Sada je: sub 22 kol, 2026 11:41 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Domikon 2007 
Autor/ica Poruka
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Post Re: Prva ST (i NLO) konvencija u Hrvatskoj
Bilo bi zgodno da to iz DJH, ako netko ima, prikaže u četvrtak u udruzi.

pon 15 lis, 2007 6:42 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Ajd da napisem koju rijec o konu dok je jos aktualno.

Krenuli smo rano ujutro (definitivno nisam "morning person" ... zaboravio sam ponjeti bilo kakvu normalnu majicu za drugi dan konvencije :) ) na put samnom u autu TDA, Dr.Jones i Homo C. (u drugom su bili Simba, Chaky i Maxx.
Put je bio dug i bilo bi dosadno da nas TDA nije zabavljala ;)

slikaslikaslika

Dosli smo negdje oko 13:15 popodne taman da Dr.Jones u par minuta pripremi predavanje i onda cekasno pocetak konvencije u 14h i usput se upoznasmo s organizatorima.

Dr.Jonesino predavanje je bilo fora.
slika
Prvi dio je po meni bio dosadan jer se samo gledala flash animacija o medicini u STu ali je drugi dio bio mozda i najzanimljiviji dio konvencije.
Postavila je neka eticka/moralna pitanja vezana uz medicinu (kloniranje, abortus, maticne stanice itd) i na svaku temu je bilo puno komentara iz publike i rasprava bi se jos dugo vodila da nije bilo strke s vremenom.
Definitivno joj predlazem organiziranje kakvog okruglog stola o tom temama na nekoj od buducih konvencija.

Dosla je i TV ekipa i snimila je kratak intervju s Chakyjem i TDAom.... nisam cuo cijeli intervju, ali prica se da se je TDA bolje snasla od Chakyja :)
Bas mi je zao sto nisam pitao kad ce prilog biti na TVu da ga pogledam i snimim.
Imam par isjecaka, nazalost kod mene ne radi da se klikne pa se gleda... radi samo "save target as" pa tko voli nek izvoli :)

Chaky se uredjuje za intervju 1.7mb
Chaky daje intervju 4.6mb
Profesionalni trekkie TDA se priprema za intervju 1.6mb
TDA daje intervju 3.0mb

Poslije toga smo nas par otisli po pive pa smo propusti predavanje o umjetnoj inteligenciji, dosao sam taman na zavrsne rijeci predavanja :(

Nakon toga smo se najeli u obliznjem klubu mladih. Grah je bio odlican, ne znam kako je bilo drugima, ali ja skoro i nisam nasao graha, naletio sam na hrpu raznog mesa i bio ugodno iznenadjen. Grah je bio malo prevruc, ali ko mi kriv sta mi se nije dalo cekati par minuta da se ohladi :)
slika

Nakon toga predavanje o borgu kada sam poceo osjecati znakove pospanosti, pokusao to izljeciti s bloodwineom i romulanskim pivom koje su nam domacini pripremili :thumbs2: ali samo napola pomoglo. Bio sam i dalje pospan ali me vise nije bilo toliko briga za to :)

Slusao sam dobar dio predavanja "Je li Q Bog" ali sam bio prepospan za postavljanje pitanja nakon toga. A bilo bi ih dovoljno za oboriti predavacevu misao da "Q zaista je Bog" lakse nego da li je Ezri vegetarijanka ;).

Poslije sam s Q-packom u ruci i 250 grama pistacija uzivao u filmu "In the mirror darkly" (ok ok nije film ali su te 2 epizode tako dobre, zasebna cjelina, da bi bez bada mogle proci pod solidan ST film ;) )
Film sam gledao nekoliko puta do sada (pogotovo prvi dio) tako da sam znao radnju, vise recenica iz dijaloga napamet, pa sam mozda bacao dosadne komentare (TDA, Maxx razuvjerite me da brijem bezveze ;) )
TDA se povukla na pola filma (JA sam najveci fan Mirror Universea u udruzi! :P), ja pogledao do kraja s Maxxom i razmjenili smo par komentara koji bi mogli biti topic za sebe ("da li je su M.U. epizode ST ili ne")

I onda afterparty.... preparkiravanje auta dok sam jos relativno budan i ne previse pripit (djeco ne pokusavajte to kod kuce! radilo se o 500 metara voznje i ne namjeravam to cesto raditi :) )
Selidba u Dom Mladih
slika

Afterparty je bio OK, nije bilo muzike ali smo se svi dobro raspricali u Domu mladih. Skoro besplatna piva.
Nazalost, nisam previse komunicirao s domacima jer sam bio prepospan, ali smo se zato nas par razblebetali ko babe.... ono o cemu mogu pricati je da su poceli padati prijedlozi za organiziranje Zagrebackog ST kona :)
(A sve ono o "16-36","foticu","muzici" i sl.nema bas previse veze s konovanjem i to ide u poseban topic kad se konacno odlucim aktivirati svoj kutak)

Nakon par rakija bio sam relativno jos priseban ali vidio sam da jedva gledam i pricam nerazumljivo i odustao sam i otisao spavati.... jos je netko malo nakon mene "otisao se samo nakratko na 6-7 sati odmoriti"... nije to bilo spavanje jer on ne spava na konovima jer jednostavno "nema spavanja na konovima!" :mrgreen:
slika

Budjenje u 9 ujutro.... pi*anje, pusenje i eksanje 2 litre soka da bi dosao do konstatacije da se kon nastavlja tek u 14h i ponovo na spavanje do 13:30.... dobro mi je doslo .... kasnije sam izgledao normalnije nego na ovoj slici :)
slika

Drugi dan je isti lik (S.Zvonaric) cijeli dan imao svoja predavanja o UFOima, biblijskim siframa, kamenju, paskom trokutu, ljudima-vodozemcima i sl...
slikaslika
Nisam se nekako zainteresirao ili nasao u njegovim razmisljanjima.
Biblija je u stvari sifrovanqa poruka od vanzemaljaca?
U Donjem Miholjcu i okolici je vidjen covjek-vodozemac koji je u stvari potomak elijena koji su dosli tu prije puno tisuca godina i zasijali zivot?
Ako se puno molis na velikoj vrucini, Bog ce ti pomoci da nadjes kamen koji trazis?
Cmoooooooon :lol: :lol: :lol:
OK, postujem lika i sigurno je fora okolo istrazivati u stilu Martina Mysterea (i ja cu to raditi jednog dana kad odrastem i budem bogat :) ) ali nekako se bavi s previse razlicitih teorija od kojih je svaka prenategnuta. Da se koncentrirao na jednu od tih, jos bi me, ako ne uvjerio, barem zainteresirao da poslusam predavanje do kraja.
Dr.Jones je slusala njegova prva 2 ili 3 predavanja u prvom redu cijelo vrijeme.
Dr.jones: ako ovo citas, volio bih da i ti nabacis koji komentar o njegovom predavanju [-o<

Istodobno s predavanjem, Chaky se bavio gatanjem iz StarTrek Munchkin karata a ja sam mu tjerao musterije komentarima kako bi mogao vise zaraditi :mrgreen:
slikaslikaslika

Pricekasmo Dr.Jones da zavrsi to predavanje i krenusmo u "quest to find autobahn" :)
HomoC je defectao do Simbe jer ima vise mjesta za noge pa sam se u drustvu dvije dame :) uputio natrag u Zagreb.
Ukratko, ja sam se tokom puta cudio kako to da vec na 3. ili 4. benzinskoj nemaju super98 benzin, TDA se cudila kako u istim benzinskim nema za kupiti sendvic, a Dr.Jones se vjerojatno osjecala ko da putuje s djecjim vrticem dok smo preslusavali novi album Hladnog piva i dok sam komentirao da je "Nije sve tako sivo" apsolutno "muska" pjesma koju zene ne mogu shvatiti :lol:

Final thoughts: bilo je zabavno i nije mi zao sto sam isao.
Nije bilo toliko zabavno kao na Rikonu (sory guys ;) ) ali je definitivno bilo bolje nego na pretproslom Rikonu... (lose je jedino sto me toliko umor uhvatio vec oko 18h :( nisam bas puno spavao zadnjih par dana i eto...)
Uzmite u obzir da su decki to prvi puta organizirali a Rikon (bez obzira na stalne promjene teama organizatora) traje vec godinama.
Odusevilo me je jos jednom gostoprimstvo Slavonaca. Vidjelo se je da je deckima bilo jako drago sto smo dosli, neki su nas pozdravljali i vise puta, ispratili do auta itd.... vracam se iduce godine tamo i vidimo se na Essekonu ljudi! :thumbs2:

slika

Auto koji je fascinirao TDU
slikaslikaslika

Za ovu sliku nisam skroz siguran sta je trebala predstavljati :?:
slika

Ako netko jzeli neku konkretnu sliku u full rezoluciji, ili neku drugu, neka mi javi pa mu posaljem na email ili uploadam negdje.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 16 lis, 2007 2:46 am
Commander
Commander

zadnja slika predstavlja prodavača majci nakon par čašica romulanskog piva...hehee...

super ljudi....vec imamo termin iduceg kona...hehe...

Galerija sa domikona je dostupna na redizajniranoj stranici http://www.domi-con.org

pozz!

uto 16 lis, 2007 9:04 am
Profil ICQ
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Koje si vrste?: Vulcan
Moja baka trekerica je pohvalila TDU da je jako pametno govorila na DJH davajući interview.

pet 19 lis, 2007 12:33 am
Profil Web stranica
Cadet 1st year
Cadet 1st year

mogla je bar malo gledat u tu kameru i smirit se, a ne se vrtit okolo stalno

btw, kad ćemo se bacat kockice

73!

pet 19 lis, 2007 3:44 pm
Predsjednica
Predsjednica

Spol: Ženski
Naj Serija: TOS
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: Human
Harris je napisao/la:

Nemoj da ja tvoje slikice stavim na net.... :twisted:

uto 23 lis, 2007 12:17 pm
Commander
Commander

Ted;DeA je napisao/la:
Harris je napisao/la:

a sto si opasna, svima prijetis...haha

uto 23 lis, 2007 3:25 pm
Profil ICQ
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Ted;DeA je napisao/la:
Harris je napisao/la:

jupiii, bit ću na internetu
stavi, samo stavi

73!

uto 23 lis, 2007 3:27 pm
Commander
Commander

Evo da nesto kazem!

Uskoro ćemo početi sa pripremama za Drugi Domikon, koji će se održat u promjenjanom terminu, tj. krajem 8.mjeseca. Planiramo da bude više od 2 dana, to ćemo se dogovorit.

pa ako ima zainteresiranih iz Udruge, da vodi neki projekt/predavanje/igru neka se registira na forum KMDM ili neka kontaktira nekoga od organizatora(popis imate na stranici Domikona)

Još nešto Domikon je dobio novu web stranicu http://www.domikon.hr

Hvala!

uto 15 sij, 2008 9:56 pm
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

pa mogu napisat neke od stvari koje smo imali po konvencijama koje bi se mogle lako ponovit

ST Munchkin kartaska igra
ST Milijunas - zezantski kviz
Trekoteka - ozbiljniji ST kviz kao kviskoteka
Story Super Trek Multitalents - krš lom i štala od igre -rekreiranje scena iz trek serija
WaterTrek Extreme -malo djetinjasta igra soranja ST brodova na vodi koja je imala svoje dobre trenutke (brodici pucaju torpeda od stiropora)
ST Holokockarnica - ucenje pokera kao u epizodama TNGa
Klingonski kutak: ucenje klingonskog i skola klingonskog pjevanja

neke stvari koje bi mogli pokrast od istrakona:
Vulkanska SF poezija -citanje "nocas bih mogao napisati" od Pabla Nerude kako bi to radili vulkanci -pred strogom komisijom za emocije
Paranoicni Andorijanac - slicno kao i ovo gore -performans pred komisijom
ST najslabija karika tj. najslabiji treki -princip ko na telki
Kviz: Tko sto zna, krhko je znanje -inserti iz trek filma u kojima treba zamjecivati detalje -svako pitanje jedna piva

tolko se sjecam za sad... a neke stvari se jednostavno ne mogu ponavljat

sri 16 sij, 2008 1:22 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

da li ce domikon i dalje biti ST/NLO konvencija ili sirite temu na SF i/ili F?

sri 16 sij, 2008 2:18 am
Profil Web stranica
Commander
Commander

Chaky je napisao/la:
da li ce domikon i dalje biti ST/NLO konvencija ili sirite temu na SF i/ili F?

samo Star Trek i NLO...kako je i planirano

sri 16 sij, 2008 9:19 am
Profil ICQ
Commander
Commander

Jos nesto...

ako je tko zainteresiran za kakvo predavanje ili zna nekoga ko ne posjecuje forum, da je zainteresiran...neka mi se javi...

sri 16 sij, 2008 7:33 pm
Profil ICQ
Cadet 3rd year
Cadet 3rd year

Krajem mjeseca ce biti sastanak izvrsnog odbora konvencije, pa cemo otprilike imati osnove. Datum je zadnji vikend u 8 mjesecu (najvjerojatnije), trebalo bi biti vise sadrzaja, vise ljudi i zanimljivije.

uto 05 vel, 2008 11:18 pm
Inquisitor
Inquisitor

Magister je napisao/la:
Krajem mjeseca ce biti sastanak izvrsnog odbora konvencije, pa cemo otprilike imati osnove. Datum je zadnji vikend u 8 mjesecu (najvjerojatnije), trebalo bi biti vise sadrzaja, vise ljudi i zanimljivije.

nadam se da mi se nece poklopiti sa planovima za more... inace, sve to zvuci super :)

uto 05 vel, 2008 11:24 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: