernici a opet mnogi bi zivjeli slobodno i imali svoja uvjerenja a krscansko drustvo ih sputava Tu posebno se to sputavanje odnosi na ljude koji zive nekakve alternativne nacine zivota (npr ljubavna zajednica bez braka ili homo odnos a moze tu spadat i nekakav ateisticki zivot ili gender free zivot i bla , bla) Mnogi ljudi bi gledali svijet na svoj neki nacin a razmisljanje u kojem svi moramo bit papino stado je sputavajuce ponekad
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 12 vel, 2008 4:10 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ova tema je dosta odlutala. Da se izjasnim, smatram se vjernikom i u crkvu jedanput mjesečno. U Zg-u nešto slabije pošto spavam do kasno zbog subotnjeg izlaska. No kad sam doma idem svake nedjelje.
| uto 12 vel, 2008 4:15 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Chaky je napisao/la: cvicek... odlicna prica  Mogao sam i puno bolje da sam se potrudio...,.. ali Hvala!  Chaky je napisao/la: btw. cvicek... kakve veze ima "proizvodnja" vjere sa time da je crkva dobar dio povjesti imala svoje ljude u vlasti?? Mislis na: "Chaky, po meni je crkva i proizvodjac i distributer "vjere", a dobar dio povijesti je imala svoje ljude i u vlasti...." ? Pa ima veze - s time sto su si crkvenjaci i plemstvo bili ovak (pokazujem spojene kaziprste i palce obije ruke) je crkvenjacima pomoglo u "proizvodnji i distribuciji vjere" a plemicima (i carevima/kraljevima, vlasti opcenito, kuzis kaj mislim) u drzanju puka u blatu, da se ne bune previse... jer kazu da treba trpiti tlacenje i da sto ti je gore na ovom Svijetu, bit ce ti bolje na drugom... I da ne zaboravim: Modesty, fora mi je modernizacija price ... sa tim dionicama, vlasnickim papirima i sl. Sta bi 3 propheta donjeli Isusu da se rodi u StarTrek Svijetu (ST vremenu)? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 12 vel, 2008 6:20 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja ću se ubaciti...
...šatl, replikator i holodeck...
| uto 12 vel, 2008 6:32 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|