| Autor/ica |
Poruka |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
 Re: Vijesti
čula sam tu vijest i čitala. baš me zanima što će biti. zbog toga će se vjerojatno obustaviti planovi naseljavanja marsa, ili barem izmjeniti. no, ostavit će veliko područje za izučavati što se događa sa planetom kad udari asteroid i kako planet ponovno dolazi na svoje prijašnje stanje ili poprima nešto novo - nešto slično što se dogodilo zemlji na području yuccatana, a mi nismo bili svjedoci, ako će biti u tim razmjerima ili ako će biti kao tunguska - u puno manjim razmjerima zbog sagorijevanja u atmosferi.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| ned 23 pro, 2007 2:37 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Ako ce uopce biti kakvog udara u Mars, kako pise 30,000 milja  . Isto se predvida da ce asteroid proci 2029 uz Zemlju na toj udaljenosti. A te divne price o naseljavanju Marsa  , ne bu to bilo tak skoro bez brige. E sad zavisi od kakvog je materijala asteroid, kada bi udario bilo bi ili kao kao u Tunguskoj ili kao krater u Arizoni. Sumnjam da bi posljedice bile kao onaj na Zemlji prije 65 mil.y. onaj je bio puno veci kao ovaj na slici, no srecom ovakav udar je prosjecno  jedanput u 100 mil.g.  "If the asteroid gets through, as did the one on the Yucatan Peninsula which may have decimated the dinosaurs, the view from space will be like this (digital)."
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| ned 23 pro, 2007 3:23 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Locutus DM je napisao/la: na koncu nece ni poletit! baš se pitam koliko si bio u pravu  btw opet odgođeno preko 10.1.
|
| uto 01 sij, 2008 1:40 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
El Zvonko je napisao/la: Locutus DM je napisao/la: na koncu nece ni poletit! baš se pitam koliko si bio u pravu  btw opet odgođeno preko 10.1. Za sada najnovije vijesti iz Nase su 07.02. - cetvrtak...20:45 po nasem vremenu. Hm necu moci uživo u klubu pustiti jer kolega ima predavanje/kviz 
|
| pon 04 vel, 2008 11:44 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
@ Zvonko - žicaj Mislava da kviz počne u 21. Ako ne bude kašnjenja u launch timingu, možda uspijemo pogledat.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 05 vel, 2008 12:40 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
TerNek je napisao/la: @ Zvonko - žicaj Mislava da kviz počne u 21. Ako ne bude kašnjenja u launch timingu, možda uspijemo pogledat. Vec sam mu objasnio situaciju, no jos bumo vidli
|
| uto 05 vel, 2008 12:22 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
Uzeljetanje Space Shuttla Atlantis i STS-122, pogledajte za 35minuta na ovom linku::... http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/Nakon 2 mjeseca odgode, konacno ce biti lansiranja...po nasem vremenu polijetanje je u 20:45
| čet 07 vel, 2008 9:11 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Locutus DM je napisao/la: Uzeljetanje Space Shuttla Atlantis i STS-122, pogledajte za 35minuta na ovom linku::... http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/Nakon 2 mjeseca odgode, konacno ce biti lansiranja...po nasem vremenu polijetanje je u 20:45 Trenutno na tom linku javlja sljedeće Citat: NASA TV Media and Education streams are temporarily unavailable. STS-122 mission coverage is available through the public channel. Hoće li ići prijenos ili ne?
| čet 07 vel, 2008 9:41 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
pa isao je prijenos na tom linku...ja upravo gledam...
Space Shuttle Atlantis je inace uzletio sigurno. U subotu ce se sastat sa ISS-om
| čet 07 vel, 2008 9:57 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Locutus DM je napisao/la: pa isao je prijenos na tom linku...ja upravo gledam...
Space Shuttle Atlantis je inace uzletio sigurno. U subotu ce se sastat sa ISS-om Meni je išao samo zvuk, slike nije bilo, Nabijem T-Com.
| čet 07 vel, 2008 10:00 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
i mi smo na sastanku veceras gledali live prijenos... moj prvi put da gledam to "uzivo"... i malo me bilo frka da li ce sve dobro proci... ali srecom sve je dobro proslo
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 08 vel, 2008 1:09 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Chaky je napisao/la: i mi smo na sastanku veceras gledali live prijenos... moj prvi put da gledam to "uzivo"... i malo me bilo frka da li ce sve dobro proci... ali srecom sve je dobro proslo Jeste možda snimali?
| pet 08 vel, 2008 1:10 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
BrickTop je napisao/la: Jeste možda snimali?
nismo (bar mislim)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 08 vel, 2008 1:23 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
BrickTop je napisao/la: Imam real player i sve potrebne codece, no slika nije išla. No nema veze, valjda bude na Jubito:) pogledaj na: http://dnevnik.hr/bin/video.php?media_i ... n_id=10007upravo stavio link jer je pitala modesty pod kviz
|
| pet 08 vel, 2008 1:57 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Hvala Zvonko, sad ima slike.
| pet 08 vel, 2008 2:00 am |
|
 |
|