Sada je: ned 03 svi, 2026 12:44 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
 Sferakon 2006 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Post Sferakon 2006
28. po redu SFeraKon održat će se od 21. do 23. travnja 2006. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) u Zagrebu.

Počasni gost ovogodišnjeg SFeraKona je Michael Swanwick! http://www.michaelswanwick.com/

Udruga USS CROATIA planira vrlo intenzivan program za ovogodišnji sferakon, pa ako ste zainteresirani za sudjelovanje u programu obavezno nam se javite. Probat cemo sloziti i neke besplatne upade, jer koliko sam cuo ove godine su organizatori konacno voljni surađivati sa nama.

Biti će show, igre, tombola, okrugli stol... pssst ne smijem vam vise otkrivati ostalo cete vidjeti ako dodzete tamo. :)

Pozdrav svima koji idu na Sferakon!

Sayock trebamo te za moderatora di si? :shock:

pet 07 tra, 2006 11:49 pm
Profil ICQ Web stranica
Mister 47
Mister 47

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: IV

pon 10 tra, 2006 9:12 am
Profil Web stranica
Commander
Commander

Baš si mu dobro spustio...jedan od najpoznatijih pisaca SF&F arene, tak da nemoj tako :)

pon 10 tra, 2006 12:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Tko je Michael Swanwick? :oops:

eto da upotrijebim nove smajlice:

Just :google: it!

:)

čet 13 tra, 2006 4:18 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

molim da se pogleda nas program za sferakon pod topicom StarTrek Aktivnosti

pet 14 tra, 2006 10:30 pm
Profil ICQ
hej ljudi.... može li mi tko reći kolika će biti cijena proizvoda na štandovima kod vas... majice i tako to.... thanks

pon 17 tra, 2006 4:36 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

mislim da ce majice bit 25kn, fanzini 5kn, tombola 2-3kn...

pon 17 tra, 2006 11:53 pm
Profil ICQ

uto 18 tra, 2006 10:39 am
Admiral
Admiral

ajd nek neko kad nocas dodjete doma,
pliiiiiizzzz [-o<
malo odmah tu nest isprica kak je bilo prvi dan,
s obzirom da cu ja doci najvjerojatnije samo sutra...:(

I kad smo vec kod toga na kaj se sutra isplati sve otic? :-s :wink:

pet 21 tra, 2006 2:43 pm
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

a opet se vjerojatno bude snimalo okolo sa cvicekovom kamerom pa ces moci vidjet kako je to "izgledalo" danas

a na kaj se isplati ici sutra?
pa ovisi kaj se tebi svidja gledat
predavanja, okrugle stolove, filmove ili igre?
imas raspored svega (osim filmova) na http://www.sferakon.hr

pet 21 tra, 2006 3:33 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Izvjestaj 1
Evo ljudi da vas ne zakinemo o vijestima sa danasnjeg Sferakona. Uglavnom USS Croatia je pocela super startom i složila štand u rekordnom vremenu. Stand je bio krcat genijalim materijalima koje smo djelili ljudima. Cak su nas posjetili Nov@ i Z1 pa smo uz malo muke dali i par reklama o udruzi.

Sto se tehnickih stvari tice dobro smo stajili, imali smo genijalno pojacalo i zvucnike sto je ubijalo ljude sa susjednih standova tako da na tom nivou nismo imali konkurencije. Projektor je takodzer bio na raspolaganju pa je jedan nas clan odradio i jedno predavanje koje je koliko sam cuo jako dobro proslo, te je nakon predavanja usljedio ST MILIJUNAS na kojem je ekipa (uglavnom nasi) rasturali kao nenadmasni. U pocetku smo imali vrlo veliku publiku no naposlijetku su se ljudi razbjezali pa ih je ostalo jako malo, pa smo nagrade mogli lako podjeliti.

Klingonsko pjevanje je nazalost otpalo jer u nedostatku dobrog mikrofona i manjku ljudi nitko nije dosao na stand pa smo odlucili zaobici ovu cudnu igru.

Od ostalih stvari ST TOMBOLA i MAJCE su bile pravi hit samo u par sati uspjeli smo prodati sve crvene majce, te nekoliko crnih i zutih. No tombole je jos naravno ostalo, tako da ako jos niste pokusali probajte osvojiti jos koju bogatu nagradu "navodno svaka 3 osvaja". :)

FANZINI su takodzer isli kao po loju, prodalo ih se par komada, no vualkanska zemlja bas i nije isla (ocito je hrvatima bilo dosta crljenice) :wink: ali su zato gladna djeca sa Bajora i Ferengijske zene dobile mali poticaj da nastave svoju akciju prikupljanja donacija.

Sto se tice slika slike su jos na foticima no namjeravamo ih staviti na net sve u komadu kad zavrsi sferakon jer onda mozemo izabrati samo one najbolje, da ne nabrajam silne igre koje su sferani takodjer hostali. (imamo i to)

So obzirom kao sto znate da ja bas i nisam veliki fan sferakona mislim da se ove godine nesto barem minijaturno pokrenulo, tj. jedan mali kotacic u velikom satu koji jos uvijek ne kuca kako spada, no da se cjeli mehanizam pokrene potrebno je uloziti jos puno vise truda da cijela stvar proradi. Decki u igraoni su se stvarno trudili no nadamo s da ce i racunala do sutra proraditi.

Jedino sto ovom Sferakonu fali je mala pozornica sa dobrim pojacalom i mikrofonom, te malim platnom za projekcije gdje bi se sve udruge mogle prezentirati u punom sjaju kako god mogu. Tako da sferasi ubuduce mislite i na tu mogucnost, jer tzv "mirni kon" pomalo izlazi iz mode, a to je dobro, jer koliko vidim na mladima svijet ostaje (svaka cast starijima) no kao sto se kaze kad vam glazba postane preglasna znaci da ste **** nemoram nastaviti recenicu. :wink:

Sto se tice programa za subotu trebao bio biti totalno glamurozan, jer je to ipak udarni dan svakog kona. Pocinje u 12 sa lovom na blago (broj 47) te se nastavlja sve do dodjele sfera, nadam se da imate program pa vam ne moram objasnjavat sto ce sve biti. Ove godine ce nadamo se sferasi prestati forsirati ljude na dolazak na tu ceremoniju no naravno tko voli nek izvoli, necu dalje komentirati. :roll:

Sto se tice projekcija skroz su ok, no mislim da bi trebalo malo vise poraditi na javnom razglasavanju programa tako da ljudi cuju sto se desava u kojoj prostoriji (dakle opet bez pozornice -> ljudi opet ste u zaostatku), a bome nase pojacalo ne pokriva takvu karakteristiku jer pocinje previse brujati kad netko pocne pricati u nas mali mikrofoncic. :)

Dakle zakljucak:
Sferasi polako se popravljate, ne gunđate vise toliko na nas, drago vam je sto vam pravimo promet na konu i to je ok. Nadamo se da ce ovaj kon proci bez ikakvih incidenata i to je isto u redu. Warseri imate coll stand no niste se bas dokazali danas, osim sto ste malo sudjelovali u nasoj tomboli i odigrali dobar picado game u kojem je nasa clanica osvojila majcu. (DI VAM JE TAJ PROGRAM KOJI STE TOLKO NAJAVLJIVALI????)
Ostalio -> nisam nigdje vidio obavjest kad cete prikazati PERIODE 1 i THE PIRKENING nije valjda da cemo to prikazivati na nasem skucenom standu??? Tolko ludi valjda nismo, no kao sto se kaze ako celjad nije bjesna... :roll: Toliko od mene pozdrav svima i vidimo se na SFERAKONU. :D

sub 22 tra, 2006 2:13 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post PERIODE 1 i THE PIRKENING
Doznajemo da ce projekcije PERIODE 1 i THE PIRKENING biti u nedjelju pod temom "FAN FILMOVI"! Nadam se da cete se pojaviti u sto vecem broju. 8)

sub 22 tra, 2006 12:28 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Netrazeni Doljepak Izvjestaju 1 sa Sferakona 2006.
Moji su dojmovi dosta dobri, i cini mi se da je na nasem standu bilo dosta zivo, pogotovo jer sam morao otici na posao prije najvece guzve, pa me zanima kaj se dalje zbivalo?
"Nasa" predavanja ) Maki ( i <Borg> su bila dobra,
(Na drugima nisam ni bio. :wink: ) .
Elipsasti stolovi su bili zanimljivi za ST rasprave o ljudovima i to ne samo u star treku , ali smo se razisli bas kad je covjek poceo snimati s nekom velikom kamerom.
Pojacalo je pregorjelo pa me zanima kako su izvedene daljnje priredbe , kvizovi itd. ---- Pricajte ljudi.

PS
Jel me netko stigao u dobicima i postotku na tomboli?
(dobio sam 4 dobitka od 5 uplata)
Sorry onima koji zbog mene imaju manje sanse. jer sam im potrosio nagrade i zakone vjerojatnosti (Nisam petljao s Ferengijima) :wink:

samo kada mu pomaže da se pridigne.”

sub 22 tra, 2006 10:49 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Ja sam zadovoljan sa ovim Sferakonom. Mislim, nisam prije bio ni na kakvoj konvenciji, kamoli na Sferakonu.
Odradio sam predavanje o Makijima (Maquis) i čujem da je dobro prošlo koliko može biti dobro jer sam ja po prvi puta radio ikakvo predavanje. Pa, ako neka ima zamjerke, ja se ispričavam jer mi je ovo stvarno prvi puta.

Naš štand je stavrno bio najbolji. Imali smo dobru glazbenu podlogu što je izluđivalo druge ali dobro.

Bili su i izbori za najboljeg kapetana tj. za novog predsjednika UFP-a.
Pobijedio je meni najdraži kapetan, stožerni kapetan Jean-Luc Picard.

sub 22 tra, 2006 11:52 pm
Profil Web stranica
Mislim da je organizacija USS croatia na ovom SFerakonu bila katastrofalna. Prvo u 12 sati kad je treao pocet broj 47 bilo je 3 ljudi tu, pa su mi kasnije rekli da je to otkazano jer niste stigli napravit. onda niste znali sta kad imate, niti ko sta drzi, nego sam ja vama morao objasnjavat da vi drzite kviz u 6, ili okrugli stol u 4.
jednom rjecju uzasno.
Ostatak SFerakona nije bio tako los.

sub 22 tra, 2006 11:58 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: