Sada je: uto 28 srp, 2026 7:13 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Roddenberry 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: Roddenberry
sto se buce tice... :arrow: 9. post u ovoj temi ;)

sto se genea tice... zasto je 4. sezona ENTa u suprotnosti sa geneovim idejama?

i spominjes 3. sezonu Enta kao nesto dobro a ona se IMHO najvise razlikuje od onoga sto bi Trek trebao biti... (ponavljam IMHO)... ta 3. sezona bi bila mozda dobra u BSG-u ili nekoj drugoj SF seriji ali to nije ST (ima tu enterprisea, kapetana i njegove ekipe, zemlje ... ukratko svi su tu... ali nema "onog neceg"... ljudi muljaju, varaju, ubijaju i sl. i to sve opravdavaju sa "cilj opravdava sredstvo"... a do tada Trek je cesto pricao bas suprotno.... ja ne znam koja je poruka ispravna... no ja bi barem jednu SF seriju koja ce govoriti suprotno od te izreke... jer sve ostale serije su "realne" i glavni likovi ce za*ebati koga god treba da bi ostvarili svoj cilj... Trek je bio drugaciji)

eh... opet digresija :)

buco je napisao/la:
bar da je uoblicenu u neki zanimljiviji scenarij ...mozda bi dalo jos i progutat ali......

heh... nema sisa, guzica, pucacine i eksplozija (ili bjezanja od eksplozija u zadnjoj sekundi)... btw. jel to ono sto je tebe privuklo STu? Ako nije... sto je?

btw. koji je tebi najzanimljiviji scenarij, u tvojoj omiljenoj seriji enterpriseu?

u TNG imas podosta dobrih SF prica nakon kojih covjek treba malo razmisliti...
ako je nekog TNG dosadan, onda je to vecinom zato sto nema bitki, pucanja i super komada u uskim odjelima... onaj tko je uletio u trek preko novijih Enterprisea, DS9a i Voyagera, ocekuje da ce i TNG biti action-filled (napumpan akcijom)... i onda kad pogleda... razocara se... ali TNG se obraca drugacijoj publici

modovi... ili brisite ove digresije... ili nas prebacite u TNG podforum :)

pon 15 lis, 2007 12:59 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Alokin je napisao/la:
Ezri je napisao/la:
Baš bi bilo dobro da snime još neku seriju... Ja se nadam da će snimiti bar još jednu. Ne vidim razlog da prestanu s time kad imaju toliko fanova.

Još jedna serija bi bila super, no ako će je snimati, neće to raditi zbog fanova, već zbog PROFITA. Nažalost, novac još uvijek pokreće svijet :cry: .

Sta ove dosad su se delale za "caritas" ...!? :mrgreen:

Chaky je napisao/la:
a buco... za TNG je trebalo ukljuciti mozak ... razmisljat...

Mislin da je obrnuto , TNG je pisan za one "bez mozga i bez maste" ....jer onako bezlicnu seriju ni najkreativniji um nemre pretvorit u nesto dobro .. :?
Jednostavno to je za one malo "nenapredne" po pitanju uma ....[ nek mi oproste] ..pa su zato i toliko zadovoljni bas takvon serijom ...!

Chaky je napisao/la:
"... ljudi muljaju, varaju, ubijaju i sl. i to sve opravdavaju sa "cilj opravdava sredstvo"... a do tada Trek je cesto pricao bas suprotno.... ja ne znam koja je poruka ispravna... no ja bi barem jednu SF seriju koja ce govoriti suprotno od te izreke

Pa imas tu jednu seriju koja je bas zbog toga dosadna i predvidiva "do zla boga" ...tkzv. TNG .... nema doticaja s nicim stvarnim i objektivnim.. likovi su toliko "ispranih" mozgova i predvidivi ta je to naprosto nevjerojatno ..bar da je uoblicenu u neki zanimljiviji scenarij ...mozda bi dalo jos i progutat ali......
Steta novaca ai filmske vrpce ! :?

Chaky ja san mislia da si ti tip koji ne "ubermoralne bedastoce TNGa" ....koji ima svoj stav jasan ...o stvarima koje ga okruzuju i zanimaju ...izgleda da san pogrijesio!

@ant zanimljivo al zlazen se s tobon gotovo potuno ! :wink:

Tehnika Pucanstvu !

pon 15 lis, 2007 1:43 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Chaky je napisao/la:
(ili bjezanja od eksplozija u zadnjoj sekundi)...

ovo je odlika TNGa , daj si pogledaj jos malo ..i neznam zasto su scenaristi preuzeli , uglavnom, taj obrazac ponasanja !?
Picard je caka da ga izresetaju pobiju kojih par clanova posade onda se ka naljutija i naredia da se puca al s oprezom !? :shock:
I tako cilu seriju ... zanimljivo ..! cudno kak ga "headquoters " ni izbacija pol flote su mu potukli kad sve zbrojis radi toga .. :mrgreen:

Citat:
btw. koji je tebi najzanimljiviji scenarij, u tvojoj omiljenoj seriji enterpriseu?

u TNG imas podosta dobrih SF prica nakon kojih covjek treba malo razmisliti...

Pa ima par zanimljivih naravno ..nije cijela serija totalno nezanimljiva ali kad se globalno govori , nazalost , onda je ...meni ..!
I slazen se s tobon da je napravljena za ljude s "posebnim potrebama" , tu se 100% slazemo kad je TNG u pitanju ... :wink:

Mislin da je to bilo od ENTa ili VOY , moja prva serija STa ...ali posto iman kvalitetne kopije to nije bitno :mrgreen:
TNG sam gledao 4 x najmanje ali nikako da nadjem to sto bi me "ucinilo ovisnim" o TNGu ..!"
Jesli li ti gleda ENT 4 x ..ili VOY 4 x ....bas bi me zanima iskren odgovor ! :lol:

Zasto sam ne prebacis ..replaye..u TNG .podforum...?

Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

pon 15 lis, 2007 6:53 pm
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Chaky je napisao/la:
i spominjes 3. sezonu Enta kao nesto dobro a ona se IMHO najvise razlikuje od onoga sto bi Trek trebao biti... (ponavljam IMHO)... ta 3. sezona bi bila mozda dobra u BSG-u ili nekoj drugoj SF seriji ali to nije ST (ima tu enterprisea, kapetana i njegove ekipe, zemlje ... ukratko svi su tu... ali nema "onog neceg"... ljudi muljaju, varaju, ubijaju i sl. i to sve opravdavaju sa "cilj opravdava sredstvo"... a do tada Trek je cesto pricao bas suprotno.... ja ne znam koja je poruka ispravna... no ja bi barem jednu SF seriju koja ce govoriti suprotno od te izreke... jer sve ostale serije su "realne" i glavni likovi ce za*ebati koga god treba da bi ostvarili svoj cilj... Trek je bio drugaciji)

pa...
priznajem, 3. sezona se najvise razlikuje od onoga sto je Gene zamislio kao trek.
ali nije istina da se to do tada nije pojavljivalo. jedina novost je da su u Entu prvi put napravili cijelu epizodu nabijenu tim moralno dvojbenim odlukama i slicnim stvarima, tako da ostavlja jaci dojam.
ali, inace, imas i u DS9u dosta toga (evo, u prijasnjem postu sam nabrojio In the pale moonlight i Inter arma silent leges, pomeni super epke, ali ne pokazuju humane bas u najboljem svjetlu) a i cijeli Voyager malo steka kad je u pitanju ta "moralna" strana, postovanje pravila, prime directive i slicna "sranja".

pon 15 lis, 2007 7:29 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Ne kuzin ca je toliko bitan taj "ubermoral" .?...pa u ljudskom genomu je usadjen nagon za samoodrzanjem , prezivljavanjem , koji je jaci od bilo kojeg morala ..

U nabrojanim epizodama zaista je dobro odradjen taj "moralno" dvojben cin / djela ali ....to je dio nas "hju maann"a ...mi smo takvi ! :?

Mi nemozemo bit ono sto nismo , a nismo niti cemo bit "ubermoralni" , na prvi trepatj opasnosti makar 1000cama LTa daleko covijek ce se pretvorit u ono sto je , nagonski, predatora ...nemilosrdnog ubojicu spremnog na sve da zastiti sebe i svoj dom ..!

Ja znam i vidim da je ocito to nekima neprihvatljivo , tj. predozirani su "Holywoodskim moralom", pa bih im preporucio bajke , tamo je zaista sve moguce .cak da covijek bude ono sto genetski nemoze...."ubermoralan". :wink:

TNG je zanovan na bajci , i to klasicnoj , ka da su je pisali poznatiji bajkopisci ali bez one cari pricanja koju isti unose u nju da bi bila bliska ljudima ..tako je doslo nesto ni bajka , ni prica , ni SF probavljiv ..kratko receno .nis..promasaj ....!

Pozdrav

Grimmova 33

Tehnika Pucanstvu !

pon 15 lis, 2007 7:46 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Tvoj svaki drugi post je kak je TNG grozan... no dobro... vratimo se na temu...

Ja bih rekla da je još promašaj kraj DS9. Ali ne sve, ono s Ezri i Bashirom mi je zakon nego sa Siskom. Tip otišao među svece i kaj sad?? Kira veli da se vrati sutra, možda za godinu dana... To mi je malo razočaravajuće i bezveze. Još mi se ne sviđa što je Odo otišao. On i Kira su trebali ostati zajedno... Zbog happy enda bar.

Eto, tako ja mislim

pon 15 lis, 2007 10:33 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Ezri je napisao/la:
Tvoj svaki drugi post je kak je TNG grozan...

Moze i ovako svaki drugi post "nekih" clanova ..h..hmm...je kak je TNG naj ....nebi pogrijesila da si tako rekal al' bi in se "zamjerila" ....sto ne zelis ..jel tako ..osigurava misto local moderatora!? :wink:

End je ionako happy ! zar nije ? bogovi zatvore kapiju , Dominij zbog Garakove "kreativnosti" i Siskovog pomanjkanja "ubermoralnosti" [ ca se nekin nasin clanovima nikako ne svidja , neoprostivo ] uvuce Romulance u rat i fajront ... !
Svi slobodni , sretni i debeli na kraju , s ponekim "oziljkom" kako koji ...neko dusevnim neko fizickim ....ali je "Carstvo soka s mjehuruicima" spaseno ...The End .... =D>

Pozdrav

Roman Empire 33

Tehnika Pucanstvu !

pon 15 lis, 2007 11:46 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Ezri je napisao/la:

Ja bih rekla da je još promašaj kraj DS9. Ali ne sve, ono s Ezri i Bashirom mi je zakon nego sa Siskom. Tip otišao među svece i kaj sad?? Kira veli da se vrati sutra, možda za godinu dana... To mi je malo razočaravajuće i bezveze. Još mi se ne sviđa što je Odo otišao. On i Kira su trebali ostati zajedno... Zbog happy enda bar.

Eto, tako ja mislim

...pa u DS9-u je jedini happy end bio što su Ezri i Bashir završili zajedno, i što su zaustavili prijetnju Dominija...

uto 16 lis, 2007 2:30 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Mr.bobo je napisao/la:
Ezri je napisao/la:

Eto, tako ja mislim

...pa u DS9-u je jedini happy end bio što su Ezri i Bashir završili zajedno, i što su zaustavili prijetnju Dominija...

Mozda iz perspektive kucanice /sapunasice.......je samo to happy end ..no razmisli malcice , ak sjecas jos DS9 serie ..ak ne pogledaj jos jednom bas je zanimljiva ...., i vidjet ces da to sto si reka svako ni "jedini " happy end !

Pozdrav

Kresina 33

Tehnika Pucanstvu !

uto 16 lis, 2007 8:12 pm
the Red Viper

nevidim bas kakve veze happy end ima sa Roddenberryjem, tako da bi vas zamolio da ovu raspravu eventualno nastavite u topicu o najvecim promasajima u treku, ili u nekom novom topicu.

unaprijed hvala (citaj: nemilosrdno cu vas moderirati ako anstavite OT :mrgreen: )

sri 17 lis, 2007 12:05 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Chaky je napisao/la:
Sto mislite... bi li Trek bio drugaciji da je Gene ostao ziv? I ako bi bilo promjena... koje bi one bile?

kao prvo, u VOY se nikad ne bi vratili na zemlju u zadnjoj epizodi.
to mi je u suprotnosti s trekom nekak... s onim "continuing mission, to explore strange new worlds"
..."cilj opravdava sredstva" princip iz VOYa u zadnjoj epizodi mi nije trek
Roddenberry bi vjerojatno reko da moraju ostati u delta kvadrantu jer je poanta u putovanju!

sri 17 lis, 2007 12:20 am
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

maX je napisao/la:
kao prvo, u VOY se nikad ne bi vratili na zemlju u zadnjoj epizodi.
to mi je u suprotnosti s trekom nekak... s onim "continuing mission, to explore strange new worlds"
..."cilj opravdava sredstva" princip iz VOYa u zadnjoj epizodi mi nije trek
Roddenberry bi vjerojatno reko da moraju ostati u delta kvadrantu jer je poanta u putovanju!

Kao super prvo :
VOY bi vijerojatno posta koma dosadan da ga je pisa navedeni "lik" ... :P
kao drugo: ..
Kata i posada bi toliko "ubermoralizirali" da bi i Borga ubili dosadom a Kazoni ci zbrisali "glavon bez obzira" ...ne nekim "fantazijama ala EMH" .. :mrgreen:

trece :
Imamo srece ca se to ni dogodilo !... =D>
cetvrto:
Taj lik G.R. izgleda bas ni volia "zgodne cure" u seriji , pa nebi bilo 7od9 ..vec bi nasa neku "maje zanimljivu" i tamo je stavija da davi posadu ...ka u TNG... #-o ..nek mu laka zemlja .... :?

I tak sve svemu pored svih scenristickih "ispada" radije jedan VOY nego deset serija klase TNG ! :vragolol:

Pozdrav

Trekerska delta 4

Tehnika Pucanstvu !

pet 19 lis, 2007 7:56 pm
the Red Viper

buco je napisao/la:
Taj lik G.R. izgleda bas ni vila "zgodne cure" u seriji

ti ocito nisi gledao TOS.

Pozdrav

TOSovskih minica 15

pet 19 lis, 2007 7:59 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Ant je napisao/la:
buco je napisao/la:

Pozdrav

TOSovskih minica 15

:mrgreen:
Par epizoda an gleda , al sudeci po kasnijen TNG mora da su ga "ucijenili" ili minice ili nema snimanja ... :wink:

Pozdrav

Mafijaska 15

Tehnika Pucanstvu !

pet 19 lis, 2007 8:01 pm
Inquisitor
Inquisitor

Ant je napisao/la:
buco je napisao/la:

Pozdrav

TOSovskih minica 15

:mrgreen: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

a cuj... tko hoce naci silom nesto sto mu smeta... naci ce :)

pet 19 lis, 2007 11:59 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: