|
Sada je: sub 22 kol, 2026 10:52 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Scenaristicke nedoslijednosti
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
 Re: Scenaristicke nedoslijednosti
Nightshoot je napisao/la: pa sada...uz dovoljno ljudi, i nekoliko brodogradilišta, moglo bi se raditi najmanje jedan brod tjedno, unutaršnjost and stuff bi radili roboti... pa ljudi moji... nije problem izgradit hrpu brodova... kao sto nije problem ni napravit hrpu aviona za kamikaze problem je TKO CE UPRAVLJAT tim brodovima? ..ne mogu klinci "fresh out of boot" sa akademije doc i bit kapetani, visi casnici itd., potrebne su godine iskustva i nepredovanja da se dode do razine u kojoj je netko spreman preuzeti komandu nad brodom (i dobro obavljati tu duznost, a ne puknuti nakon 5 mjeseci) ...nema tolko kapetana, commandera... itd. koliko se moze napraviti brodova (a i dosta maldih casnika vjerojatno crkne po opasnim misijama negdje na polovici svoje karijere)
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 13 srp, 2007 3:25 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa velika je federacija... dalo bi se vrlo puno casnika izbaciti svake godine... cist dovoljno za puno puno vise brodova trenutno je u svemiru samo vrlo mala elita ljudi (i aliena)... pa spominje se oko 8000 federacijskih brodova... ajmo reci da su to starfleet brodovi (sluzbeni) ... i recimo da ima 10 puta vise nesluzbenih privatnih brodova... pa ajmo tu cifru zaokruzit na 100 000 svemirskih brodova... i u prosjeku stavimo 1000 ljudi na njih (puno sam i rekao... galaxy jedini toliko ljudi fura) ... to je 100 000 000 ljudi/aliena se vozi svemirom... pa to je oko 1.5% danasnje populacije zemlje a sad uzmi u obzir da se federacija sastoji od oko stotinjak svjetova poput Zemlje... to onda ispada da svemirom putuje elita od 0.015% populacije Federacije od toga je samo oko 10% u starfleetu (0,0015% populacije) a i to malo "elitnih" ljudi/aliena grjese svako malo... + pa ne putuju oni svemirom u zrakopraznim kantama... pa imaju vrlo luksuzne brodove... ne trebaju supermeni za upravljanje brodovima  tako da ... problem nedostatka ljudstva nije problem... ima puuuno dovoljno dobrih kandidata
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 14 srp, 2007 7:39 am |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
maX je napisao/la: Nightshoot je napisao/la: pa sada...uz dovoljno ljudi, i nekoliko brodogradilišta, moglo bi se raditi najmanje jedan brod tjedno, unutaršnjost and stuff bi radili roboti... pa ljudi moji... nije problem izgradit hrpu brodova... kao sto nije problem ni napravit hrpu aviona za kamikaze problem je TKO CE UPRAVLJAT tim brodovima? ..ne mogu klinci "fresh out of boot" sa akademije doc i bit kapetani, visi casnici itd., potrebne su godine iskustva i nepredovanja da se dode do razine u kojoj je netko spreman preuzeti komandu nad brodom (i dobro obavljati tu duznost, a ne puknuti nakon 5 mjeseci) ...nema tolko kapetana, commandera... itd. koliko se moze napraviti brodova (a i dosta maldih casnika vjerojatno crkne po opasnim misijama negdje na polovici svoje karijere) Nisu samo ljudi sposobni upravljati federacijskim brodovima... U federaciji ima rasa koje su definitivno sposobnije od ljudi u takvim stvarima Ali ljudi su preponosni da dopuste kontrlou ne-ljudima
| sub 14 srp, 2007 12:28 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
nije problem u rasi nego u kapactetima akademije. ako na godinu diplomira i do 5000 kadeta, to ti je jedva dovoljno da popunis kojih petnaest do dvadeset brodova. sad uzmi jos u obzir da ensigni nemogu sami voditi svoje brodove, treba im i nesto starijih, iskusnijih casnika. e, sad, cak da i povecas kapacitete akademije za pedeset posto, i pocnes novaciti i civile opet nevidim kako ljudstvom opskrbiti vise od kojih cetrdeset brodova godisnje. a tako nesto je i bilo u DS9u (s onim novim FC klasama, i svim onim Mirandama koje su, imho, bile jednim dijelom ponovno uvedene u sluzbu)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 14 srp, 2007 2:15 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
nek naprave defiante... za njih netreba previse osoblja 
| sub 14 srp, 2007 2:32 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
defiante ..mislis da ce se Borg i Jem'hadari prikljucit fedsima ....!? Definitivno i zlosno je to sto je bas problem u rasi ..to se nazalost proteze kroz citav serijal , al nije bas previse ni cudno kad se zna di je pisan scenarij i snimane serije ... Naravno da i ostali clanovi federacije mogu i vijerojatno imaju svoje akademije no..... to se bas nesto i ne obradjuje u serijalu , jer sto bi se tu imalo obradjivat ..ima par pokaznih casnika i pokoji kapetan na nevaznom brodu u sektoru [ bogu iza nogu] radi broja ... Covik [bivsi soldat, i No1] van je jasno i lipo kopira NATO model i nema tu zabune tko je shef i tko vlada suituacijon , koja rasa , ka sto se i u spomenutoj org. jasno zna tko je boss [ ka poli nas predsijednik ] I sad ka finta nema diskriminacije ... ma pricaj mi pricicu .... To smo vec par puta prodiskutirali al nema veze ......moremo opet ! Pozdrav Diskriminatorska 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 14 srp, 2007 4:35 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
buco je napisao/la: al nije bas previse ni cudno kad se zna di je pisan scenarij i snimane serije ... a gdje bi to bilo? na Zemlji? pa nema toliko svemiraca? to sto nema vise aliena (alien=svemirac, da nebude nesporazuma, za one verbalno ogranicene) je zato sto je ljudima ipak u globalu najzabavnije gledati ljude, a cak i ako to nije uvijek slucaj, svemirce je teze i skuplje za napraviti (izrada maski, a ni glumljenje nije mala stvar) joj, joj, buco, neznam zasto uopce vise ocekujem ista od tebe. i da, btw (btw=onako usput, da nebude nesporazuma, za one verbalno ogranicene), da bi sluzio kao casnik u Starfleetu (starfleet=zvjezdana flota, da nebude nesporazuma, za one verbalno ogranicene) obicno moras zavrsiti akademiju u San Franciscou (San Francisco=grad u Californiji, da nebude nesporazuma, za one geografski ogranicene) i nemozes samo doci i reci "ja sam jako dobar svemirac, dajte mi da budem casnik u floti, ja sam kod sebe doma zavrsio skolicu", to bi bilo smjesno. postoje i iznimke, naravno, kao sto je to program razmjene casnika, ali on nikako nema dovoljne razmjere da bi ga se uzimalo kao nekakav standard.
|
| sub 14 srp, 2007 5:00 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
ma sve ti je to puno rupa...
Gle napr wesleya crushera... Taj je pilotirao enterpriseom kao beba, nije zavrsio ni akademiju ni nista...
| sub 14 srp, 2007 5:32 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
..".....(btw=onako usput, da nebude nesporazuma, za one verbalno ogranicene), ......" To je lipo od tebe @ant tako triba nas hendikepirane [ koji kapimo samo opcenarodni] pazit i lipo se odnosit .. svaka cast , makar potrosija 2/3 replaya .... A sto se objasnjena tice vidis i san da drzi vodu ka sito ..... mislin da ti nemoran prevodit na engleski jer neznan ... Kako to mislis di bi bilo ..pa kazes na Zemlji !? jest da smo malo tupasti ma toliko bas ili te ljubav zaslipila !? "..joj, joj, buco, neznam zasto uopce vise ocekujem ista od tebe..." Hehe ..od mene ne al od "nekih" clanova ..hmmm.. cini mi se da si nesto ocekiva ... A to s akademijon u SFu [ st. franji ] .. vec san ti reka samo ti ne citas ..imaju oni i svoje akademije ali... nije u scenarij ..zasto npr kapetan stashipa u TNG nije bia recimo betazed !? vec neki [ vise bi reka za pod .j ...hmm.. podkapetanu Rikeru  ] ..a sto bi zemosi u USA gledali , pa naradije kaubojce ..ka sta vidis ... po toj tvojoj logici ni trebalo ni snimat ST serijal....itd..itd... Tocno si primjetia @nightshoot i tamo su VIP clanovi postojali makar i s par godina starosti . Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 14 srp, 2007 6:39 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
isto mi nije jasno kako moze biti samo jedna Akademija. Sto ih ne otvore dvije tri ili vise- dobili bi vise ljudi jer znas sta sve trebas raditi kako bi upo na akademiju...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sub 14 srp, 2007 7:46 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa i ja mislim da bi trebalo biti vise akademija... pa npr. i SADu ih ima vise... zasto ih onda nebi bilo vise u citavoj Federaciji
i dalje tvrdim... da je ljudstvo najmanj problem...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 14 srp, 2007 8:30 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
koliko god se to mozda nelogicnim cinilo, cinjenica je da u trek svemiru postoji samo jedna akademija zvjezdane flote. (nemojte se sad svi pretvoriti u T'Grelova i onog njegovog super-Praetora  )
|
| sub 14 srp, 2007 9:25 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Pa nismo mi bas toliko protiv tebe ..samo govorimo , ak smijen rec , o nekim stvarima u sferi najprostije logike .... nista drugo .... Toliki svijetovi , tolike rase , mocni saveznici a jedna akademija .. sumljan da su Vulkanci zatvorili svoju ka i Andorijanci....itd.. nima nikakve logike.. to bi ga bilo ka da se svi faxevi zatvore osin onog u recimop Rijeci ili Splitu ...!?..nelogicno..jel tako ..? Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 15 srp, 2007 1:29 am |
|
 |
|
Über Trekker
|
buco je napisao/la: Pa nismo mi bas toliko protiv tebe ..samo govorimo , ak smijen rec , o nekim stvarima u sferi najprostije logike .... nista drugo .... Toliki svijetovi , tolike rase , mocni saveznici a jedna akademija .. sumljan da su Vulkanci zatvorili svoju ka i Andorijanci....itd.. nima nikakve logike.. to bi ga bilo ka da se svi faxevi zatvore osin onog u recimop Rijeci ili Splitu ...!?..nelogicno..jel tako ..? Pozdrav ZAoravio si ispod stavit nesto tipa Uciteljska 82... Uglavnom, ocito je da je malo nelogično to sto ima jedna jedina skola, ali treba uzeti u obzir da svaka rasa ima svoju skolu koja ce obučavati svoje...tako da nekima ni netreba akademija da bi bili u svemiru i vozili brodove (prosto rečeno)
| ned 15 srp, 2007 1:54 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Da Uciteljska 82 ..hmm Papinska 100 ! Pozdrav Silentio 0

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 15 srp, 2007 12:51 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|